Προς το περιεχόμενο

Flash και SEO

kostas0928

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

:P .

antonl αυτό ακριβώς αναρωτήθηκα και εγώ

Για το θέμα:

To flash για το web είναι σαν το powerpoint για τις παρουσιάσεις. Κάνει μόνο για να εντυπωσιάσει, αλλά αδυνατεί να προσφέρει τα οφέλη μιας μελέτης. Εν ολίγοις, αν θες να φτιάξεις ένα site για το promotion μιας ταινίας, το flash είναι καλό, αλλά αν θέλεις να έχει μπόλικο content που αλλάζει ... το flash δεν κάνει.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
"Τι ακριβώς κάνετε στον τομέα του SEO σε ένα html site και ΔΕΝ μπορεί να γίνει σε ένα flash site ? "

Η google λέει (απο όσο ξέρω) οτι το κείμενο στα flash αρχεία γίνεται Indexed απο τα bots. Αρα γιατί δεν είναι προσπελάσιμο το περιεχόμενο ?

Το ότι ξεκίνησε το γκουγκλομποτάκι να διαβάζει το κείμενο από flash, αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΕΞΙΣΩΝΕΙ με το SEO που γίνεται σε κέιμενο εντός κώδικα HTML. Έτσι είναι η κατάσταση τουλάχιστον.

Στο θέμα flash vs HTML η γνώμη μου είναι ξεκάθαρη : Θεωρώ οτι το flash μπορεί να κάνει ότι ακριβώς και η HTML + πολλά περισσότερα πράγματα. Αν θέλετε το συζητάμε και αυτό...

Τα έχεις μπερδέψει και αυτό που λες είναι παντελώς άκυρο. Για την ακρίβεια ο λόγος που τα έχεις μπερδέψει είναι πως βλέπεις μερικά φαντασμαγορικά φλασάκια και θαρρείς πως το πράγμα τελειώνει εκεί. Έχουν άλλο σκοπό η ύπαρξη της HTML και του flash και δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης.

διάβασα μερικά πολύ άκυρα πράγματα όπως πχ. "Flash requires bandwidth" ή "The "Back" button does not work" και πολλά άλλα.

Μια χαρά έγκυρα είναι. Το πρώτο για ευνόητους λόγους, το δεύτερο αναφέρεται στο ιστορικό του φυλλομετρητή.

Ασε που δε χρειάζεται να ανησυχεις αν παίζει στον explorer 6

Δε χρειάζεται να ανησυχείς για τί πράγμα; Για την αξιοπιστία και την καλή λειτουργία του flash plugin; Ένα κάρο προβλήματα δημιουργεί από τότε που υπάρχει. Να αναφέρω linux; Τα 64bit που είπε ο άλλος παραπάνω; Να θυμίσω πόσοι φυλλομετρητές ακόμα αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, κρασαρισμάτων και κατανάλωσης CPU λόγω μλκς που δέρνει αυτό το plugin;

Η HTML (και οι παραλλαγές της) είναι ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ που προορίζεται για το WWW και απαιτείται να έχει ορισμένα χαρακτηριστικά (πχ semantics, accessiblity). Το flash είναι ένα ΠΡΟΪΟΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ που ωφελεί για ορισμένες εφαρμογές.

Δημοσ.
κι εγώ να πω κάτι πολύ απλό,καμμία σοβαρή και μεγάλη σελίδα δεν είναι φτιαγμένη με flash.

τώρα ο καθένας πιστεύει και κάνει ότι θέλει αλλά αυτό είναι άλλο ,άλλο το τι μας αρέσει και άλλο η πραγματικότητα.

Τα e-shop της nike και της addidas είναι φτιαγμένα σε flash. Τα συγκεκριμένα δεν με ενθουσιάζουν αλλα οχι οτι δεν είναι σοβαρές και μεγάλες ιστοσελίδες. Είπα 2 Μπορώ να βρώ άλλα 100. Ακόμα και το site του ολυμπιακού που είπε ο φίλος είναι σοβαρή δουλειά και έχει πολύ περιεχόμενο μέσα.

