miza Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Έχω φτιάξει εδώ και καιρό το site www.eksegersi.gr. Είναι το πρώτο site που έφτιαξα, δεν στηρίζεται ούτε σε cms, ούτε σε framework, είναι στημένο από την αρχή σε php. Είχα πάντα την απορία πόσο κοστολογείται κάτι τέτοιο επειδή είμαι νέος στο χώρο και θέλω να πάρω μια ιδέα. Δεν θα με πείραζε να ακούσω και τις κριτικές σας για το site.
isay Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Έχω φτιάξει εδώ και καιρό το site www.eksegersi.gr.Είναι το πρώτο site που έφτιαξα, δεν στηρίζεται ούτε σε cms, ούτε σε framework, είναι στημένο από την αρχή σε php. Είχα πάντα την απορία πόσο κοστολογείται κάτι τέτοιο επειδή είμαι νέος στο χώρο και θέλω να πάρω μια ιδέα. Δεν θα με πείραζε να ακούσω και τις κριτικές σας για το site. Όλο αυτό το εχεις φτιάξει μόνος σου σε php; Από το μηδέν; Δεν έχεις χρησιμοποιήσει κανένα cms ή άλλη έτοιμη πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου;
miza Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Σε καμια πλατφόρμα, σε κανένα cms, όλα είναι από το μηδέν σε php. Ήταν λίγο μαζοχιστικό. Ήθελα να είναι ακριβώς με αυτά που θέλω και το cms δεν μου άρεσε για αυτό που ήθελα να κάνω. Θα μπορούσα να ψάξω κάποιο framework, αλλα όπως προανέφερα ήταν το πρώτο μου site και είπα να το κάνω από το μηδέν για να μάθω.
telcomfreak Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δεν υπάρχει καποιος επίσυμος τιμοκατάλογος . Ο κάθε δημιουργος χρεώνει οσο θεωρεί . Αλλωστε τωρα ποια οι περισσοτεροι δουλευουν επάνω σε ετοιμες λυσεις που τροποποιούν για να υπάρχει χαμηλο κόστος .
mixalis8 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Θα μπορούσα να ψάξω κάποιο framework, αλλα όπως προανέφερα ήταν το πρώτο μου site και είπα να το κάνω από το μηδέν για να μάθω. Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα τέτοια άτομα, που έχουν όρεξη για γνώση!!! Και εγώ κάπως έτσι ξεκίνησα και κατέληξα ότι θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιώ codeigniter framework έτσι ώστε να επιταχύνω την διαδικασία κατασκευής. Παρόλα αυτά είμαι αντίθετος σε εξολοκλήρου έτοιμες λύσεις.... Bravo... συνέχισε έτσι... αν είναι η πρώτη σου δουλειά σε php είναι φανταστική!!!
Uberalles_gr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Πραγματικά θα έλεγα ότι για πρώτη σου δουλειά είναι πάρα πάρα πολύ καλή !! Συγχαρητήρια !! Φαντάζομαι έχει από πίσω κάποιο διαχειριστικό για να ανεβάζεις δεδομένα? Και πόσο καιρό σου πήρε?
antonisid Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Πολυ καλη δουλεια οντως.Ηθελα να σε ρωτησω αν ειναι τα παντα δυναμικά.Πχ υπάρχει δυνατοτητα για δημιουργια ενος menu item απο το administration? Επισης μιας κι εκανες το δυσκολο μερος (αυτο του development) , θα ταν καλο να δωσεις και λιγο βαση στο design.Οχι οτι δεν ειναι ωραιο απλα νομιζω μπορει να γινει καλυτερο.
