Προς το περιεχόμενο

Site για εργασία, απόψεις παρακαλώ

zeniath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, μόλις ολοκλήρωσα ένα site για μία εργασία στο ΤΕΙ και θα ήθελα απόψεις, πως σας φαίνεται και αν μου ξέφυγε κάτι. :-)

--εβγαλα το site γιατί ξεκίνισε να λειτουργεί----

Γραμμένο εξ'ολοκλήρου στο χέρι σε Dreamweaver και το template.

HTML, CSS και ένα Javascript όπως και μία φόρμα e-mail σε PHP

Δημοσ.

για το σκοπό του καλό ειναι...

το background αλλαξε γιατί μόνο αυτό ειναι 833kb

βάλε κάποιο pattern καλύτερα (ή οτιδήποτε άλλο tiled)

Δημοσ.

εννοεις να είναι σε αναλυση 1920χ1080; γιατι τώρα είναι σε 1680χ1050 αλλιώς δεν μπορώ να ερμηνεύσω το "είναι μικρό μονο 833kb" που ναι αυτό όντως.

το αρχείο είναι pattern απο deviantart με λιγη επεξεργασία από μένα, το αρχικό αρχείο ήταν σε ανάλυση κάπου στα 2500+ αλλά δεν βλέπω λόγο γιατί να είναι ένα τεράστιο background που θα βλέπει κάποιος μόνο το 60%:rolleyes:

Δημοσ.

όχι, εννοώ ότι είναι 833kb και είναι too much για ένα background που δεν είναι κάτι το ξεχωριστό...

κατάλαβες; μείωσε κατά πολύ το μέγεθος...

Δημοσ.

Για εργασια μια χαρά είναι.Μια παρατηρηση κι απο μενα.Στο menu βάλε mouse over κανα εφέ για να ξεχωρίζει καλύτερα και αν μπορείς κάντο και active το καθε item στο αντίστοιχο page.

Δημοσ.

Μερικές παρατηρισούλες απο μένα:

- Στο οικισμός εκτός απο το image που ανοίγει το site να ανοίγουν και τα άλλα χωριστά σε lightbox ή στο ίδιο slideshow (γτ μπερδεύει τον χρήστη και εγώ προσωπικά προσπάθησαν αν δώ την μεγάλη εικόνα)

- Το copyright δεν μου αρεσε τόσο.. το προτιμούσα λίγο πιο κάτω στο πράσινο

Δημοσ.

χόρος

μάλλον χώρος ήθελες να γράψεις

χώρος="τοποθεσία", περιοχή, μέρος κλπ

χορός=ρυθμική κίνηση του σώματος με μουσική υπόκρουση

χορός=ομάδα ηθοποιών στο αρχαίο ελληνικό θέατρο

κάνε κλίκ σε στην εικόνα

ή σε ή στην

στις κάτω δεν λειτουργεί το κλικ

το copyright μπορούσε να είναι και πιό διακριτικό

μ'άρεσε πάντως

bravo zeniath!

.

Δημοσ.

κατ'αρχήν ευχαριστώ για το feedback.

Η ιστοσελίδα θα χρησιμοποιηθεί κανονικά οπότε να γεμίσει κ επιπλέον.

Το μενού το σκέφτηκα αλλά από την άλλη εφόσον δεν θα έχει άλλα υπο-μενού (τουλάχιστον για την ώρα) είπα ότι δεν υπάρχει λόγος (μπορεί να του βάλω θα δούμε).

Το background είναι όντως λιγάκι πολύ αλλά όπως είπα δεν θα είναι απλά μια εργασία θα χρησιμοποιηθεί και μετέπειτα για τον Οικισμό του καθηγητή (μπορεί να πείτε ότι είναι χώσιμο αλλά δεν πειράζει εφόσον ανταμείβομαι σε βαθμό εγώ είμαι εντάξει.:-D)

Το slideshow επίτηδες έγινε έτσι ώστε να ανοίγει η μία εικόνα και οι άλλες απλά σαν thubnails να δείχνει τι άλλο περιεχόμενο έχει. Και αυτό μπορεί αν φαίνεται τόσο άσχημο να το αλλάξω.

Το copyright δεν ήξερα ότι κάνει τόσο πολύ μπαμ (μπορεί γιατί έχω δει τόσες φορές την σελίδα που το συνήθισα). Εφόσον έκανε όμως τόσο πολύ αίσθηση θα το αλλάξω. Είτε πιο κάτω είτε πιο αχνά γράμματα.

