Προς το περιεχόμενο

Εξωτερικος σκληρος δισκος esata

Dragonheart

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχην καλησπερα σε ολους! Θελω να αγορασω εναν εξωτερικο σκληρο για το λαπτοπ μου και μιας και εχει υποδοχη esata λεω να εκμεταλευτω την εξτρα ταχυτητα που δινει! Για χωριτηκοτητα δεν εχω καταληξει ακομα 1.5 με 2 TB λεω αλλα αν δεν βρω κατι αξιοπιστο εκει θα κατεβω στο 1TB. Αυτο που δεν εχω ακομα αποφασισει ειναι αν θα παω σε ετοιμο εξωτερικο η αν θα παρω κουτι και εσωτερικο και το φτιαξω εγω. Κλεινω στη δευτερη περιπτωση απλα εχω τις αμφιβολιες μου στο κατα ποσο θα αντιμετωπισω προβληματα μετα (με θερμοκρασιες κτλ). Εσεις τι προτεινεται;

Προσωπικα σκεφτομουν κατι τετοιο http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Green-WD20EARS-2TB-HDD-3-5inches-64MB-Cache-7200RPM-SATA-3Gb-s.htm με αυτο το κουτι http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/HDD-Optical-Frames/Fantec-HDD-Case-3-5-Sata-to-USB2-0-eSata-Black-FB-35US2-1396.htm αλλα για το δισκο εχω ακουσει πολλα προβληματα και το κουτι δεν μου φαινεται και πολυ σοι, ειναι ομως σιγουρα η οικονομικοτερη λυση.

Εχει καποιος στο μυαλο του ενα αξιοπιστο κουτι με esata και εναν καλο σκληρο; (χωρις ομως να ξεφευγει η τιμη του)

Αλλιως στη χειροτερη παιρνω εναν ετοιμο, προτασεις και εδω αποδεκτες!

Υ.Γ. Διαφορες μεταξυ esata και usb 3 ειναι μεγαλες; (οχι στην ονομαστικη ταχυτητα αλλα επι της ουσιας)

Δημοσ.

Γενικα αν θελεις Καλο εξωτερικο κουτι θα παρεις ενα απο αυτα που ερχονται με ανεμιστηρακια. Εκει ομως θα εχεις αρκετο θορυβο οταν θα δουλευει. Εγω χρησιμοποιω 4 ετοιμους εξωτερικους 3.5' του 1TB και 3 ετοιμους εξωτερικους 2.5' των 500GB και ποτε δεν ειχα θεμα, τους βρισκεις και πιο φτηνα απο το να παρεις δυο και να τα κανεις μονος σου. Βεβαια εφτιαξα και εναν 2.5' εξωτερικο μονος μου επειδη ηθελα ενα με δερμα που να το παιρνω μαζι μου, κατα τα αλλα διαφορα καμια.

Βεβαια αποψεις ειναι αυτες.

Δημοσ.

Βρηκα απο skroutz αυτον http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=16550&cat=6

Αυτον εννουσες; Αρκετα καλη τιμη για 1.5 TB με esata νομιζω, το μονο αρνητικο ειναι οτι εχει 8ΜΒ buffer. Ειναι πολυ κακο αυτο; Γενικα σαν σκληρος ειναι καλος;

Δημοσ.

Τον εχω και παει σφαιρα. Γενικα σε εξωτερικους και 32MB να εχει δεν θα δεις διαφορα.

Οσο για τιμη ειναι οτι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα.

Δημοσ.

Ωραια μου φαινεται αυτον θα χτυπησω! Κατι τελευταιο. Εσυ που τον εχεις μπορεις να μου πεις επι της ουσιας διαφορες με usb 2; Συμφερει δηλαδη να δωσεις αυτα τα χρηματα παραπανω για να πας σε esata;

Δημοσ.
Χοντρα χοντρα υπολογισε καπου 35MB/s max με USB2.0 και 95MB/s max με eSATA.

Ναι θα δεις διαφορες.

Ειχα την εντυπωση οτι το esata ηταν 3Gbit και δεν περιμενα 300 mb/s αλλα μια 200αρα την περιμενα να μου πεις.. Τοσο πολλες απωλιες εχει;

Δημοσ.

Καλα καλα 300 δεν πιανουν οι SSD, περιμενες 200αρα απο μηχανικο δισκο ? Ακομα και SATA εσωτερικος να ειναι δεν βαρανε πανω απο 140 στην καλυτερη, εκτος αν μιλαμε για 10000+RPM.

Δημοσ.
Καλα καλα 300 δεν πιανουν οι SSD, περιμενες 200αρα απο μηχανικο δισκο ? Ακομα και SATA εσωτερικος να ειναι δεν βαρανε πανω απο 140 στην καλυτερη, εκτος αν μιλαμε για 10000+RPM.

Sorry δεν ηξερα απλα ετσι ακουγοταν λογικο, 3Gbit αρα 300mb! Δηλαδη επι της ουσιας αποκλειεται να πιανουν 480mb/s τα usb 3 ετσι; Ποσο θα μπορει να πιασει μια usb 3 συσκευη;

Δημοσ.

Sorry δεν ηξερα απλα ετσι ακουγοταν λογικο, 3Gbit αρα 300mb! Δηλαδη επι της ουσιας αποκλειεται να πιανουν 480mb/s τα usb 3 ετσι; Ποσο θα μπορει να πιασει μια usb 3 συσκευη;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...