vasilisga Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 - Aν σκοπεύει να σχοληθεί κυρίως με games ο 4πύρηνος είναι αρκετός και δεν πρόκειται να δεί διαφορά με τον 6πύρηνο. Αν τώρα τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί και με βαριές εφαρμογές + να είναι περισσότερο futureproof, σε κάθε περίπτωση να επιλέξει τον φθηνό εξαπύρηνο. - Διαφωνώ. Σε όλες τις περιπτώσεις η HD5870 παραμένει overall καλύτερη απο την GTX470. Έχει τουλάχιστον ένα 10%-15% περισσότερη ταχύτητα / επιδόσεις στα παιχνίδια (αν εξαιρέσουμε το far cry 2 και το dirt2, αν θυμάμαι καλά, που η nvidia κάρτες τα πάνε πολύ καλά, βλέπε GTX460 768 να προσπερνά την HD5850, αλλά σε υψηλότερες αναλύσεις πάνω απο 1920x1080 η HD5870 περνάει μπροστά και εδώ), έχει καλύτερη θερμική συμπεριφορά (80+ σε full load έναντι 90+ της GTX470 και ανάλογα πάντα το case, την περίοδο και τoν χώρο, πράγμα που σημαίνει καλοκαίρι εδώ ~100 βαθμοί εφικτό), μικρότερη κατανάλωση (~190w έναντι ~215w της GTX470), ενώ στοιχίζει στα ίδια περίπου με την GTX470. Βασικά την GTX470 καλό είναι να την συγκρίνουμε με την HD5850 που και εκεί αν και είναι 10-15% γρηγορότερη overall απο την HD5850 στην ουσία όλα τα αρνητικά της μαζί με όλα τα θετικά της HD5850 (που εκτός των άλλων είναι η τιμή και το πολύ καλό overclock) , καθιστούν και την HD5850 πιο συμφέρουσα αγορά. - Η μητρική είναι το A και το Ω καθώς εκεί βασίζεται όλο το σύστημα και η αναβαθμισιμότητά του. Pc των 1000 ευρώ πρέπει να έχει και μια αξιόλογη μητρική. σωστοτατος...
Patronakos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 ευχαριστω για τις γνωμες αλλα παιζει να μου κανετε και μια συνθεση απο e-shop?Αν πιστευεται οτι χωραει και ssd στην τιμη βαλτε το
Patronakos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 ευχαριστω για τις γνωμες αλλα παιζει να μου κανετε και μια συνθεση απο e-shop?Αν πιστευεται οτι χωραει και ssd στην τιμη βαλτε το
rafail1994 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 αφού τελικά αποφάσισες να πας στον 1055τ cpu:AMD Phenom II X6 1055T mobo:Asrock Extreme3 ram:Corsair Dominator 4GB cd-dvd:SonyNec hdd:Samsung 1TB SpinPoint F3 gpu:ATI Radeon HD5870 1GB cpu cooler:Arctic Freezer 7 psu:Corsair 550W συνολο:1.117Ε να και η οθονη που μου ζητησες να σου βαλω http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=10596
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 - Η μητρική είναι το A και το Ω καθώς εκεί βασίζεται όλο το σύστημα και η αναβαθμισιμότητά του. Pc των 1000 ευρώ πρέπει να έχει και μια αξιόλογη μητρική. Πολυ κοινοτυπη προσεγγιση και τι εννοω. Αξιολογη μητρικη δε σημαινει 140+ ευρω. Δεν κρινεται απο την τιμη της. Αξιολογη μητρικη βρισκεις και με 80 ευρω και μαλιστα αξιολογοτατη ακομα και για high end/futureproof συστηματα. Ειναι απλο. Διαλεγεις το chipset που ικανοποιει τις απαιτησεις σου. Και πας στη φθηνοτερη υλοποιηση (entry level) του απο αξιολογους κατασκευαστες οπως Gigabyte/MSI. Βλεπεις τα χαρακτηριστικα της μητρικης αν σε καλυπτουν. Αν οχι πας στο επομενο μοντελο με το ιδιο chipset. Συνηθως οι μητρικες των 140ευρω εχουν διαφορα extra καλουδια που δεν αφορουν και πολυ το μεσο χρηστη. Βλεπε firewire, βλεπε sli/crossfire, βλεπε wifi κλπ. Δεν υπαρχει λοιπον λογος να παρω μια μητρικη των 140ευρω με καποια extras που ποτε δε θα χρησιμοποιησω, αντι να παρω μητρικη με ιδιο chipset χωρις τα αχρηστα -σε εμενα- extra. Ετσι λοιπον, θελω να καταληξω οτι οταν η καρδια της μητρικης (το chipset) ειναι συγχρονο και καλο, δεν εχει να φοβηθει τιποτα αν παει και σε μια υλοποιηση του των 60-80 ευρω, αρκει να ειναι απο εναν αξιολογο κατασκευαστη.