Το ότι ξεκίνησε το γκουγκλομποτάκι να διαβάζει το κείμενο από flash, αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΕΞΙΣΩΝΕΙ με το SEO που γίνεται σε κέιμενο εντός κώδικα HTML. Έτσι είναι η κατάσταση τουλάχιστον.

Δηλαδή ?

Τα έχεις μπερδέψει και αυτό που λες είναι παντελώς άκυρο. Για την ακρίβεια ο λόγος που τα έχεις μπερδέψει είναι πως βλέπεις μερικά φαντασμαγορικά φλασάκια και θαρρείς πως το πράγμα τελειώνει εκεί. Έχουν άλλο σκοπό η ύπαρξη της HTML και του flash και δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης.

Δεν είπα ποτέ οτι τίθεται θέμα αντικατάστασης.

Αυτό που είπα είναι οτι το flash εκτός και αν τίθεται σοβαρό θέμα με το SEO μπορεί να παρουσιάσει web περιέχόμενο πολύ καλύτερα απο την Html.

Αρχικά καταχωρημένο από kostas0928 Εμφάνιση Μηνύματος

διάβασα μερικά πολύ άκυρα πράγματα όπως πχ. "Flash requires bandwidth" ή "The "Back" button does not work" και πολλά άλλα.

Μια χαρά έγκυρα είναι. Το πρώτο για ευνόητους λόγους, το δεύτερο αναφέρεται στο ιστορικό του φυλλομετρητή.

1) Μια ιστοσελίδα που περιλαμβάνει μια φωτογραφία 10Kb και είναι φτιαγμένη σε flash γιατί τρώει περισσότερο bandwidth απο μια ιστοσελίδα που περιλαμβάνει την ίδια φωτογραφία που είναι κατασκευασμένη σε html ? Αν θέλεις εξήγησέ μου το.

2) Το ξέρω οτι αναφέρετε στο ιστορικό του φυλλομετρητή (browser) . Το γιατί είναι έγκυρο μου λες ? Μια χαρά δουλεύει το back στο flash. ( Nαι, το ξέρω δεν το βάζει κανένας αλλα αυτό δε σημαίνει οτι δε γίνεται! )

Το ξαναλέω : Επειδή οι περισσότεροι flash developers είναι γραφίστες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το design δε σημαίνει οτι ένα flash site δεν μπορεί να είναι Usable.

Παραθέτω ένα Link που φαίνεται οτι δουλεύει το back button στο browser σε ένα full-flash site : http://www.asual.com/swfaddress/samples/flash/#/portfolio/1/

Εδώ θα παρατηρήσετε επίσης οτι αλλάζει το URL στην address bar ανάλογα με τη σελίδα που επιλέγουμε ( WOW ! Γίνεται αυτό σε full flash site ? :shock: )

Εννοείται οτι μπορούμε να κάνουμε και bookmark συγκεκριμένη σελίδα μέσα στο full flash site .

Δε χρειάζεται να ανησυχείς για τί πράγμα; Για την αξιοπιστία και την καλή λειτουργία του flash plugin; Ένα κάρο προβλήματα δημιουργεί από τότε που υπάρχει. Να αναφέρω linux; Τα 64bit που είπε ο άλλος παραπάνω; Να θυμίσω πόσοι φυλλομετρητές ακόμα αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, κρασαρισμάτων και κατανάλωσης CPU λόγω μλκς που δέρνει αυτό το plugin;

Αυτό που λέω είναι οτι ένα flash αρχείο εμφανίζεται παντού το ίδιο. Δεν έχεις να ασχολήσε με το "γιατί o explorer μου βγάζει απο κάτω το τάδε div" ή γιατί ο firefox μου δε μου εμφανίζει σωστά τον πίνακα" . Φτιάχνεις κάτι που είσαι σίγουρος οτι παντού θα φαίνεται το ίδιο.

