kostas0928 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Μια και ασχολούμε πολύ με το flash ( το οποίο λατρεύω ) αλλα ελάχιστα γνωρίζω απο SEO (τυχαίο ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ! ) θα ήθελα να ακούσω τους λόγους που το κάνουν να υστερεί τόσο (όσο λέτε) σε σχέση με την HTML. Επειδή έχω ακούσει άπειρα κακά πράγματα για το flash , που διαπίστωσα οτι ΔΕΝ ισχύουν , θα ήθελα όποιος απαντήσει να εξηγήσει αν είναι δυνατόν αυτό που λέει.
kostas0928 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Μια και ασχολούμε πολύ με το flash ( το οποίο λατρεύω ) αλλα ελάχιστα γνωρίζω απο SEO (τυχαίο ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ! ) θα ήθελα να ακούσω τους λόγους που το κάνουν να υστερεί τόσο (όσο λέτε) σε σχέση με την HTML. Επειδή έχω ακούσει άπειρα κακά πράγματα για το flash , που διαπίστωσα οτι ΔΕΝ ισχύουν , θα ήθελα όποιος απαντήσει να εξηγήσει αν είναι δυνατόν αυτό που λέει.
marios_geo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Το flash με τρελαίνει που τόσα χρόνια δεν έβγαλε 64bit έκδοση.
marios_geo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Το flash με τρελαίνει που τόσα χρόνια δεν έβγαλε 64bit έκδοση.
platongr Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 'Ενα σημαντικό μείον είναι ότι σχεδόν κανένα κινητό δεν υποστηρίζει flash, ενώ έχει αυξηθεί η χρήση του internet μέσα από τέτοιες συσκευές.
platongr Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 'Ενα σημαντικό μείον είναι ότι σχεδόν κανένα κινητό δεν υποστηρίζει flash, ενώ έχει αυξηθεί η χρήση του internet μέσα από τέτοιες συσκευές.
Seldimi Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Όσο αφορά το SEO... Οι μηχανές αναζήτησης για να διαβάσουν τα περιεχόμενα μιας σελίδας στέλουν spiders. Οι spiders στην ουσία παίρνουν τον HTML κώδικα και διαβάζουν τα κείμενα και όχι μόνο (επικεφαλίδες, έντονες λέξεις, συνδέσμους κτλ) και βγάζουν διάφορα συμπεράσματα για την σελίδα... το κυριότερο.. ξέρουν περι τίνος πρόκειται γιατί αν η σελίδα πχ πουλάει φρούτα θα εντοπίζουν φρούτα στο κείμενο. Αν η σελίδα είναι σε flash το μόνο που θα βρούν είναι τα <embed> tags που καλούν το flash. Ως γνωστόν το flash δεν είναι προσπελάσιμο από τους spiders (και γενικά το περιεχόμενο του από τους χρήστες, δλδ όλα είναι objects και όχι κάτι απτο) με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουν τίποτα για την σελίδα, πόσο μάλλον να αξιολογήσουν τα σημεία που δίνουν πόντους για καλύτερη θέση (ranking) Αν απο μια HTML σελίδα θα αξιολογήσουν τίτλο, περιγραφή, συνδέσμους, img alts, έντονες/πλάγιες λέξεις, επικεφαλίδες, πυκνότητα λέξεων-κλειδιών, από το flash θα πάρουν μόνο τον τίτλο που θα είναι τίτλο και περιγραφή λόγω του ότι είναι html στην σελίδα που καλούνται τα flash ελπίζω να σε κάλυψα
Seldimi Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Όσο αφορά το SEO... Οι μηχανές αναζήτησης για να διαβάσουν τα περιεχόμενα μιας σελίδας στέλουν spiders. Οι spiders στην ουσία παίρνουν τον HTML κώδικα και διαβάζουν τα κείμενα και όχι μόνο (επικεφαλίδες, έντονες λέξεις, συνδέσμους κτλ) και βγάζουν διάφορα συμπεράσματα για την σελίδα... το κυριότερο.. ξέρουν περι τίνος πρόκειται γιατί αν η σελίδα πχ πουλάει φρούτα θα εντοπίζουν φρούτα στο κείμενο. Αν η σελίδα είναι σε flash το μόνο που θα βρούν είναι τα <embed> tags που καλούν το flash. Ως γνωστόν το flash δεν είναι προσπελάσιμο από τους spiders (και γενικά