george_sp Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Παιδιά καλησπέρα σε όλους Θα ήθελα τη γνώμη σας για την αγορά μιας videocameras και κάποιες προτάσεις απο την εμπειρία-γνώση σας. Διαθέσιμο ποσό, κάπου γύρω στα 500-600 ευρω Τι ψάχνω. Ψάχνω μια videocamera για το γύρισμα μουσικού-ερασιτεχνικου video clip. Εκτιμώ ότι θα πρέπει με σειρά προτεραιότητας να έχει : 1. καλό image stabilazation (προφανώς optical) 2. να μπορεί κατά την επεξεργασία να έχει ομαλό (smooth) slow motion. δηλαδή στο slow motion στο premiere/avid να μην πηγαίνει "σπαστά" η εικόνα. Άρα υποθέτω μάλλον progressive εγγραφή και 60fps ? (δεν είμαι σίγουρος) 3. Έναν σχετικά καλό κι αν είναι δυνατόν λίγο ευρυγώνιο φακό 4. Ικανοποιητική ποιότητα λήψης σε σκοτεινό περιβάλλον. 5. Μέσο εγγραφής ? (minidisk, κασέτα, σκληρός ? τι λέτε ? δεν έχω ιδέα) Το video θα επεξεργαστεί σε PC σε λογισμικό adobe premiere και avid Τι δεν με ενδιαφέρει. Δεν με ενδιαφέρει να τραβά καλές φωτογραφίες (έχω άλλη μηχανή γιαυτό). Καμιά πρόταση ρε παιδιά ? help Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panospc Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Για ομαλό slow motion χρειάζεσαι εγγραφή σε 60p όπως είπες. Η μόνη κάμερα που γνωρίζω σ' αυτή την τιμή που να γράφει 60p είναι η Sanyo VPC-FH1 και η Sanyo VPC-HD2000 που στην ουσία πρόκειται για την ίδια κάμερα απλώς αλλάζει η εμφάνιση. Η συγκεκριμένη απ' ότι έχω διαβάσει σε review τα πάει καλά με τη λήψη σε σκοτεινό περιβάλλον αλλά δεν πρέπει να έχει και το καλύτερο stabilization. Για περισσότερα δες το review εδώ Για καλλιτεχνικά video με film look οι DSLR φωτογραφικές που τραβάνε και βίντεο είναι καλύτερες σε αυτόν τον τομέα αλλά ξεφεύγουν από την τιμή που είπες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cb_papi Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Το μόνο μέσο εγγραφής που αξίζει είναι ο σκληρός δίσκος. Αν μπορείς, προτίμησέ το. Επίσης, ικανοποιητική νυχτερινή λήψη και αργή κίνηση, δεν πάνε μαζί. Δηλαδή μην περιμένεις στο σκοτάδι να τραβήξει καλά slow motion. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_sp Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Ας μην σταθούμε τόσο στο slow-motion σε νυχτερινή λήψη. Αν τραβάει καλα σε κανονικό mode (25fps) νυχτερινό είναι οκ. Τώρα επειδή πρόκειται για λίγο καλλιτεχνικό γύρισμα, το πλέον σημαντικό είναι μάλλον το καλό optical stabilazation και η καλή - smooth εγγραφή στα 60p. Ισως και ένας κάπως ευρυγώνειος φακός αλλά αυτόν πιθανότατα τον αγοράζω πιο μετά ως extra. Αν υπάρχει κανένα πραγματικά αξιόλογο μοντέλο μπορώ να δώσω ίσως και λίγο παραπάνω απο 500-600 ευρώ. Αυτό που ειπες Panospc για τις DSLR το έχω διαβάσει και εγώ αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος.. διότι αν οι cameres τραβάνε τελικά καλύτερο video τότε πρις τι τα camcorders ? Άλλες προτάσεις παιδια ? Επίσης για καμιά μεταχειρισμένη τι θα λέγατε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panospc Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Τώρα επειδή πρόκειται για λίγο καλλιτεχνικό γύρισμα, το πλέον σημαντικό είναι μάλλον το καλό optical stabilazation και η καλή - smooth εγγραφή στα 60p. Όταν λες καλό optical stabilization τι εννοείς να στέκεσαι ακίνητος η να είσαι εν κίνησει; Για το δεύτερο όσο καλό stabilization και να έχει ο φακός μην περιμένεις πολλά, πιο πολύ κάνει δουλειά όταν στέκεσαι ακίνητος. Αν θες να περπατάς και να έχει σταθερή κίνηση τότε