Προς το περιεχόμενο

περιεργο προβλημα..

Arxontis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον προσφατα αγορασα και εστησα ενα κουτι για την κοπελα μου με τα εξης χαρακτηριστικα

Kουτι CoolerMaster Gladiator 600 Case (RC-600-KKN1-GP)

Mητρικη DFI LanParty DK 790GX M2RS

Επεξεργαστης AMD PHENOM x4 9600 2.3Ghz

Τροφοδοτικο AXP 500Watt Simple power

Μνημη Transcend 2GB DDR2-800 Ram Dimm (PC2 6400, 5-5-5-18, JM800QLU-2G)

Καρτα γραφικων Ati RAdeon X-700 256Mb (υλοποιηση της Sapphire) (ηταν η παλια η δικια μου που ειχε μεινει στη ακρη)

στο κουτι υπαρχουν 4 Ανεμιστηρες

2 απο το πλαινο φυσανε μεσα...

1 στη κορυφη να βγαζει εξω αερα

και ενας στην προσοψη του κουτιου που φυσαει προς τα μεσα..

λοιπον ... αφου τα στεινω ολα περναω Win7 x86 drivers ιστοριες κλπ (μεσα στη τρελη χαρα η δεσποινης) μου ζητησε να της βαλω το Elder Scrolls iv Oblivion (αναθεμα..:-( )

οκ λοιπον το βαζω ολα καλα χαμηλωνω και τα γραφικα (γιατι η καρτα ειναι απο αυτες που δουλευουν με ατμο) και ξεκιναει να παιζει ... ολα καλα το πρωτο μηνα ...

απο ενα σημειο και μετα μου ειπε οτι ο υπολογιστης κανει το εξης

εκει που παιζει ... Σβηνει η οθονη ακουγετε ενας ηχος σαν μηχανη απο βαρκα ..(ετσι μου το περιεγραψε) και μετα απο επανεκινηση στρωνει... Επισης μου λεει οτι εχει τυχει να ανοιγει το παιχνιδι για να παιξει και να το κανει κανα 2 φορες συνεχεια η τυχαινει να παιζει 7 με 8 ωρες ασταματητα και να μην της παρουσιαζει προβλημα..

Υπεθεσα οτι θα ειναι απο το παιχνιδι κανα κολλημα γιατι σε ταινιες και βιντεο που βλεπει δεν της εκανε κατι παρομοιο... Μεχρι εχθες που της το εκανε και ενω εβλεπε ταινια..

Παιρνω και εγω τα πραγματα μου (παστες πινελακια κατσαβιδια και παω απο εκει)

Πρωτη μου κινηση

Καθαριζω με ενα blower ολο τον υπολογιστη (σκονη δεν ειχε γιατι ειχε καθαριστει πριν 3 βδομαδες)

2 κινηση βγαζω τη καρτα γραφικων αφαιρω το ανεμιστηρακι (το οποιο δεν ειναι μαμα ειχα βαλει ενα aftermarket ζαλμαν) καθαριζω ανοιγω και βλεπω οτι η παστα εχει εξαφανιστει..

3 κινηση φυσαω τη καρτα, καθαριζω τη παλια παστα , βαζω τη καινουργια, καθαριζω το ανεμιστηρακι το βιδωνω ολα κομπλε..

4 τη περναω στη μητρικη ολα οκ ανοιγω το oblivion ανεβαζω τα γραφικα τερμα (οσο παει) ζοριζοταν βεβαια αλλα επαιζε .. θεωρησα οτι μαλλον υπηρχε θεμα θερμοκρασιας

5 χαμηλωνω τα γραφικα οπως τα ειχαμε και της λεω "παιξε οσο γουσταρεις και αμα κανει κανα κολπο πες μου."

μετα απο μια ωρα μου λεει "παλι τα ιδια.." στις ταινιες κανενα προβλημα στο oblivion οταν θυμηθει κανει αυτο που ανεφερα παρπανω .

Δοκιμασα το παιχνιδι στον δικο μου υπολογιστη (λεω μηπως φταιει το exe ) δοκιμασα full γραφικα ... δοκιμασα και της ρυθμισεις που εχω στη κοπελα μου .. και μετα απο 9 ωρες παιχνιδιου κανενα προβλημα...

