Προς το περιεχόμενο

μου χρωσταει ενοικια και δεν φευγει

kostas f

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα .αυτο που αντιμετοπιζω εδω και εναμισι χρονο ειναι μια τρελα.νοικιασα το ακινητο σε καποιον να το χρισημοποιησει ως επαγγελματικη στεγη.τους πρωτους μηνες τα πραγματα πηγαιναν καλα μετα απο 8 μηνες που του το ειχα νοικιασει αρχισε να μην μας πληρωνει τα ενοικια και ξαφνικα μια μερα το εκλεισε και εφυγε αφηνοντας το σε ασχημη κατασταση. φυσικα σε τηλεφωνικη εποικινονια που ειχα μαζι του μου ειπε οτι ειχε οικονομικες δυσκολιες και θα το ταχτοποιησει.με αποτελεσμα μεχρι τωρα να εχουν μαζευτει 4600 ευρω.παρα της ενοχλησεις μου αυτος μας εχει στο περιμενε.πηγαμε σε δικηγορο και καναμε εξωδικη διαμαρτυρια αλλα και παλι δεν ειχαμε αποτελεσμα.τον βρισκουμε στο τηλεφωνο και του λεμε να ερθει να παρει τα πραγματα του και οτι του τα χαριζουμε τα νοικια και να τα βρουμε σε ειδος.μας λεει ναι και παλι μας ειχε στο περιμενε.ετσι μετα απο σκεψη αποφασησαμε να ανοιξουμε μονοι μας το μαγαζι να βαλουμε τα πραγματα του σε μια ακρη και να το νοικιασουμε σε αλλον.ξαφνικα ενφανιζετε ο δικηγορος του και μας λεει οτι αν συνεχισουμε θα σας κανουμε ασφαλιστικα μετρα.πραγματι συνφωνησαμε με τον καινουργιο ενοικιαστη να κανουμε υπομονη μερικες μερες ωστε να φρεθει μια λυση γιατι τωρα ο δυστρωπος ενοικιαστης μας ζηταει τα πραγματα του και μας απειλη οτι δεν επρεπε να του χαλασουμε το μαγαζι.ομως ο δικηγορος μου εψαξε και εμαθε οτι εχει κανει αιτηση πτωχευσεως για αυτο τοσους μηνες δεν μας πληρωνε τα ενοικια γιατι ειχε πολλες οικονομικες εκρεμοτιτες σε παρα πολλους ακομα και σε τραπεζες,και τον κυνηγουσαν.

και σας ερωτω τι πρεπει να κανουμε τωρα;

αγωγη εξωσεως η να τα ρηξουμε στην εφορια;

συν τις αλλης ο καινουργιος ενοικιαστης μας λεει οτι εχει κανει και αυτος καποια εξοδα και πρεπει να του βρουμε λυση.

να σου χρωστανε να τα χαριζεις και να βρισκεις το μπελα σου αν μπορειτε δωστε μας τις συνβουλες σας.ευχαριστω

Δημοσ.

Βρες αλλον δικηγορο. Το λαθος που κανατε ηταν που ανοιξατε το μαγαζι και βαλατε αλλον ανθρωπο μεσα αφου πρωτα δεν τακτοποιησατε το θεμα. Δεν ξερω μπορει να κανω λαθος αλλα αυτοματα δινεις τροφη να διεκδικησει πραγματα.

Δημοσ.
του λεμε να ερθει να παρει τα πραγματα του και οτι του τα χαριζουμε τα νοικια και να τα βρουμε σε ειδος

Σοβαρά, δε θέλω να τρολλάρω, δεν έχω καμία όρεξη, αλήθεια. Αλλά τι εννοείς "σε είδος";

Δημοσ.
Οπως ειπε το παιδι.Βρες αλλο δικηγορο.Ο ανθρωπος σας δουλευει.Καθε μερα τηλεφωνο.

και τι θα καταφερουμε οταν εχει τον δικηγορο του που τον συνβουλευει αντιθετα απο οτι του προτεινουμε εμεις.δηλαδη προλαβαινουμε να του κανουμε αγωγη εξωσης;

η να νοικιασω το μαγαζι στον καινουργιο ενοικιαστη και ασ μου κανει ασφαλιστικα μετρα;

---------- Προσθήκη στις 00:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:21 ----------

Σοβαρά, δε θέλω να τρολλάρω, δεν έχω καμία όρεξη, αλήθεια. Αλλά τι εννοείς "σε είδος";

αυτος ειχε τεντες και του προτεινα να μου βαλει στο σπιτι τις τεντες η να μας αφησει τα πραγματα και να φυγει ως αποζιμιωση των ενοικιων.απλα και ευγενικα.

Δημοσ.

Να του τα χαρίσει? Τι λέτε μωρέ, ο τύπος έχει λεφτά για δικηγόρο και έχει το θράσος να τον βαζει να περιμένει πότε θα πάνε να ανοίξουν το μαγαζί για να βρει παραθυράκι στο νόμο για να βγει κ κερδισμένος και τον λυπάστε?

Εξώδικα μήνυση whatever απλά παρε του όσα περισσότερα από αυτά που σου χρωστάει (γιατί δεν παίζει όλα) κ γρήγορα πριν είναι official πτωχευμένος. Καιρούς δύσκολους δεν περνάνε μόνο οι ενοικιαστές αλλά και οι ιδιοκτήτες, δεν πρέπει να τους λυπάσαι.

Σορρυ μπορεί να ακούγομαι σκληρός αλλά απ'όσα γράφει ο OP μου φαίνεται λαμόγιο.

