z@xos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Καλησπερα, εχω εναν εξωτερικο σκληρο δισκο freecom τον οποιο χρησιμοποιουσα για να κραταω καποια πραγματακια οταν εκανα format στο pc. Εδω και μερικες μερες, οταν τον συνδεω στο laptop (acer aspire 7520g OS:win7 32bit) μου πεταει απανωτα μηνυματα για να τον κανω format. Παρολο που παταω close στα παραθυρακια αυτα συνεχιζουν να βγαινουν το ενα μετα το αλλο.... Αφου εσωσα καποια πραγματα απο αυτα που ηθελα σε ενα αλλο pc(σε αυτο δεν μπορω να δουλεψω με συνδεμενο τον σκληρο λογο του ρυθμου εμφανισης μηνυματων) δοκιμασα να πατησω format αντι για close στο πρωτο παραθυρακι αλλα τα win ,συμφωνα με το επομενο μνμ που εμφανιστικε, δεν μπορουν να τον κανουν format επειδη ειναι F εαν δεν κανω λαθος. Και παρολο που πατισα να γινει format τα μηνυματακια συνεχιασαν να βγαινουν ακαθεκτα το ενα μετα το αλλο. Γνωριζει κανεις τι πρεπει να κανω? Yποψιαζομαι ιό...καλα κανω?
z@xos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Καλησπερα, εχω εναν εξωτερικο σκληρο δισκο freecom τον οποιο χρησιμοποιουσα για να κραταω καποια πραγματακια οταν εκανα format στο pc. Εδω και μερικες μερες, οταν τον συνδεω στο laptop (acer aspire 7520g OS:win7 32bit) μου πεταει απανωτα μηνυματα για να τον κανω format. Παρολο που παταω close στα παραθυρακια αυτα συνεχιζουν να βγαινουν το ενα μετα το αλλο.... Αφου εσωσα καποια πραγματα απο αυτα που ηθελα σε ενα αλλο pc(σε αυτο δεν μπορω να δουλεψω με συνδεμενο τον σκληρο λογο του ρυθμου εμφανισης μηνυματων) δοκιμασα να πατησω format αντι για close στο πρωτο παραθυρακι αλλα τα win ,συμφωνα με το επομενο μνμ που εμφανιστικε, δεν μπορουν να τον κανουν format επειδη ειναι F εαν δεν κανω λαθος. Και παρολο που πατισα να γινει format τα μηνυματακια συνεχιασαν να βγαινουν ακαθεκτα το ενα μετα το αλλο. Γνωριζει κανεις τι πρεπει να κανω? Yποψιαζομαι ιό...καλα κανω?
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 HP USB Disk Storage Format Tool - v2.1.8 Δοκίμασε πρώτα να κάνεις format με αυτό το πρόγραμμα ΠΡΟΣΟΧΉ ποιο γράμμα δίσκου θα επιλέξεις στο file System βάλε ntfs. Ενδέχεται όντος να είναι ιός,αλλά μπορεί να είναι και επειδή δεν έγινε σωστή κατάργηση συσκευής κάποια στιγμή.
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 HP USB Disk Storage Format Tool - v2.1.8 Δοκίμασε πρώτα να κάνεις format με αυτό το πρόγραμμα ΠΡΟΣΟΧΉ ποιο γράμμα δίσκου θα επιλέξεις στο file System βάλε ntfs. Ενδέχεται όντος να είναι ιός,αλλά μπορεί να είναι και επειδή δεν έγινε σωστή κατάργηση συσκευής κάποια στιγμή.
