Προς το περιεχόμενο

Flash και SEO

kostas0928

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να μπορέσεις να δώσεις διαφορετικές διευθύνσεις σε κάθε κομμάτι του site (πολύ σημαντικό για SEO) και να δουλέψει το back button χρειάζεσαι την βιβλιοθήκη swfaddress και πολύ καλό σχεδιασμό του αρχείου σου.

Δεν υπάρχει πρόβλημα που όλες οι διευθύνσεις έχουν "#" μπροστά ? Κάπου διαβαζα οτι οταν το google βλέπει '#' θεωρεί πως είναι η ίδια σελίδα ?

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν υπάρχει πρόβλημα που όλες οι διευθύνσεις έχουν "#" μπροστά ? Κάπου διαβαζα οτι οταν το google βλέπει '#' θεωρεί πως είναι η ίδια σελίδα ?

Ναι και αυτό ακόμα δεν είναι σίγουρα SEO Friendly. Σκέψου μόνο πόσα τέτοια Links εμφανίζονται στο google (προσωπικά έχω δει ελάχιστα).

Μπορείς όμως να συνδυάσεις την swfaddress με το mod_rewrite όπως κάνει αυτός εδώ: http://blog.nobien.net/2009/09/11/swfaddress-apache-mod_rewrite-php-seo-implementation/ αλλά πάλι μιλάμε για πολύ δουλειά...

Δημοσ.

Χε! Εντάξει μωρέ, τα συμφωνήσαμε, δε τρέχει τίποτα. Απλά καμιά φορά δε δίνουμε σημασία στο γραπτό λόγο (που τουλάχιστον προσωπικά προσέχω πώς διατυπώνω) και συμβαίνουν παρεξηγήσεις, οπότε αποστέλονται τα περιττά μηνύματα. :-)

Ναι και αυτό ακόμα δεν είναι σίγουρα SEO Friendly. Σκέψου μόνο πόσα τέτοια Links εμφανίζονται στο google (προσωπικά έχω δει ελάχιστα).

Εγώ πάλι δε θυμάμαι κανένα allinurl: #

Εϊναι anchors όλα αυτά και τα σπάει το Google (επίσης όπως διάβασα κάπου αν έχεις περισσότερα από ένα που δείχνουν ουσιαστικά στην ίδια σελίδα τότε λαμβάνει υπόψη του μόνο το περιγραφικό κείμενο του πρώτου που βρίσκει)

.

Δημοσ.

ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΛΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΚΑ, ΝΑ ΣΥΣΤΗΘΩ

Είμαι web developer και ασχολούμαι με κατασκευή ιστοσελίδων τόσο σε flash όσο και σε html.

Επειδή όμως οι παραγγελίες που μου γίνονται είναι 90% σε flash (όταν ο πελάτης βλέπει την ξεκάθαρη διαφορά μεταξύ των δύο τεχνολογιών), ας πούμε ότι εκ των πραγμάτων έχω εξειδικευθεί περισσότερο στη flash τεχνολογία. Έχω γράψει αρκετά μέχρι σήμερα κι έχω ανταλλάξει απόψεις με αρκετό κόσμο.

Kostas0928, χαίρομαι που είσαι ενημερωμένος για να ενημερώνεται από εσένα και ο κόσμος. Οι περισσότεροι δυστυχώς όχι μόνο δεν έχουν καμία ενημέρωση ή γνώση, αλλά δυστυχώς παριστάνουν πως έχουν άποψη κιόλας. Μπορεί το ρεύμα των flash haters να ξεκίνησε με κάποιες δικαιολογημένες ενστάσεις πριν μερικά χρόνια, όμως φοβάμαι πως στις μέρες μας έχουν αρχίσει να γίνονται γραφικοί με την εμμονή τους. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι και συμφέροντα που αντιδρούν έτσι, αλλά ας πούμε ότι δεν είναι της παρούσης να το αναπτύξουμε εδώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

Kostas0928, νομίζω ο needSleep σου απάντησε σχετικά στο θέμα (θα το κάνεις με swfobject) όμως επιτρέψτε μου να το αναπτύξω λίγο περισσότερο:

