Technology fan Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Φτιάχνω ένα πρόγραμμα σε java και θέλω να αναθέσω τιμές ID για κάθε αντικείμενο απο το 1-μέχρι όσο πάει. Κοιτώντας αυτό έχω καταφέρει να το κάνω αλλα όταν κλείνει το πρόγραμμα προφανώς η αρίθμηση πηγαίνει πάλι απο την αρχή. Λύση που σκέφτηκα είναι οταν κλέινω το προγραμμα να αποθηκεύω τη μέγιστη αυτή τιμή και όταν ανοίξει το πρόγραμμα να αρχίσει απο κει η αρίθμηση, το πρόβλημα όμως είναι οτι δεν ξέρω πως κάνω ανάθεση σε static μεταβλητή, και κατα πόσο θα κάνει αυτό που θέλω. Το σκέφτομαι λανθασμένα? , έχει κάποιος καμια καλύτερη ιδέα?
kagelos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Θα πρέπει το πρόγραμμά σου να αποθηκεύει την μέγιστη τιμή σε κάποιο αρχείο ώστε να μπορεί να την ξαναβρεί όταν ξαναξεκινήσει.
Technology fan Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Ναι το είπα αυτό, Πως μετά θα κάνω ανέθεση αυτή τη τιμή στο counter με τα object? Βασικά στη κλάση αναθέτει private static int numberOfBicycles = 0; αυτή η ανάθεση πότε γίνεται? εννοώ σε ποιό σημείο του προγράμματος?
kagelos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Όταν ξεκινάει το πρόγραμμα; Φτιάξε μια static μέθοδο που θα την καλείς μια φορά στην αρχή και θα ενημερώνει την μεταβλητή. Όχι σε κάθε constructor της κλάσης σου! Μια φορά μόλις ξεκινήσει το πρόγραμμα π.χ. στη main : ClassName.StaticUpdateMethod(); <------ εδώ θα διαβάζει το αρχείο
Technology fan Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Άργησα λίγο αλλα, Σωστός, σ ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.