light elf Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Για το portal, public transport νομίζω ότι χρειάζονται πολλά λεφτά.Το ίδιο και για το knowledge portal. Για το τρίτο "ηλεκτρονική ακαδημία οδήγησης" δεν ξέρω ... Πάντως τα κυβερνητικά πορταλ γενικά είναι ακριβά, εαν θέλουμε να λειτουργούν σωστά. Μας δουλεύεις;
Aztec Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Με 22 εκατομμύρια αγοράζουν ολόκληρη εταιρεία web development για πάρτυ τους . Αλλά ξέχασα να μην βάλεις και μια υποδομή αλά facebook για κάθε μία ιστοσελίδα ? Μιλάμε έχω αναγουλιάσει με αυτήν την σπατάλη χρημάτων. Και βγάινουν μετά και λένε μπούρδες. Και πάρε περικοπές και πάρε αυξήσεις και πάρε να δουλεύεις μέχρι να τα τινάξεις.
Ather Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Το έργο το έχει πάρει η εταιρία "Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ" που είναι εταιρία του δημοσίου που έχει φτιαχτεί για αυτό το σκοπό (δηλαδή δημόσια έργα). Το ποσό πάντως φαίνεται υψηλό.
kfyros Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Έχει διαβάσει κανείς την αναλυτική προκήρυξη του έργου; Π.χ. τότε που φωνάζαμε για το site τη βουλής και το 1.000.000 αποδείχτηκε πως ήταν δικαιολογημένο το κόστος. Δικαιολογημένο το 1 εκατ για portal ?? :confused: Έχουμε φτιάξει τριετές business plan αρκετά large για υλοποίηση εμπορικής πλατφόρμας εκ του μηδενός, δωρεάν εγκαταστάσεις σε μεγάλους πελάτες για reference, marketing plan και διείσδυση στην Ελλάδα και σε ξένες αγορές με 2 εκατ. ευρώ σύνολο!!!! Το 1 εκατ. ευρώ είναι φαγωμένα λεφτά μεταξύ αυτών που ανακατεύτηκαν με το έργο. Κανένα κατοστάρικο (το πολύ) δόθηκε για τη δουλειά και το χαρτζηλίκι, και τα υπόλοιπα στην υγειά του κορόιδου.. Πως αποδείχτηκε;Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε.Μόνο μια απάντηση του Πετσάλνικου, σε ερώτηση του Βελόπουλου, έχω βρει, που απαντά, πως μόνο το 20% έβαλε το δημόσιο και το υπόλοιπο είναι από κοινοτικό πλαίσιο στήριξης. Άρα η κλοπή είναι κατά 20% από τα δικά μας λεφτά, και τα υπόλοιπα πάλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση . Στην υγειά του ευρωκορόιδου δηλαδή. Φαγωμένα λεφτά είναι από τους αλήτες, τα οποία θα έπρεπε να έχουν δώσει δουλειά σε εκατοντάδες άτομα. Αντί αυτού, έχουν γίνει βίλες , οικόπεδα, σκάφη και χλιδή , και μάλιστα στα ονόματα άλλων για να μην θεωρούνται ύποπτα.. Αν ψάξουν σε φίλους - λογιστές - συνεργάτες κλπ. των πολιτικών θα τα βρουν, αλλά....... Δε θέλει σκέψη, δε θέλει κουβέντα, δε θέλει αποδείξεις, δε θέλει την απάντηση κανενός αρμοδίου. Πολύ απλά, κάνει ΚΡΑ. Κι αυτό, και το προηγούμενο, και εις τους αιώνας των αιώνων, αμήν. Ακριβώς αυτό.. Με 22 εκατομύρια ευρώ φτιάχνεις βαπόρι και χέσαι στο τάληρο. Ή μετατρέπεις όλα τα στατικά websites με κατάληξη .gr σε dynamic και CMS με βάσεις δεδομένων και πληρωμένες γραμμές για 10 χρόνια!!!!! Μα γιατι ρε παιδια κάνετε έτσι; Εγω πάντως επειδη είμαι δημοκράτης και πάω με την πλειοψηφία συμφωνω απόλυτα με όλα αυτα που γίνονται. 