Πρώτα απ' όλα το swf αρχείο γίνεται κανονικά ανάγνωση από την google, αλλά όχι ικανοποιητικά όπως το html περιεχόμενο. Είμαι βέβαιος γιατί το έχω δοκιμάσει. Το περιεχόμενο του swf διαβάζεται σαν μάζα κειμένου οπότε χάνεται το σημαντικότατο κριτήριο της ιεραρχίας που χρειάζεται η μηχανή αναζήτησης για να το αξιοποιήσει. Κακά τα ψέματα, οι μηχανές αναζήτησης δεν φτιάχτηκαν για τέτοιο περιεχόμενο.

Μία σωστά κατασκευασμένη full flash ιστοσελίδα δεν αποτελείται αποκλειστικά από ένα ή περισσότερα swf αρχεία. Το swfobject είναι ένα ajax api που παρουσιάζεται στα codes της google και σου δίνει την δυνατότητα να τοποθετήσεις τα κείμενα περιεχόμενα του swf σε μία εναλλακτική html ιστοσελίδα για να τα διαβάσουν από εκεί οι μηχανές αναζήτησης. Σε αυτή τοποθετείς μόνο περιεχόμενα (δεν χρειάζονται διακοσμητικά στοιχεία) οπότε διαβάζεται σε μεγαλύτερο βάθος από τις μηχανές αναζήτησης.

Άσφαλώς θα βάλεις h1,2,3... tags και λάβε υπόψη σου ότι η html ιστοσελίδα δεν είναι απαραίτητο να είναι μονοσέλιδη. Σαφώς και μπορεί να είναι και πολυσέλιδη και μάλιστα με απλό τρόπο μπορείς να κάνεις την flash να ανοίγει το αντίστοιχο μενού με το μενού της html (θα σου εξηγούσα και για το back/front/bookmark, αλλά είναι ανεξάτητο θέμα από το SEO). Άνοιξε για παράδειγμα την full flash του Αληζιώτη απευθείας στο μενού company. Αν μάλιστα απενεργοποιήσεις το flash add-on θα δεις την πολυσέλιδη συμβατική ιστοσελίδα που χορηγεί τα περιεχόμενα.

Το swfobject λοιπόν υποκαθιστά την full flash ιστοσελίδα σου με μία html με αντίστοιχο περιεχόμενο. Άρα το παιχνίδι πλέον παίζεται αποκλειστικά με την html και όχι με την flash και τα προβλήματα SEO που ενδεχομένως να έχει. Ότι θα έκανες λοιπόν για το SEO μίας html ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ θα κάνεις και με την html της full flash ιστοσελίδας σου. ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ερώτημά σου και αυτό το περιεχόμενο παραδίδω στον SEO expert που συνεργάζομαι.

Για να μη βγω εκτός θέματος δεν θα απαντήσω σε αρκετές ανακρίβειες που διάβασα εδώ μέσα. Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και την πραγματικότητα αναφορικά με τις flash ιστοσελίδες, είναι ευπρόσδεκτοι να μπουν στην full flash ιστοσελίδα flash-sites.gr. Εκεί τις παρουσιάζω και φροντίζω να διαλευκανθούν οι περισσότεροι από τους μύθους για τους οποίους έχουν κατηγορηθεί από τους flash haters. Κατόπιν μέσα σε αυτή την ιστοσελίδα (και άρα εντός θέματος), είμαι στη διάθεσή του καθενός να απαντήσω σε όλα τα ζητήματα αναφορικά με αυτές (ο διάλογος είναι ανοικτός).

Δημοσ.

