Προς το περιεχόμενο

μετά απο καθαρισμό του pc... το χάος.

nikraven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε όλους.

Σήμερα μετά απο έναν καθαρισμό εσωτερικά του pc με ηλεκτρικό φυσητήρα-(κάτι σαν ηλεκτρική σκούπα αλλά αντί να τραβάει αυτό το μαραφέτι φυσάει προς τα έξω)- και χωρίς να ακουμπήσω με το χέρι μου κανένα εξάρτημα εσωτερικά του κουτιού τελειώνοντας τον κλείνω και τον ξαναβάζω στην θέση του.

Το pc ενω πριν τον καθαρισμό δούλευε μια χαρά τώρα μετά τον καθαρισμό δεν λέει να ανοίξει με τίποτα.

Με το που πατάω το power ξεκινάνε να παίρνουν λίγες στροφές όλοι οι ανεμιστήρες που έχω μέσα στο κουτί -(1πάνω+1πίσω+1πλάι+1μπροστά)-

ξεκινάει και ο ανεμιστήρας του επεξεργαστη και ξεκινάει και το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών αλλά μέχρι εκεί.

μέσα σε 4 με 5 δευτερόλεπτα κλείνει απο μόνος του όλος ο υπολογιστής-( σαν να τον κλείνω χειροκίνητα εγώ)- και ξαναπροσπαθεί να ξεκινήσει και πάει λέγοντας.

δοκίμασα και ξαναπάτησα με το χέρι μου ότι βύσμα κυκλοφοράει μέσα στο pc μήπως απο τον αέρα κουνήθηκε κάτι αλλά τζίφος.

κούνησα και όλα τα καλώδια μήπως και κάποιο καλώδιο ακουμπάει πουθενά κάπου όπου δεν πρέπει αλλά πάλι τίποτα.

ούτε να bootarei δεν προλαβαίνει το pc.

έχει κανείς καμμία ιδέα τι μπορεί να έγινε?

δεν ξέρω αν χρειάζονται τα στοιχεία του pc αλλά εαν χρειάζονται έχει ως εξής:

cpu core i5-750

mobo msi p55m-gd45

gpu sapphire radeon 5770

psu enermax 625w pro82+

ram 2x2gb corsair cmv4gx value select

hd western digital 2x640gb aals

κουτι coolermaster rc-600 gladiator

Δημοσ.

καλησπερα σε όλους.

Σήμερα μετά απο έναν καθαρισμό εσωτερικά του pc με ηλεκτρικό φυσητήρα-(κάτι σαν ηλεκτρική σκούπα αλλά αντί να τραβάει αυτό το μαραφέτι φυσάει προς τα έξω)- και χωρίς να ακουμπήσω με το χέρι μου κανένα εξάρτημα εσωτερικά του κουτιού τελειώνοντας τον κλείνω και τον ξαναβάζω στην θέση του.

Το pc ενω πριν τον καθαρισμό δούλευε μια χαρά τώρα μετά τον καθαρισμό δεν λέει να ανοίξει με τίποτα.

Με το που πατάω το power ξεκινάνε να παίρνουν λίγες στροφές όλοι οι ανεμιστήρες που έχω μέσα στο κουτί -(1πάνω+1πίσω+1πλάι+1μπροστά)-

ξεκινάει και ο ανεμιστήρας του επεξεργαστη και ξεκινάει και το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών αλλά μέχρι εκεί.

μέσα σε 4 με 5 δευτερόλεπτα κλείνει απο μόνος του όλος ο υπολογιστής-( σαν να τον κλείνω χειροκίνητα εγώ)- και ξαναπροσπαθεί να ξεκινήσει και πάει λέγοντας.

δοκίμασα και ξαναπάτησα με το χέρι μου ότι βύσμα κυκλοφοράει μέσα στο pc μήπως απο τον αέρα κουνήθηκε κάτι αλλά τζίφος.