Υπεθεσα οτι φταιει η καρτα γραφικων... οποτε παρηγγειλα μια HD5450 512MB υλοποιηση της XFX (ετσι για να εχω και το κεφαλι μου υσηχο)

Θα μπορουσε να ειναι κατι αλλο εκτος απο τη καρτα?

Εχει κανεις καμμια ιδεα?

Γιατι αν βιαστηκα και πηρα καρτα γραφικων και φταει κατι αλλο ενταξει χαμενη δε θα παει αλλα και τα λεφτα λεφτα

Σκεφτικα μηπως ειναι καμια μνημη, κανας επεξεργαστης (ξερω οτι εχει ενα bug σε full Load αλλα δεν κανει κατι που να χτυπαει κοκκινα στον επεξεργαστη) αλλα απο την αλλη λεω οτι θα της το εκανε και στο ιντερνετ και στα βιντεο και σε οτιδηποτε αλλο εκτος απο το παιχνιδι

Καμμια ιδεα... μηπως κατι μου διαφευγει?? Ευχαριστω για το χρονο σας...

Δημοσ.

Αυτο το "βαρκα" παραπεμπει σε υψηλες στροφες καποιου ανεμιστηρα η επεξεργαστη η καρτας.

Το οτι της το κανει σε games ενισχυει την αποψη οτι μαλλον καποιο εκ των 2 ανεβαζει τρελες θερμοκρασιες, εξου και ο θορυβος απτα ανεμιστηρακια. Και επειδη οι θερμοκρασιες τελικα δεν πεφτουν, βαραει επανεκινηση το συστημα για προστατεψει το κομματι που υπερθερμαινεται.

Εχεις τσεκαρει θερμοκρασιες με καποιο προγραμμα? Μολις μας πεις θερμοκρασιες συνεχιζουμε το ψαξιμο.

Για την καρτα βιαστηκες, γιατι σε περιτπωση που ανεβαζει θερμοκρασιες ο επεξεργαστης, θα πληρωσεις κανα 20ρικο ακομα για ψυκτρα cpu. Aν και θεωρω οτι το προβλημα προερχεται απο την vga.

Δημοσ.

Επειδή τα εξηγείς όλα πλήρως,εκτός από το πρόβλημα,από τα λίγα που λες υπάρχει περίπτωση, ιδίως αν είναι παλιά οθόνη,να έχει παλιώσει το καλώδιο (vga) και με την παραμικρή κίνηση να στέλνει άκυρη εντολή στην οθόνη με αποτέλεσμα αυτή να κάνει reset.Σβήσε και άναψε την οθόνη να δεις αν κάνει τον ίδιο ήχο με την "βάρκα".

Δημοσ.

θερμοκρασιες πριν το παιχνιδι ιντερνετ χαβαλε κλπ..

και θερμοκρασιες κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου Μου εστειλε τις παρακατω φωτογραφιες με τις θερμοκρασιες..

Αδερφε TheElf μακαρι να μπορουσα να στο εξηγησω καλυτερα αλλα το θεμα ειναι οτι οσες φορες εχω παει και εχω παιξει το παιχνιδι η να μαλακιζομαι απλα στον υπολογιστη δε το εκανε.. αλλιως θα μπορουσα να καταλαβω τι ηχος ειναι (αν και ειμαι σιγουρος οτι ειναι καποιο ανεμιστηρακι) επισης Η Οθονη ειναι παλια CRT αλλα το καλωδιο το εχω ελεγξει (απο την αρχη που συνδεσα τον υπολογιστη) και δεν εχει καποιο προβλημα ουτε λυγισμενο ουτε σπασμενο ουτε κομμενο (αν ηταν δηλαδη απο το καλωδιο θα επρεπε να το κανει και στον παλιο υπολογιστη) :rolleyes:

post-101338-129063114174_thumb.jpg

post-101338-129063114176_thumb.jpg

Δημοσ.
Οθονη ειναι παλια CRT αλλα το καλωδιο το εχω ελεγξει (απο την αρχη που συνδεσα τον υπολογιστη) και δεν εχει καποιο προβλημα ουτε λυγισμενο ουτε σπασμενο ουτε κομμενο (αν ηταν δηλαδη απο το καλωδιο θα επρεπε να το κανει και στον παλιο υπολογιστη)

Σνίφ σνίφ,και τα μύρισα πρώτα τα δάχτυλά μου αλλά τίποτα,δες και της θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών με αυτό το πρόγραμμα, GPUTool,η θερμοκρασίες που έδωσες είναι πολλή καλές, κανένα πρόβλημα ως εδώ.

