Nik.K Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Μικρε επειδη πολλα λες και με εχεις κουρδισει θα αφησω να σου απαντησουν οσοι ξερουν ποιος ειμαι απο εδω μεσα, αν εχουν ορεξη να απαντησουν σε ολα αυτα τα χαζα που γραφεις. Ελπιζω αυτο να αρκει για να μην ξαναμιλησεις...Βεβαια ικανος εισαι να μην πιστεψεις ουτε τους αλλους οποτε τπτ δεν ειναι σιγουρο.
lionheart75 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Μερικά πράγματα που βλέπω πραγματικά δε μπορώ να μην τα απαντήσω. Και ΕΣΥ κατα τη γνώμη μου ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία των ειδημόνων που στη ουσία δεν έχουν ιδέα απο Η/Υ. Και έχεις και το θράσος να κατηγορείς τους αλλούς ότι δε γνωρίζουν πράγματα. Με βάση αυτά που γράφείς πραγματικά δεν έχεις ούτε κάν μυρωδιά απο πληροφορική γενικά. Και όταν λεώ "πληροφορική γενικά" εννοώ με τη χομπίστικη έννοια διότι την επιστήμη της πληροφορικής την κατέχεις όταν γνωρίζεις πχ προγραμματισμό ή δίκτυα και όχι όταν ξέρεις ποιά κάρτα είναι καλύτερη απο ποιά. Αλλά ακόμα και εκεί μυρωδιά δεν έχεις. Βέβαια σχετικά με τους χαρακτηρισμούς που ανέφερες θεωρώ οτι σου ταιριάζουν γάντι. Δεν μου αρέσει να καταφέρομαι έτσι κατά κάποιου αλλά είσαι προκλητικότατος με αυτά που λές και με το μίσος που βγάζεις προς τα έξω κατά της AMD/ATI . Σαν να το έχεις κάνει σκοπό ζωής να μειώνεις αυτή την εταιρία με σκοπό η nVidia να αυξήσει της πωλήσεις της εδώ στην Ελλάδα. Αν τουλάχιστον έχεις κάποιο κέρδος είναι κάπως δικαιολογημένο αυτό. Αλλα να το κάνεις μονό και μόνο επειδή είσαι φανατικός, είναι κατάντια πραγματικά. Και παρ όλα αυτα λές οτί δεν είσαι fanboy. Για άλλη μια φορά δεν έχεις ιδέα σχετικά με αυτά στα οποία αναφέρεσαι και συνέχως εκθέτεις τον εαυτό σου με τα post που κάνεις. Άσε ποιοί δεν έχουν ιδέα και κοίτα και λίγο τον εαυτό σου και το τι γράφείς. Και μη νομίζεις οτι ο κόσμος πιστεύει αυτά που λές σχετικά με το ότι δοκιμάζεις κάρτες γραφικών και επεξεργαστές. Και ότι έχεις επαφές με τα "παιδιά" απο την XFX ή την nVidia ή ότι άλλο. Οπότε τα διαβάζω αυτά πραγματικά σκάω στα γέλια. Ελπίζω να μην είσαι κανά δεκάχρονο... Βασικά καλό είναι όταν ποστάρουμε για τον οποιοδήποτε εδω μέσα αφενός να κρατάμε μια κόσμια συμπεριφορά χωρίς να μειώνουμε / προσβάλλουμε τον άλλο και αφετέρου να είμαστε σίγουροι 99,9% εί δυνατόν για αυτά που λέμε. Είναι πολύ άδικο και εκνευριστικό να αμφισβητούμε την ενασχόληση ή τις γνώσεις του