Προς το περιεχόμενο

Έναρξη επιχείρησης μανικιουρ

Nefeliii

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας!

Δεν βρίσκω τοπικ με σχετικό θέμα και αν δεν έχω ψάξει καλά ζητω συγνώμη.

Σκέφτομαι να άνοιξω μαγαζί μανικιούρ πεντικιούρ

Αν ύπαρχει κάποιος απο έσας που έχει τέτοια επιχείρηση ή να ξέρει κάποιον να μου δώσει τα φώτα του.

Πχ η ενοικίαση αδείας αισθητικού πόσο μπορεί να κοστίσει και τι έξοδα είναι για ένα καταστημα πχ 30τμ για να ξεκινήσει, τις παραγγελίες τους κτλ.....Χωρις τις πληρωμές του προσωπικού και τα νοίκια.

σκέφτομαι να το κάνω μέσω ΕΣΠΑ που σου χορήγει 24.000 σε 3 δόσεις έφοσων έχω ανοίξει την επιχείρηση.

Γενικά οτι άλλες πληροφοριές μπορείτε να μου δώσετε γιατι στο νετ περι αυτου δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες.

Ευχαριστω!!!

Δημοσ.

Καλημέρα σας!

Δεν βρίσκω τοπικ με σχετικό θέμα και αν δεν έχω ψάξει καλά ζητω συγνώμη.

Σκέφτομαι να άνοιξω μαγαζί μανικιούρ πεντικιούρ

Αν ύπαρχει κάποιος απο έσας που έχει τέτοια επιχείρηση ή να ξέρει κάποιον να μου δώσει τα φώτα του.

Πχ η ενοικίαση αδείας αισθητικού πόσο μπορεί να κοστίσει και τι έξοδα είναι για ένα καταστημα πχ 30τμ για να ξεκινήσει, τις παραγγελίες τους κτλ.....Χωρις τις πληρωμές του προσωπικού και τα νοίκια.

σκέφτομαι να το κάνω μέσω ΕΣΠΑ που σου χορήγει 24.000 σε 3 δόσεις έφοσων έχω ανοίξει την επιχείρηση.

Γενικά οτι άλλες πληροφοριές μπορείτε να μου δώσετε γιατι στο νετ περι αυτου δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες.

Ευχαριστω!!!

Δημοσ.

cosmopolitan.gr ή ρωτα λογιστη.

http://www.google.gr/#hl=el&source=hp&q=+%CE%88%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B7+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82+%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=d9332d6a431f8388

Νομιζω οτι για εσπα υπαρχουν προυποθεσεις ωστε να μην υπαρχουν εκει γυρω παρομοια μαγαζια..

μπορεις να ανοιξεις μαγαζι με δανεικη αδεια?

Δημοσ.

cosmopolitan.gr ή ρωτα λογιστη.

http://www.google.gr/#hl=el&source=hp&q=+%CE%88%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B7+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82+%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=d9332d6a431f8388

Νομιζω οτι για εσπα υπαρχουν προυποθεσεις ωστε να μην υπαρχουν εκει γυρω παρομοια μαγαζια..

μπορεις να ανοιξεις μαγαζι με δανεικη αδεια?

Δημοσ.

Καλημερα και σ ευχαριστω πολυ για το λινκ, με βοηθησε πολυ!

Μπορεις ν ανοιξεις το μαγαζι χωρις να εχεις εσυ αδεια αλλα απαραιτητη προυποθεση ειναι να εχεις ενα ατομο που θα δουλευει σ εσενα ή που θα φαινεται να δουλευει, να εχει αδεια ασκησεως επαγγελματος. Του νοικιαζεις την αδεια στην ουσια...

αν ακομα γνωριζει καποιος ενα κοστος εναρξης θα το εκτιμουσα! ή οποια αλλη πληροφορια! Ευχαριστω πολυ!

Θα το ψαξω και στο ΕΣΠΑ να δω τι λεει περι αυτου!

Δημοσ.

Καλημερα και σ ευχαριστω πολυ για το λινκ, με βοηθησε πολυ!

Μπορεις ν ανοιξεις το μαγαζι χωρις να εχεις εσυ αδεια αλλα απαραιτητη προυποθεση ειναι να εχεις ενα ατομο που θα δουλευει σ εσενα ή που θα φαινεται να δουλευει, να εχει αδεια ασκησεως επαγγελματος. Του νοικιαζεις την αδεια στην ουσια...

αν ακομα γνωριζει καποιος ενα κοστος εναρξης θα το εκτιμουσα! ή οποια αλλη πληροφορια! Ευχαριστω πολυ!

Θα το ψαξω και στο ΕΣΠΑ να δω τι λεει περι αυτου!

Δημοσ.

Να πω εγώ μια βλακεία; Χωρίς να ξέρω κιόλας.

Γιατί να μη μαζέψεις πελατεία πρώτα και μετά να κάνεις ένα τέτοιο βήμα;

Δημοσ.

Να πω εγώ μια βλακεία; Χωρίς να ξέρω κιόλας.

Γιατί να μη μαζέψεις πελατεία πρώτα και μετά να κάνεις ένα τέτοιο βήμα;

Δημοσ.

Καλημερα!!