Δημοσ.
και τι θα καταφερουμε οταν εχει τον δικηγορο του που τον συνβουλευει αντιθετα απο οτι του προτεινουμε εμεις.δηλαδη προλαβαινουμε να του κανουμε αγωγη εξωσης;

η να νοικιασω το μαγαζι στον καινουργιο ενοικιαστη και ασ μου κανει ασφαλιστικα μετρα;

Μα ο δικηγορος του θα προσπαθησει οσο το δυνατον περισσοτερο για να την βγαλει καθαρη. Γι αυτο πληρωνεται. Απλα σου προτεινα να ζητησεις και μια δευτερη γνωμη. Ποσος καιρος εχει περασει? Λογικα θα μπορεις να του κανεις αγωγη και μετα να πατε δικαστικως.

Δημοσ.
... να του κανουμε αγωγη εξωσης;

Έχεις ιδέα πόσο θέλει ο δικαστικός κλητήρας για να έρθει για την έξωση; Κοντά στα 2000 ευρώ, από εκεί πιάνεται αυτός και δεν φεύγει γιατί τόσα σου χρωστάει σιγά μην δώσεις και άλλα τόσα για να τον διώξεις.

Ελληνικό Κράτος μαν...

Δημοσ.

Βρες κανα μπραβο, αλλιως δεν βγαζεις ακρη. Εαν εχει σκομο να κατσει ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ και αν το πας δικαστικος... θα κατσει για πολυυυυυυυυυυ.

Δημοσ.

ολα αυτα που μου λετε ειναι σεβαστα και μπορω να πω οτι με βαλατε να σκεφτω καπως διαφορετικα.

αν βαλω τον καινουργιο ενοικιαστη θα μου κανει ασφαλιστικα μετρα.

αν του κανω αγωγη θα πληρωσω πολλα και στο τελος θα ειμαι ο ζημιωμενος εγω.

αρα αυτο που πρειπει να κανω ειναι να στειλω τα ενοικια στο δημοσιο και απο κει και περα εχει να κανει με την εφορια και ετσι θα μπορω να νοικιασω σε καινουργιο ενοικιαστη.

νομιζω αλλη λυση δεν υπαρχει.αλλα θα συνβουλευτω και καποιον αλλον δικηγορο

---------- Προσθήκη στις 00:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:47 ----------

Μα ο δικηγορος του θα προσπαθησει οσο το δυνατον περισσοτερο για να την βγαλει καθαρη. Γι αυτο πληρωνεται. Απλα σου προτεινα να ζητησεις και μια δευτερη γνωμη. Ποσος καιρος εχει περασει? Λογικα θα μπορεις να του κανεις αγωγη και μετα να πατε δικαστικως.

απο την στιγμη που του καναμε εξωδικη διαμαρτυρια εχει περασει γυρω στον εναμισι μηνα και μετα του ανοιξαμε το μαγαζι.αρα η μισθωση εχει ληξει αυτο που μενει ειναι να μας παραδωσει τα κλειδια και να φυγει

Δημοσ.

Λέτε για την κατάντια στην Ελλάδα και υποστηρίζετε το λαμόγιο.... Πάτημα στο κεφάλι και να μας αφήσει την γωνιά.

Φίλε Κώστα κινήσου γρήγορα μην το αφήνεις έτσι. Βρες άλλο δικηγόρο αν χρειαστεί και κακός τον άφησες πάνω από ένα μήνα με απλήρωτο το νοίκι. Ούτε μία μέρα δεν θα έπρεπε να του χαρίσεις.

Δημοσ.
Λέτε για την κατάντια στην Ελλάδα και υποστηρίζετε το λαμόγιο.... Πάτημα στο κεφάλι και να μας αφήσει την γωνιά.

Φίλε Κώστα κινήσου γρήγορα μην το αφήνεις έτσι. Βρες άλλο δικηγόρο αν χρειαστεί και κακός τον άφησες πάνω από ένα μήνα με απλήρωτο το νοίκι. Ούτε μία μέρα δεν θα έπρεπε να του χαρίσεις.

απληρωτα ενοικια εναμισι χρονο.δηλαδη απο τον μαρτιο του 2009 εως τον μαιο του 2010.

τον μαιο του 2010 του καναμε εξωδικη διαμαρτυρια.αλλα νομιζω το λαθος μας ηταν που ανοιξαμε το μαγαζι χωρις αποφαση.παντως θα βρω αλλον δικηγορο απο αλλη περιοχη και πιστευω οτι ολα θα πανε καλα.αφου θελει βολτα στα δικαστηρια θα την εχει ετσι και αλιως αυτος ειναι χρεωμενος αυτος θα την πατησει.

Δημοσ.

Δέν αποκλείεται ο "κλέφτης" να έχει τα κλειδιά του μαγαζιού (φίλε kostas f,ελπίζω να προνόησες και να άλλαξες κλειδαριά).Δέν θα συμβούλευα να αναλάβεις αυτόν τον ρόλο εσύ.Ηδη το γεγονός οτι ανοίξατε τον χώρο,έδωσε πάτημα στον απατεώνα.

Όπως και να έχει, μιλάμε για έναν άνθρωπο ανήθικο και αδίστακτο.Προφανώς περίμενε να μπείς στο μαγαζί χωρίς την συγκατάθεσή του για να βγεί απο πάνω.Δέν εξηγείται αλλιώς ο δικηγόρος-αλεξιπτωτιστής.

Κινήσου γρήγορα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...