οποιουδήποτε αβασάνιστα και χωρίς να έχουμε αποδείξεις. Εν προκειμένης, έχω έρθει σε αντιπαράθεση κατα καιρούς, σε κόσμιους τόνους πάντα όσο μπορώ με επιχειρηματολογία και με τον Nik.K και με άλλους πάνω στο θέμα των καρτών γραφικών Nvidia / Ati και όχι μόνο σε αυτό αλλά και αλλού. Ουδέποτε "έκραξα" κάποιον δημόσια, τον χαρακτήρισα "άσχετο" με τους Η/Υ ή τον είπα "δεκάχρονο" διότι ούτε πρέπον είναι αφενός αλλά ούτε τον ξέρω και απο χτές για να γνωρίζω απο πρώτο χέρι τι ρόλο βαράει. Αυτό που ενδιαφέρει τα άτομα του φόρουμ είναι να εκθέτονται απόψεις με επιχειρήματα και αποδειξεις, όχι στον αέρα, όσον αφορά την επιλογή κάποιων parts. Αυτοί οι οποίοι προβαινουν σε τόσο άσχημους χαρακτηρισμούς χωρίς να έχουν αποδείξεις είναι τελείως fail και εκτείθενται χάνοντας το όποιο δίκιο μπορεί να έχουν κάπου. Στην τελική πρέπει να τελειώσει το θέμα με την φαγομάρα ανάμεσα σε αυτές τις δύο εταιρείες. Αυτοί που έχουν μυαλό, κρίνουν και ξέρουν ποια είναι η πιο συμφέρουσα αγορά κατά καιρούς. Πρέπει να λέγονται / γραφονται όλα λοιπόν. Κάθε εταιρεία έχει και τις καλές τις και τις κακές τις στιγμές / περιόδους. Η Ati με την σειρά 5 ήταν το καλύτερο value for money (ειδικά με την HD5850 όταν αυτή κόστιζε ~250 ευρώ και λίγο παρακάτω ή την HD5870 όταν την έβρισκες στα ~300 ευρώ) και κάτι ανάλογο συμβαίνει πλέον με την μικρή GTX460 που κοστίζει ~200 ευρώ. Απο κεί και πέρα ο καθένας ζυγίζει τα + και τα - κάθε μοντέλου απο τις 2 εταιρείες και επιλέγει αυτό που θέλει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν θα τον πιάσουμε και απο το λαιμό... Αλοίμονο αν όλοι αγοράζαμε τα ίδια πράγματα... p.s: Πάντως ο Nik.Κ ούτε άσχετος είναι ούτε δεκάχρονος ...
pano Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Βασικά καλό είναι όταν ποστάρουμε για τον οποιοδήποτε εδω μέσα αφενός να κρατάμε μια κόσμια συμπεριφορά χωρίς να μειώνουμε / προσβάλλουμε τον άλλο και αφετέρου να είμαστε σίγουροι 99,9% εί δυνατόν για αυτά που λέμε. Είναι πολύ άδικο και εκνευριστικό να αμφισβητούμε την ενασχόληση ή τις γνώσεις του οποιουδήποτε αβασάνιστα και χωρίς να έχουμε αποδείξεις.