Η HTML (και οι παραλλαγές της) είναι ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ που προορίζεται για το WWW και απαιτείται να έχει ορισμένα χαρακτηριστικά (πχ semantics, accessiblity). Το flash είναι ένα ΠΡΟΪΟΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ που ωφελεί για ορισμένες εφαρμογές.

Εξηγησέ μου αν θέλεις ποιό αναλυτικά τι κάνει(προσφέρει) η html σε θεματα semantics και accessibility και θα σου απαντήσω τι μπορεί να κάνει το flash σε σχέση με αυτήν.

Δημοσ.

και γω θα σου πω για δεκάδες sites που είναι ολόκληρα με flash και τα βλέπει μόνο ο ιδιοκτήτης τους,καλά δε μιλάμε για το site της nike και της adidas όπως λες,αυτά έχουνε άλλη βαρύτητα και ότι και να βάλουν δεν τρέχει τίποτα.

δεν καταλαβαίνω όμως για ποιό πράγμα προσπαθείς να μας πείσεις,το θέμα δεν είναι το τι αρέσει σε σένα και σε μένα αλλά το τι αρέσει στο G,από κει και πέρα αφού ισχύει αυτό αν κάποιος θέλει να ανεβεί ψηλά τότε θα αποφύγει το flash όσο μπορεί,δεν βλάπτει αν χρησιμοποιηθεί σε μερικά σημεία αλλά όχι σελίδα εξ ολοκλήρου σε flash,αυτό το ξέρουν και οι πέτρες.

Δημοσ.
Τα e-shop της nike και της addidas είναι φτιαγμένα σε flash. Τα συγκεκριμένα δεν με ενθουσιάζουν αλλα οχι οτι δεν είναι σοβαρές και μεγάλες ιστοσελίδες. Είπα 2 Μπορώ να βρώ άλλα 100. Ακόμα και το site του ολυμπιακού που είπε ο φίλος είναι σοβαρή δουλειά και έχει πολύ περιεχόμενο μέσα.

Μπορώ να σου βρω 100.000.000 "σοβαρά" sites που είναι σε HTML. Πάμε παρακάτω.

Δηλαδή ?

Δηλαδή τράβα ψάξε να δεις τί είναι SEO, πού αναφέρεται και πώς βοηθάει η δομή και η γραφή της HTML, μην ανακαλύψουμε τον τροχό τώρα. To SEO στο flash είναι απλά ανύπαρκτο, δεν υποστηρίζεται και δεν υφίσταται βελτιστοποίηση για λέξεις κλειδιά, χύμα πράγμα στη καλύτερη περίπτωση.

Αυτό που είπα είναι οτι το flash εκτός και αν τίθεται σοβαρό θέμα με το SEO μπορεί να παρουσιάσει web περιέχόμενο πολύ καλύτερα απο την Html.

Πότε δεν τίθεται δηλαδή θέμα για SEO; Έχω βαρεθεί να βλέπω άτομα που εμπιστεύτηκαν μια flash κατασκευή και μετά από λίγο καιρό άρχισαν τα κλαψουρίσματα όταν ανακάλυψαν τί είναι το SEO και γιατί...