Δημοσ.

Χμ καλό και αυτό,θα έπρεπε να το λέει,πάτα οπότε το κουμπί Test for Stability στην πρώτη ταμπέλα και αν μετά από λίγο αρχίσει να κάνει τίποτα κουφά θα ξέρεις ότι ανεβάζει θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Στα ss φαινονται μονο οι θερμοκρασιες της cpu και οχι της vga.

Επισης καποιος ανεμιστηρας στα ss φαινεται να γυρναει στις 5700rpm (!). Να η βαρκα λοιπον, αν η ταχυτητα ειναι πραγματικη.

Πρεπει να παρακολουθησεις θερμοκρασιες καρτα γραφικων, μαλλον αυτη βραζει...

Δημοσ.

το ανεμιστηρακι που δουλευει στις 5970 στροφες ειναι ενα μικρο ανεμιστηρακι που εχω βαλει (πατενταρισμενο) για να κρυωνει το Northbridge (ειναι βιδωμενο επανω στη ψυχτρα στο ΝΒ) Επισης το εχω ρυθμισμενο να αυξανει ταχυτητα στο τερμα αν η θερμοκρασια στο ΝΒ φτασει πανω απο τους 52 βαθμους (ειναι χαμηλα το ξερω αλλα η DFI λεει οτι αν ανεβαζει το ΝΒ πανω απο 55 -60 βαθμους θα πρεπει να κρυωσει οποτε για να εχω το κεφαλι μου υσηχο (ιδιαιτερα απο γκρινια... Α " ο υπολογιστης δεν αναβει ελα να το φτιαξεις γιατι αυτο γιατι εκεινο.... μπρρρρ ) το εχω ρυθμισει ετσι)

Βεβαια με εβαλε σε σκεψεις κατι που ειπε ο TheElf με το καλωδιο... και σκεφτηκα οκ το καλωδιο δεν ειναι το εχω ελεγξει .. αλλα μηπως ειναι η υποδοχη VGA στη καρτα? μηπως κατι ακουμπαει καπου και τα φτηνει και γυρναει στο ρεσετ...? λεω υπαρχει τετοια πιθανοτητα.?

Δημοσ.
το ανεμιστηρακι που δουλευει στις 5970 στροφες ειναι ενα μικρο ανεμιστηρακι που εχω βαλει (πατενταρισμενο) για να κρυωνει το Northbridge (ειναι βιδωμενο επανω στη ψυχτρα στο ΝΒ) Επισης το εχω ρυθμισμενο να αυξανει ταχυτητα στο τερμα αν η θερμοκρασια στο ΝΒ φτασει πανω απο τους 52 βαθμους (ειναι χαμηλα το ξερω αλλα η DFI λεει οτι αν ανεβαζει το ΝΒ πανω απο 55 -60 βαθμους θα πρεπει να κρυωσει οποτε για να εχω το κεφαλι μου υσηχο (ιδιαιτερα απο γκρινια... Α " ο υπολογιστης δεν αναβει ελα να το φτιαξεις γιατι αυτο γιατι εκεινο.... μπρρρρ ) το εχω ρυθμισει ετσι)

Βεβαια με εβαλε σε σκεψεις κατι που ειπε ο TheElf με το καλωδιο... και σκεφτηκα οκ το καλωδιο δεν ειναι το εχω ελεγξει .. αλλα μηπως ειναι η υποδοχη VGA στη καρτα? μηπως κατι ακουμπαει καπου και τα φτηνει και γυρναει στο ρεσετ...? λεω υπαρχει τετοια πιθανοτητα.?

Κατέβασε το προγραμματάκι GPU-Z για να τσεκάρεις θερμοκρασίες της κάρτας σου. Πήγαινε στην καρτέλα sensors.