α) Σκιαχτήκαμε. Λες και το ποιός έχει συμφέροντα να πείσει δεν είναι καταφανές. (προσωπικά δε ζω φτιάχνοντας sites, πάμε παρακάτω)

β) Το swfobject κάνει αυτό που λέγαμε όλοι πάντα ως συμβουλή στους flash-devs που έρχονται και κλαίγονται στο forum μόλις ανακαλύπτουν πως είναι ανύπαρκτοι: δημιουργεί HTML, διότι no HTML, no party (μ 'αρέσει που λέτε τη φράση "μια σωστά κατασκευασμένη full flash ιστοσελίδα θα έχει ΚΑΙ"... είναι τραγικά αυταπόδεικτες "οι ανακρίβειες που γράφτηκαν εδώ μέσα" :o)

γ) Γι άλλη μια φορά, να πω πως ο όρος SEO αφορά ολόκληρα sites και το πόσο ψηλά βρίσκονται για συγκεκριμένα κλειδιά ενδιαφέροντος (εκτός αν κατέχεις το wikipedia). Γι αυτό δεν αρκεί ούτε το να φτιάξεις δομή, ούτε το να διαβάζει το G το χύμα κείμενο, δεν υπάρχει έλεγχος έτσι και το G δε δίνει ώθηση. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε πόσα από αυτά αφορούν flash objects.

δ) Ο εμπειρικός κανόνας και όχι η εξαίρεση, είναι πως τα full flash sites είναι ΓΤΠ, τί να κάνουμε τώρα δηλαδή, να το λιβανίζουμε; Το αν φταίει η ελλιπής γνώση αυτών που τα φτιάχνουν, η έλλειψη επαγγελματικότητας, η βαριεμάρα να γράψουν ΚΑΙ HTML (ή έστω τον τίτλο, γιατί βλέπεις κάτι ωραία Untitled/Project1 κτλ, χα), η μικρή σημασία που τους δίνει το G ακόμα κι αν είναι καλά φτιαγμένα, ή ότι άλλο και είναι τόσο πολύ ΓΤΠ, άλλο θέμα. Η εμπειρία όλων μας στην διαδικτυακή πλοήγηση λέει αυτό. (κι αφού είναι proprietary κατάσταση της Adobe, θα κρέμεστε από το βρακί της)

Μάλιστα παραπάνω στο #15 ανέφερα ένα πρόσφατο παράδειγμα από συζήτηση που είχα με φίλο μου για συγκεκριμένα keys, το (αντι)παράδειγμα που ανέφερα είναι αυτό (Google Pagerank: 0/10). Ένα από τα πληρέστερα σε features sites της κατηγορίας του έχει ανύπαρκτο SEO και δεν το βρίσκεις στο G ούτε με το ζόρι. Ο φίλος μου που έχει ένα απλό XHTML λίγων σελίδων (στην ίδια επαγγελματική κατηγορία), λίγου περιεχομένου και μέτριου SEO, σκαρφάλωσε ταχύτατα στο G και είναι στις πρώτες θέσεις περνώντας τα πάντα-όλα, με το 1/5 του budget.

ε) Παρατηρήστε στην πράξη, πόσα από τα top αποτελέσματα στο Google σε κλειδιά ενδιαφέροντος είναι full flash sites.

στ) Είναι πολύ εύκολο να γεμίσεις ένα site με φανταχτερά λόγια - που δε θα κάτσει κανένας να ανταπαντήσει χάνοντας το χρόνο του - και να ευλογήσεις τα γένια σου, αλλά λίγο δύσκολο να πείσεις και το G. Google Pagerank for: flash-sites.gr 1/10

Δημοσ.

athineos χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω οτι δεν είμαι μόνος μου! Χαρηκα δε ακόμη περισσότερο βλέποντας το flash-sites.gr . Ειλικρινά τα περισσότερα πράγματα που γράφεις εκει θα μπορούσα να τα έχω γράψει και εγώ.

Επίσης η εκφραση flash haters που αναφέρεις περιγράφει πολύ σωστά νομίζω τη μάζα όλων αυτών που μόλις ακούσουν για flash γίνοντε πυρ και μανία χωρίς ποτέ να μπορούν να δικαιολογήσουν επαρκώς αυτό το μισος.

Η γνώμη μου είναι πως οι περισσότεροι ,αν όχι όλοι, που κατηγορούν το flash δεν έχουν ποτε ασχοληθεί σοβαρά μαζί του γιατί αν το είχαν κάνει θα είχαν καταλάβει απο μόνοι τους πόσο άδικο έχουν.

