Προς το περιεχόμενο

Κινητό έπεσε στη θάλασσα, διόρθωση;

Plutomania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα ένα κινητό Sony Ericsson, το W302, το οποιό από απροσεξία μου το έβαλα στη τσέπη του μαγιό μου και άρχισα να μπαίνω στη θάλασσα. Όταν είχα μπει μέχρι τη μέση και είχε καλυφθεί η τσέπη του μαγιό συνειδητοποίησα ότι το κινητό ήταν μαζί μου.

Βγήκα έξω, το είδα και είχε μια άσπρη οθόνη. Το άνοιξα όσο μπορούσα και το άφησα ανοιχτό για καμιά ώρα στον ήλιο. Ύστερα προσπάθησα να το ανοίξω και δεν έκανε τίποτα, νεκρό το τηλέφωνο.

Όταν γύρισα σπίτι το έκανα με πιστολάκι αλλά τίποτα, δε λέει να ξεκινήσει. Το μόνο που κάνει είναι να φωτίζει το κόκκινο κουμπί του τερματισμού κλήσης όταν το βάζω για φόρτιση ή όταν συνδέω τη μπαταρία, το οποίο από ότι διάβασα στο internet σημαίνει είτε χαλασμένη μπαταρία είτε χαλασμένο EROM.

Anyway, έχω προσπαθήσει πολλά πράγματα να κάνω και δεν διορθώνεται με τίποτα. Πως μπορώ να το διορθώσω; Επαναλαμβάνω ότι έπεσε σε θαλασσινό νερό!

Δημοσ.

βγαλε τα παντα(καπακια μπαταρια κλπ) και βαλτα ξεχωριστα σε σακουλακι με ρυζι

ακουγεται αστειο αλλα το ρυζι τραβαει την υγρασια

Δημοσ.

Κάνε τις προσπάθειες σου αλλά για μένα θα είναι τσάμπα προσπάθειες!

Το θαλασσινό νερό = αλάτι, διαβρώνει την πλακέτα οπότε This is dead ή ακόμα και αν ανοίξει δεν θα κρατήσει πολύ!

Δημοσ.

Aμα δεν το λυσεις κατευθειαν να καθαρισεις πλακετα δεν κανεις τιποτα (που σχεδον αν οχι παντα ειναι αδυνατο εκεινη τη στιγμη)...αφου στεγνωσε το νερο της θαλασσας εμεινε το αλατι και εγινε διαβρωση... Dead πιστευω 99%

Δημοσ.

Eμενα μου ειχε πεσει σστο δρομο ενω εβρεχε μια μερα... το ανοιξα οσο μπορουσα το στεγνωσα με πιστολακι και το εβαλα ποσες ωρες στην ηλιο!

Στην αρχη δεν εδειχνε καθολου... μετα ανοιγε κανονικα αλλα δε δουλευε το ραδιοφωνο και καποιες αλλες λειτουργιες... κρατησε για ενα μηνα... πριν μια βδομαδα το ανοιξα και εβγαζε ασπρη οθονη οτι και να του εκανα τζιφος....

και δε το δεχονται για σερβιρ επειδη λενε εχει πιασει υγρασια η οθονη

Δημοσ.

κινητό έχω πάρει καινούργιο, το Sony Ericsson Zylo. Έσωσα την sim και όλα τα πράγματα της εξωτερικής μνήμης. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έσωσα τις επαφές γιατί δεν είχα επιλέξει να αποθηκεύονται στο τηλέφωνο και στη sim δυστυχώς! Αυτά που έχω ακούσει είναι πρώτον αυτό με το ρύζι που σκέφτομαι να το κάνω καθώς και το να ρίξω το κινητό σε καθαρό αποσταγμένο νερό και να το αφήσω μετά να στεγνώσει. Αυτό το γεγονός έγινε κάπου στης 10 Αυγούστου. Από τότε δεν έχει φύγει η υγρασία; Ούτε με το πιστολάκι; Τι να πω...δεν ξέρω. Θα δοκιμάσω αυτό με το ρύζι.

Μήπως να το ρίξω σε αποσταγμένο νερό ώστε να "καθαρίσει λιγάκι" και μετά να το βάλω στο ρύζι; Αλλά για πόσο καιρό μετά στο ρύζι;

Δεν ενδιαφέρομαι να το χρησιμοποιήσω μετά το κινητό αφού έχω καινούργιο. Θέλω 5 λεπτά μαζί του απλά εν λειτουργία για να πάρω τις επαφές μου. Αυτό μόνο!