το περιεχόμενο του από τους χρήστες, δλδ όλα είναι objects και όχι κάτι απτο) με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουν τίποτα για την σελίδα, πόσο μάλλον να αξιολογήσουν τα σημεία που δίνουν πόντους για καλύτερη θέση (ranking) Αν απο μια HTML σελίδα θα αξιολογήσουν τίτλο, περιγραφή, συνδέσμους, img alts, έντονες/πλάγιες λέξεις, επικεφαλίδες, πυκνότητα λέξεων-κλειδιών, από το flash θα πάρουν μόνο τον τίτλο που θα είναι τίτλο και περιγραφή λόγω του ότι είναι html στην σελίδα που καλούνται τα flash ελπίζω να σε κάλυψα
PCharon Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Μπορείς να το εξετάσεις από πάρα πολλές πλευρές, τόσο από τη μεριά του χρήστη όσο και από εκείνες του πελάτη και του developer, και πολύ εύκολα θα δεις πως είναι ΚΑΚΗ ΙΔΕΑ για υλοποιήση δικτυακών τόπων (και όχι λόγω SEO απλά). Δε χρειάζεται να παίξουμε την κολοκυθιά με το "γιατί είναι κακή ιδέα", ρίξε μια ματιά στο google για σχετικά άρθρα αν είναι ειλικρινή σου απορία. Να προσθέσω πως ο αποτροπιασμός του κόσμου για το flash δεν οφείλεται μόνο στην ιδέα και την ποιότητα της τεχνολογίας, αλλά έχει οικοδομηθεί χάρη στην κακή επιλογή χρήσης του από τους developers, όπως πχ σε μενού, σε ηλίθια intros, σε υπερμεγέθεις υλοποιήσεις, εξ'ολοκλήρου σε sites... (ενδεικτικά άρθρα) 6 Places that Flash Does Not Belong Bad use of Flash, keeping visitors away Δε λέω πως είναι άχρηστο, ίσα ίσα που είναι εξαιρετική τεχνολογία για ads, web games και άλλες εφαρμογές, όμως δε θα έπρεπε ούτε κατά διάνοια να χρησιμοποιείται για να ολοκληρώσει δικτυακούς τόπους. Θα τη χαρακτήριζα ατυχή τη χρήση αυτής της τεχνολογίας με αυτόν τον τρόπο. The World Wide Web is composed primarily of HTML documents transmitted from Web servers to Web browsers using the Hypertext Transfer Protocol (HTTP). Αλοίμονο αν το WWW βασιζόταν στο buggy proprietary flash. Στο δικό μου φυλλομετρητή είναι απενεργοποιημένο. Δε θα πλήρωνα ποτέ για site υλοποιημένο σε flash, ούτε κατά διάνοια.
PCharon Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Μπορείς να το εξετάσεις από πάρα πολλές πλευρές, τόσο από τη μεριά του χρήστη όσο και από εκείνες του πελάτη και του developer, και πολύ εύκολα θα δεις πως είναι ΚΑΚΗ ΙΔΕΑ για υλοποιήση δικτυακών τόπων (και όχι λόγω SEO απλά). Δε χρειάζεται να παίξουμε την κολοκυθιά με το "γιατί είναι κακή ιδέα", ρίξε μια ματιά στο google για σχετικά άρθρα αν είναι ειλικρινή σου απορία. Να προσθέσω πως ο αποτροπιασμός του κόσμου για το flash δεν οφείλεται μόνο στην ιδέα και την ποιότητα της τεχνολογίας, αλλά έχει οικοδομηθεί χάρη στην κακή επιλογή χρήσης του από τους developers, όπως πχ σε μενού, σε ηλίθια intros, σε υπερμεγέθεις υλοποιήσεις, εξ'ολοκλήρου σε sites... (ενδεικτικά άρθρα) 6 Places that Flash Does Not Belong Bad use of Flash, keeping visitors away Δε λέω πως είναι άχρηστο, ίσα ίσα που είναι εξαιρετική τεχνολογία για ads, web games και άλλες εφαρμογές, όμως δε θα έπρεπε ούτε κατά διάνοια να χρησιμοποιείται για να ολοκληρώσει δικτυακούς τόπους. Θα τη χαρακτήριζα ατυχή τη χρήση αυτής της τεχνολογίας με αυτόν τον τρόπο. The World Wide Web is composed primarily of HTML documents transmitted from Web servers to Web browsers using the Hypertext Transfer Protocol (HTTP). Αλοίμονο αν το WWW βασιζόταν στο buggy proprietary flash. Στο δικό μου φυλλομετρητή είναι απενεργοποιημένο. Δε θα πλήρωνα ποτέ για site υλοποιημένο σε flash, ούτε κατά διάνοια.