Επι του θέματος :

SEO for SwfAddress

Οντως η λύση στο πρόβλημα νομίζω οτι είναι αυτό που προτείνετε ο needsleep και εσυ.

Προσωπικά με καλύπτει αυτή η λύση με τα html alternative κείμενα καθως ετσι ,οπως λές και συ, δεν υφίσταται πλεον πρόβλημα με το SEO του flash αφού "παίζει μπάλα" η Html σε αυτόν τον τομέα.

α)

Σκιαχτήκαμε. Λες και το ποιός έχει συμφέροντα να πείσει δεν είναι καταφανές. (προσωπικά δε ζω φτιάχνοντας sites, πάμε παρακάτω)

Επειδή ο άνθρωπος φτιάχνει flash sites δεν πρέπει να μιλήσει για να μην κατηγορηθεί οτι εχει συμφέρον ?

Επίσης το οτι δεν φτιάχνεις επαγγελματικά ιστοσελίδες δεν νομίζω οτι δίνει περισσοτερη αξία στη γνώμη σου. Πιθανόν το αντίθετο.

β)

Το swfobject κάνει αυτό που λέγαμε όλοι πάντα ως συμβουλή στους flash-devs που έρχονται και κλαίγονται στο forum μόλις ανακαλύπτουν πως είναι ανύπαρκτοι: δημιουργεί HTML, διότι no HTML, no party (μ 'αρέσει που λέτε τη φράση "μια σωστά κατασκευασμένη full flash ιστοσελίδα θα έχει ΚΑΙ"... είναι τραγικά αυταπόδεικτες "οι ανακρίβειες που γράφτηκαν εδώ μέσα" :o)

Αυτό που "εσείς" λέτε είναι : "ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ FLASH".

Εχει μια μικρή διαφορά νομιζω ;)

γ)

Γι άλλη μια φορά, να πω πως ο όρος SEO αφορά ολόκληρα sites και το πόσο ψηλά βρίσκονται για συγκεκριμένα κλειδιά ενδιαφέροντος (εκτός αν κατέχεις το wikipedia). Γι αυτό δεν αρκεί ούτε το να φτιάξεις δομή, ούτε το να διαβάζει το G το χύμα κείμενο, δεν υπάρχει έλεγχος έτσι και το G δε δίνει ώθηση. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε πόσα από αυτά αφορούν flash objects.

Τα ranking factors που δίνεις δεν τα καλύπτει η παραπάνω μέθοδος ? Νομίζω τα καλύπτει.

δ) Ο εμπειρικός κανόνας και όχι η εξαίρεση, είναι πως τα full flash sites είναι ΓΤΠ, τί να κάνουμε τώρα δηλαδή, να το λιβανίζουμε; Το αν φταίει η ελλιπής γνώση αυτών που τα φτιάχνουν, η έλλειψη επαγγελματικότητας, η βαριεμάρα να γράψουν ΚΑΙ HTML (ή έστω τον τίτλο, γιατί βλέπεις κάτι ωραία Untitled/Project1 κτλ, χα), η μικρή σημασία που τους δίνει το G ακόμα κι αν είναι καλά φτιαγμένα, ή ότι άλλο και είναι τόσο πολύ ΓΤΠ, άλλο θέμα. Η εμπειρία όλων μας στην διαδικτυακή πλοήγηση λέει αυτό. (κι αφού είναι proprietary κατάσταση της Adobe, θα κρέμεστε από το βρακί της)

Αυτό το επιχείρημα είναι άκυρο. Τι θα πει δηλαδή "τα περισσότερα είναι ετσι κι αλλιως" ? Τι αποδυκνύεις με αυτό ? ΤΙΠΟΤΑ.