Να σας πω όμως και ότι κάποια πράγματα δεν είναι δικιάς μου επιλογής αφού μου έχει ζητηθεί να τα αλλάξω (όπως το μέγεθος γραμματοσειράς που το είχα πιο μικρό και φαινόταν πιο ωραίο αλλά μου ζητήθηκε να μεγαλώσει λόγω του ότι θα μπαίνουν στο site άνθρωποι κάποιας ηλικίας και δεν θα είναι εύκολο να το διαβάζουν.)

Επίσης να πω ότι μπορούσα να την κάνω σε Joomla για να φαίνεται πιο funky αλλά ήθελα να είναι γραμμένη στο χέρι για εξάσκηση περισσότερο και γιατί ήθελα να φτιάξω και ένα template δικό μου για πρώτη φορά χωρίς να χρησιμοποιώ έτοιμα. :-)

Σίγουρα πάντως εφόσον είναι σε html δεν είναι κ η πιο desing-ατη σελίδα αυτό το ξέρω.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις απόψεις σας, έδωσαν μια άλλη οπτική γωνία που βοήθησε πολύ!

Δημοσ.
κατ'αρχήν ευχαριστώ για το feedback.

Σίγουρα πάντως εφόσον είναι σε html δεν είναι κ η πιο desing-ατη σελίδα αυτό το ξέρω

Όλες οι σελίδες html, css είναι , έκτος αν είναι εξολοκλήρου σε flash , που δεν πολυσυνηθίζεται και δεν είναι και πρακτικό.

Είδα ότι χρησιμοποιείς αρκετά τα tables, στο επόμενο σου template δοκίμασε να το κάνεις με divs και μόνο εκεί που είναι απαραίτητο χρησιμοποίησε tables.

Τέλος οι φωτογραφίες σου είναι από 100kb+ έως 500kb+, που είναι πάρα πολύ μεγάλες για thumbnails. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο php script που να δημιουργεί αυτόματα τα thumbnails. Γενικά στο internet συνηθίζεται να χρησιμοποιείτε ποιότητα 75dpi για λόγους bandwidth. Αν θες πες μου να σου στύλο ένα πολύ απλό και λειτουργικό script για thumbnails

Δημοσ.

Ίσα ίσα δεν χρησιμοποιώ tables παρα μόνο όπου χρειάζεται! Αν εξαιρέσεις το menu και εκεί με το συμβούλιο δεν έχω πουθενά αλλού tables...

Divs για να είναι CMS & coder friendly, δεν ξέρω τώρα αν είδες κάπου αλλού tr/td αλλά μόνο divs όσο το δυνατόν περισσότερα.

Όσο για το scriptaki στείλε μου θα με ενδειέφερε :-)

Υ.Γ. Ναι το ξέρω ότι οι σελίδες εμφανίζονται στον browser σε html άλλο είπα εγώ.

Δημοσ.

αφού το έκανες με το dreamweaver δεν χρειάζεσαι κανένα script για τις εικόνες,τις κάνει μόνο του resample,φτιάξε εσύ τις διαστάσεις στα thumbnails και μετα πατάς το resample,είναι δίπλα στο border,crop κλπ στα properties

καλύτερα να μην είχες καθόλου tables,όλα με divs γίνονται

εσύ έβαλες ένα μόνο και αυτό στο χειρότερο σημείο που θα μπορούσες,στο μενου!

Δημοσ.

χαχαχα οκ οκ θα φτιαχτεί κ αυτό μετά την εξεταστική όπως κ όλα τα υπόλοιπα! :-) :-)

Δημοσ.
αφού το έκανες με το dreamweaver δεν χρειάζεσαι κανένα script για τις εικόνες,τις κάνει μόνο του resample,φτιάξε εσύ τις διαστάσεις στα thumbnails και μετα πατάς το resample,είναι δίπλα στο border,crop κλπ στα properties

καλύτερα να μην είχες καθόλου tables,όλα με divs γίνονται

Το θέμα είναι να υπάρχει αυτοματοποίηση και να μην ασχολείσαι εσύ με τα thumbnails.

@zeniath

Να και το script που σου έλεγα http://mightystuff.net/php_thumbnail_script .

Δημοσ.
Ο χόρος δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση των Μελών για τα τεκτενόμενα του Οικισμού μας.

χώρος_________:mrgreen:

Να σας πω όμως και ότι κάποια πράγματα δεν είναι δικιάς μου επιλογής αφού μου έχει ζητηθεί να τα αλλάξω (όπως το μέγεθος γραμματοσειράς που το είχα πιο μικρό και φαινόταν πιο ωραίο αλλά μου ζητήθηκε να μεγαλώσει λόγω του ότι θα μπαίνουν στο site άνθρωποι κάποιας ηλικίας και δεν θα είναι εύκολο να το διαβάζουν.)

άνθρωπος κάποιας ηλικίας

ενδιαφέρομαι για οικόπεδο !:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...