κούνησα και όλα τα καλώδια μήπως και κάποιο καλώδιο ακουμπάει πουθενά κάπου όπου δεν πρέπει αλλά πάλι τίποτα.

ούτε να bootarei δεν προλαβαίνει το pc.

έχει κανείς καμμία ιδέα τι μπορεί να έγινε?

δεν ξέρω αν χρειάζονται τα στοιχεία του pc αλλά εαν χρειάζονται έχει ως εξής:

cpu core i5-750

mobo msi p55m-gd45

gpu sapphire radeon 5770

psu enermax 625w pro82+

ram 2x2gb corsair cmv4gx value select

hd western digital 2x640gb aals

κουτι coolermaster rc-600 gladiator

Δημοσ.

Δύο περιπτώσεις μου έρχονται

1. Απορυθμίστηκε το bios οπότε μπαίνεις και τα ρυθμίζεις όλα από την αρχή.

2. Ξεκουμπώθηκε ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή, έστω και πολλή λίγο, οπότε το σύστημα κλείνει για να τον προστατέψει.

Δημοσ.

2. Ξεκουμπώθηκε ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή, έστω και πολλή λίγο, οπότε το σύστημα κλείνει για να τον προστατέψει.

Δημοσ.

Φύσιξες και τους ανεμιστήρες έτσι? Αν φύσιξες και το τροφοδοτικό, κοίτα αν αρχίζει να δουλεύει ο ανεμιστήρας του... Αν τον φύσιξες και πήρε ανάποδες κυριολεκτικά στροφές μπορεί να κάϊκε και όταν αρχίζει να λειτουργεί, να κλείνει μόνο του για να μη καεί. Υπάρχουν τροφοδοτικά που έχουν κυκλώματα ασφαλείας.

Δημοσ.

Φύσιξες και τους ανεμιστήρες έτσι? Αν φύσιξες και το τροφοδοτικό, κοίτα αν αρχίζει να δουλεύει ο ανεμιστήρας του... Αν τον φύσιξες και πήρε ανάποδες κυριολεκτικά στροφές μπορεί να κάϊκε και όταν αρχίζει να λειτουργεί, να κλείνει μόνο του για να μη καεί. Υπάρχουν τροφοδοτικά που έχουν κυκλώματα ασφαλείας.

Δημοσ.
έβγαλες τίποτα η μόνο το φύσηξες;;

φιλε μου μόνο το φυσούσα και απο μακριά.

δεν ακούμπησα τίποτα.

βρήκα τελικά τι έφταιγε και θα δείς την απάντηση πιο κάτω.

σε ευχαριστώ πάντως

---------- Προσθήκη στις 22:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:49 ----------

φιλε μου και εσενα σε ευχαριστώ

αλλά τελικά βρήκα τι έφταιγε.

η πλάκα ήταν ότι ούτε να bootarei δεν προλάβαινε.

αρα πως να εμπαινα να τα ξαναρυθμίσω απο την αρχή ολα??

---------- Προσθήκη στις 22:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:51 ----------

όλα τα φύσηξα.

απο βίδες μέχρι ανεμιστήρες:-)

αυτό για τις ανάποδες στροφές σε ανεμιστηράκι δεν το ήξερα.

μπορεί να καεί ακόμα και εκτός τροφοδοσίας με ένα φύσημα απο ηλέκτρικο φυσητήρι?

Δημοσ.
έβγαλες τίποτα η μόνο το φύσηξες;;

φιλε μου μόνο το φυσούσα και απο μακριά.

δεν ακούμπησα τίποτα.

βρήκα τελικά τι έφταιγε και θα δείς την απάντηση πιο κάτω.

σε ευχαριστώ πάντως

---------- Προσθήκη στις 22:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:49 ----------

φιλε μου και εσενα σε ευχαριστώ

αλλά τελικά βρήκα τι έφταιγε.