Ναι, άμα είσαι καλός κατασκευαστής μπορείς να φτιάξεις ωραία πράγματα. Το WWW δεν είναι μόνο ομορφιά όμως, έχει κανόνες για να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Στο σημείο αυτό μου θύμισες κάτι πρόσφατο, ένας φίλος μου έχει ένα "απλό site" σε XHTML (αφορά πολύ συγκεκριμένη κατηγορία υπηρεσιών, δε θα τα πω εδώ για να μην εκθέσω) με λίγο, μέτριο περιεχόμενο και χωρίς ιδιαίτερο SEO. Το site βγήκε γρήγορα στην πρώτη σελίδα στο google από τους πρώτους μήνες και παραμένει χοντρικά 3ο/5ο/10ο για τα κλειδιά που τον ενδιαφέρουν. Πρόσφατα μιλάγαμε στο MSN και μου έστειλε link από site ανταγωνιστή φτιαγμένο σε flash. Το είδαμε και πάθαμε πλάκα, με την έννοια πως ήταν πολύ καλοφτιαγμένο οπτικά, με πάρα πολύ περιεχόμενο και πολλές δυνατότητες. Σε πληρότητα περιεχομένου είναι το καλύτερο που έχουμε δει (και που υπάρχει, είμαι βέβαιος) για τη συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία υπηρεσιών. Όμως... είναι σε flash! Ξέρεις τί είπαμε αμέσως αμέσως με το που πρωτοβγήκε; "Θα πάρει τα 3 στο Google." Αποτέλεσμα μετά από μερικούς μήνες; Τα 3 του Καράμπελα πακεταρισμένα, το site δεν το βρίσκει ούτε η μάνα του στο google, δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικό και μάλιστα συνέβη και το ευτράπελο να στείλουν email στο φίλο μου ευχόμενοι δήθεν καλή επιτυχία και κάτι μλκς, ενώ με βάση την επένδυση που έγινε θα έπρεπε να είχε συμβεί το αντίθετο ακριβώς, καταλαβαίνεις τώρα. Μου το είπε το παιδί και λιώσαμε στο γέλιο, τα λόγια είναι περιττά.

1) Μια ιστοσελίδα που περιλαμβάνει μια φωτογραφία 10Kb και είναι φτιαγμένη σε flash γιατί τρώει περισσότερο bandwidth απο μια ιστοσελίδα που περιλαμβάνει την ίδια φωτογραφία που είναι κατασκευασμένη σε html ? Αν θέλεις εξήγησέ μου το.

Ναι, κι αν περιέχει τη φράση "τρία πουλάκια κάθονταν" θα τρώει 42bytes, ε;

2) Το ξέρω οτι αναφέρετε στο ιστορικό του φυλλομετρητή (browser) . Το γιατί είναι έγκυρο μου λες ? Μια χαρά δουλεύει το back στο flash. ( Nαι, το ξέρω δεν το βάζει κανένας αλλα αυτό δε σημαίνει οτι δε γίνεται! )

Αναφέρεται σε μονολιθικά φλασάκια που περιέχουν όλο το site σε ένα αρχείο και δυστυχώς μόνο εξαίρεση δεν είναι αυτός ο τρόπος κατασκευής.

Το ξαναλέω : Επειδή οι περισσότεροι flash developers είναι γραφίστες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το design δε σημαίνει οτι ένα flash site δεν μπορεί να είναι Usable.

Μα ούτε την HTML δεν τη φτιάχνουν όλοι καλά, αλλά και πάλι, μια κακογραμμένη HTML είναι πολύ καλύτερη για τους κανόνες του WWW έναντι του flash. Διότι είναι δημιουργημένη για να είναι και όλα είναι βασισμένα σε αυτή.

Αυτό που λέω είναι οτι ένα flash αρχείο εμφανίζεται παντού το ίδιο. Δεν έχεις να ασχολήσε με το "γιατί o explorer μου βγάζει απο κάτω το τάδε div" ή γιατί ο firefox μου δε μου εμφανίζει σωστά τον πίνακα" . Φτιάχνεις κάτι που είσαι σίγουρος οτι παντού θα φαίνεται το ίδιο.

Δηλαδή στην HTML δε γίνεται αυτό; Σοβαρά;

Συμφορουμίτη kostas0928, το "πες μου να σου πω" και "δε ξέρω πες μου" δεν είναι καλή αφετηρία για μια κουβέντα, είναι η κολοκυθιά. Aν δε καταλαβαίνεις τις διαφορές ή αν θες να κάνεις πως τις αγνοείς, το thread είναι όλο δικό σου να παίξεις ελεύθερα, δε θα συμμετάσχω και δε θα γράφω πράγματα που με τρόπο θα κάνεις πως δε διάβασες. Το flash είναι μια καταπληκτική εφεύρεση, το έχουμε ευχαριστηθεί με πολλούς τρόπους εδώ και δέκα χρόνια, αλλά σε ορισμένες εφαρμογές. Στο WWW έχει δυσαρεστήσει πολύ κόσμο και δυστυχώς κατά κανόνα.

