Προς το περιεχόμενο

Intel Core i3-530 vs Intel Core i5-760

anastasios5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πες μας για τι χρήση θες τον υπολογιστή και θα σου πούμε ποιος από τους δύο καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου. Ο 530 έχει ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών (IGP), 4MB λανθάνουσας μνήμης, 2 πυρήνες και υποστηρίζει hyperthreading, ενώ ο 760 έχει την διπλάσια λανθάνουσα μνήμη και είναι καθαρόαιμος τετραπύρηνος (ωστόσο δεν υποστηρίζει HT). Διαλέγεις και παίρνεις.

Αν απλά το PC είναι για office/internet με κλειστά τα μάτια παίρνεις τον 530 και μια H55/Q55/Q57 μητρική για να γλιτώσεις χρήματα από την VGA. Αν πάλι προορίζεται για λίγο απ' όλα, τότε ο 760 συμφέρει περισσότερο.

Σε όποιον από τους δύο και να καταλήξεις να ξέρεις ότι προσφέρουν εξαιρετικό overclocking potential. Ο 750 μου ας πούμε έπαιζε στα 4GHz σταθερά με 1.28Vcore.

Δημοσ.

για μια μεση χρηση πιστευω ο i3 ειναι η καλυτερη επιλογη. ποσοι χρησιμοποιουμε τους υπολογιστές μας για τρελλα πραγματα? απλα ολοι θελουμε να λεμε οτι εχουμε τον νεο i5 επεξεργαστη ή τον i7....

αυτο που θελω να ρωτησω αν ξερει καποιος να μου πει ειναι το εξης. Βλεπουμε πλεον οτι βγαινουν μνημες DDR3 dual channel και πωλουνται 2 μνημες πακετο. Σε μια μητρικη καρτα που υποστηριζει το dual channel, αν για παραδειγμα παρω σημερα μια DDR3 και την βαλω στο ενα slot της μνημης, και μετα παρω αλλη μια DDR3 και την βαλω στο αλλο slot της μνημης που ειναι για το dual channel, τοτε αυτές θα συγχρονίζονται όπως αν επαιρνα απο την αρχη ενα πακέτο μνημών σαν DUAL CHANNEL KIT?(ελπιζω να καταλαβατε και να μην σας μπερδεψα:P)

Δημοσ.
για μια μεση χρηση πιστευω ο i3 ειναι η καλυτερη επιλογη. ποσοι χρησιμοποιουμε τους υπολογιστές μας για τρελλα πραγματα? απλα ολοι θελουμε να λεμε οτι εχουμε τον νεο i5 επεξεργαστη ή τον i7....

αυτο που θελω να ρωτησω αν ξερει καποιος να μου πει ειναι το εξης. Βλεπουμε πλεον οτι βγαινουν μνημες DDR3 dual channel και πωλουνται 2 μνημες πακετο. Σε μια μητρικη καρτα που υποστηριζει το dual channel, αν για παραδειγμα παρω σημερα μια DDR3 και την βαλω στο ενα slot της μνημης, και μετα παρω αλλη μια DDR3 και την βαλω στο αλλο slot της μνημης που ειναι για το dual channel, τοτε αυτές θα συγχρονίζονται όπως αν επαιρνα απο την αρχη ενα πακέτο μνημών σαν DUAL CHANNEL KIT?(ελπιζω να καταλαβατε και να μην σας μπερδεψα:P)

για να παρεις i5 δεν χρειαζεται να εισαι κανενας εξεζητημενος χρηστης...

οσο για την απορια σου, απο την στιγμη που η μητρικη και το socket σου υποστηριζουν dual channel, αυτο σημαινει οτι βαζοντας 2 μνημες στα σωστα slots θα πετυχεις και το dual channel που συνεπαγεται λιγο μεγαλυτερη ταχυτητα στη μεταφορα δεδομενων

Δημοσ.
για να παρεις i5 δεν χρειαζεται να εισαι κανενας εξεζητημενος χρηστης...

+1

αν παρεις σημερα επεξεργαστη καλο ειναι να παρεις καποιον 4πυρηνο (τουλαχιστον) ωστε να εχει μεγαλυτερη διαρκεια το μηχανημα σου, η διαφορα σε σχεση με τους 2πυρηνους θα ειναι εμφανης σε πολλα πραγματα

(εγω που πηγα απο 2πυρηνο σε 4πυρηνο παντως ειδα μεγαλη )

για αυτο ειμαι φυσικα αντιθετος και στους 2πυρηνους i5 με hyperthreading, μονο η σειρα 7χχ αξιζει που εχει λογικο κοστος (για τα δεδομενα της intel μαλιστα ειναι λουκουμακι :-D )

αν παλι τα 200 ευρω που κανει ενας 760 φαινονται πολλα, μπορεις να πας σε phenom , δε χρειαζεται ντε και καλα να παρεις intel για να λες οτι πηρες intel :-)

ΥΓ καποιος μπορει να ισχυριστει οτι καποιοι απο τους διπυρηνους της σειρας 5χχ ή ακομα περισσοτερο της σειρασ 6χχ σε καποιες εφαρμογες υπερεχουν λογω μεγαλυτερης συχνοτητας και δε θα χουν αδικο..