Εν προκειμένης, έχω έρθει σε αντιπαράθεση κατα καιρούς, σε κόσμιους τόνους πάντα όσο μπορώ με επιχειρηματολογία και με τον Nik.K και με άλλους πάνω στο θέμα των καρτών γραφικών Nvidia / Ati και όχι μόνο σε αυτό αλλά και αλλού. Ουδέποτε "έκραξα" κάποιον δημόσια, τον χαρακτήρισα "άσχετο" με τους Η/Υ ή τον είπα "δεκάχρονο" διότι ούτε πρέπον είναι αφενός αλλά ούτε τον ξέρω και απο χτές για να γνωρίζω απο πρώτο χέρι τι ρόλο βαράει. Αυτό που ενδιαφέρει τα άτομα του φόρουμ είναι να εκθέτονται απόψεις με επιχειρήματα και αποδειξεις, όχι στον αέρα, όσον αφορά την επιλογή κάποιων parts. Αυτοί οι οποίοι προβαινουν σε τόσο άσχημους χαρακτηρισμούς χωρίς να έχουν αποδείξεις είναι τελείως fail και εκτείθενται χάνοντας το όποιο δίκιο μπορεί να έχουν κάπου. Στην τελική πρέπει να τελειώσει το θέμα με την φαγομάρα ανάμεσα σε αυτές τις δύο εταιρείες. Αυτοί που έχουν μυαλό, κρίνουν και ξέρουν ποια είναι η πιο συμφέρουσα αγορά κατά καιρούς. Πρέπει να λέγονται / γραφονται όλα λοιπόν. Κάθε εταιρεία έχει και τις καλές τις και τις κακές τις στιγμές / περιόδους. Η Ati με την σειρά 5 ήταν το καλύτερο value for money (ειδικά με την HD5850 όταν αυτή κόστιζε ~250 ευρώ και λίγο παρακάτω ή την HD5870 όταν την έβρισκες στα ~300 ευρώ) και κάτι ανάλογο συμβαίνει πλέον με την μικρή GTX460 που κοστίζει ~200 ευρώ. Απο κεί και πέρα ο καθένας ζυγίζει τα + και τα - κάθε μοντέλου απο τις 2 εταιρείες και επιλέγει αυτό που θέλει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν θα τον πιάσουμε και απο το λαιμό... Αλοίμονο αν όλοι αγοράζαμε τα ίδια πράγματα... p.s: Πάντως ο Nik.Κ ούτε άσχετος είναι ούτε δεκάχρονος ... +100000000000000000
randy1989 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 lionheart75 Aρχικά sorry για τον τόνο που σου είχα απαντήση στο προηγουμενο μηνυμα αλλά είχα ψιλοεκνευριστεί με τον randy1989 που είπε οτι παραπληροφορώ τον κόσμο. Sorry γι'αυτό αλλά βρε φίλε δεν γίνεται να λες ότι η 5970 είναι 60% καλύτερη της 480. Αυτό απλά δεν ισχύει. Εγώ περισσότερο εκεί έδωσα βάση. Μία 5970 σαφώς και είναι καλύτερη και τα ποσοστά κυμαίνονται και είναι ανάλογα και το παχνίδι. Καμιά φορά μπορεί να πιάσει και τα 40-50% αλλά σε άλλες περιπτώσεις να είναι 4-5% καλύτερη. Ε λοιπόν όταν αναφερόμαστε γενικά βάζουμε έναν μέσο όρο και όχι την μεγαλύτερη διαφορά που έχει παρατηρηθεί σε ένα game. Και ναι έχω δει reviews και ο μέσος όρος δεν είναι 60%. Το max ίσως είναι τόσο, άλλα όταν μιλάμε γενικά και αναφερόμαστε σε όλα τα games ταυτοχρόνως δεν μπορούμε να βασιστούμε σε ένα review για το crysis π.χ. Πρέπει να βγαλουμε έναν μέσο όρο από πολλά review μαζί. Τέλος πάντων συγγνώμη γι'αυτό που είπα ότι παραπληροφορείς τον κόσμο απλά τα νούμερα δεν μου κάθονταν και πολύ καλά.
