Προς το περιεχόμενο

AMD Bulldozer

nikpoth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο BOBCAT θα βγει τέλος του χρόνου δηλαδή σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και θα είναι διαθέσιμος στις αρχές του 2011.

Άρα μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για το τι θα ακολουθήσει με τους Bulldozer, ως τοτε ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφέρει την άποψή του.......

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Όταν λές "εμείς οι ίδιοι" εννοείς τον εαυτό σου; Πές μας τώρα τώρα ότι άρχισες να κάνεις συγκρίσεις και δοκιμές με επεξεργαστές, εκτός απο κάρτες γραφικών...:lol:

Αραγε διαβαζεις οσα γραφεις και που τα βασιζεις ? Ειπα ποτε πως τεσταρω μονο καρτες γραφικων ? :eek::whistle::shock::lol:

Δημοσ.
ο BOBCAT θα βγει τέλος του χρόνου δηλαδή σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και θα είναι διαθέσιμος στις αρχές του 2011.

Άρα μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για το τι θα ακολουθήσει με τους Bulldozer, ως τοτε ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφέρει την άποψή του.......

Η Μπουλτόζα είναι διαφορετικός πυρήνας από τον Bobcat.

Ο Bobcat έχει για αντίπαλο του τον Atom.

Αραγε διαβαζεις οσα γραφεις και που τα βασιζεις ? Ειπα ποτε πως τεσταρω μονο καρτες γραφικων ? :eek::whistle::shock::lol:

Μήπως και server platforms / server cpus ?

Ή να περιμένουμε τα καταναλωτικά…

Δημοσ.

ειρηνη υμιν αδελφοι..!!! μια ανακοινωση βγηκε και αρχισαν οι λογομαχιες παλι? ημαρτον πια....!!!

διαβαστε την ανακοινωση, καντε τις προσωπικες "εκτιμησεις" σας, αλλα μην προσπαθειτε να τις επιβαλετε. εφοσον δεν υπαρχουν αποδειξεις, δεν μπορουμε να βγαλουμε ασφαλες συμπερασμα. οταν με το καλο βγουν στην αγορα οι νεοι επεξεργαστες, εδω ειμαστε και θα τα λεμε! ως τοτε ψυχραιμια!

Δημοσ.
Η Μπουλτόζα είναι διαφορετικός πυρήνας από τον Bobcat.

Ο Bobcat έχει για αντίπαλο του τον Atom.

Εννοώ πως αν οι BOBCAT εχουν 90% καλύτερη απόδοση σε σχέση με σήμερα ειναι λογικό να περιμένουμε ανάλογες επιδόσεις και απο τους Bulldozer.......

Δημοσ.

εγω παντως θα προτιμησω τη μπουλντοζα .. αν η τιμη δεν ειναι απαγορευτικη .. ετσι και αλλιως ετοιμαζομουνα για τον χ6 αλλα μαλλον θα περιμενω να παω στον χ8 η στον χ 16 να ρωτησω .. θα δουλευει dual h triple channel? εχουμε κανενα στοιχειο?

Δημοσ.

Αν μου το επιτρεπει ο χρονος και θελω ναι δεν υπαρχει περιορισμος.

Δημοσ.

Υπάρχει το Spec για τους Servers, δεν χρειάζεται να ξοδεύεις τον χρόνο σου διαβάζοντας reviews από enthusiasts σε διάφορα sites που απευθύνονται σε μια μειονότητα του 5%. Απο το site spec.org μπορείς να πάρεις οτι πληροφορία χρειαστείς.

http://www.spec.org/

Ή να περιμένουμε τα καταναλωτικά…Ή να περιμένουμε τα καταναλωτικά…

Δημοσ.

Καλα καλα λεγε οτι θελεις, οπως ειπα αφηνω αλλους να ασχοληθουν με αυτο. ( Αν και βλεπω διορθωσες το παραπανω ποστ...... Βεβαια η αναφορα εγινε Πριν το διορθωσεις. )

Δημοσ.

Συγχαρητήρια, τα κατάφερες. Στο έχω ξαναπεί, χρησιμοποίησε το Ignore όπως θα κάνω και εγώ, αλλά από ότι φαινετε δεν καταλαβαίνεις. Μπορεί να λύσουμε τα προβλήματα μας όμορφα και ωραία, ένα Ignore, άντε Ξεκίνα.