Aυτό με την θύρα vga είτε στην κάρτα σου είτε στην ίδια την οθόνη είναι μια πιθανότητα... Μπορεί να μην κάνει καλή επαφή σε μια απο τις δύο μεριές. Προσπάθησε λοιπόν να αντιστρέψεις τις υποδοχές στην οθόνη / καρτα. Γενικά παίξε λίγο με τις υποδοχές και το καλώδιο... (Μια ιδέα ας πούμε...:P)

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να τσεκάρεις και την μνήμη με κανένα memtest αν και δεν νομιζω να φταίει αυτό.. επίσης αν υπάρχει η δυνατότητα δοκίμασε και κανένα αλλο τροφοδοτικό αν και 500αρι τα AXP δεν είναι και πολύ της εμπιστοσύνης...

Επίσης κρίμα είναι σε τέτοιο μηχανήμα να έχεις την χ700 ειδικά από την στιγμή που η κοπέλα σου παίζει έστω και oblivion... βάλε την 5450 να ανασάνει έστω και λίγο!!

Δημοσ.

η μνημη δεν ειναι ... και ειμαι σιγουρος 100% και αυτο γιατι το λειτουργουσε με μια δικια μου μνημη οποτε ξανα εμφανιστηκε το προβλημα (το ξερω για την χ-700 αλλα οπως θα δεις στο πρωτο ποστ μου εκανα κατι οικονομικο γιατι δεν ειχε τρελες απαιτησεις.. τωρα ομως... φωτια στα μπατζακια μου) Αυριο περιμενω να ερθει η παραγελια μου (η 5450) ελπιζω να ειναι απο τη καρτα γραφικων..

Ρε παιδια μια φλασια λιγο ανοητο μπορει να ακουστει.. η μητρικη εχει

PCI Express 2 σλοτ η Χ-700 που εχω επανω ειναι Pci express υπαρχει περιπτωσει να την "μπουκωνει" με αποτελεσμα η καρτα να τα φτηνει?

Δημοσ.
η μνημη δεν ειναι ... και ειμαι σιγουρος 100% και αυτο γιατι το λειτουργουσε με μια δικια μου μνημη οποτε ξανα εμφανιστηκε το προβλημα (το ξερω για την χ-700 αλλα οπως θα δεις στο πρωτο ποστ μου εκανα κατι οικονομικο γιατι δεν ειχε τρελες απαιτησεις.. τωρα ομως... φωτια στα μπατζακια μου) Αυριο περιμενω να ερθει η παραγελια μου (η 5450) ελπιζω να ειναι απο τη καρτα γραφικων..

Ρε παιδια μια φλασια λιγο ανοητο μπορει να ακουστει.. η μητρικη εχει

PCI Express 2 σλοτ η Χ-700 που εχω επανω ειναι Pci express υπαρχει περιπτωσει να την "μπουκωνει" με αποτελεσμα η καρτα να τα φτηνει?

.......

Όχι. :-)

Δημοσ.

τελος καλο ολα καλα ... αλλαξα την καρτα γραφικων απο την χ 700 πηγαμε στη HD 5450 XFX μεχρι στιγμης το pc λιωνει στο Oblivioν (ευτυχως χωρις κολπα..) οι θερμοκρασιες σε idle κατασταση ειναι στους 46 ενω με load (οσο το δυνατον γινετε) μεχρι στιγμης δεν ξεπερνανε του 55-56

Αλλα με προβληματιζει κατι (το οποιο δεν το γνωριζω 100 %) η καρτα γραφικων εχει 512ΜΒ μνημη και εχει Hypermemory μεχρι 1Gb στο CCC λεει Memory 1287MΒ και κανω μια ερωτηση Εκτος απο την δικια της μνημη (512) χρησιμοποιει και μνημη απο τον υπολογιστη.? Αυτο ειναι το Hypermemory? Γιατι κατα την βαθμολογια των 7 στα γραφικα των παιχνιδιων δινει 5.6 (αν θυμαμαι καλα) ενω στο AERO 3.8 λογω μνημης ειναι αυτο?

Και επισης κατι που παρατηρησα και ευχαριστω τον TheElf στο καλωδιο της οθονης λειπει ενα δοντακι (στο τελικο VGA που συνδεετε με τη καρτα) ... οχι δεν ειναι σπασμενο απλα δεν ειναι ειναι εκει παιζει κανα ρολο αυτο? ευχαριστω για το χρονο σας παιδια να στε καλα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...