30 χρόνια τους ψηφιζαμε (τε) και ενώ συνέχεια προέκυπταν σκάνδαλα μεγατόνων απο τα οποία μπορουσαμε να φανταστούμε πόσα είναι και αυτά που δεν ξέραμε, συνεχίζαμε (τε) και τους ψηφίζαμε (τε) δίνοντας τους συνολικά ποσοστά άνω του 80 και 85%. Δεν καταλαβαίνω γιατι ζητάτε και τα ρέστα. Πραγματικά ευχομαι να κλείσουν όλα τα μαγαζιά πλην του Άττικα, του Mall και των ομοειδών τους διοτι ο Έλληνας είναι τόσο Φούστης (με Φ κεφαλαίο) που βάζοντας μπροστά το ατομικό του συμφερον, υπονομευε 30 χρόνια τώρα το συνολικο λαικο συμφέρον και δημιούργησε ένα καθόλα διευθαρμένο σύστημα με πρώτο τροχό της αμαξης φυσικα τις κυβερνησεις οι όποιες όσο πιο βρώμικες ήταν τοσο πιο μεγάλο ποσοστό πέρνανε. Βρίστε με, μισήστε με, αλλα το Νοέμβριο εδώ θα είμαστε και θα δείτε οτι ακόμα και κάτω απο αυτές τις συνθήκες, το 40% του εκλ.σώματος που θα πάει να ψηφίσει θα τους δώσει ποσοστά άνω του 70%. Ζήτω στο μνημόνιο και την πτώχευση (με όλη μου την καρδια). Ναι μεν με επηρρεάζει και εμένα αλλα η ικανοποιήση που παίρνω όταν βλέπω τη δυστυχία στα πρόσωπα αυτών που εμμέσως δημιούργησαν αυτή την κατάσταση αποζημιώνομαι πλήρως. George προχώρα σε θέλει όλη χώρα (δεν είναι καθόλου ειρωνικό...βλέπε τελευταιες και επόμενες εκλογές). Και αυτό τι σημαίνει Critter?? Ότι πρέπει να κάτσω να με σουν επειδή η πλειοψηφία είναι ζώα δίποδα? Φυσικά και όχι.. Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε.. Να μην ισχύσει το "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά" , αλλά το "να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι".. Αυτό το ενα εκατομμύριο για την ιστοσελίδα της βουλής αποδείχτηκε μεγάλη μπαρούφα... λαϊκισμός. Για το portal, public transport νομίζω ότι χρειάζονται πολλά λεφτά. Το ίδιο και για το knowledge portal. Για το τρίτο "ηλεκτρονική ακαδημία οδήγησης" δεν ξέρω ... Πάντως τα κυβερνητικά πορταλ γενικά είναι ακριβά, εαν θέλουμε να λειτουργούν σωστά. Ναι , δεν ήταν 1 εκατομύριο, ήταν 967.568 € :-D Με 1 εκατομύριο ευρώ πάντως , βάζω κι ένα F16 οπλισμένο να περνάει για ασφάλεια, έξω από το server room του portal για 1 χρόνο... Το έργο το έχει πάρει η εταιρία "Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ" που είναι εταιρία του δημοσίου που έχει φτιαχτεί για αυτό το σκοπό (δηλαδή δημόσια έργα). Το ποσό πάντως φαίνεται υψηλό. Δηλαδή Γιάννης κερνάει - Γιάννης πίνει.. Εξόφθαλμη απάτη.. Θυμίζω ότι τα λεφτά αυτά ΔΕΝ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλα έργα (εάν υποθέσουμε ότι απλά εντάσσονται τα ποσά στο συγκεκριμένο έργο για να μην χαθούν από τις επιδοτήσεις). Για να γίνει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα πρέπει να υποτιμολογηθούν άλλα έργα τα οποία θα φτιαχτούν με αυτά τα λεφτά, από τον ΙΔΙΟ προμηθευτή και να γίνει στο μιλητό η όλη δουλειά.. Αν ξέρετε εσείς καμιά εταιρία που να παίζει με τέτοια ποσά με κίνδυνο να μην πάρει φράγκο να μου την πείτε.. (από τη στιγμή που τα λεφτά τα εισπράττει από την επιδότηση και μετά τα σπρώχνει με βαλίτσες στους "κατόχους τους". Αν τα σπρώξει μετά γεια χαρά.)