kostas0928 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα : 1) Οταν λέω οτι είμαι άσχετος απο SEO εννοώ οτι δεν έχω κάτσει ποτέ μου να κάνω Optimize ένα site. Οτι δηλαδή δεν ξέρω τα "κόλπα" και τα "μυστικά" που μπορούν να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα. Οχι οτι δεν ξέρω τα βασικά τα βασικά του google όπως το οτι χρησιμοποιεί bots για να κάνει Index τα κείμενα, οτι δίνει βαρύτητα στον τίτλο κτλ. Ουσιαστικά η ερώτηση που κάνω στο πρώτο Post θα μπορούσε να έχει την εξής μορφή : "Τι ακριβώς κάνετε στον τομέα του SEO σε ένα html site και ΔΕΝ μπορεί να γίνει σε ένα flash site ? " 2) Το θέμα έχει να κάνει με τους λόγους που πιθανόν κάνουν το flash anti-seo. Στο θέμα flash vs HTML η γνώμη μου είναι ξεκάθαρη : Θεωρώ οτι το flash μπορεί να κάνει ότι ακριβώς και η HTML + πολλά περισσότερα πράγματα. Αν θέλετε το συζητάμε και αυτό... Πανω σε αυτά που είπατε : 'Ενα σημαντικό μείον είναι ότι σχεδόν κανένα κινητό δεν υποστηρίζει flash, ενώ έχει αυξηθεί η χρήση του internet μέσα από τέτοιες συσκευές. Σωστό . Πάντως νομίζω οτι είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για τα κινητά. Απ'οτι φαίνεται φαίνεται τα νέα μοντέλα θα το υποστηρίζουν : http://reviews.cnet.com/8301-13970_7-10164745-78.html Αν η σελίδα είναι σε flash το μόνο που θα βρούν είναι τα <embed> tags που καλούν το flash. Ως γνωστόν το flash δεν είναι προσπελάσιμο από τους spiders (και γενικά το περιεχόμενο του από τους χρήστες, δλδ όλα είναι objects και όχι κάτι απτο) με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουν τίποτα για την σελίδα, πόσο μάλλον να αξιολογήσουν τα σημεία που δίνουν πόντους για καλύτερη θέση (ranking) Η google λέει (απο όσο ξέρω) οτι το κείμενο στα flash αρχεία γίνεται Indexed απο τα bots. Αρα γιατί δεν είναι προσπελάσιμο το περιεχόμενο ? Μπορείς να το εξετάσεις από πάρα πολλές πλευρές, τόσο από τη μεριά του χρήστη όσο και από εκείνες του πελάτη και του developer, και πολύ εύκολα θα δεις πως είναι ΚΑΚΗ ΙΔΕΑ για υλοποιήση δικτυακών τόπων (και όχι λόγω SEO απλά). Δε χρειάζεται να παίξουμε την κολοκυθιά με το "γιατί είναι κακή ιδέα", ρίξε μια ματιά στο google για σχετικά άρθρα αν είναι ειλικρινή σου απορία. Εριξα μια ματιά στα 4 πρώτα αποτελέσματα. Οχι απλά δεν άλλαξα γνώμη αλλα διάβασα μερικά πολύ άκυρα πράγματα όπως πχ. "Flash requires bandwidth" ή "The "Back" button does not work" και πολλά άλλα. Να προσθέσω πως ο αποτροπιασμός του κόσμου για το flash δεν οφείλεται μόνο στην ιδέα και την ποιότητα της τεχνολογίας, αλλά έχει οικοδομηθεί χάρη στην κακή επιλογή χρήσης του από τους developers, όπως πχ σε μενού, σε ηλίθια intros, σε υπερμεγέθεις υλοποιήσεις, εξ'ολοκλήρου σε sites... (ενδεικτικά άρθρα) 6 Places that Flash Does Not Belong Bad use of Flash, keeping visitors away Συμφωνώ απόλυτα οτι η "απέχθεια" ενός μεγάλου μέρους του κόσμου προς το flash οφείλετε στην κακή του χρήση του.