Koeman Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Καλησπέρα. Έχω ένα μηχάνημα σε s939 που με έβγαλε ασπροπρόσωπο μέχρι προσφάτως και η κατάρα μου ξεκίνησε με μια dfi nf4 ultra-d να με εγκαταλείπει μετά από ξεζούμισμα 2ετίας. Προχώρησα σε αλλαγή με μια Asus a8v, μετά σε μία asus a8n-sli και here I am. Το πρόβλημα ήταν ότι και οι 3 με άφησαν σε ανύποπτο χρονικό σημείο, μετά από Χ μήνες χρήσης και κάθε φορά που άλλαζα μητρική το πρόβλημα φαινομενικά λυνόταν. Δεν άνοιγε το pc με τίποτα, ακολουθόντας την πεπατημένη διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις και με αλλαγές σε όλα τα κομμάτια πλην τροφοδοτικού... ...και ρωτάω εγώ τώρα. Πόσο ρισκάρω να κοτσάρω πάνω ακόμα μια μητρική; Υποθέτουμε ότι αλλάζω μητρική και όλα καλά γιατί έτσι γινόταν μέχρι τώρα. Πώς μπορώ να ξέρω 100% αν το τροφοδοτικό είναι η αιτία του "κακού"; Δεν την ψιλιάστικα από την αρχή την δουλειά γιατί άλλαζα μητρική και μετά για 3 μήνες ήταν οκ. Θεωρούσα ότι είναι παλιές μητρικές, έχουν φάει τα ψωμιά τους και οκ με 30 ευρώ μεταχειρισμένη το έριχνα στην κακή μου τύχη. Μήπως τελικά φταίει το antec truepower 2 (550W) που είχα πάρει κάποτε με 120 ευρώ και ήταν από τα καλά για την εποχή του; Πώς μπορώ να το επιβεβαιώσω χωρίς να ρισκάρω ακόμα μία μητρική πάνω στο μηχάνημα και χωρίς να προβώ σε αγορά καινούριου; Όχι για τα λεφτά αλλά για να μην πετάξω "άδικα" αυτό που έχω. Το μηχάνημα σκοπεύω να το ξαναστήσω πλήρως λειτουργικό και να το πουλήσω.
liopyr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Συνήθως αν ένα τροφοδοτικό έχει πρόβλημα, χαλάει πρώτα αυτό, και αν είναι κακής ποιότητας (το συγκεκριμένο είναι ok btw) και είσαι και λίγο άτυχος μπορεί να πάρει κάτι μαζί του. Το να προκαλεί το τροφοδοτικό πρόβλημα στις μητρικές σε βάθος χρόνου είναι περίεργο σενάριο, δε το έχω συναντήσει ποτέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.