Προς το περιεχόμενο

Περι quadro....

Zderg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.. Λοιπον θελω να φτιαξω ενα PC για τον αδερφο μου (φοιτητης αρχιτεκτονικης) για να τον βοηθησει να εχει ταχυτητα στο Autocad κυριως (και 3d studio max λιγοτερο).. Κ σαν ταχυτητα εννοω την ταχυτητα του rendering, οχι κατα την χρηση του προγραμματος καθως μ'αυτο ειναι ικανοποιημενος ακομα κ με ενα PC 5ετιας που ηδη εχουμε..

Απ'οσο διαβασα στο φορουμ, αν καταλαβα καλα, το rendering ειναι αποκλειστικα θεμα της CPU; Η καρτα γραφικων δεν παιζει κανενα ρολο; Δλδ να το κοιταξω για καποια quadro (πιθανοτατα την φθηνη FX580) ή να παμε σε μια καλη μη-επαγγελματικη καρτα; Σε οποιαδηποτε παριπτωση, με την τεχνολογια CUDA τι παιζει; Αξιζει να την εχει η καρτα που θα παρω;

Κ κατι τελευταιο.. Οι quadro πως τα παν με το gaming; Θα ειναι ικανοποιητικο;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!

Δημοσ.

θες δυνατό επεξεργαστή και επαγγελματική κάρτα γραφικών.

δυο συστήματα ένα μια quadro PNY NVIDIA QUADRO FX1800 768MB

και ένα με 5870 ατι και τα δυο αμφότερα με τον καινούργιο επεξεργαστή της amd 6χ

τα χρησιμοποιεί ο κουμπάρος μου για 3dmax studio .

μέχρι πρόσφατα δούλευε μόνο με το ατι και με έναν επεξεργαστή χ4 black edition

το ίδιο αρχείο στα δυο συστήματα το redering γίνεται ταχύτατα στο σύστημα με την quadro πάνω.

όσο για gaming μιν περιμένεις και πολλά από την quadro.

να σημειώσω επίσης γιατί εκεί ίσως να είναι και η μεγάλη διαφορά ότι στο σύστημα που eχει την καρτα για την δουλεια του εχει 12gb ddr3 ram

Δημοσ.

Ναι στο render θα αναλαμβάνει μόνος του ο επεξεργαστής, οπότε ένας amd x6 θα είναι ότι πρέπει στα λεφτά του.

Μιας και

Α. δε νομίζω να μπλέξει κατευθείαν σε σκηνές με πάρα πολλά πολύγωνα (οπου θα είχε νόημα μια quadro κατά την ώρα του Preview)

Β. νέος φοιτητής είναι ο άνθρωπος

Μη του βάζεις quadro… μια nv460 ή ati5850 θα είναι ότι πρέπει και για τα παιχνιδάκια του.

Δημοσ.

Μεσω του e-shop, οχι οτι η αγορα θα γινει υποχρεωτικα απο εκει, εκανα την εξης συνθεση στα 1200€.. Τι λετε;

ΚΟΥΤΙΑ THERMALTAKE VK40001N2Z SOPRANO RS 201 BLACK

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ INTEL CORE I7-870 2.93 GHZ LGA1156 - BOX

ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ SCYTHE SCMG-2100 MUGEN 2 REV.B

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ MSI P55-CD53

ΜΝΗΜΗ RAM OCZ OCZ3G1333LV8GQ 8GB (4X2GB) PC3-10666 GOLD XTC LOW VOLTAGE DUAL CHANNEL KIT

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ MSI N460GTX-M2D768D5 GTX460 768MB GDDR5 PCI-E RETAIL

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ WESTERN DIGITAL WD8000AARS 800GB CAVIAR GREEN SATA2

ΟΘΟΝΗ LG 20'' E2040S-PN LED PIANO BLACK

Μαζι με πληκτρολογιο, ηχεια κλπ βγαινει στα 1200.. Πιο πολυ αμφιβαλλω για την GPU μηπως πρεπει να παω στην 460 με 1Gb και για την RAM.. Μηπως ειναι καλυτερα να παρω 2x4Gb αντι για 4x2Gb.. Τι προτεινετε;

Δημοσ.
Καμια ιδεα;

..ένας amd x6 θα είναι ότι πρέπει..

Αλήθεια σου λέει!

Ξεκινάς με Phenom x6 1055T, δηλαδή :-)

Δημοσ.

Αν παρεις την fx580 δεν ειναι υπερβολη, οσο για τα παιχνιδια, αμα δεν εχεις ιδαιετερες απαιτησεις σε αναλυσεις κλπ, δεν πιστευω να υπαρχει προβλημα.

Δημοσ.
Αν παρεις την fx580 δεν ειναι υπερβολη, οσο για τα παιχνιδια, αμα δεν εχεις ιδαιετερες απαιτησεις σε αναλυσεις κλπ, δεν πιστευω να υπαρχει προβλημα.

εισαι αρχιτεκτονας;

Δημοσ.

Δεν ειμαι αρχιτεκτονας, απλα παλαιοτερα ειχα διαβασει λιγο περι Quadro σε διαφορα σιτε στο ιντερνετ. Οπως ανεφερε παραπανω θελει καποια επιπλεον ταχυτητα για εφαρμογες cad,3d εκει χρειαζεται η ειδικη καρτα. Εγω πιστευω πως δεν πρεπει να βιαστει στην επιλογη του καλο θα ηταν να ψαξει κι αλλο, εγω απλα ειπα τη γνωμη μου η επιλογη θα ειναι δικη του!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...