Mallibu Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Βασικά καλό είναι όταν ποστάρουμε για τον οποιοδήποτε εδω μέσα αφενός να κρατάμε μια κόσμια συμπεριφορά χωρίς να μειώνουμε / προσβάλλουμε τον άλλο και αφετέρου να είμαστε σίγουροι 99,9% εί δυνατόν για αυτά που λέμε. Είναι πολύ άδικο και εκνευριστικό να αμφισβητούμε την ενασχόληση ή τις γνώσεις του οποιουδήποτε αβασάνιστα και χωρίς να έχουμε αποδείξεις.Εν προκειμένης, έχω έρθει σε αντιπαράθεση κατα καιρούς, σε κόσμιους τόνους πάντα όσο μπορώ με επιχειρηματολογία και με τον Nik.K και με άλλους πάνω στο θέμα των καρτών γραφικών Nvidia / Ati και όχι μόνο σε αυτό αλλά και αλλού. Ουδέποτε "έκραξα" κάποιον δημόσια, τον χαρακτήρισα "άσχετο" με τους Η/Υ ή τον είπα "δεκάχρονο" διότι ούτε πρέπον είναι αφενός αλλά ούτε τον ξέρω και απο χτές για να γνωρίζω απο πρώτο χέρι τι ρόλο βαράει. Αυτό που ενδιαφέρει τα άτομα του φόρουμ είναι να εκθέτονται απόψεις με επιχειρήματα και αποδειξεις, όχι στον αέρα, όσον αφορά την επιλογή κάποιων parts. Αυτοί οι οποίοι προβαινουν σε τόσο άσχημους χαρακτηρισμούς χωρίς να έχουν αποδείξεις είναι τελείως fail και εκτείθενται χάνοντας το όποιο δίκιο μπορεί να έχουν κάπου. Στην τελική πρέπει να τελειώσει το θέμα με την φαγομάρα ανάμεσα σε αυτές τις δύο εταιρείες. Αυτοί που έχουν μυαλό, κρίνουν και ξέρουν ποια είναι η πιο συμφέρουσα αγορά κατά καιρούς. Πρέπει να λέγονται / γραφονται όλα λοιπόν. Κάθε εταιρεία έχει και τις καλές τις και τις κακές τις στιγμές / περιόδους. Η Ati με την σειρά 5 ήταν το καλύτερο value for money (ειδικά με την HD5850 όταν αυτή κόστιζε ~250 ευρώ και λίγο παρακάτω ή την HD5870 όταν την έβρισκες στα ~300 ευρώ) και κάτι ανάλογο συμβαίνει πλέον με την μικρή GTX460 που κοστίζει ~200 ευρώ. Απο κεί και πέρα ο καθένας ζυγίζει τα + και τα - κάθε μοντέλου απο τις 2 εταιρείες και επιλέγει αυτό που θέλει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν θα τον πιάσουμε και απο το λαιμό... Αλοίμονο αν όλοι αγοράζαμε τα ίδια πράγματα... p.s: Πάντως ο Nik.Κ ούτε άσχετος είναι ούτε δεκάχρονος ... Ο μέσος άνθρωπος που μπαίνει να διαβάσει και να ενημερωθεί απο τους υποτιθέμενους γνώστες,και αντί για αντικειμενική κριτική & παράθεση απόψεων διαβάζει συνέχως σχόλια που κρύβουν κομπλέξισμο,εμπάθεια και γκρίνια προς μια εταιρία,trash info του στύλ "εγω που λέτε μιλάω με τα 'παιδιά' καθημερινά,γιαυτό ακούτε με",και συνέχη αναφορά του "ωρε ξες ποιος είμαι ΕΓΩ??" κάποια στιγμή μπουχτίζει με το ειρωνικό υφάκι ασχέτως απόψεων. Και όταν μπουχτίσει πολύ μπινελικώνει . Όσο δημιουργικό είναι το μπινελίκι,άλλο τοσο είναι η κουραστική περιαυτολογία.
EddieObscurant Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δεν υπάρχει πρόβλημα όλα οκ. Τώρα σ'αυτό που λες, μα στην πλειονότητα των παιχνιδιών randy1989 (αν εξαιρέσουμε cod, farcry 2 , hawx) η διαφορά τους κατα μέσο όρο είναι στο 40%. Δες και το guru3d και το techpowerup. Eιδικά αν αντι για χ8 aa εφαρμοστεί χ4 aa η διαφορά μεγαλώνει. Τεσπα δεν έχει νόημα όπως είπα και πιο πριν τα ποσοστά τα έβαλα κυριως για να δείξω στο παιδι ότι δεν άξιζε να πάει απο 275 σε 460/5850 κλπ και ότι θα ταν καλύτερο να πάει σε διπύρινη. offtopic: οποιος δεν μας αρέσει τον βάζουμε σε ignore list και ξεμπερδεύουμε. ούτε τον διαβάζουμε , ούτε εκνευριζόμαστε
Nik.K Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2010 Malibu οταν καποιος σε ρωταει ΠΩΣ ξερεις κατι και αυτο το κατι το ξερεις απο ατομα που δουλευουν μεσα σε μια εταιρεια τοτε ΤΙ πρεπει να απαντησεις ? Μου το σφυριξε ενα πουλακι ? Το ειδα στον υπνο μου ? Διαβασα την κρυσταλλινη μπαλα ? Η να πεις την αληθεια και το πως το ξερεις ? Δλδ επειδη σε μερικους φανταζει απιστευτο δεν πρεπει να το πεις ? Ειλικρινα η περιαυτολογια σε θεματα απαντησεων δεν ξερω που κολαει.