miza Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Έχει admin panel για να δημιουργείς κατηγορίες, που διαλέγεις η κατηγορία σε πια θέσει θέλεις να είναι. Για να εξηγήσω λίγο πως είναι η δομή του από πίσω στο admin panel. Μιας και είναι site εφημερίδας η καταχωρήσει γίνετε ως εξής. Γίνετε πρώτα καταχωρήσει αριθμού φίλου. Μετά γίνετε καταχωρήσει άρθρου που μπορεί να επιλεγει κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες και κάποιο από τα υπάρχοντα φύλλα. Αφού γίνουν οι καταχωρήσεις τον άρθρον, διαλέγετε από άλλο εργαλείο η προτεραιότητα εμφάνιση τους. Επίσης υπάρχει και cache system για την μείωση των queries. Αυτή είναι μια γενική περιγραφή του admin panel. Όσο αφορά το πόσο μου πήρε, επειδή δεν ήξερα και για ότι έφτιαχνα έψαχνα μια μέρα πριν το φτιάξω, όλο αυτό με κούραζε και κατά καιρούς σταμάταγα τελείως την ανάπτυξη του, + ότι είμαι και φοιτητής και πέφταν και κάποιες εξεταστικές. Μου πήρε λοιπόν με τις συνθήκες που περιέγραψα 1 χρόνο περίπου, αλλα θα μπορούσε να γίνει σε πολύ λιγότερο από κάποιος που ήξερε και δεν έκανα τόσο μεγάλα διαλύματα όσο εγώ. Δεν ανάφερε κανείς κάτι για κοστολόγηση, όχι ακριβείς, ας δοθεί και ένα εύρος τιμών όπου κάπου εκεί μέσα θα μπορούσε να είναι η τιμή. Όσο αφορά το design δεν είναι δικό μου, ένας γραφίστας έφτιαξε σε photoshop το layout και εγώ πήρα το psd και έφτιαξα το css και γενικά πιστεύω είναι λιτό και όμορφο ώστε να μην κουράζει τον αναγνώστη και να βρίσκει αυτό που θέλει
StavrosD Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Μπράβο miza, την καλύτερη δουλειά έκανες. Και εγώ είμαι της άποψης χωρίς CMS, όλα με το χεράκι μου ακόμα και σε eshop.
kostas0928 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Πολύ καλή δουλειά! Μπράβο! Λογικό το βρίσκω να σου πάρει τόσο καιρό αν δεν είχες ξανακάνει κάτι αντίστοιχο. Εγώ είχα φτιάξει ένα e-shop+διαχείρηση σαν εργασία σε ενα μάθημα και μου είχε φάει όλο το 6μηνο παρόλο που ήξερα τα βασικά html css και είχαμε την καθοδήγηση των φροντηστηρίων. Τώρα βέβαια την ίδια δουλειά πιστεύω τη βγάζω σε 15 μέρες...Και συ φαντάζομαι πλεον θα μπορείς να το κάνεις σε πολύ λιγότερο χρόνο.
gtroza Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Μπράβο miza, συγχαρητήρια ! πολύ καλή δουλειά ! .
gvarth Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Εξαιρετική δουλειά. Λίγο παραπάνω προσοχή στο αισθητικό κομμάτι θα της έδινε ακόμη περισσότερα points.
Uberalles_gr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Πράγματι εάν προσέξεις λίγο παραπάνω το αισθητικό κομμάτι θα δείξει ακόμα καλύτερο. Ξέχασα να σε συγχαρώ και για την καλύτερη γραμματοσειρά για web που επέλεξες (προσωπική γνώμη) Τώρα για τα λεφτά δεν ξέρω να σου πω σίγουρα. Εδώ μέσα έχουμε διαβάσει για τρελές τιμές (είτε εξεφτελιστικά μικρές είτε τεράστια ποσά) Αφού έχει και κομμάτι διαχείρισης και είναι δυναμικό εγώ προσωπικά κάτω από 1.500 με 2.000 δεν θα το έδινα
miza Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Όσο αφορά το γραφιστικό κομμάτι, το έφτιαξε γραφίστας σε photoshop και εγώ πήρα το psd και έφτιαξα το css. Πιστεύω πάντως ότι είναι αυτό που πρέπει, γιατί ένα site εφημερίδας δεν θέλει πολλά φρουφρού και αρώματα, πρέπει να είναι λιτό και να δείχνει μια σοβαρότητα.
Uberalles_gr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δεν αναφερόμαστε σε φρου φρου και αρώματα... Απλώς το site μου κάνει ότι φτιάχτηκε το 2000 και όχι το 2010.. Και σε έναν πελάτη αυτό που θα κάνει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ εντύπωση δεν είναι εάν εσύ χρησιμοποίησες AJAX , Jquery και της παναγιάς τα ματιά ΑΛΛΑ το γραφιστικό κομμάτι του site. Καλοπροαίρετα πάντα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.