Physics_Rulez Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2010 Επειδή δεν είδα ειδήσεις στην tv τελευταία... παίζει καθόλου το θέμα;
Ather Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Η επόμενη ερώτηση είναι "Πώς πιάνουμε δουλειά σε αυτή την εταιρία;"
Skia11 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Σημείωση, πρόκειται για προγραμματική συμφωνία μεταξύ φορέα-ΚτΠ αε που σημαίνει ότι δεν έχει δωθεί φράγκο yet, ούτε υπάρχει τεχνικό δελτίο yet, ούτε υπάρχει διαγωνισμός yet, ούτε υπάρχει σύμβαση yet, ούτε υλοποίηση yet. Μη βιαζόμαστε...yet
oneofthem Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 μην βιαζόμαστε? ένα πράγμα έπρεπε να μπει στον τίτλο: ΚτΠ υπάρχει ιστορικό, για όσους θεωρούν την περίπτωση (αν ισχύει) καραμπινάτη σας πληροφορώ (όχι από ράδιο αρβύλα αλλά από πρώτη επαφή) ότι το ποσό ακούγεται αστείο σε σχέση με άλλες δουλειές που έχουν γίνει στο παρελθόν για αυτό κάπου είχα γράψει ότι τα χρήματα από τα σκάνδαλα ΔΕΝ είναι αστεία σε σχέση με τα ελλείματα, δεν μιλάμε μόνο για 10-20 εκατομύρια, διότι άνετα θα μπορούσε κάποιος να γράψει ότι αν πάρεις όλα τα μεγάλα σκάνδαλα και βάλεις τα λεφτά δεν διορθώνεις ούτε για μια μέρα τα οικονομικά μας, θα ήταν σχετικά λογικό επιχείρημα αλλά δεν ξέρω αν ισχύει πάντως μιλάω για ποσά που συνοδεύονται από αναλυτικές κόστους από τις εταιρείες (πολύ λεπτομερείς - μου έκανε εντύπωση) για κάθε τι και όχι γενικά χωρίς να ξέρω σε τι αντιστοιχεί το συνολικό ποσό και απλά να λέω πω πω κοίτα πόσα λεφτά δώσανε πχ αν κάτι περιελάμβανε και γραφεία και υπαλλήλους μέσα προφανώς καταλαβαίνουμε ότι θα ανέβαινε το κόστος και δε θα μιλούσαμε απλά για μια δουλειά αλλά στις περιπτώσεις που αναφέρομαι έχω δει συγκεκριμένα τι περιελάμβαναν και ένα έχω να πω αν τις δείτε απλά θα τραβάτε τα μαλλιά σας, απλά δεν υπάρχουν αυτά anyway δεν επεκτείνομαι γιατί θέλει πολύ κείμενο, πέρα από τη ΚτΠ γενικότερα το θέμα πρώην ΚΠΣ βγάζει μάτι ακόμη και τα επίσημα στοιχεία αν μελετήσει κανείς, θέλει λίγο χρόνο αυτό βέβαια αλλά και από εκεί καταλαβαίνει κανείς τι έγκλημα έχει γίνει και που πάει το ποτάμι όλα αυτά τα χρόνια δεν δικαιολογούνται κάποια ποσά που βλέπω από ματαιοδοξία κτλ, τα χρήματα απλά διοχετεύονται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, δεν κρύβονται τέτοια ποσά όσο και να τα διαιρέσεις ανάμεσα στους κομπιναδόρους