το θεμα ειναι οτι τη συχνοτητα στη σειρα 7 μπορεις να την ανεβασεις πραγματικα για πλακα (αρκει βεβαια να κατσεις και να αφιερωσεις λιγη ωριτσα να μαθεις μερικα πραγματα, αλλα δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη) και οχι απλα να φτασεις , αλλα να ξεπερασεις (κατα πολυ μαλιστα) τον οποιο διπυρηνο..

αυτο λοιπον διορθωνεται , το οτι οι αλλοι ομως δεν εχουν 4 πυρηνες οπως ο 750 και ο 760 δεν διορθωνεται με τιποτα :P

το hyperthreading ειναι μια πατατα και μιση και σε καμια περιπτωση δεν ειναι το ιδιο με το να εχεις 4πυρηνους

μονο για γραφειο θα μου φαινοταν λογικος ενας i3 , ωστε να γλιτωσεις καρτα γραφικων

Δημοσ.
+1

αν παρεις σημερα επεξεργαστη καλο ειναι να παρεις καποιον 4πυρηνο (τουλαχιστον) ωστε να εχει μεγαλυτερη διαρκεια το μηχανημα σου, η διαφορα σε σχεση με τους 2πυρηνους θα ειναι εμφανης σε πολλα πραγματα

(εγω που πηγα απο 2πυρηνο σε 4πυρηνο παντως ειδα μεγαλη )

για αυτο ειμαι φυσικα αντιθετος και στους 2πυρηνους i5 με hyperthreading, μονο η σειρα 7χχ αξιζει που εχει λογικο κοστος (για τα δεδομενα της intel μαλιστα ειναι λουκουμακι :-D )

αν παλι τα 200 ευρω που κανει ενας 760 φαινονται πολλα, μπορεις να πας σε phenom , δε χρειαζεται ντε και καλα να παρεις intel για να λες οτι πηρες intel :-)

ΥΓ καποιος μπορει να ισχυριστει οτι καποιοι απο τους διπυρηνους της σειρας 5χχ ή ακομα περισσοτερο της σειρασ 6χχ σε καποιες εφαρμογες υπερεχουν λογω μεγαλυτερης συχνοτητας και δε θα χουν αδικο..

το θεμα ειναι οτι τη συχνοτητα στη σειρα 7 μπορεις να την ανεβασεις πραγματικα για πλακα (αρκει βεβαια να κατσεις και να αφιερωσεις λιγη ωριτσα να μαθεις μερικα πραγματα, αλλα δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη) και οχι απλα να φτασεις , αλλα να ξεπερασεις (κατα πολυ μαλιστα) τον οποιο διπυρηνο..

αυτο λοιπον διορθωνεται , το οτι οι αλλοι ομως δεν εχουν 4 πυρηνες οπως ο 750 και ο 760 δεν διορθωνεται με τιποτα :P

το hyperthreading ειναι μια πατατα και μιση και σε καμια περιπτωση δεν ειναι το ιδιο με το να εχεις 4πυρηνους

μονο για γραφειο θα μου φαινοταν λογικος ενας i3 , ωστε να γλιτωσεις καρτα γραφικων

Σεβαστά όσα γράφεις φίλε μου αλλά λίγο εκτός πραγματικότητας. 4 πυρήνες χρειάζονται και χρησιμοποιούν μόνο το 3% των εφαρμογών και σχεδόν κανένα παιχνίδι και είναι στην αγορά εδώ και 2 χρόνια. Το 99% των gamer χρειάζονται διπύρηνους επεξεργαστές υψηλά χρονισμένους κάτι που γίνεται εύκολα. Τα desktop και HTPC είναι υπεραρκετά με δύο πυρήνες. Τώρα δεν υπάρχει future proof επεξεργαστής διότι με την πολιτική της Intel ειδικά όταν παλιώνει κάτι αλλάζει socket. Οπότε μην πέφτετε στην παγίδα των πάνω από δύο πυρήνες επεξεργαστή όπως με τα πολλά Gb μνήμης. Απλά δεν χρειάζονται στο σήμερα αλλά ούτε και στο αύριο. Τώρα στο μεθαύριο...

Ο i3 530 λοιπόν είναι η καλύτερη μακράν αγορά από i3 και i5 6xx απλά όποιος θέλει multitasking ας πάει στον i5 750 . Η i7 σειρά είναι απλά για τους λάτρεις των benchmark και για τους τρελούς καταναλωτές χωρίς φραγμό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...