η πλάκα ήταν ότι ούτε να bootarei δεν προλάβαινε.

αρα πως να εμπαινα να τα ξαναρυθμίσω απο την αρχή ολα??

---------- Προσθήκη στις 22:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:51 ----------

όλα τα φύσηξα.

απο βίδες μέχρι ανεμιστήρες:-)

αυτό για τις ανάποδες στροφές σε ανεμιστηράκι δεν το ήξερα.

μπορεί να καεί ακόμα και εκτός τροφοδοσίας με ένα φύσημα απο ηλέκτρικο φυσητήρι?

Δημοσ.

τελικά η λύση του προβλήματος είναι η εξής.

πριν ξεκινήσω να ξηλώνω μνήμες δίσκους κλπ κλπ το πήγα ανάποδα.

ξεκίνησα απο τα καπάκια πρώτα και τον πλαινό ανεμιστήρα.

μετά ξηλώνοντας την πρόσοψη του κουτιού και δοκιμάζοντας να το βάλω μπρος ως δια μαγείας το pc πήρε κανονικά μπροστά.:-)

ξαναβάζω την πρόσοψη και πάλι πάπαλα το pc kaput.

την ξηλώνω την πρόσοψη και όλα επανέρχονται μια χαρά.

τελικά να μην τα πολυλογώ το όλο πρόβλημα είναι στο ότι μπροστα στην πρόσοψη του coolermaster πέρα απο το κουμπί power υπάρχουν σε μια σταθερή βάση άλλα δύο μικρά κουμπάκια.

το ένα μάλλον πρέπει να είναι το reset και το άλλο δεν ξέρω τι είναι.

η αφαιρούμενη πρόσοψη του κουτιού έχει κάτι πλαστικές υποδοχές μέσα στις οποίες κουμπώνοντας την πρόσοψη πρέπει να μπουν σωστά τα κουμπάκια αυτά.

εαν δεν μπουν σωστά μεσα στις υποδοχές της πρόσοψης τότε η πρόσοψη τα πατάει μόνιμα μέσα και φρακάρει ο εγκέφαλος του pc.

οπότε μέτα απο καμμια εικοσαριά βάλε βγάλε της πρόσοψης το πέτυχα και ολα καλά.;)

Δημοσ.

τελικά η λύση του προβλήματος είναι η εξής.

πριν ξεκινήσω να ξηλώνω μνήμες δίσκους κλπ κλπ το πήγα ανάποδα.

ξεκίνησα απο τα καπάκια πρώτα και τον πλαινό ανεμιστήρα.

μετά ξηλώνοντας την πρόσοψη του κουτιού και δοκιμάζοντας να το βάλω μπρος ως δια μαγείας το pc πήρε κανονικά μπροστά.:-)

ξαναβάζω την πρόσοψη και πάλι πάπαλα το pc kaput.

την ξηλώνω την πρόσοψη και όλα επανέρχονται μια χαρά.

τελικά να μην τα πολυλογώ το όλο πρόβλημα είναι στο ότι μπροστα στην πρόσοψη του coolermaster πέρα απο το κουμπί power υπάρχουν σε μια σταθερή βάση άλλα δύο μικρά κουμπάκια.

το ένα μάλλον πρέπει να είναι το reset και το άλλο δεν ξέρω τι είναι.

η αφαιρούμενη πρόσοψη του κουτιού έχει κάτι πλαστικές υποδοχές μέσα στις οποίες κουμπώνοντας την πρόσοψη πρέπει να μπουν σωστά τα κουμπάκια αυτά.

εαν δεν μπουν σωστά μεσα στις υποδοχές της πρόσοψης τότε η πρόσοψη τα πατάει μόνιμα μέσα και φρακάρει ο εγκέφαλος του pc.

οπότε μέτα απο καμμια εικοσαριά βάλε βγάλε της πρόσοψης το πέτυχα και ολα καλά.;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...