Γιατι εγω δεν γνωριζω το αντικειμενο! Θα ξεκινησω ενα σεμιναρια για να εχω αποψη να διαλεξω κοπελες και υλικα και να γνωριζω τα παντα , αλλα αδεια δεν θα εχω... και δεν νομιζω οτι μ ενα σεμιναριο ή 2 θα βγαλω δικη μου πελατεια.. ειναι πολυ συγκεκριμενο επαγγελμα που θελει πολυ δουλεια και εμπειρια! βεβεια αν ειμαι καλη :) θα το κανω, αλλα δεν ειναι στα πλανα μου.

:-)

Δημοσ.

Καλημερα!!

Γιατι εγω δεν γνωριζω το αντικειμενο! Θα ξεκινησω ενα σεμιναρια για να εχω αποψη να διαλεξω κοπελες και υλικα και να γνωριζω τα παντα , αλλα αδεια δεν θα εχω... και δεν νομιζω οτι μ ενα σεμιναριο ή 2 θα βγαλω δικη μου πελατεια.. ειναι πολυ συγκεκριμενο επαγγελμα που θελει πολυ δουλεια και εμπειρια! βεβεια αν ειμαι καλη :) θα το κανω, αλλα δεν ειναι στα πλανα μου.

:-)

Δημοσ.

καλησπερα! μια αδεια μανικιουριστριας απο οτι ειχα δει πριν λιγο καιρο ζητουσαν ισα με 200 ευρω το μηνα! για κομμωτρια τοσο ηταν το ιδιο!

Οσο αναφορα το ενοικιο καταστηματος αυτη την περιοδο ,αν τον βρεις τον αλλο στην αναγκη, που ολοι εχουν αδεια μαγαζια κ ψαχνονται, θα βρεις παρα πολυ καλες τιμες!

Για 30 τμ, σε ψιλο καλο σημειο, κεντρικο, νομιζω οτι θα βρεις με 500 ευρω, εως κ1.500 η και 2000ευρω(αναλογα) ! συν 2 ενοικια αερα στα συμβολαια κ συν ισως καποιον αερα εαν ειναι πολυ κεντρικο! αλλα γενικα κανε τσαμπουκα κ μιλα ανετα, ολοι εχουν αναγκες αυτην την περιοδο κ "δειξε τα δοντια σου"!:) αλλα εαν εισαι πιτσιρικα, δυσκολα αν σε εμπιστευτει καποιος! καλυτερα πηγαινε με πατερα η μανα η καποιον καπατσο..:mrgreen:

Τα μαγαζια εχουν πολλα εξοδα κ απο εκει που δεν φαινονται, βγαινουν παρα πολλα,, ΤΕΒΕ ειδικα(250ε;; τον μηνα για αρχη-1οχρονο) κ ρευμα ισως μαζι με τυος μισθους κ τον μισθο του λογιστη ειναι τα περισοτερα εξοδα! λογιστη υπολογιζε μεχρι κ 50-80 ευρω τον μηνα!

Δημοσ.

1) Για ποιο λόγο θεωρείς πως είναι σωστή κίνηση κάνοντας έναρξη μιας επιχείρησης που δεν γνωρίζεις το αντίκειμενο της; θεωρείς π.χ πως είσαι πολύ καλή στο management, δημόσιες σχέσεις, έχεις έτοιμο πελατολόγιο που θες να το εκμεταλευτεις ή τι άλλο?

2) Για τα διαδικαστικά θέματα απευθύνσου σε ένα καλό λογιστή να σε κατατοπίσει (έναρξη, άδεια λειτουργίας, μισθοδοσία κ.λ.π). Να υπολογίζεις κόστος λογιστή με υπάλληλο το ελάχιστο 120€ το μήνα.

3) Ελπίζω να μην περιμένεις να εισπράξεις άμεσα το ποσό της επιχορήγησης από το ΕΣΠΑ, τα κονδύλια έχουν σταματήσει λόγω κρίσης (επιχειρήσεις που εγκρίθηκαν από ΕΣΠΑ, αναπτυξιακό νόμο ακόμη περιμένουν να πληρωθούν).Έχεις ψάξει αν μπορείς να εγκριθείς σε κάποιο πρόγραμμα? Να σημειώσω πως οι περισσότεροι λογιστές δεν γνωρίζουν να σε κατατοπίσουν σωστά σχετικά με προγράμματα, απευθύνσου σε ένα σύμβουλο επιχειρήσεων που ασχολείται αποκλειστικά με αυτά.

4) Έχεις υπολογίσει το αρχικό κεφάλαιο που θα χρειαστείς?Αν ναι ελπίζω να μην είναι από δανεισμό (μόνο καταναλωτικό μπορείς να πάρεις (αν εγκριθεί) και φυσικά με μεγάλο επιτόκιο.Το ελάχιστο που θα υπολόγιζα χοντρικά είναι 15.000€

5) Τα αρχικά κόστη που πρέπει να υπολογίσεις είναι:

• Ενοίκιο
  • Τέβε (ξεκινάς αν είσαι κάτω από 30 γύρω στα 300€ το δίμηνο)
  • ΙΚΑ υπαλλήλων
  • Μισθός υπαλλήλου/λων
  • Εκμίσθωση άδειας
  • Έναρξη (περίπου στα 500€)
  • Ταμιακή (500€)
  • Εξοπλισμός ?
  • Διακόσμηση χώρου?
  • Διαφήμιση (επιγραφή, flyer, κάρτες κ.λ.π)
  • Δεκο (ΔΕΗ, οτε κ.λ.π)

• 1 χρόνο αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...