Προς το περιεχόμενο

Αγορά laptop από Ελλάδα ή Αγγλία; Και ποιο;

johncar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Σε λίγες μέρες φεύγω για Αγγλία (πάω για πτυχίο μηχανολογου μηχανικού) και θέλω να πάρω ένα laptop. Πρώτη φορά θα αγοράσω laptop. Διαβάζω που λέτε ότι toshiba και dell είναι αξίοπιστα. Και με ενδιαφέρει να έχει το laptop διεθνή εγγύηση. Αν έχετε κάποια άλλη μάρκα σε προτίμηση πείτε μου. Έχω όμως κάποιες απορίες:

1) Να αγοράσω laptop από Ελλάδα ή Αγγλία ; Kαι γιατί ;

2) Θέλω ένα laptop για internet, ταινίες (σπάνια), office, video calls (να έχει απαραίτητα καλή web camera), μουσική, φωτογραφίες και για προγράμματα σχολής (αν χρειαστεί). Έχω κοιτάξει Toshiba διάφορα μοντέλα, όπως Satellite Α500-1ΗΚ / 1GH (http://www.toshiba.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=868&Itemid=758 ή http://www.toshiba.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=786&Itemid=697). Στα Dell μου αρέσει το ότι μπορείς να τα βάλεις ότι θες, αλλά αρκετά ακριβά. Τι να προσέξω κυρίως σε ένα laptop για τις ανάγκες που είπα πιο πάνω ;

3) Διαβάζω για δίσκους 5400 και 7200 στροφών. Ποια η διαφορά μεταξύ τους ; Είναι αισθητή στο θέμα της γενικής ταχύτητας των laptop ; Όποιος έχει προσωπικές εμπειρίες σε αυτό θα τον παρακαλούσα να απαντήσει.

4) Με ενδιαφέρει 15,6 ιντσών οθόνη. Να προτιμήσω 720p ή 1080p ; Δεν είναι λίγο τραβηγμένο HD οθόνη σε 15,6 ίντσες ; Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά από 720 σε 1080p σε αυτές τις ίντσες ;

5) Τα Toshiba είναι πιο ωραία αισθητικά από τα Dell, αλλά δε με απασχολεί και πολύ αυτό. Κυρίως με ενδιαφέρει η αξιοπιστία του μηχανήματος, η ταχύτητά του, το support - service του και η εγγύησή του (αν είανι διεθνής ακόμα καλύτερα). Για αυτό και γράφω για αυτές τις μάρκες. Αν ξέρετε κάποια άλλη μάρκα ή μοντέλο που να πληρεί τα παραπάνω πείτε μου. Για παράδειγμα η Lenovo πόσο καλά laptop βγάζει ;

6) Κάποιοι υποστηρίζετε ότι θα πρέπει το laptop να έχει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών, γιατί ; Nvidia ή ATi ; Πώς μπορώ να το τσεκάρω αυτό σε Dell ; Αυτό το έχω δει να αναφέρεται μόνο σε λίγα Satellite.

7) Το budget είναι maximum 1200-1300€. Επειδή τα λεφτά είναι πολλά (για μένα), θα ήθελα κι ένα laptop που να με ικανοποιεί στα παραπάνω για 3-4 έτη περίπου, καθώς δε ζητώ τίποτα το ιδιαίτερο. Παιχνίδια δεν παίζω πλέον.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγνώμη για το μεγάλο post.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...