πρέπει να πάρεις ένα Steadicam/Stabilizer. Για 60p εγγραφή δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές. Η μια είναι η Sanyo που σου είπα πριν και η άλλη είναι η Panasonic HDC-TS700 αλλά η τιμή της πάει στα 1000+. Από κει και πέρα αν πάρεις κάμερα χωρίς 60p μπορείς να πετύχεις slow motion και μέσω του Adobe After Effects με το Time Wrap Effect αλλά δεν έχει πάντα εγγυημένα αποτελέσματα. Αυτό που ειπες Panospc για τις DSLR το έχω διαβάσει και εγώ αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος.. διότι αν οι cameres τραβάνε τελικά καλύτερο video τότε πρις τι τα camcorders ? Η εγγραφή video στις DSLR είναι σχετικά πρόσφατη. Τα πλεονεκτήματα σε σχέση με μια απλή video camera είναι τα εξής - Μεγαλύτερο αισθητήρα που συναντάς μόνο σε επαγγελματικά Camcorder χιλιάδων ευρώ - Καλύτερη εγγραφή σε χαμηλό φωτισμό. Δες εδώ ένα video με σύγκριση μεταξύ μιας DSLR και ενός Camcorder σε χαμηλό φωτισμό - Μικρό βάθος πεδίου. Που δίνει αυτό το θόλωμα στα αντικείμενα που βρίσκονται εκτός εστίασης - 60p Εγγραφή(στις Canon τουλάχιστον οι άλλες δεν ξέρω) - Εναλλάξιμους φακούς - Πολλές Manual ρυθμίσεις και γενικά καλύτερο έλεγχο στο χρώμα - Manual Focus από το φακό. Και τα μειονεκτήματα τα εξής: - Μεγαλύτερο βάρος και λιγότερο βολικές στο κράτημα - Συνήθως δεν έχουν καλά μικρόφωνα και δεν έχεις καλή ποιότητα ήχου - Συνήθως δεν έχουν Auto focus κατά τη διάρκεια της εγγραφής αλλά μόνο πριν την έναρξη της εγγραφής οπότε πρέπει να αλλάζεις χειροκίνητα την εστίαση από το φακό - Περιορισμό στη διάρκεια του video γύρω στα 10 λεπτά ανά video. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά πρέπει να ξαναπατήσεις το record για να ξεκινήσει η εγγραφή νέου video Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_sp Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Από αντοχή στο χρόνο πως τα πάνε (μπαταρία) ? Δηλαδή αν εξαιρέσουμε την κάπως άβολη θέση για video, και το autofocus, τότε έχουμε : καλύτερο φακό πιθανότατα και πιο ευρυγώνιο καλύτερο stabilazation πιο κινηματογραφική λήψη, καλύτερη ποιότητα εικόνας 60p άρα και καλό slowmotion καλύτερη νυχτερινή λήψη κλπ κλπ δεν βλέπω κανά σοβαρό μειονέκτημα, εκτός ίσως από αυτό που λες ότι κάθε 10 λεπτά πρέπει να πατάς record ..χμμμ.. και για κάποιους ίσως το μικρόφωνο. Κατα τα άλλα ζν έτσι όπως τα λέμε τα camcorders μοιάζει να είναι μάλλον περιττά για λίγο πιο σοβαρή δουλειά σε αυτά τα λεφτα Για την panasonic tm700 τι λέτε ? Από DSLR εκτός από αυτή της Canon ποιά άλλη θα πρότεινες με βάση τα δεδομένα που έθεσα ? (παρεπιπτόντως πολύ καλή η canon) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panospc Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Από DSLR εκτός από αυτή της Canon ποιά άλλη θα πρότεινες με βάση τα δεδομένα που έθεσα ? (παρεπιπτόντως πολύ καλή η canon)Ένα συγκριτικό με DSLR που τραβάνε video μπορείς να δεις εδώ. Αυτή η Canon 500d που είδες στο video είναι παλιό μοντέλο και έχει αντικατασταθεί από την πιο νέα canon 550d (Rebel T2i). Η 550d τραβάει 1080p video σε 24p/25p/30p frames και 720p Video σε 50p/60p frames. Για δείγματα video ρίξε μια ματιά εδώΑπό αντοχή στο χρόνο πως τα πάνε (μπαταρία) ?Η 550d απ' ότι έχω διαβάσει με την δικιά της μπαταρία βγάζει 1 - 1:30 ώρα εγγραφής videoΓια την panasonic tm700 τι λέτε ?