Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σύνδεσης ήχου τηλεόρασης-ηχεία home cinema

planelover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!!

Αγόρασα πρόσφατα την Samsung UE46C8000 3D LED TV 46'' και το σετ home cinema Samsung HT-C5550 Home Theater. Τα έχω συνδέσει αυτά τα δύο με καλώδιο HDMI της Belkin αλλά δεν ακουγόταν ήχος απ'τα ηχεία του home cinema όταν έβλεπα τηλεόραση (ενώ στο dvd ακουγόταν). Έτσι, αγόρασα ένα οπτικό καλώδιο για τον ήχο και τώρα μπορώ να ακούω απ'τα ηχεία όταν βλέπω τηλεόραση αλλά μόνο απ'το δεξί και το αριστερό! Δηλαδή είναι 2.1 ο ήχος :( (Στο εγχειρίδιο γράφει ότι τα ψηφιακά κανάλια μεταδίδουν σε 5.1)

Τι μπορώ να κάνω για να λειτουργήσει ο 5.1 ήχος στα ψηφιακά κανάλια;

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Εσύ για ποια ψηφιακά κανάλια μιλάς; Γιατί αν λες για τα κανάλια της digea μόνο 5.1 δεν είναι.Ναι μεν τα ψηφιακά κανάλια υποστηρίζουν 5.1 δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει οπωσδήποτε να έχουν.

Δημοσ.

Ναι για αυτά μιλούσα...Δηλαδή πάντα όταν θα βλέπω τηλεόραση θα έχω δικάναλο ήχο; Τότε τι να το κάνω το home cinema αν δεν μπορώ να βλέπω έναν αγώνα και να έχω ήχο κ απ'τα 5 ηχεία; Και με NOVA το ίδιο ισχύει;

Δημοσ.

Τα καινούργια HD κανάλια μάλλον θα είναι με 5.1.

Βάλε ASTRA να βλέπεις αγώνες στα γερμανικά κανάλια και HD και dolby 5.1 και ελεύθερα.

Ενδέχεται το home cinema να έχει ρύθμιση για ψευδό 5.1, ψάξε λίγο το manual

Δημοσ.

Δεν βρήκα κάτι στο εγχειρίδιο, αλλά θα ξαναψάξω...υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα, που ο ήχος είναι τελείως ασυγχρόνιστος με την εικόνα. Δοκίμασα να το φτιάξω από τη ρύθμιση "Καθυστέρηση ήχου" αλλά δεν βγάζω άκρη...

Δημοσ.

Δεν βρήκα κάτι στο εγχειρίδιο, αλλά θα ξαναψάξω...υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα, που ο ήχος είναι τελείως ασυγχρόνιστος με την εικόνα. Δοκίμασα να το φτιάξω από τη ρύθμιση "Καθυστέρηση ήχου" αλλά δεν βγάζω άκρη...

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλημέρα έχω το ίδιο πρόβλημα και εγώ ,θέλω βασικά να ακούω τηλεόραση απο το 5.1 home cinema αλλα ακόμα δεν το έχω καταφέρει ,μήπως επειδη δεν έχω mpeg4 στην τηλεόραση μου?αν πάρω καινούρια tv που να έχει θα μπορώ επιτέλους να ακούω 5.1 ήχο ή θα εξακολουθώ να ακούω 5.1 μόνο όταν βλέπω dvd ?please help me είμαι και από θεσσαλονικη!:-)

Δημοσ.

Το 5.1 home cinema μάλλον έχει και σύνδεση SCART την συνδέεις με την TV διαλέγεις στο home cinema την κατάλληλη έξοδο και "απολαμβάνεις" τα χάλια της Ελληνικής TV,ισχύουν τα ίδια με τον από πάνω,στην καλλίτερη περίπτωση να έχει ρύθμιση ψευδό dolby το home cinema,ακόμα και εμείς στη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε κανένα κανάλι της προκοπής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...