rafail1994 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 εκτός από το πρόγραμμα που σου έδωσε ο φίλος TheELF μπορείς να ανοίξεις την γραμμή εντολών τον windows και να γράψεις format F: ((F είναι το γράμμα του εξωτερικού δίσκου)) πατάς enter και τελείωσες
rafail1994 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 εκτός από το πρόγραμμα που σου έδωσε ο φίλος TheELF μπορείς να ανοίξεις την γραμμή εντολών τον windows και να γράψεις format F: ((F είναι το γράμμα του εξωτερικού δίσκου)) πατάς enter και τελείωσες
z@xos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Κατ'αρχην σας ευχαριστω για τις υποδειξεις και το ενδιαφερον σας. Αλλα δυστυχως ουτε ο ενας ουτε ο αλλος τροπος δουλεψε. Με το προγραμμα που μου προτινε ο φιλος TheELF καταφερα να κανω μονο quick format αλλα οταν δοκιμασα να κανω format χωρις να εχω ττσεκαρει αυτη την επιλογη προχωρισε λιγο και μετα εβγαλε ενα μνμ αποτυχιας(fail). Mε τον δευτερο τροπο που προτινεις rafail μου εδειξε το εξης μνμ: "The media being formatted has been removed or has become invalid. Format aborted" Στη συνεχεια πατησα να γινει format στο παραθυρακι που εβγαινε και με πηγε σε ενα αλλο πραθυρο οπου και πατησα να γινει format (αργο). Aυτη τη στιγμη περιμενω να δω τι ψαρια θα πιασω με αυτον τον τροπο. Λοιπον παιδια, μολις τελειωσε το format και ολα φαινονται ok...ευχαριστω και παλυ για τον χρονο σας.
z@xos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Κατ'αρχην σας ευχαριστω για τις υποδειξεις και το ενδιαφερον σας. Αλλα δυστυχως ουτε ο ενας ουτε ο αλλος τροπος δουλεψε. Με το προγραμμα που μου προτινε ο φιλος TheELF καταφερα να κανω μονο quick format αλλα οταν δοκιμασα να κανω format χωρις να εχω ττσεκαρει αυτη την επιλογη προχωρισε λιγο και μετα εβγαλε ενα μνμ αποτυχιας(fail). Mε τον δευτερο τροπο που προτινεις rafail μου εδειξε το εξης μνμ: "The media being formatted has been removed or has become invalid. Format aborted" Στη συνεχεια πατησα να γινει format στο παραθυρακι που εβγαινε και με πηγε σε ενα αλλο πραθυρο οπου και πατησα να γινει format (αργο). Aυτη τη στιγμη περιμενω να δω τι ψαρια θα πιασω με αυτον τον τροπο. Λοιπον παιδια, μολις τελειωσε το format και ολα φαινονται ok...ευχαριστω και παλυ για τον χρονο σας.
Sadako Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Φίλε μου ελπίζω να λύθηκε το πρόβλημά σου.. Παρόλα αυτά, θα σχολιάσω, γιατί αντιμετωπίζω κι εγώ κάτι παρόμοιο, σε έναν εξωτερικό σκληρό LG που έχω. Όπως κι εσύ, κάποιες φορές όταν τον συνδέω (ίσως η διαφορά με την δική σου περίπτωση είναι πως σε εμένα δεν το κάνει πάντα) μου βγάζει αυτό το παραθυράκι να κάνω φορμάτ. Συνήθως το αγνοώ, αποσυνδέω και επανασυνδέω τον σκληρό και με την 2η (το πολύ με την 3η) τον βλέπει κανονικά. Για κάποιο λόγο το έχω συσχετίσει με την τροφοδοσία του σκληρού. Ο δικός μου παίρνει τροφοδοσία από το USB (μάλιστα για το pc που τα αρκετές θύρες είναι hub το συνδέω με ΔΥΟ usb που καταλήγουν σε ένα mini-usb). Το περίεργο είναι, πως στον δεύτερο σκληρό τις (λίγες είναι η αλήθεια) φορές που το συνέδεσα δεν είχε πρόβλημα, ενώ και στον επιτραπέζιο media player που το βάζω (εκεί βέβαια με μονό usb) σπάνια σκαλώνει.. Δοκίμασες με διαφορετικό καλώδιο;
z@xos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Sorry για την καθυστεριση στην απαντιση...oοχι δεν εχω δοκιμασει με αλλο καλωδιο αλλα αν τυχον μου το ξανακανει στα κοντα θα το δοκιμασω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.