( Πολύ καλο το πρώτο άρθρο που δίνεις. ) Αυτό τι σημαίνει όμως ? Οτι επειδή δε χρησιμοποιείται κάτι σωστά απο τους περισσότερους πάει να πει οτι είναι και "κακό" ? Επειδή δηλαδή 9 στους 10 φτιάχνουν sites που είναι εκνευριστικά (με σπαστικά εφέ -ήχους και γραφικά που πετάγοντε απο παντού) παει να πει οτι δεν μπορείς να κάνεις ενα καλό site με το flash ? Δε λέω πως είναι άχρηστο, ίσα ίσα που είναι εξαιρετική τεχνολογία για ads, web games και άλλες εφαρμογές, όμως δε θα έπρεπε ούτε κατά διάνοια να χρησιμοποιείται για να ολοκληρώσει δικτυακούς τόπους. Θα τη χαρακτήριζα ατυχή τη χρήση αυτής της τεχνολογίας με αυτόν τον τρόπο. Επειδή το δυνατό σημείο του flash είναι τα εφέ, δε θα το χρησιμοποιούσα ποτέ για sites τα οποία βασίζοντε στο περιεχόμενο τους αποκλειστικά (πχ ένα e-shop ). Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορείς (βάση των δυνατοτήτων του flash) να φτιάξεις ένα καλό e-shop. Απλά θεωρώ πως σε τέτοια site με δυναμικό περιεχόμενο και σύστημα διαχείρησης η html μου κάνει καλύτερα. Σε site καθαρά προβολής όμως , που κάποιος θέλει να προβάλει τη δουλειά του, την επιχείρηση του , τον εαυτό του κτλ τότε το full flash site δε συγκρίνεται. Ασε που δε χρειάζεται να ανησυχεις αν παίζει στον explorer 6 :lol: ( H μήπως και αυτό έχει πρόβλημα ? ) [ Οπως το βλέπω το topic θα μεταμορφωθεί σε Flash vs Html ]
v5net Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 κι εγώ να πω κάτι πολύ απλό,καμμία σοβαρή και μεγάλη σελίδα δεν είναι φτιαγμένη με flash. τώρα ο καθένας πιστεύει και κάνει ότι θέλει αλλά αυτό είναι άλλο ,άλλο το τι μας αρέσει και άλλο η πραγματικότητα.
dimitris212 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 κι εγώ να πω κάτι πολύ απλό,καμμία σοβαρή και μεγάλη σελίδα δεν είναι φτιαγμένη με flash. http://www.olympiacos.org/
antonl Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 http://www.olympiacos.org/ κι εγώ να πω κάτι πολύ απλό,καμμία σοβαρή και μεγάλη σελίδα δεν είναι φτιαγμένη με flash [...] .
Uberalles_gr Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Τουλάχιστον πριν πούμε την γνώμη μας (αφού πρώτα το έχουμε σκεφτεί) να έχουμε και μερικά επιχειρήματα. Γιατί εγώ είμαι τελείως άσχετος και βλέπω την απόψη του kostas0928 που ο άνθρωπος έχει 2-3 ΣΟΒΑΡΑ πράγματα να πει σε αντίθεση με κάποιους άλλους.... Φιλικά όπως πάντα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.