Μάλιστα παραπάνω στο #15 ανέφερα ένα πρόσφατο παράδειγμα από συζήτηση που είχα με φίλο μου για συγκεκριμένα keys, το (αντι)παράδειγμα που ανέφερα είναι αυτό (Google Pagerank: 0/10). Ένα από τα πληρέστερα σε features sites της κατηγορίας του έχει ανύπαρκτο SEO και δεν το βρίσκεις στο G ούτε με το ζόρι. Ο φίλος μου που έχει ένα απλό XHTML λίγων σελίδων (στην ίδια επαγγελματική κατηγορία), λίγου περιεχομένου και μέτριου SEO, σκαρφάλωσε ταχύτατα στο G και είναι στις πρώτες θέσεις περνώντας τα πάντα-όλα, με το 1/5 του budget.

Ο συγκεκριμένος τι να το κάνει το SEO ? Πληρώνει τη google και βγαίνει πάνω πάνω στις διαφημησεις (3ος είναι) . Που τον έψαχνες και δε τον έβρισκες ?

Δες τον : Online Ασφάλεια

Για δώσε μας και το site του φίλου σου να δούμε πως είναι.

ε) Παρατηρήστε στην πράξη, πόσα από τα top αποτελέσματα στο Google σε κλειδιά ενδιαφέροντος είναι full flash sites.

Κάποια είναι ομως. Τι λέει αυτό ?

Μήπως τελικά είναι καθαρά θέμα κατασκευαστή ?

στ) Είναι πολύ εύκολο να γεμίσεις ένα site με φανταχτερά λόγια - που δε θα κάτσει κανένας να ανταπαντήσει χάνοντας το χρόνο του - και να ευλογήσεις τα γένια σου, αλλά λίγο δύσκολο να πείσεις και το G. Google Pagerank for: flash-sites.gr 1/10

Δεν ειμαι γνώστης του SEO αλλα τι παραπάνω μπορείς να κάνεις εσύ σε σχέση με το Pagerank εκτός απο τα Internal links του site σου ? Εαν όντως ισχύει αυτο τότε πόσο μπορείς να ανεβάσεις το Pagerank σου πάνω απ το 1 ΜΟΝΟ με τα internal links ? Γιατί απ οσο ξέρω το μεγαλύτερο ποσοστό του score στο pagerank βγαίνει απο τα external links.

Δημοσ.

kostas0928, τα σχόλιά σου είναι ως επί τω πλέιστω παντελώς άκυρα. Απλά και μόνο γι αντίλογο υπάρχουν και τίποτα παραπάνω, όπως και σε προηγούμενα posts. Γι αυτό σου είπα από την αρχή αν θες να παίξουμε την κολοκυθιά παίξ'τη μόνος σου. Εδώ καταργείς τα προφανή, τί συζήτηση ακριβώς θες να γίνει;

α) δεν κατηγόρησα τον άνθρωπο, ο άνθρωπος κατηγόρησε άλλους κι εσύ μαζί αναφέρεσαι σε "εσείς" (ποιοί; WTF!)

β) μάθε να καταλαβαίνεις τί ελληνικά διαβάζεις

γ) τρία πουλάκια κάθονταν το σχόλιό σου

δ) μάθε να καταλαβαίνεις τί ελληνικά διαβάζεις

άμα πληρώνεις μερικά χιλιάρικα για ένα site και καταλήγεις στη διαφήμιση και στο να στέλνεις email στους ανταγωνιστές... (αν δεν καταλαβαίνεις τί το ένα και τί το άλλο, πρόβλημά σου)

ε) λέει πως αυτό που ειπώθηκε στο δ είναι σωστό κι επίσης λέει για το πώς αντιμετωπίζονται από το G ως υπάρξεις μέσα στο διαδίκτυο (το SEO είναι συνολική κατάσταση)

στ) θέλει σχόλιο το γελοίο του πράγματος;

Καλοί μου άνθρωποι, ΔΕ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ για το τί sites θα φτιάχνετε. Ούτε ανταγωνιστής σας είμαι ούτε τίποτα. Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα, καλή επιτυχία. Εγώ μόνο επιπλέον ερεθίσματα και πληροφορίες δίνω. Αν δώσετε σημασία κάτι θα μάθετε, όσο μαλάκας και να είμαι. Γι αυτό βρισκόμαστε σε forum εξάλλου. Αυτά.

