alkisg Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Το laptop μου κολλάει όταν ανεβάζει θερμοκρασία (95° C - το πρόβλημα το έχουν όλα τα acer 5920G που δοκίμασα), και ψάχνω κανά utility που να ρίχνει ελαφρώς τη συχνότητα του επεξεργαστή όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία του π.χ. πάνω από 85° C. Να μην την ρίχνει όμως πάντα αλλά μόνο όταν ζεσταίνεται. Υπάρχει κανένα σχετικό πρόγραμμα, γιατί με το που ανοίγουν οι μικρές το monkey island τους κολλάει στο πρώτο 5λεπτο; (στο Linux έφτιαξα ένα σκριπτάκι και βολεύτηκα, αλλά για τα Windows μια πρώτη αναζήτηση στο google δεν απέδωσε... )
alkisg Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Το laptop μου κολλάει όταν ανεβάζει θερμοκρασία (95° C - το πρόβλημα το έχουν όλα τα acer 5920G που δοκίμασα), και ψάχνω κανά utility που να ρίχνει ελαφρώς τη συχνότητα του επεξεργαστή όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία του π.χ. πάνω από 85° C. Να μην την ρίχνει όμως πάντα αλλά μόνο όταν ζεσταίνεται. Υπάρχει κανένα σχετικό πρόγραμμα, γιατί με το που ανοίγουν οι μικρές το monkey island τους κολλάει στο πρώτο 5λεπτο; (στο Linux έφτιαξα ένα σκριπτάκι και βολεύτηκα, αλλά για τα Windows μια πρώτη αναζήτηση στο google δεν απέδωσε... )
parsifal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Άλκη, δες το SpeedFan. Αν υποστηριζεί σωστά το Super I/O chip (ή άλλους dedicated sensors) που διαθέτει το laptop σου, μπορείς να ορίσεις μέσω events την εκτέλεση μίας arbitrary εντολής (batch file ή EXE εκτελέσιμο). ΟΚ, προφανώς έτσι πας για synthesized λύση και μέχρι εδώ έχεις πιάσει το 50% της λύσης. Για το 2ο σκέλος θα χρειαστείς τρόπο να χαμηλώνεις τη συχνότητα μέσω command line, είτε μέσω tools που παρέχουν τα ίδια τα Windows (π.χ. power plans/schemes) είτε με κάποιο 3rd party utility που θα μειώνει πολλαπλασιαστή και/ή bus speed.
parsifal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Άλκη, δες το SpeedFan. Αν υποστηριζεί σωστά το Super I/O chip (ή άλλους dedicated sensors) που διαθέτει το laptop σου, μπορείς να ορίσεις μέσω events την εκτέλεση μίας arbitrary εντολής (batch file ή EXE εκτελέσιμο). ΟΚ, προφανώς έτσι πας για synthesized λύση και μέχρι εδώ έχεις πιάσει το 50% της λύσης. Για το 2ο σκέλος θα χρειαστείς τρόπο να χαμηλώνεις τη συχνότητα μέσω command line, είτε μέσω tools που παρέχουν τα ίδια τα Windows (π.χ. power plans/schemes) είτε με κάποιο 3rd party utility που θα μειώνει πολλαπλασιαστή και/ή bus speed.
alkisg Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Ευχαριστώ parsifal, το ψάχνω για το δεύτερο μέρος, αν κανείς ξέρει utility που να μειώνει τη συχνότητα του επεξεργαστή ας το πει.
alkisg Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Ευχαριστώ parsifal, το ψάχνω για το δεύτερο μέρος, αν κανείς ξέρει utility που να μειώνει τη συχνότητα του επεξεργαστή ας το πει.
alkisg Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Ελληνικά Vista 32 bit sp1 - το sp2 δεν θέλει να το πάρει με τίποτα (αυθεντικά είναι, δεν έχω καταλάβει γιατί δεν θέλει). Μόλις ξαναφωνάξουν για παιχνίδι οι μικρές θα το παλέψω και θα ποστάρω αποτελέσματα. Βασικά έστω αν το καταφέρω να παίζει με max = 1.6 GHz αντί του default max = 2.2 νομίζω θα αρκεί...
alkisg Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Ελληνικά Vista 32 bit sp1 - το sp2 δεν θέλει να το πάρει με τίποτα (αυθεντικά είναι, δεν έχω καταλάβει γιατί δεν θέλει). Μόλις ξαναφωνάξουν για παιχνίδι οι μικρές θα το παλέψω και θα ποστάρω αποτελέσματα. Βασικά έστω αν το καταφέρω να παίζει με max = 1.6 GHz αντί του default max = 2.2 νομίζω θα αρκεί...
parsifal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Μπορείς να δημιουργήσεις ένα custom power plan στο οποίο θα ορίσεις από "Change advanced power settings": [ATTACH]33774[/ATTACH] τα "Minimum" και "Maximum Processor State" που θέλεις ως ποσοστό επί τοις εκατό. Εδώ εννοείται ότι και τα 2 θα πρέπει να έχουν την ίδια τιμή, ώστε να γίνεται force ούτως ή άλλως αυτή η τιμή. Δε νομίζω όμως ότι υπάρχει απόλυτη ελευθερία στην τιμή, εξαρτάται από τους διαθέσιμους multipliers που έχει ο επεξεργαστής του laptop. Μετά, μπορείς με το powercfg tool των Windows να εναλάσσεις power plans. Start > Run... > cmd.exe και: > powercfg -list powercfg /?
parsifal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Μπορείς να δημιουργήσεις ένα custom power plan στο οποίο θα ορίσεις από "Change advanced power settings": τα "Minimum" και "Maximum Processor State" που θέλεις ως ποσοστό επί τοις εκατό. Εδώ εννοείται ότι και τα 2 θα πρέπει να έχουν την ίδια τιμή, ώστε να γίνεται force ούτως ή άλλως αυτή η τιμή. Δε νομίζω όμως ότι υπάρχει απόλυτη ελευθερία στην τιμή, εξαρτάται από τους διαθέσιμους multipliers που έχει ο επεξεργαστής του laptop. Μετά, μπορείς με το powercfg tool των Windows να εναλάσσεις power plans. Start > Run... > cmd.exe και: > powercfg -list powercfg /?
opera Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 αν φοράς intel δοκίμασε το cpugenie διαφορετικά ψαξε για οδηγίες undervolting.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.