Skia11 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 μην βιαζόμαστε? ένα πράγμα έπρεπε να μπει στον τίτλο: ΚτΠυπάρχει ιστορικό, για όσους θεωρούν την περίπτωση (αν ισχύει) καραμπινάτη σας πληροφορώ (όχι από ράδιο αρβύλα αλλά από πρώτη επαφή) ότι το ποσό ακούγεται αστείο σε σχέση με άλλες δουλειές που έχουν γίνει στο παρελθόν για αυτό κάπου είχα γράψει ότι τα χρήματα από τα σκάνδαλα ΔΕΝ είναι αστεία σε σχέση με τα ελλείματα, δεν μιλάμε μόνο για 10-20 εκατομύρια, διότι άνετα θα μπορούσε κάποιος να γράψει ότι αν πάρεις όλα τα μεγάλα σκάνδαλα και βάλεις τα λεφτά δεν διορθώνεις ούτε για μια μέρα τα οικονομικά μας, θα ήταν σχετικά λογικό επιχείρημα αλλά δεν ξέρω αν ισχύει πάντως μιλάω για ποσά που συνοδεύονται από αναλυτικές κόστους από τις εταιρείες (πολύ λεπτομερείς - μου έκανε εντύπωση) για κάθε τι και όχι γενικά χωρίς να ξέρω σε τι αντιστοιχεί το συνολικό ποσό και απλά να λέω πω πω κοίτα πόσα λεφτά δώσανε πχ αν κάτι περιελάμβανε και γραφεία και υπαλλήλους μέσα προφανώς καταλαβαίνουμε ότι θα ανέβαινε το κόστος και δε θα μιλούσαμε απλά για μια δουλειά αλλά στις περιπτώσεις που αναφέρομαι έχω δει συγκεκριμένα τι περιελάμβαναν και ένα έχω να πω αν τις δείτε απλά θα τραβάτε τα μαλλιά σας, απλά δεν υπάρχουν αυτά anyway δεν επεκτείνομαι γιατί θέλει πολύ κείμενο, πέρα από τη ΚτΠ γενικότερα το θέμα πρώην ΚΠΣ βγάζει μάτι ακόμη και τα επίσημα στοιχεία αν μελετήσει κανείς, θέλει λίγο χρόνο αυτό βέβαια αλλά και από εκεί καταλαβαίνει κανείς τι έγκλημα έχει γίνει και που πάει το ποτάμι όλα αυτά τα χρόνια δεν δικαιολογούνται κάποια ποσά που βλέπω από ματαιοδοξία κτλ, τα χρήματα απλά διοχετεύονται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, δεν κρύβονται τέτοια ποσά όσο και να τα διαιρέσεις ανάμεσα στους κομπιναδόρους Σε τι ιστορικό αναφέρεσαι ακριβώς? Πιό συγκεκριμένος μπορείς να γίνεις?
Ather Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 http://portal.infosoc.core.gr/infosoc/el-GR/sthnellada/operators/KtP_SA/projectsEP/projects.htm και http://www.euro2day.gr/dm_documents/PLHROFORIKH.pdf
Skia11 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δε καταλαβαίνω τα παραπάνω links τι σχέση έχουν με το "ιστορικό" που προανέφερε ο oneofthem... Αυτά είναι τα έργα τα οποία έχει διαχειριστεί η ΚτΠ. Η ΚτΠ δεν είναι ανάδοχος στα έργα αυτά. http://www.infosoc.gr/infosoc/el-GR/epktp/ http://www.infosoc.gr/infosoc/el-GR/epktp/Page2.htm Ο ρόλος της ΚτΠ είναι συγκεκριμένος.