Σύμφωνα με το camcorder info είναι πρώτη σε βαθμολογία για το 2010, γράφει σε 60p και έχει καλή ποιότητα σε χαμηλό φωτισμό. Αν μπορείς να δώσεις τα 1000 ευρώ που κοστίζει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suspiria Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 νομιζω οτι στα λεφτα που ψαχνεις δυσκολα να βρεις αυτο που θελεις.πρεπει να κανεις πολλες μα παρα πολλες υποχωρησεις.και δεν ειναι μονο η αγορα καμερας.υπαρχουν ενα σωρο παρελκομενα που ειναι κακα τα ψεματα απαραιτητα.οποτε μη την ψαχνεις παρε οτι να ναι.εγω εχω δωσει παρα πολλα λεφτα εξτρα και εχω μια καμερα των 850 ευρω (canon hv30). ---------- Προσθήκη στις 02:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:28 ---------- check this out http://vimeo.com/10318196 Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish ---------- Προσθήκη στις 02:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:31 ---------- επισης αυτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suspiria Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 την panasonic tm700 την εχω χρησιμοποιησει προσφατα.απο ποιοτητα εικονας δεν ξερω γιατι δεν ειδα ακομα το υλικο.αλλα δεν μου αρεσε το handling γενικα και η οθονη που ειναι πολυ μετρια.την ημερα δεν φαινεται σχεδον καθολου και γενικα δεν εχει καλη ευκρινεια.ενα αλλο που διαβαζω ειναι οτι εχει ρυθμιση gain μονο σε φουλ ανοιχτο διαφραγμα που δεν ειναι και οτι καλυτερο.ολα αυτα συγκρινοντας με τη δικια μου (canon hv30). ---------- Προσθήκη στις 11:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:37 ---------- τσεκαρετε και αυτο! http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=393235 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_sp Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Εσείς παιδιά πια βιντεοκάμερα θα προτείνατε γιαυτή τη δουλειά ? μήπως πρέπει να κοιτάξω για καμιά μεταχειρισμένη με δεδομένο το budget ? Σκέφτομαι ότι επειδή δεν με ενδιαφέρει τόσο η φωτογραφία, οι DSLR είναι πρωτίστως φωτογραφικές μηχανές και η χρήση για video απαιτεί μάλλον κάποιες γνώσεις και αρκετές χειροκίνητες λειτουργίες-ρυθμίσεις συν το γεγονός ότι δεν είναι πολύ εργονομικές για video και επίσης δεν είμαι και επαγγελματίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suspiria Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Εσείς παιδιά πια βιντεοκάμερα θα προτείνατε γιαυτή τη δουλειά ? μήπως πρέπει να κοιτάξω για καμιά μεταχειρισμένη με δεδομένο το budget ? Σκέφτομαι ότι επειδή δεν με ενδιαφέρει τόσο η φωτογραφία, οι DSLR είναι πρωτίστως φωτογραφικές μηχανές και η χρήση για video απαιτεί μάλλον κάποιες γνώσεις και αρκετές χειροκίνητες λειτουργίες-ρυθμίσεις συν το γεγονός ότι δεν είναι πολύ εργονομικές για video και επίσης δεν είμαι και επαγγελματίας. θελεις 2000 ευρω μεσα το νερο αλλιως μη ξεκινας τιποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 suspiria μιας και καταλαβαίνω οτι έχεις γνώσεις στο θέμα πιστεύεις μια hv20 θα ήταν καλή λύση για αυτό που ψάχνει ο φίλος..? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suspiria Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 suspiria μιας και καταλαβαίνω οτι έχεις γνώσεις στο θέμα πιστεύεις μια hv20 θα ήταν καλή λύση για αυτό που ψάχνει ο φίλος..? φυσικα αν την βρει μεταχειρισμενη σε καλη τιμη.πιστευω οτι το minidv υπερτερει οσον αφορα την ποιοτητα και το θεμα μονταζ.απαραιτητως χρειαζεται ενα καλο μικροφωνο και ενα τριποδι για αρχη.και μετα εχουν σειρα αλλα.αυτο τον καιρο γυριζω ενα ντοκιμαντερ και εχω ενα πορτμπαγκαζ τιγκα στα πραγματα οποτε παω στο γυρισμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.