Δημοσ.

δεν καταλαβαίνω όμως για ποιό πράγμα προσπαθείς να μας πείσεις,το θέμα δεν είναι το τι αρέσει σε σένα και σε μένα αλλά το τι αρέσει στο G

Δεν είχα διάθεση να πείσω κανένα φίλε μου.

To topic το άνοιξα με ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα :

"Πείτε μου αν ξέρετε γιατί το flash είναι χειρότερο σε θέμα SEO απο την html."

Δε ζήτησα καμία σύγκριση του flash με την html στους υπόλοιπους τομείς. Εχω σχηματίσει άποψη επι του θέματος. Προφανώς και εσείς το ίδιο. Οταν εγώ ρωτάω περι SEO και οι απαντήσεις που παίρνω είναι του στυλ "το flash δεν κάνει για ιστοσελίδες! H html είναι καλυτερη" τοτε τί φταίω ? Μου λες ?

Απο κει και πέρα ακουσα πράγματα που για μένα δεν ισχύουν οπότε μπήκα στη διαδικασία να απαντήσω.

Μπορώ να σου βρω 100.000.000 "σοβαρά" sites που είναι σε HTML. Πάμε παρακάτω.

Ε τώρα συγνώμη αλλα είναι λογική αυτή ? Μου λέτε "Κανένα σοβαρό site δεν είναι σε flash" . Δείχνω 2 ενδεικτικά για να αποδείξω το αντίθετο και μου απαντάς "Μπορώ να σου βρω 100.000.000 "σοβαρά" sites που είναι σε HTM" ? Το οτι υπάρχουν εκατομύρια sites φτιαγμένα με html τι σημαίνει δηλαδή ? Οτι δεν μπορείς να φτιάξεις ένα σοβαρό site με το flash ? Η μήπως το flash και η html "υπάρχουν στην αγορά" τα ίδια χρόνια για να μπορεί να γίνει σύγκριση στον όγκο των κατασκευών ?

Δηλαδή τράβα ψάξε να δεις τί είναι SEO, πού αναφέρεται και πώς βοηθάει η δομή και η γραφή της HTML, μην ανακαλύψουμε τον τροχό τώρα. To SEO στο flash είναι απλά ανύπαρκτο, δεν υποστηρίζεται και δεν υφίσταται βελτιστοποίηση για λέξεις κλειδιά, χύμα πράγμα στη καλύτερη περίπτωση.

Ωραια... οποιος ρωτάει κάτι να του λέμε "τράβα ψάξε".

Ψαχνω, δεν περίμενα να μου το πεις εσύ. Αλλα επειδή δεν έχω και όλο το χρόνο του κόσμου να ψάχνω φαντάστικα οτι κάποιος εδω μέσα ,ποιο εμπειρος στο θέμα, θα ξέρει να μου πει 5 πράγματα ,γι αυτό έκανα το Post.

Για την ιστορία (και για οποιον ενδιαφέρεται ) έχω κρατήσει 3 πράγματα απο όσα βρήκα :

1) Τα unique urls ( το search engine δε βλέπει ξεχωριστή σελίδα οταν υπάρχει # μπροστά στο url )

2) Τα tags <h1>..<h6> που δίνουν βαρύτητα στο κείμενο. ( δεν έχει το flash )

3) Image alt ( επίσης δεν υπάρχει )

Δεν ξέρω βέβαια τι βαρύτητα δίνεται στο καθένα απο αυτά.

Πότε δεν τίθεται δηλαδή θέμα για SEO; Έχω βαρεθεί να βλέπω άτομα που εμπιστεύτηκαν μια flash κατασκευή και μετά από λίγο καιρό άρχισαν τα κλαψουρίσματα όταν ανακάλυψαν τί είναι το SEO και γιατί...