Δημοσ.

Ειρωνικό αλλά στις 10/08 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο "έχασα" το κινητό μου (Nokia 6303)...

Βέβαια δεν έκανα καμία προσπάθεια να το σώσω γιατί απλά ήξερα ότι η ζημιά από το αλάτι θα είχε γίνει...

Οι γονείς μου βέβαια επέμεναν αν το πάμε για service όπου αποδείχθηκε ότι είχα δίκαιο το κινητό απλά δεν θα λειτουργούσε ποτέ.

Το τρικ με το νερό το σκέφτηκα και εγώ αλλά ρώτησα άτομα και μου είπαν ότι από την στιγμή που στέγνωσε το θαλασσινό νερό δεν έχεις ελπίδες...

Κατάφερα να σώσω την κάρτα μνήμης και την sim!

(Ευτυχώς για μένα παίρνω μια στο τόσο backup τις επαφές μου στον υπολογιστή και έτσι πολύ λίγα τηλέφωνα χάθηκαν!)

Δημοσ.
Ειρωνικό αλλά στις 10/08 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο "έχασα" το κινητό μου (Nokia 6303)...

Βέβαια δεν έκανα καμία προσπάθεια να το σώσω γιατί απλά ήξερα ότι η ζημιά από το αλάτι θα είχε γίνει...

Οι γονείς μου βέβαια επέμεναν αν το πάμε για service όπου αποδείχθηκε ότι είχα δίκαιο το κινητό απλά δεν θα λειτουργούσε ποτέ.

Το τρικ με το νερό το σκέφτηκα και εγώ αλλά ρώτησα άτομα και μου είπαν ότι από την στιγμή που στέγνωσε το θαλασσινό νερό δεν έχεις ελπίδες...

Κατάφερα να σώσω την κάρτα μνήμης και την sim!

(Ευτυχώς για μένα παίρνω μια στο τόσο backup τις επαφές μου στον υπολογιστή και έτσι πολύ λίγα τηλέφωνα χάθηκαν!)

ναι, και εγώ τώρα με το Zylo κάνω αποθήκευση τις επαφές μου στο τηλέφωνο, στη sim και στο pc για να είμαι σίγουρος! Άρα λες ότι δεν έχει νόημα αφού στέγνωσε το αλάτι. Anyway, ευχαριστώ πάρα πολύ για τη πληροφορία!:-)

Δημοσ.
κινητό έχω πάρει καινούργιο, το Sony Ericsson Zylo. Έσωσα την sim και όλα τα πράγματα της εξωτερικής μνήμης. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έσωσα τις επαφές γιατί δεν είχα επιλέξει να αποθηκεύονται στο τηλέφωνο και στη sim δυστυχώς! Αυτά που έχω ακούσει είναι πρώτον αυτό με το ρύζι που σκέφτομαι να το κάνω καθώς και το να ρίξω το κινητό σε καθαρό αποσταγμένο νερό και να το αφήσω μετά να στεγνώσει. Αυτό το γεγονός έγινε κάπου στης 10 Αυγούστου. Από τότε δεν έχει φύγει η υγρασία; Ούτε με το πιστολάκι; Τι να πω...δεν ξέρω. Θα δοκιμάσω αυτό με το ρύζι.

Μήπως να το ρίξω σε αποσταγμένο νερό ώστε να "καθαρίσει λιγάκι" και μετά να το βάλω στο ρύζι; Αλλά για πόσο καιρό μετά στο ρύζι;

Δεν ενδιαφέρομαι να το χρησιμοποιήσω μετά το κινητό αφού έχω καινούργιο. Θέλω 5 λεπτά μαζί του απλά εν λειτουργία για να πάρω τις επαφές μου. Αυτό μόνο!

Ναι, βαλτο στο απεσταγμενο νερο και μετα στο ρυζι. Μετα το σωταρεις για 3-5 λεπτα μεχρι να δεις το κρεας να σφιγγει και προσθετεις την σαλτσα των τεσσαρων τυριων. Ανακαταβεις για 30 δευτερολεπτα για να δεσει και σερβιρεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...