Προς το περιεχόμενο

Συνδεση pc μεσω hdmi στη tv

spirosat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια ειμαι νεος στο φορουμ και θελω να με βοηθησετε λιγο σ αυτο.Θελω να παρω ενα pc το οποιο θα το συνθεσω μονος μου με αυτη τη καρτα γραφικων :GIGABYTE RADEON HD5670 GV-R567OC-1GI 1GB DDR5 PCI-E RETAIL .Η απορια μου ειναι η εξης θελω να το συνδεσω με τη 32 αρα τηλεοραση μου που ειναι full hd(1920x1080) επειδη δεν εχω οθονη, και ειναι το εξης μοντελο LG 32lf 2500 ..Αμα συνδεσω το pc με τη τηλεοραση μεσω hdmi θα εχω καλη εικονα η θα ειναι μεγαλυτερη απο οσο πρεπει??

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια ειμαι νεος στο φορουμ και θελω να με βοηθησετε λιγο σ αυτο.Θελω να παρω ενα pc το οποιο θα το συνθεσω μονος μου με αυτη τη καρτα γραφικων :GIGABYTE RADEON HD5670 GV-R567OC-1GI 1GB DDR5 PCI-E RETAIL .Η απορια μου ειναι η εξης θελω να το συνδεσω με τη 32 αρα τηλεοραση μου που ειναι full hd(1920x1080) επειδη δεν εχω οθονη, και ειναι το εξης μοντελο LG 32lf 2500 ..Αμα συνδεσω το pc με τη τηλεοραση μεσω hdmi θα εχω καλη εικονα η θα ειναι μεγαλυτερη απο οσο πρεπει??

Δημοσ.

Αν κρατήσεις τη σωστη απόσταση από την τηλεόραση όλα θα έιναι οκ.

Αν σε ένα 22" monitor δούλευες 80cm μακριά, στην 32" θα πρέπει να είσαι 160cm μακριά. Συνήθως με σύνδεση hdmi δεν θα σου καλύπτει ολο το ορατό πλάισιο της tv, θα αναγκαστείς να καταφύγεις στη λύση overscan της κάρτας γραφικών.

Δημοσ.

Εχω συνδεσει htpc με hdmi καλωδιο με 47αρα tv lg fullhd και μου καλυπτει ολη την οθονη αλλα δεν ειναι και οτι το καλυτερο να εχεις windows σε 47αρα οθονη.

Και η 32αρα νομιζω ειναι υπερβολη.

• Super Moderators
Δημοσ.
Αν σε ένα 22" monitor δούλευες 80cm μακριά, στην 32" θα πρέπει να είσαι 160cm μακριά.

ανάλογα την ανάλυση, σε άλλη απόσταση θα δουλέψεις το 22αρι αν είναι με 1680χ1050 και σε άλλη αν ειναι 1920χ1080, το ίδιο ισχύει και για την 32αρα...

Δημοσ.

Ευχαριστω για τη βοηθεια παιδια το ξερω πως δεν ειναι και οτι καλυτερο μια τοσο μεγαλη οθονη για pc προσωρινα αυτη θα εχω μεχρι να παρω κανονικη οθονη....

Δημοσ.

Ότι να' ναι λέει ο καθένας...

Spirosat, αν συνδέσεις την TV με HDMI και βάλεις την κανονική της ανάλυση 1920χ1080, θα έχεις:

--- ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ---

Το "δεν είναι λεπτομερής η εικόνα" είναι άκυρο. Είναι όσο λεπτομερής πάει.

Η "λύση overscan είναι συμβιβασμός" είναι πάλι άκυρο. Το overscan πάει στο "0" και έχεις pixel - to - pixel ευκρίνεια.

Όταν σε 10 χρόνια οι άλλοι θα έχουν 32'' monitor στα pc τους, θα θυμάσαι αυτό το thread και θα γελάς...

Η απόσταση δεν είναι πρόβλημα φυσικά. Για 0,80-1m είσαι μια χαρά. Αν έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς την TV για monitor, μην κοιτάς παραπέρα. Είναι η τέλεια λύση.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο JimboAthens είπε ότι δεν είναι τόσο λεπτομερής όσο ενός monitor, όχι ότι δεν είναι λεπτομερής γενικά και έχει δίκιο. Η λεπτομέρεια (DPI) ενός 30" monitor με 2560χ1600 είναι κλάσης ανώτερη από μιας 32" τηλεόρασης με 1920χ1080...

Όταν σε 10 χρόνια οι άλλοι θα έχουν 32'' monitor στα pc τους, θα θυμάσαι αυτό το thread και θα γελάς...

μην συγκρίνεις ένα monitor με μια τηλεόραση, είναι τελείως άδικο για τη δεύτερη...

Δημοσ.
Ότι να' ναι λέει ο καθένας...

Spirosat, αν συνδέσεις την TV με HDMI και βάλεις την κανονική της ανάλυση 1920χ1080, θα έχεις:

--- ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ---

Η "λύση overscan είναι συμβιβασμός" είναι πάλι άκυρο. Το overscan πάει στο "0" και έχεις pixel - to - pixel ευκρίνεια.

Η απόσταση δεν είναι πρόβλημα φυσικά. Για 0,80-1m είσαι μια χαρά. Αν έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς την TV για monitor, μην κοιτάς παραπέρα. Είναι η τέλεια λύση.

Δεξερω ρε φιλε εσυ μου λες αλλα και τα παιδια αλλα δε μπορω να επιβεβαιωσω καμια απντηση γιατι πολυ απλα δε το εχω δοκιμασει...μου λες οτι θα εχεις τη τελεια εικονα αμα "βαλεις" τη τηλεοραση σε full hd εκει ειναι το θεμα ομως πως να τη βαλω εφοσον εχει native αναλυση για το hdmi???? γμπορω να τη ρυθμισω σε 1920χ1080 full hd μεσω της καρτας γραφικων μου????

