Προς το περιεχόμενο

Intel Core i3-530 vs Intel Core i5-760

anastasios5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαφωνώ. Αυτό ίσχυε μέχρι τα τελευταία 1-2 χρόνια. Πήγα πρόσφατα απο C2 Duo E8400-->Phenom II 965 και είδα μεγάλη διαφορά στα περισσότερα games.

Τα Dirt2,Mafia2,Bad company 2,Company of heroes,NBA 2k10,GTA IV και αρκετά ακόμα κερδίζουν πολύ απο 4 πυρήνες,πόσο μάλλον αυτα που έρχονται...Οπότε το να πάρει κάποιος gamer υψηλα χρονισμένο 2πυρηνο είναι απλα άκυρο πλεον.

Δημοσ.
Σεβαστά όσα γράφεις φίλε μου αλλά λίγο εκτός πραγματικότητας. 4 πυρήνες χρειάζονται και χρησιμοποιούν μόνο το 3% των εφαρμογών και σχεδόν κανένα παιχνίδι και είναι στην αγορά εδώ και 2 χρόνια. Το 99% των gamer χρειάζονται διπύρηνους επεξεργαστές υψηλά χρονισμένους κάτι που γίνεται εύκολα. Τα desktop και HTPC είναι υπεραρκετά με δύο πυρήνες. Τώρα δεν υπάρχει future proof επεξεργαστής διότι με την πολιτική της Intel ειδικά όταν παλιώνει κάτι αλλάζει socket. Οπότε μην πέφτετε στην παγίδα των πάνω από δύο πυρήνες επεξεργαστή όπως με τα πολλά Gb μνήμης. Απλά δεν χρειάζονται στο σήμερα αλλά ούτε και στο αύριο. Τώρα στο μεθαύριο...

Ο i3 530 λοιπόν είναι η καλύτερη μακράν αγορά από i3 και i5 6xx απλά όποιος θέλει multitasking ας πάει στον i5 750 . Η i7 σειρά είναι απλά για τους λάτρεις των benchmark και για τους τρελούς καταναλωτές χωρίς φραγμό.

το οτι αλλαζει socket τι σχεση εχει? :rolleyes:

σου πε κανεις οτι εμενα με ενδιαφερει να αλλαζω καθε λιγο και λιγακι cpu?

οταν ειναι να φυγει θα παρουν ολα ποδι..

μονο gpu θα αλλαξω στα τουλαχιστον 3 χρονια που θα κρατηθει το μηχανημα.. και οταν φυσικα αρχισουν να εχουν πιο λογικη τιμη καποιον ssd

οσο για τους 4 πυρηνες..

εχεις δουλεψει 4πυρηνο? γιατι εγω δουλευα για 3.5 χρονια (ακομα υπαρχει δλδ) τον Ε6600 και πηγαινοντας στον i5 ειδα χαος στις επιδοσεις, οχι απλα κατι λιγο πιο γρηγορο

το αν χρησιμοποιουν οι εφαρμογες ή οχι και τους 4 πυρηνες ειναι τουλαχιστον αφελες, υπαρχουν καμποσες που το κανουν και αρκετες που θα το κανουν στο μελλον (future proof που λεγαμε)

αν ειναι ετσι γιατι πηγαμε στους διπυρηνους? γιατι δε μεναμε στους Pentium:?

αυτα που λες μου θυμιζουν αυτους που δε θελουν να βαλουν 64-bit windows..

την επομενη φορα που θα βρεθεις σε καποιο 4πυρηνο, εγκατεστησε αυτο το gadget http://addgadget.com/all_cpu_meter/και , αρχισε να κανεις πραγματα και ελα πες μου μετα αν ειναι περιτοι οι 4πυρηνοι ;)

ΥΓ οσο για games ενα ειναι το παραδειγμα.. grand theft auto

απο το pc της υπογραφης μου

eflc2010061401184061.png

Δημοσ.
To συγκεκριμένο αρχείο έχει extension .gadget. Πως ακριβώς τρέχει?

τρεξτο θα εγκατασταθει μονο του (ξερει αυτο :lol: ) και μετα στο desktop πατα δεξι κλικ και θα σου εμφανισει μεταξυ αλλων και την επιλογη "gadgets" εκει θα το δεις μαζι με καποια αλλα προεγκατεστημενα κλικαρε το και θα βγει μονιμα στο desktop

εχει πλακα να το χαζευεις :P

στο δικο μου pc το εχω μαζι με το gadget του everest για να βλεπω γενικα τι γινεται στο μηχανημα μου και τα πραγματα ειναι καπως ετσι

sdfp.png

Δημοσ.
τρεξτο θα εγκατασταθει μονο του (ξερει αυτο :lol: )

Sorry αλλά δεν σε καταλαβαίνω. Me double click βγάζει το γνωστό μήνυμα ότι δεν μπορεί να τρέξει το συγκεκριμένο αρχείο με αυτό το file association (.gadget)...

Δημοσ.

τι windows εχεις?

θες 7 ή vista για να κανεις δουλεια, τα xp δεν ειχαν gadgets

τωρα παντως που το δοκιμασα στο λαπτοπ μου μου βγαζει αυτο.. δε καταλαβαινω τι μπορει να κανεις λαθος

fsgsf.th.png

Δημοσ.
XP-Pro SP3...χμμ....Τώρα το είδα...Ντεν τρέχει με ΧP καρντιά μου... :lol::lol::X

βαλε 7αρια ρε συ !! :lol: ελα στο μελλον :P μηχανημα καλο εχεις, xp τρεχουμε στα κατεβαστηρια με P4 πλεον

Δημοσ.
βαλε 7αρια ρε συ !! :lol: ελα στο μελλον :P μηχανημα καλο εχεις, xp τρεχουμε στα κατεβαστηρια με P4 πλεον

Ε ναι όντως. Σκέφτομαι να το κάνω το επόμενο ΣΚ.

Πάντως να σου πω την αλήθεια τα είχα για ένα διάστημα 1 μήνα και δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν. Σαν γρήγορα Vista. Η δύναμη της συνήθειας. Σχεδόν μια 10ετία με XP ε είναι λίγο δύσκολο να ξεκολλήσω. Αλλά θα το κάνω το εγχείρημα όπως είπα και θα ενημερώσω για εντυπώσεις. :-)

Sorry για το Off... :P

Δημοσ.

κερδιζεις ομως πολλα, πρωτα απο ολα αν βαλεις 64μπιτα (που ειναι πιο γρηγορα απο τα 32μπιτα σαν λειτουργικο) , μπορεις να εχεις πανω απο 3.1GB ram, εχεις dx10 και 11 , εχεις καλυτερη προστασια απο ιους , πιο ευχαριστο και συγχρονο περιβαλλον και μεγαλυτερη ευκολια γενικα

οταν πχ τα εβαλα στο laptop μου βρηκαν ολους τους driver μονα τους και τα παντα δουλεψαν τελεια

ειναι πιο αργα απο τα xp , σιγουρα, απο την αλλη ομως δεν εχεις και κανα καβουρδιστηρι ;)

τελος και απο μενα το offtopic :o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...