Ναι, άμα είσαι καλός κατασκευαστής μπορείς να φτιάξεις ωραία πράγματα. Το WWW δεν είναι μόνο ομορφιά όμως, έχει κανόνες για να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Ξαναγράφω αυτό που είπα ,οσο καλύτερα μπορώ, γιατί μαλλον άλλο κατάλαβες :

"το flash εκτός και αν μειονεκτεί πάρα πολύ σε θέματα SEO μπορεί να παρουσιάσει web περιέχόμενο πολύ καλύτερα απο την Html".

Ναι, κι αν περιέχει τη φράση "τρία πουλάκια κάθονταν" θα τρώει 42bytes, ε;

Μας είπες οτι "flash needs more bandwidth" και σου εξηγώ οτι δεν είναι θέμα flash αλλα καθαρά θέμα περιεχομένου της σελίδας.

Απάντησε μου φίλε. Περιμένω.

Γιατί μια σελίδα φτιαγμένη με flash τρώει περισσότερο bandwidth απο μια html με το ίδιο περιεχόμενο ?

Αναφέρεται σε μονολιθικά φλασάκια που περιέχουν όλο το site σε ένα αρχείο και δυστυχώς μόνο εξαίρεση δεν είναι αυτός ο τρόπος κατασκευής.

1ον: Τι θα πει "αναφέρομαι σε μονολιθικά φλασάκια που περιέχουν όλο το site σε ένα αρχείο" ?

Δουλεύει η δε δουλεύει το Back του browser στο flash ? Δουλεύει.

2ον: Μαλλον δεν το κατάλαβες αλλα το flasaki απο το Link που σου έδωσα περιέχει ΟΛΟ το site σε ΕΝΑ αρχείο!

μια κακογραμμένη HTML είναι πολύ καλύτερη για τους κανόνες του WWW έναντι του flash. Διότι είναι δημιουργημένη για να είναι και όλα είναι βασισμένα σε αυτή.

Ωραία είναι καλυτερη για τους κανόνες....

Επι της ουσίας στην πράξη τι σημαίνει αυτό ? Δωσε μου παράδειγμα να σου απαντήσω. Εδω τι να σου πω ?

Δηλαδή στην HTML δε γίνεται αυτό; Σοβαρά;

Οταν γράφεις html κώδικα κάνεις έλεγχο για το αν εμφανίζεται σωστά σε όλους τους Browsers ? Κανεις.

Γιατί κάνεις ? Επειδή μπορεί στον ενα browser να εμφανίζοντε ολα ωραία και καλά και στον άλλο να έιναι ανω κάτω.

E με το flash δε χρειάζεται να κανεις έλεγχο. Εμφανίζεται παντού το ίδιο. Αυτο λεω.

Το αν μπορείς να γράψεις html που να εμφανίζεται σωστά σε παντού είναι άλλο θέμα.

Αυτά , και να ξέρεις οτι :

Oποιος πιστεύει οτι έχει δίκιο επιχειρηματολογεί και απαντάει. Οποιος ξέρει οτι έχει άδικο ειρωνεύεται,κάνει τον έξυπνο και κάνει ηρωίκές εξόδους του στύλ "δε θα σου κάνω τη χάρη να το συνεχίσω" .

Δημοσ.
To topic το άνοιξα με ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα :

"Πείτε μου αν ξέρετε γιατί το flash είναι χειρότερο σε θέμα SEO απο την html."

Ά, ΟΚ. Στο flash δεν υφίσταται SEO, είναι ορισμός για websites.

Δημοσ.
Ά, ΟΚ. Στο flash δεν υφίσταται SEO, είναι ορισμός για websites.

Κάνεις λάθος φίλε μου..

Πριν μερικά χρόνια ΝΑΙ ισχύει αυτό που λες αλλά σιγά σιγά καλυτερεύουν τα πράγματα για τα flash

Δημοσ.

Μπορεί και να κάνω λάθος...

Απλώς είναι πιο δύσκολο το SEO σε ένα Full Flash Website.

Το ότι υφίσταται το θεωρώ δεδομένο..

