Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Aυτή την ιστορία με τα monitor, που και καλά <<βγάζουν τον ήχο όπως πρέπει να βγει>>, εγώ την ακούω βερεσέ.

Διότι αλλιώς θέλει <<να βγει>> στον αέρα ο Lil John ή οι bass syndicate, και σίγουρα αλλιώτικα θα ακουστούν στα monitor.

Ο Lil John καλή ώρα, σε όλα τα κομμάτια του δεν θα δεις ποτέ σημείο κάτω από -1db με το τόσο εξωφρενικά δυνατό mastering που έχει η μουσική του. Επίσης όλη η μουσική του είναι ένα synth που "πιάνει" από τέρμα αριστερά τις συχνότητες λόγω μπάσου, και φωνητικά/samples που σπάνια χρησιμοποιούν συχνότητες πάνω απο 3khz. Τι απαιτήσεις να έχει από ένα ηχείο ένα τέτοιο κομμάτι;

Δημοσ.

ο καθε ενας μας εχει διαφορετικα γουστα αλλα δεν μπορεις να μου πεις εσυ οτι επειδη εμενα μου αρεση ο benassi οτι δεν ξερω να ακουω μουσικη...

εμενα αυτα μου αρεσουν και αυτα ακουω

αν δεν εχω τη μπασαρα να τριζουν τα παντα να ακουω μπουββββ δεν ευχαριστιεμαι

τωρα αν μου αρεσε η καλας φυσικα και δεν θα επαιρνα ηχεια με woofer αλλα monitor αφου θα ακουω πολυ πολυ καλυτερα τις ψηλες που θα βγαζει...

οτι του αρεσει του καθε ενα παει και παιρνει

αν επαιρνα τωρα τα m audio bx-8a δεν νομιζω οτι θα μου εκαναν αυτο το κλικ που ηθελα με τις πολυ χαμηλες και να τριζει η καρδουλα μου :P

Δημοσ.

Δεν είπα τίποτα για καλη η κακη μουσικη που ενκρινω η όχι ούτε αναφερθηκα προσωπικά σε κανέναν!

Δεν είπα για κανέναν οτι δεν ξέρει απο μουσική, ουτε ειρωνεύτικα την Hip Hop - εσύ έιπες για Μισσισιπή.....

Αλλα όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται!

Είδικά σε forums που κάπιοι όπως φένεται ψάχνουν να κράξουν και μόνο.

Αν θέλετε να μηλίσουμε για μουσική, πολύ ευχαρίστως, είναι το αγαπημένο μου ατνικείμενο και κερνάω και τους καφέδες...

Είναι και μεγάλη κουβέντα και off topic

Αν θες να έχεις μπασαρα να τριζουν τα παντα καλα κανεις και μεγεια σου και χαρα σου αλλα το να δωσεις πάνω απο 200€ για ένα σύστημα ηχείων μόνο γι αυτό τον σκοπο είναι τουλάχιστον υπερβολικό και τζαμπα λεφτά.

Και με 40-60€ κάνεις το ίδιο

και αυτό ακριβώς είναι το θέμα μας

Τώρα κάποιοι κατάλαβαν κάποιοι όχι

Εχουμε μπερδεψει τον θόρυβο με την μουσική και την ένταση με την ποιότητα!

Ο περισότερος κόσμος θεωρεί οτι το δυνατό είναι και καλό - το δυνατό πουλάει κατα την κρίση των επιχειριματιών.

ψάξτε για "Loudness War"...

για τα monitors τωρα:

Καντε μια βόλτα σε youtube και δείτε πως είναι στημένα τα studios:

Απο home studio εως και επαγγελματικά.

Δεν θα δείς πουθενά 2.1/5.1 ηχεία ούτε βέβαια και ονόματα όπως Logitech.

Υπάρχει λόγος...

Άλλο να ακους υπερβολικά τα μπάσα λόγο του ηχείου που στα επιβάλει απο κατασκευής του αλλα και κρίβει όλλες τις υπόλοιπες συχνότητες,

και άλλο να τα ρυθμίζεις εσύ μέσω EQ όπως γουστάρεις.

Δεν έχουμε όλοι τα ίδια αυτιά αλλα λιγο πολύ όλοι θα ενοχληθούμε απο ένα ηχείο που τρίζει όχι επειδή είναι δυνατό αλλα επειδη δεν μπορεί να σηκώσει τις συχνότητες.

Δημοσ.

πως σας κόλλησε οτι γουστάρω Κάλλας και όπερες και έτσι δεν το κατάλαβα...

Α by the way o Lil John σε monitors δημιούργησε την μουσική του - σκέψου το λίγο.

Και στην τελική όπως είπα και στην αρχή δώσε 120€ για έναν ενυσχιτή, αλλα αλλα περίπου 180 στην καλύτερη για PA ηχεία και είσαι μες στα γούστα...

Έτσι κι αλοιός όλλη η μουσική είναι γραμμένη σε stereo...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
πως σας κόλλησε οτι γουστάρω Κάλλας και όπερες και έτσι δεν το κατάλαβα...

Α by the way o Lil John σε monitors δημιούργησε την μουσική του - σκέψου το λίγο.

Και στην τελική όπως είπα και στην αρχή δώσε 120€ για έναν ενυσχιτή, αλλα αλλα περίπου 180 στην καλύτερη για PA ηχεία και είσαι μες στα γούστα...