---------- Προσθήκη στις 23:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:02 ----------

Ο JimboAthens είπε ότι δεν είναι τόσο λεπτομερής όσο ενός monitor, όχι ότι δεν είναι λεπτομερής γενικά και έχει δίκιο. Η λεπτομέρεια (DPI) ενός 30" monitor με 2560χ1600 είναι κλάσης ανώτερη από μιας 32" τηλεόρασης με 1920χ1080...

μην συγκρίνεις ένα monitor με μια τηλεόραση, είναι τελείως άδικο για τη δεύτερη...

και ποια η διαφορα κοιτα και αυτο εδω τηλεοραση και μονιτορ μαζι http://www.multirama.gr/products/product?pid=0438482&catid=060100

Δημοσ.
Δεξερω ρε φιλε εσυ μου λες αλλα και τα παιδια αλλα δε μπορω να επιβεβαιωσω καμια απντηση γιατι πολυ απλα δε το εχω δοκιμασει...μου λες οτι θα εχεις τη τελεια εικονα αμα "βαλεις" τη τηλεοραση σε full hd εκει ειναι το θεμα ομως πως να τη βαλω εφοσον εχει native αναλυση για το hdmi???? γμπορω να τη ρυθμισω σε 1920χ1080 full hd μεσω της καρτας γραφικων μου????

Είναι τόσο απλό που δεν θα το πιστεύεις. Απλά θα συνδέσεις την TV με το PC σου με το HDMI και θα τα βάλεις μπροστά.

Όταν πας μετα στην κάρτα γραφικών, θα υπάρχει εκεί "ως δια μαγείας" και η ανάλυση 1920Χ1080. Την επιλέγεις και καθάρισες. Το πιθανότερο είναι ότι θα έχει πάει μόνο του αυτόματα στην ανάλυση αυτή.

Έχεις τα εξής πλεονεκτήματα έναντι του monitor:

1. Τεράστια επιφάνεια εργασίας, που σε "εργασίες" όπως gaming είναι όλα τα λεφτά.

2. Έχεις και ήχο από την τηλεόραση, και μάλιστα ποιοτικότερο από τα περισσότερα 2.0 ηχεία υπολογιστών.

3. Έχεις την επιλογή για refresh rates 23,976Hz και 24Hz. Όταν κατεβάζεις HD ταινία (τύπου mkv) θα μπορείς να επιλέγεις τα 23,976 από το control panel της κάρτας γραφικών για να έχεις σωστή κίνηση (οι ταινίες είναι ως επι το πλείστον τραβηγμένες στα 23,976Hz). Αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανένα monitor απ' όσα γνωρίζω.

4. Έχεις μια τηλεόραση ανα πάσα στιγμή.

Όσον αφορα στην ποιότητα απεικόνισης, μια δοκιμή θα σε πείσει...

Αν το κάνεις, πες εντυπώσεις.

---------- Προσθήκη 29-08-2010 στις 00:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 28-08-2010 στις 23:51 ----------

Thresh, είναι πολλά τα pixel για 32''. Δεν μπορείς να πεις ότι ενοχλεί το χαμηλό DPI σ' αυτές τις ίντσες. Τα 2560 στις 30'' είναι καλύτερα, αλλά έχουν το μειονέκτημα ότι για να δεις μια ταινία σε 1080p θα έχεις pixel interpolation και πιθανότατα κακή κίνηση, όπως επίσης ότι για να παίξεις σ' αυτή την ανάλυση (ώστε να κρατήσεις την ποιότητα) πας για SLI (ή CF).

Δημοσ.
Είναι τόσο απλό που δεν θα το πιστεύεις. Απλά θα συνδέσεις την TV με το PC σου με το HDMI και θα τα βάλεις μπροστά.

Όταν πας μετα στην κάρτα γραφικών, θα υπάρχει εκεί "ως δια μαγείας" και η ανάλυση 1920Χ1080. Την επιλέγεις και καθάρισες. Το πιθανότερο είναι ότι θα έχει πάει μόνο του αυτόματα στην ανάλυση αυτή.

Έχεις τα εξής πλεονεκτήματα έναντι του monitor:

1. Τεράστια επιφάνεια εργασίας, που σε "εργασίες" όπως gaming είναι όλα τα λεφτά.

2. Έχεις και ήχο από την τηλεόραση, και μάλιστα ποιοτικότερο από τα περισσότερα 2.0 ηχεία υπολογιστών.

3. Έχεις την επιλογή για refresh rates 23,976Hz και 24Hz. Όταν κατεβάζεις HD ταινία (τύπου mkv) θα μπορείς να επιλέγεις τα 23,976 από το control panel της κάρτας γραφικών για να έχεις σωστή κίνηση (οι ταινίες είναι ως επι το πλείστον τραβηγμένες στα 23,976Hz). Αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανένα monitor απ' όσα γνωρίζω.

4. Έχεις μια τηλεόραση ανα πάσα στιγμή.

Όσον αφορα στην ποιότητα απεικόνισης, μια δοκιμή θα σε πείσει...

Αν το κάνεις, πες εντυπώσεις.

Το ως δια μαγειας πολυ καλο ακουγεται αν και δε πιστευω γιατι σε ενα αλλο φορουμ υπηρχαν πολλεσ σελιδεσ συζητησης πανω σε αυτο το θεμα ...εγω πιστευω οτι ολο και καποια ρυθμιση θα χρειαζεται ....εσυ το εχεις δοκιμασει και τα ξερεις ολα αυτα ??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...