Αλλά όπως είπα και στην αρχή ίσως να κάνω και λάθος

Δημοσ.

Πέντε πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ. Συνεννόηση σούπερ λέμε. Πού να συζητούσαμε και για το αν υπάρχει θεός δηλαδή...

Να ξαναπώ πως το SEO αφορά ιστοσελίδες ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ (html + όσα έχουν μέσα) και όχι τμήματά τους, όπως το flash, ή δεν έχω ελπίδα;

Δημοσ.

Κοίτα να δεις ειρωνικοί μπορούμε να γίνουμε όλοι..

Συζήτηση κάνουμε..

Και εγώ μιλάω για σελίδα HTML όπου έχει μέσα το flash (το οποίο ουσιαστικά είναι όλο το Site)

Από εκεί και πέρα η κάθε άποψη σεβαστή και καλή συνέχεια στο topic

Δημοσ.

Άμα άλλα λέμε και άλλα εννοούμε δε φταίω εγώ συμφορουμίτη.

Εϊναι διαφορετικό το τί ορίζουμε ως SEO και διαφορετικό το τί από αυτά που αφορούν το SEO έχει εφαρμογή σε flash κομμάτια.

Μιλάμε ελληνικά και δεν ειρωνευόμαστε κανένα.

Δημοσ.
Μπορεί και να κάνω λάθος...

Απλώς είναι πιο δύσκολο το SEO σε ένα Full Flash Website.

Το ότι υφίσταται το θεωρώ δεδομένο..

Αλλά όπως είπα και στην αρχή ίσως να κάνω και λάθος

Μπορείς να κάνεις optimization. Γιατί να μη μπορείς δηλαδη ?

Απλά το flash απ ότι βλέπω μειoνεκτεί σε κάποια πράγματα σε σχέση με την html κυρίως λόγο του structure που έχει αυτή ,σαν markup Language που είναι. ( Οι αλγόριθμοι του google είναι (μετά απο τόσα χρόνια που χρησιμοποιείται μόνο η html ) προσαρμοσμένοι σε αυτό το στυλ γραφής ). Οσο περνάει ο καιρός πάντως, τα πράγματα δείχνουν να γινονται καλύτερα.

Δες αυτό αν θέλεις , νομίζω είναι καλό αρθρο :

Best Practices for Search-Optimized Flash Development

Δημοσ.

Kαλησπέρα σε όλους,

επειδή με ενδιαφέρει το θέμα και τελευταία ασχολούμαι με flash sites και SEO θα σας πω την άποψη μου για το θέμα.

Για να έχεις κάποια ελπίδα να διαβάσει το google to full site που θα φτιάξεις θα πρέπει να δώσεις εναλλακτικό html περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας κυρίως την javascript βιβλιοθήκη swfobject.

Για να μπορέσεις να δώσεις διαφορετικές διευθύνσεις σε κάθε κομμάτι του site (πολύ σημαντικό για SEO) και να δουλέψει το back button χρειάζεσαι την βιβλιοθήκη swfaddress και πολύ καλό σχεδιασμό του αρχείου σου.

Για να μπορέσεις να κάνεις σωστό resize σε όλους τους browsers χρειάζεσαι την swffit αλλιώς το site σου κόβεται χωρίς να βγαίνουν scrollbars σε όλους τους browsers.

Για να μπορέσεις να κάνεις τον χρήστη να γράψει ελληνικούς χαρακτήρες σε flash φόρμα ενώ θα έχεις την παράμετρο wmode = transparent χρειάζεσαι τρελό κονε με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο που έχει αποδημήσει και μιλάει απευθείας με τον Θεό.

Συμπερασματικά, αν ο σκοπός του site σου είναι να εντυπωσιάσει κάντο σε flash αλλά θα έχεις πολύ δουλειά ως προς το SEO και άλλα πράγματα.

Αν θέλεις ένα κομψό αλλά όχι φαντασμαγορικό site καλύτερα να το κάνεις σε html όπου έχεις να ανησυχείς για πολύ λιγότερα πράγματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...