Ather Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δε καταλαβαίνω τα παραπάνω links τι σχέση έχουν με το "ιστορικό" που προανέφερε ο oneofthem... υπάρχει ιστορικό, για όσους θεωρούν την περίπτωση δεν μιλάμε μόνο για 10-20 εκατομύρια πάντως μιλάω για ποσά που συνοδεύονται από αναλυτικές κόστους από τις εταιρείες (πολύ λεπτομερείς - μου έκανε εντύπωση) για κάθε τι και όχι γενικά χωρίς να ξέρω σε τι αντιστοιχεί το συνολικό ποσό και απλά να λέω πω πω κοίτα πόσα λεφτά δώσανε Αυτά είναι τα έργα τα οποία έχει διαχειριστεί η ΚτΠ.Η ΚτΠ δεν είναι ανάδοχος στα έργα αυτά. Ο ρόλος της ΚτΠ είναι συγκεκριμένος. Και άλλων ο ρόλος είναι συγκεκριμένος, αυτό δε σημαίνει ότι δεν παίρνουν μίζες, αν είναι να το πάμε τόσο μακριά. Εγώ έμεινα σε συγκεκριμένα στοιχεία, δηλαδή το πόσα χρήματα έδωσαν και το πόσα έργα έκαναν.
Skia11 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Και άλλων ο ρόλος είναι συγκεκριμένος, αυτό δε σημαίνει ότι δεν παίρνουν μίζες, αν είναι να το πάμε τόσο μακριά. Εγώ έμεινα σε συγκεκριμένα στοιχεία, δηλαδή το πόσα χρήματα έδωσαν και το πόσα έργα έκαναν. Mea culpa Ather δε κατάλαβα εγώ
oneofthem Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Σε τι ιστορικό αναφέρεσαι ακριβώς? Πιό συγκεκριμένος μπορείς να γίνεις?sry που άργησαskia11 πραγματικά δεν θέλω να αναφερθώ 100% συγκεκριμένα ακόμη και εδώ γιατί κανονικά δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα κακώς το ανέφερα ίσως υπέθεσα ότι είναι γνωστά από άλλες πηγές τουλάχιστον σε επίπεδο φημών, αλλά σε κάποιο σημείο δεν κρατιέσαι και το σχόλιο ήταν περισσότερο πως το ποσό δεν φαίνεται μεγάλο, όπως έγραψα υπάρχουν νούμερα που σε κάνουν να τραβάς τα μαλλιά σου κυριολεκτικά ως προς το νόημα, ο ather έκανε μια προσέγγιση, για να συμπληρώσω αν μπορούσε κάποιος να ψάξει πρόσωπα και καταστάσεις θα έβρισκε γρήγορα αρκετά ασυμβίβαστα μεταξύ διαφορετικών πλευρών (και υπάρχουν περισσότερες πλευρές από όσες φαίνονται), νομίζω αυτό εξηγεί πολλά για το συγκεκριμένο κομμάτι αλλά το πρόβλημα βέβαια είναι πιο χαώδες από μερικά ασυμβίβαστα και η αλήθεια είναι πως κάποια πράγματα δεν εξηγούνται, δλδ που να παιρνες τα λεφτά και να τα καιγες στο τζάκι πάλι δεν εξηγούνται κάποιος θα ξαφνιαζόταν πάντως με το σύστημα, λειτουργεί τόσο άψογα που είναι να απορεί κανείς που λειτουργεί κάτι τόσο καλά σε αυτή τη χώρα θυμάμαι όταν πρωτοείδα κάποια πράγματα πως μου έμεινε η αίσθηση πως ότι και να γίνει, μα ότι και να γίνει δεν διορθώνεται κάτι τέτοιο, μου φαινόταν αδύνατο έτσι όπως έχει στηθεί πώς ήταν κάτι παιχνίδια στα περίπτερα που άμα θέλει να το ρυθμίσει ο περιπτεράς ότι και να κάνεις δεν έπαιζε με την καμμία να κερδίσεις, έτσι ακριβώς edit: μπορώ να περιγράψω κάποια έγγραφα ενδεικτικά αλλά δεν έχει κάποια αξία αυτό μπορείτε να φανταστείτε από αυτά που έγραψα γιατί μιλάμε το μόνο που θα έδειχνε είναι το αν ξέρω τι λέω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.