lionheart75 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Πολυ κοινοτυπη προσεγγιση και τι εννοω.Αξιολογη μητρικη δε σημαινει 140+ ευρω. Δεν κρινεται απο την τιμη της. Αξιολογη μητρικη βρισκεις και με 80 ευρω και μαλιστα αξιολογοτατη ακομα και για high end/futureproof συστηματα. Ειναι απλο. Διαλεγεις το chipset που ικανοποιει τις απαιτησεις σου. Και πας στη φθηνοτερη υλοποιηση (entry level) του απο αξιολογους κατασκευαστες οπως Gigabyte/MSI. Βλεπεις τα χαρακτηριστικα της μητρικης αν σε καλυπτουν. Αν οχι πας στο επομενο μοντελο με το ιδιο chipset. Συνηθως οι μητρικες των 140ευρω εχουν διαφορα extra καλουδια που δεν αφορουν και πολυ το μεσο χρηστη. Βλεπε firewire, βλεπε sli/crossfire, βλεπε wifi κλπ. Δεν υπαρχει λοιπον λογος να παρω μια μητρικη των 140ευρω με καποια extras που ποτε δε θα χρησιμοποιησω, αντι να παρω μητρικη με ιδιο chipset χωρις τα αχρηστα -σε εμενα- extra. Ετσι λοιπον, θελω να καταληξω οτι οταν η καρδια της μητρικης (το chipset) ειναι συγχρονο και καλο, δεν εχει να φοβηθει τιποτα αν παει και σε μια υλοποιηση του των 60-80 ευρω, αρκει να ειναι απο εναν αξιολογο κατασκευαστη. Επαναλαμβάνω και σου υπενθυμίζω αυτό που έγραψα, όχι τίποτα άλλο αλλά γιατί μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοώ αγαπητέ συμφορουμίτη. Η μητρική είναι το Α και το Ω καθώς αναφέρθηκα σε αναβαθμισιμότητα / επεκτασιμότητα δλδ και φυσικά για χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ μόνο για case. Στην περίπτωση AMD πλατφόρμας λοιπόν για παράδειγμα, δεν βρίσκεις με 70 - 80 ευρώ μητρική που να έχει το νέο chipset απο 870 και πάνω = υποστήριξη 6core επεξεργαστών και το ανάλογο southbridge τσιπάκι, με όλα τα καλούδια που αντιστοιχούν σε αυτό και ώς επί το πλείστον sata3 - usb3. Ποιά θα είναι η αναβαθμισιμότητα στην προκειμένη περίπτωση όταν επιλέξεις το πολύ καλό δε λέω και φθηνότερο 785 για παράδειγμα? Υπάρχουν και μητρικές με παλιότερο chip 770 που υποστηρίζουν sata3 και usb3 αλλά 6core υποστήριξη γιόκ και κοστίζουν στην προκειμένη 90+ ευρώ και όχι 70-80. Για να μην γίνομαι κουραστικός λοιπόν μίλησα για αναβαθμισιμότητα και όταν κάποιος δίνει 1000 ευρώ για κουτί και όχι 700 - 800 πρέπει να το λαμβάνει σοβαρά υπόψη. Κατ εμέ πάντα βέβαια.
preskos7 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Την καλησπερα μου και παλι Καταρχας η συζητηση ισως να ξεφευγει λιγο μιας και χανεται η ουσια αθελα μας και δεν "βοηθαμε" τον φιλο στο να παρει την τελικη αποφαση του. Υπαρχουν ανθρωποι που θελουν να πωλησουν αλλα και ατομα που ειναι "φανατικοι" σε καποια συγκεκριμενα προιοντα. Ειναι απολυτα σεβαστο ομως αυτος που εχει το χρημα ειναι και αυτος που μιλαει στο τελος. Το τι θα επιλεξω σαν αγοραστης δεν με ενδιαφερει εαν θα ειναι απο ΠΛΑΙΣΙΟ , E-SHOP , MULTIRAMA κτλ, αλλα να ειναι επωνυμα προιοντα . Ουτε θα με χαλασει να παρω ενα ετοιμο μηχανημα εαν τα πραγματα που εχει με καλυπτουν για τα επομενα 4-5 χρονια ας ειναι και απο τα παραπανω καταστηματα. Εφοσον υπαρχει εγγυηση ολα τα αλλα περρισευουν με μονη διαφορα - προσωπικη αποψη - δεν θα επελεγα μητρικη TURBO-X ........ Σαν τεχνικος υπολογιστων τα ματια μου εχουν δει πολλα και φυσικα την εχω πατησει με προσωπικες επιλογες αγορων προιοντων. Ολες οι εταιρειες εχουν τα καλα τους και τα κακα τους , ομως με την καταλληλη ερευνα και ψαξιμο εχω αγορασει απο ολες κατι και μεχρι στιγμης δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα. Εχω παρει και ετοιμο μηχανημα απο το Πλαισιο για καποιο γνωστο μου και εδω και 3 χρονια δεν εχει κανενα προβλημα , οπως εχω παρει και ετοιμο μηχανημα απο το E-shop για τον προισταμενο μου και συνεχιζει και δουλευει μεχρι τωρα χωρις το παραμικρο προβλημα. Τουλαχιστον βρισκω -συγκρινω -επιλεγω απο που θα το παρω ακομα και εαν γλυτωσω 50 euro...... Τελειωνοντας για να μην σας κουρασω οι υπολογιστες δεν ειναι παιχνιδομηχανες αλλα εγιναν με συνεπεια καθε λιγο να αγοραζεις , να αναβαθμιζεις για να μπορεις να παιξεις το παιχνιδι που θες. Γενικα πρεπει να δινεις λεφτα για να εισαι μεσα στα πραγματα ενω υπαρχουν x-box , ps3 , ps2 , wii που το 80% των παιχνιδιων ισως και παραπανω υπαρχουν και για τις κονσολες χωρις να χρειαζεται να ψαχτεις εαν κανει η καρτα γραφικων , εαν χρειαζεσαι παραπανω μνημη , ενα θες μεγαλυτερη χωρητικοτητα κτλ. Ολα τα παραπανω ειναι καθαρα προσωπικες αποψεις σεβομενος τα χρηματα του φιλου και χωρις να θελω να ερθω σε αντιπαραθεση με καποιον. Η επιλογη ειναι καθαρα δικη του αλλα βλεπω οτι σε λιγο θα αρχισει να αγχωνεται με τα οσα γραφουμε και να κανει βιαστικα πραγματα που ισως να μετανιωσει στο μελλον. Φιλικα Κωστας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.