Δημοσ.

Το οτι δε σου καίγεται καρφί το βλέπω. Εχεις λυσάξει απ την πρώτη στιγμή που έγινε το post και ενώ μας είπες οτι "δε θα μας κάνεις τη χάρη να συνεχίσεις" συνεχίζεις ακάθεκτος εχοντας μάλιστα ως καλύτερο σου επιχείρημα το "3 πουλάκια κάθονταν".

Τα παιδιά είπαν μια πολύ καλή λύση για να έχεις ενα full flash site και να μην υστερείς σε SEO.

Αυτό είναι η ουσία. Αμα μπορείς να το καταλάβεις έχει καλώς. Αμα δε μπορείς ασχολήσου με άλλα πράγματα (πουλιά-πουλάκια κτλ ).

άμα πληρώνεις μερικά χιλιάρικα για ένα site και καταλήγεις στη διαφήμιση και στο να στέλνεις email στους ανταγωνιστές... (αν δεν καταλαβαίνεις τί το ένα και τί το άλλο, πρόβλημά σου)

1ον : πως ξέρεις τι πλήρωσε ο άνθρωπος για το site ?

2ον : Το SEO είναι τζάμπα ?

3ον : Η διαφήμηση μπορεί να κοστίζει αλλα είναι ο καλύτερος τρόπος προβολής.

4ον : Tην ιστοσελίδα του φίλου σου ντρέπεσαι να μας τη δείξεις ?

Δημοσ.

Πάνω απ'όλα κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ασχολείται μαζί μας, να καταγράφει αυτά που εμείς θέλουμε με το ζόρι ή να μας δίνει συμβουλές.

Άμα είχες λίγη τσίπα, θα εκτιμούσες τον κόπο που έγινε να σου απαντήσω στο δικό σου thread και δε θα το έκρινες.

Το πράττω τώρα, χαίρετε.

Υ.Γ. Πάω να ταΐσω τα πουλάκια.

Δημοσ.

Ναι το εκτιμώ αφάνταστα που εκανες 10 post για να με ειρωνευτείς (και οχι μόνο εμένα) ,να το παίξεις έξυπνος και να μας πεις για τα πουλάκια σου.

ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!

ΥΓ. Το site του φίλου σου ποιο είναι τελικα . Τοσο χάλια είναι και ντρέπεσαι να μας το δείξεις ?

Δημοσ.
Το swfobject ... δημιουργεί HTML, διότι no HTML, no party.

Αν διάβαζες προσεκτικά όσα έγραψα στην πρώτη κιόλας παράγραφο, θα διαπίστωνες ότι είπα το ίδιο ακριβώς με αυτό που έγραψες και εξήγησα και γιατί ισχύει.

Όμως το swfobject έλυσε αυτό το πρόβλημα, αφού εξομοιώνει τις SEO δυνατότητες μίας html ιστοσελίδας με μία full flash. Τόσο απλά που νομίζω δεν χρειάζεται να γίνεται άλλο συζήτηση. Επιπλέον η html ΔΕΝ απαιτεί διακοσμητικά στοιχεία, επομένως εφόσον ο κατασκευαστής την έχει προκατασκευασμένη, κάνει copy/paste τα κείμενα και είναι έτοιμη σε λίγα μόλις λεπτά.

Δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί σου PCharon.

Σέβομαι την άποψή σου και την αποστροφή σου στη flash τεχνολογία. Επειδή όμως την έχεις γράψει περισσότερες από μία φορές και έχει απαντηθεί άλλες τόσες, το να επανέρχεσαι με προκλητικό λόγο επιχειρώντας να μειώσεις όσους έχουν αντίθετη άποψη με εσένα, εκτός ότι κουράζει μετατρέπεται από άποψη σε μανία καταδίωξης.

Διαβάσαμε αυτά που είχες να πεις και κρίθηκαν στην πορεία. Άσε τώρα να μιλήσει και κανένας άλλος!