Έτσι κι αλοιός όλλη η μουσική είναι γραμμένη σε stereo...

παιρνεις 2 ενεργα pa και εισαι gg ;)

τωρα την καλας εγω την εβαλα επειδη εχουν ψηλες συχνοτητες τα τραγουδια της :P

με 40-60E ποια ηχεια εχουν καλο τοσο καλο μπασο?

αν πηγαινε για εμενα εγω εδωσα παραπανω απο 200Ε γιατι δεν ακουω μονο μουσικη...(αν επαιρνα μονο για μουσικη δεν θα επαιρνα monitor)αλλα τα edifier s 730 εχουν καλο μπασο και φαινονται καλα και για μεσαιες ψηλες

ΥΓ ειδα το "Loudness War" ειδα οτι οταν το ανεβαζει χαλαει η ποιοτητα αλλα μετα που το μικραινει ειναι μια χαρα ομως μετα αν ψηλοσω τα ηχεια μου στο δευτερο κομματι και το κανω οπως το πρωτο σε ενταση ειναι πολυ καλυτερο...

Επεξ/σία από sozz
Δημοσ.
Εννοείς πως μέσα στο στούντιο ο ηχολήπτης είχε μόνιτορ;

Δεν λειτουργούν έτσι οι hiphopάδες, ιδιαίτερα τέτοιου βεληνεκούς. Όλα σε home και ιδιόκτητα studios γίνονται, και τις περισσότερες ηχοληψίες mastering και τα σχετικά τα κάνουν μεταξύ τους.

Σε όποια φωτογραφία και να κοιτάξεις από <insert hip hop artist name here> in the studio, θα δείς 2.0 monitors. Κυρίως Mackie και Yamaha από ότι βλέπω.

Δημοσ.

Ίσως δεν είναι πρακτικό (και δεν χρειάζεται) να έχουν στο στούντιο τοίχους από ηχεία και πάτωμα γεμάτα με PD 24ιντσών, αλλά δεν σημαίνει πως τα μόνιτορ αποδίδουν αυτό που θέλει να βγάλει.

Εκτός αν όλο αυτό το boom είναι τυχαίο.

Δημοσ.
Μήπως δεν έχουν χώρο η λεφτά για να αγοράσουν μεγάλα ηχεία και logitechοειδή woofer? :P

οχι αλλα δεν νομιζω να εχουν monitor του 300αρικου...

Δημοσ.

Και τι σημασία έχει η τιμή στα μονιτορ, αφού ευαγγελίζονται την πιστή αναπαραγωγή, θα πρέπει να ακούγονται όλα τα ίδια.

Πιστεύω πιάσατε την ειρωνία και το καρφί...

Δημοσ.

Οι περισσότεροι κορυφαίοι παραγωγοί δουλεύουν με monitors του χιλιάρικου, ίσως και χαμηλότερων τιμών, γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται περισσότερη ένταση για studio mixing. Θέμα ήχου δεν τίθεται σε monitors του χιλιάρικου, από και πέρα είναι κυρίως θέμα πεδίου, sweet spot, αντοχής σε feedbacks και άλλα σκαμπανεβάσματα έντασης, και χροιάς του tweeter που είναι κατά πολύ υποκειμενικό θέμα γούστου.

Στα περισσότερα studios, θα δεις και ποιο μεγάλα ηχεία, τα οποία είναι ακριβότερα monitor με μεγαλύτερη ένταση που χρησιμοποιούνται μόνο για ακρόαση του τελικού προϊόντος, από όλους στο δωμάτιο.

Το 90% τον παραγωγών δουλεύουν με Mackie HR series, τα κλασσικά πλέον Yamaha NS, και τα KRK VΧΤ8, που ποιοτικά είναι η καλύτερη λύση σε λογικές εντάσεις κατά τη γνώμη μου.

Κανένα από αυτά τα μοντέλα δεν έχει εξωφρενική τιμή.

Δημοσ.

ΥΓ ειδα το "Loudness War" ειδα οτι οταν το ανεβαζει χαλαει η ποιοτητα αλλα μετα που το μικραινει ειναι μια χαρα ομως μετα αν ψηλοσω τα ηχεια μου στο δευτερο κομματι και το κανω οπως το πρωτο σε ενταση ειναι πολυ καλυτερο...

εκει ειναι το προβλημα που διμιουργησαν οι δισκογραφικες.

Ειπάρχουν άπειρα παραδείγματα.

Ανεβασαν τις εντασεις τερμα με αποτελεσμα να χαθουν συμαντικες λεπτομεριες και συχνοτητες.

Αν συγκρίνεις ένα κομάτι του 70-80 στην original studio εκτέλεση με το remaster του 2003 πχ είναι μέρα με την νύχτα - σαν να το ακούς απο χιλιογραμμένη κασσέτα

Κλασικότατο παράδειγμα είναι τα "soundtracks" του guitar hero οπου οι παραγωγοί θέλαν να βγάλουν στο κοινό ποιότητα...

Τα έχω ακούσει και έχουν συμαντική διαφορά

Την ένταση πρέπει να την ελέγχει ο ακροατής και όχι ο παραγωγός...

Αλλα τώρα είμαστε και τελέιως off topic....:o

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...