Δημοσ.
Εννοώ πως αν οι BOBCAT εχουν 90% καλύτερη απόδοση σε σχέση με σήμερα ειναι λογικό να περιμένουμε ανάλογες επιδόσεις και απο τους Bulldozer.......

Καμία φορά και εγώ είμαι τηλεγραφικός – no harm done :-)

εγω παντως θα προτιμησω τη μπουλντοζα .. αν η τιμη δεν ειναι απαγορευτικη .. ετσι και αλλιως ετοιμαζομουνα για τον χ6 αλλα μαλλον θα περιμενω να παω στον χ8 η στον χ 16 να ρωτησω .. θα δουλευει dual h triple channel? εχουμε κανενα στοιχειο?

Δεν έχω δει πουθενά επίσημη απάντηση από την AMD ούτε προβλέψεις για memory throughput

Ορισμένοι αρθρογράφοι έχουν γράψει για 2 DDR3 channels per module… αλλά το θεωρώ υπερβολικό. Μεχρι 4 κανάλια πιθανά να μπορεί να γίνει για PCs αν και θα κοστίζει (στις μητρικές). Ενώ και για τον IMC ξέρουμε λιγα ακόμα – αν και φαίνεται να είναι ‘Uncore’ και ίδιος σε όλες τις υλοποιήσεις…. Τεσπα πασο

Σε servers θεωρώ ότι θα πρέπει η AMD να κυνηγήσει την Intel με τουλάχιστο 3 να μη πω 4 ή 6 κανάλια. Αν και τα 6 είναι υπερβολή ακόμα και σήμερα για τα περισσότερα workloads.

Δημοσ.

Mάλλον η Intel πρέπει να κυνηγήσει την AMD με τα 50/100GB/s STREAM σε Memory Throughput στις Quad Channel 2p/4p πλατφόρμες Magny Cours στις οποίες θα κουμπώνουν οι 16πύρινοι Orochi/Bulldozers.

http://www.anandtech.com/show/2978/amd-s-12-core-magny-cours-opteron-6174-vs-intel-s-6-core-xeon/5

mkhrx1.png

Καμία φορά και εγώ είμαι τηλεγραφικός – no harm done :-)

Δεν έχω δει πουθενά επίσημη απάντηση από την AMD ούτε προβλέψεις για memory throughput

Ορισμένοι αρθρογράφοι έχουν γράψει για 2 DDR3 channels per module… αλλά το θεωρώ υπερβολικό. Μεχρι 4 κανάλια πιθανά να μπορεί να γίνει για PCs αν και θα κοστίζει (στις μητρικές). Ενώ και για τον IMC ξέρουμε λιγα ακόμα – αν και φαίνεται να είναι ‘Uncore’ και ίδιος σε όλες τις υλοποιήσεις…. Τεσπα πασο

Σε servers θεωρώ ότι θα πρέπει η AMD να κυνηγήσει την Intel με τουλάχιστο 3 να μη πω 4 ή 6 κανάλια. Αν και τα 6 είναι υπερβολή ακόμα και σήμερα για τα περισσότερα workloads.

Δημοσ.
Συγχαρητήρια, τα κατάφερες. Στο έχω ξαναπεί, χρησιμοποίησε το Ignore όπως θα κάνω και εγώ, αλλά από ότι φαινετε δεν καταλαβαίνεις. Μπορεί να λύσουμε τα προβλήματα μας όμορφα και ωραία, ένα Ignore, άντε Ξεκίνα.

Ignore δεν κανω κανεναν, βλεπεις σε αντιθεση με σενα που συνεχεια βριζεις, επιτιθεσαι και λες οτι σου κατεβει εγω εχω μαθει να σεβομαι οσα λεει ο αλλος, ασχετα με το αν συμφωνω η οχι.

Δημοσ.
Και η προπαγάνδα καλά κρατεί...

Συμφωνώ απόλυτα, στο προσωπικό Blog του Agner Fog, γνωστού προγραμματιστή και αναλυτή, θα βρεις μια εμπεριστατωμένη ανάλυση πάνω σε αυτήν.

http://www.agner.org/optimize/blog/read.php?i=49

http://www.microsofttranslator.com/bv.aspx?ref=Internal&from=ru&to=en&a=http://www.ixbt.com/cpu/via-nano-cpuid-fake.shtml

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...