Το PageRank της Google και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με τις μηχανές αναζήτησης, δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ με το swf αρχείο μιας σωστά κατασκευασμένης full flash ιστοσελίδας, αλλά με την html ιστοσελίδα που βρίσκεται από πίσω. Πέφτουν στο κενό όσοι επιχειρούν να δείξουν το αντίθετο. Καλό θα ήταν να διαβάζουμε τους όρους πριν τους χρησιμοποιήσουμε στους ισχυρισμούς μας.

Επειδή δεν μου αρέσει να μένω στα λόγια, ας δει ο αναγνώστης τα πιο κάτω παραδείγματα full flash sites με rank 5/10 και πάνω:

tinos.gr (5/10), everest.com (6/10), diorcouture.com (6/10), miniusa.com" (7/10), vw.com (7/10)

Δεν έχω χρόνο να δείξω περισσότερα, αλλά νομίζω ότι αυτά αρκούν για να αντιληφθεί ο αναγνώστης ποια είναι η πραγματικότητα.

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ FLASH-SITES.GR

Όπως έγραψα στην σύστασή μου είμαι επαγγελματίας developer. Ασφαλώς εγώ κατασκεύασα την ιστοσελίδα που παρουσίασα, στην οποία δεν έχει γίνει το παραμικρό SEO, αν και είχε πολύ καλή ανταπόκριση στο Google. ΔΕΝ διαφημίζω τις υπηρεσίες μου, ΔΕΝ είναι κερδοσκοπικό (δεν υπάρχουν πουθενά διαφημίσεις), είναι απλά ένα εργαλείο που με βοηθά να ισχυρίζομαι την πραγματικότητα ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ.

Χαρηκα δε ακόμη περισσότερο βλέποντας το flash-sites.gr . Ειλικρινά τα περισσότερα πράγματα που γράφεις εκει θα μπορούσα να τα έχω γράψει και εγώ.

Ασφαλώς θα έγραφες τα ίδια, αφού η πραγματικότητα είναι ΜΙΑ και δεν έχει εκδόσεις.

Το σημαντικότερο όμως νομίζω, είναι ότι το άρθρο είναι γραμμένο μέσα σε μία full flash ιστοσελίδα, ώστε μαζί με τους ισχυρισμούς να παρουσιάζεται η πραγματικότητα μπροστά στα μάτια του αναγνώστη.

Όταν λ.χ. κάποιος ισχυρίζεται ότι δεν μπορούν να κάνουν back, ο αναγνώστης διαπιστώνει ότι λειτουργεί επί τόπου,

ή όταν ισχυρίζεται κάποιος ότι αργούν να φορτώσουν, διαπιστώνει ότι όταν περιέχει αντίστοιχο περιεχόμενο με μία html απαιτείται ανάλογο μέγεθος και χρόνος για να φορτώσει,

ή όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι δεν μπορούν να είναι δυναμικές, διαπιστώνει ότι μέσα στην full flash ιστοσελίδα λειτουργούν δύο παράγραφοι ανταλλαγής μηνυμάτων

κ.ά που μπορείς να δεις αν την διαβάσεις (για να μη ξεφύγουμε από το θέμα που άνοιξες).

Δημοσ.

Κάλησπερα να πω κι εγω την αποψή μου ειμαι κ εγώ web developer και ασχολουμε με το Flash 4 -5 χρόνια...Εχω διαβάσει αρκετά στο συγκεκριμενο Forum για το flash και πραγματικά βλεπω οτι γίνεται μία μάχη ανάμεσα σε html k Flash τοσο η html όσο k to flash υπάρχουν για να δημιουργείς site ότι κάνεις με html κάνεις κ με το flash ενας καλόσ γνώστεις των πραγμάτων θα μπορεσει να βρεί τρόπους για το πως θα κάνει ένα site το Flash έχει πολές δυνατοτητες αρκεί να τισ εξερευνησεις καλα τώρα ο καθένας ας ασχοληθει με ότι αυτος πιστεύει καλητερο...Κατι ακόμα για τον athineo τα είδα μεγάλε ειναι πολύ καλα μπράβο σου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...