ksaplostra Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 παιδιά το σκέφτηκα και είπα να πάρω 2 απο δαυτες,τι λέτε; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516380
agelosLX Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Με αυτή τη λογική η 5970 δεν είναι παραπάνω από 50% γρηγορότερη ούτε από την 5870 καθώς η τελευταία είναι λίγο χειρότερη από την gtx480 (εξαιρούνται farcry2 και κανα2 άλλα, ας αφήσουμε το tesselation εκτός για ευκολία στις μετρήσεις ) ...ναι αλλά όμως 5970=2χ5870...Επομένως δεν στέκουν και πολύ αυτές οι ποσοστιαίες συγκρίσεις που κάνετε. Εξαρτάται από το scaling και το εκάστοτε game..
Psycho_Warhead Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Ksaplostra,δεν βλεπω το λογο να μην περιμενεις τη σειρα HD6000.
ksaplostra Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Ksaplostra,δεν βλεπω το λογο να μην περιμενεις τη σειρα HD6000. Ο λόγος είναι το πιστωτικό που θα λάβω σε λίγες μέρες....
randy1989 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Με αυτή τη λογική η 5970 δεν είναι παραπάνω από 50% γρηγορότερη ούτε από την 5870 καθώς η τελευταία είναι λίγο χειρότερη από την gtx480 (εξαιρούνται farcry2 και κανα2 άλλα, ας αφήσουμε το tesselation εκτός για ευκολία στις μετρήσεις ) ...ναι αλλά όμως 5970=2χ5870...Επομένως δεν στέκουν και πολύ αυτές οι ποσοστιαίες συγκρίσεις που κάνετε. Εξαρτάται από το scaling και το εκάστοτε game.. 5970=2χ5850 όχι 2χ5870:cool:
Heatspreader Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 2) Σε παιχνιδια με προβληματα Scaling λογο CF η 480 ειναι καλυτερη επιλογη απο την Οι διπλές κάρτες της ATi, δεν είναι CF, αυτές των nVidia είναι SLI, σύμφωνα με τον ATiman. 1) 5970 η πιο δυνατή μαζί με ότι κουβαλάνε οι Dual GPU. 2) GTX 480, περίπου 5% πιο γρήγορη από την 5870 και περισσότερο από 30% πιο απαιτητική σε ρεύμα. Επίσης είναι πολύ ζεστή και πολύ φασαριόζα από την 5870. Η πιο ζεστή και η πιο φασαριόζα Single GPU κάρτα της νέας γενιάς. Τέλος είναι η ακριβότερη Single GPU. 3) 5870 Πολύ δυνατή, σε καλή τιμή, αθόρυβη και λιτοδίαιτη. Παραπάνω είναι οι κάρτες γραφικών με σειρά απόδοσης. Πιο συγκεκριμένα. Crysis Warhead Dirt 2 Just Cause 2 Battlefield Bad Company 2 Far Cry 2
agelosLX Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 @randy1989: Φίλε μου αν ανοίξεις το gpu-z στην 5970 θα δεις ότι είναι 2 5870 τσιπάκια(κοινώς περισσότερους shaders από 5850), απλώς για λόγους ρεύματος και κατανάλωσης σε μονή κάρτα είναι κατά πολύ undervolted στα 1,049v έναντι 1.15v που εχει η 5870 stock...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.