Προς το περιεχόμενο

Πως θα εγκαταστήσω drivers;

achilleas_f

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Είχα ένα πρόβλημα στο laptop και μπούταρα από ubuntu live cd. To πρόβλημα είναι ότι συνδέομαι στο internet ασύρματα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να βρω drivers για την κάρτα δικτύου (Broadcom B43). Πως μπορώ να κατεβάσω από άλλο pc drivers και να τους περάσω στο ubuntu;

Λίγο αναλυτικά αν γίνεται διότι είναι η πρώτη μου επαφή με linux και δε γνωρίζω σχεδόν τίποτα.

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. Είχα ένα πρόβλημα στο laptop και μπούταρα από ubuntu live cd. To πρόβλημα είναι ότι συνδέομαι στο internet ασύρματα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να βρω drivers για την κάρτα δικτύου (Broadcom B43). Πως μπορώ να κατεβάσω από άλλο pc drivers και να τους περάσω στο ubuntu;

Λίγο αναλυτικά αν γίνεται διότι είναι η πρώτη μου επαφή με linux και δε γνωρίζω σχεδόν τίποτα.

Ευχαριστώ

Συνδέσου την ώρα της εγκατάστασης με ethernet στο internet και μετά την εγκατάσταση πάνε Σύστημα-->Δ.Συστήματος(νομίζω)-->Οδηγοί Υλικού(Hardware Drivers) και μάλλον θα σου έχει την επιλογή να εγκαταστήσεις κάποιον driver.

Εναλλακτικά,δοκίμασε την διανομή Mandriva,που έχει προεγκατεστημένους drivers.

Με καλώδιο δουλεύει??

Βρήκα τα παρακάτω links στο google, ίσως σε βοηθήσουν

https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Driver/bcm43xx

http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43

Συνδέσου την ώρα της εγκατάστασης με ethernet στο internet και μετά την εγκατάσταση πάνε Σύστημα-->Δ.Συστήματος(νομίζω)-->Οδηγοί Υλικού(Hardware Drivers) και μάλλον θα σου έχει την επιλογή να εγκαταστήσεις κάποιον driver.

Εναλλακτικά,δοκίμασε την διανομή Mandriva,που έχει προεγκατεστημένους drivers.

Μα δεν υπάρχει καλώδιο ethernet. Δεν είναι δική μου η σύνδεση. Συγγνώμη που δεν το διευκρίνησα στην αρχή

Ποιο ΑΚΡΙΒΩΣ ασυρματο της broadcom εχει?

>lspci | grep Wireless

Το πιο πιθανο σεναριο ειναι να μην δουλευει με τον b43 (opensource driver) και να θελει τον wl (closed source).

Αλλα, ακομα και σε αυτη την περιπτωση, δεν θα καταφερεις κατι αν δεν κανεις κανονικη εγκατασταση στο σκληρο.

Μπα δε νομίζω. Ubuntu 10.4 netbook edition 386i. Παλιά είναι;

Όχι,η πιο καινούργια είναι.

Χωρίς να ξέρω αν δουλέψει,δοκίμασε και με την επόμενη έκδοση του Ubuntu,την 10.10(είναι σε στάδιο Alpha).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...