Προς το περιεχόμενο

Linksys wag 160N- otenet - αποσυνδέσεις

damastes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες μάλλον θα χρειαστώ την γνώμη/βοήθεια σας στο θέμα μου.

Ολα καλά με το Linksys 160N εδώ και καιρό χωρίς κανένα πρόβλημα σε Conn-x 24 αρα. Το προβλημα που μου εμφανίζεται τις τελευταίες μέρες είναι το εξής :

Ενώ σε surfarisma, torrent, δεν υπάρχει κάποιο θέμα οταν μπαίνω να παίξω online στο steam με φίλους (δεν φτιάχνω εγώ τον server), μου κλείνει το internet. Συγκεκριμένα το λαμπάκι του ιντερνετ γίνεται κόκκινο (αποσύνδεση), ενώ της adsl παραμένει πράσινο. Προσπαθεί το ρουτερ να ξαναμπεί, αλλά μάταια. Ο μόνος τρόπος είναι να βγάλω καλώδιο τροφοδοσίας και να το ξαναβάλω για να φτιάξει.

Πείρα βλάβες ΟΤΕ για να το τσεκάρω απο εκεί, σήμερα μου απάντησαν οτι απο εκεί δεν βλέπουν αποσυνδέσεις και οτι δεν έχει κάποιο πρόβλημα η γραμμή και οτι το θέμα είναι με το ρουτερ.

Τα στατιστικά του μοντεμ/ρουτερ είναι τα εξής, πληροφοριακά μένω 300-400μ απο τα dslam

--- System Information ---

Vendor: Linksys

ModelName: WAG160N

Firmware Version: A1.00.15 , 2009-05-31T16:58:02

GUI Version: A1.00.15_007

Boot Version: 1.0.37-5.4

Hardware Version: 0.01

--- DSL Information ---

DSL Driver Version: AnnexA version - A2pB022g.d20e

DSL VPI/VCI: 8/35

DSL Status: ShowtimeRetrain Reason: 8000

DSL Mode: ADSL2+

DSL Channel: FAST

DSL Upstream Rate: 971 Kbps

DSL Downstream Rate: 18434 Kbps

Down up

DSL Noise Margin: 9.0 dB 10.4 dB

DSL Attenuation: 12.0 dB 5.3 dB

DSL Transmit Power: 18.8 dBm 12.3 dBm

Τι νομίζετε, υπάρχει κάποιο θέμα με την ΟΤΕΝΕΤ και να το κυνήγησω απο εκεί περισσότερο ή μάλλον το ρουτερ τα έφτυσε και είμαι για καινούργιο;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

τα στοιχεια της γραμμης ειναι πολυ καλα οποτε δεν δικαιολογει αποσυνδεση.συν οτι θα σου κανε αποσυνδεση και οταν κατεβαζες κατι.

καταρχη ερωτηση α.παιζεις pppoe/llc η Pppoa/vcmux?απο οτι εχεις δοκιμασε το αντιστοιχο για να δεις.β.εχεις δοκιμασει αλλο firmware sto linksys.?

Δημοσ.

δυστυχώς οχι, παλι με προδώσε. Στην αρχη χάρηκα, γιατι στα πρώτα 30 sec έπεφτε συνήθως, κράτησε για 5 λεπτά αυτή την φορά και μετά off.

Παρατήρησα οτι το λαμπάκι έμεινε πράσινο όμως, αλλά ουτε στο ρούτερ δεν μπορούσα να μπώ. Για σιγουριά μπας και κάτι έπαιζε με το wireless, το δοκίμασα και με ethernet σύνδεση.

Δεύτερη φορά που την πατάω με linksys, την πρώτη ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Κάποια άλλη ιδέα, ή προχωράμε στο ερώτημα netgear ή tp-link;

Δημοσ.

δυστυχώς οχι, παλι με προδώσε. Στην αρχη χάρηκα, γιατι στα πρώτα 30 sec έπεφτε συνήθως, κράτησε για 5 λεπτά αυτή την φορά και μετά off.

Παρατήρησα οτι το λαμπάκι έμεινε πράσινο όμως, αλλά ουτε στο ρούτερ δεν μπορούσα να μπώ. Για σιγουριά μπας και κάτι έπαιζε με το wireless, το δοκίμασα και με ethernet σύνδεση.

Δεύτερη φορά που την πατάω με linksys, την πρώτη ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Κάποια άλλη ιδέα, ή προχωράμε στο ερώτημα netgear ή tp-link;

Δημοσ.

λοιπον αύριο με το καλό έρχετε το netgear 2000.

Διαβάζοντας παραπάνω σχετικά με το θέμα προκαλείται εν μέρη και απο το steam.

Συγκεκριμένα βρήκα αυτές τις αναφορές στο Internet οπου σε πολλους τα ρουτερ κανουν disconnect και σαν εξήγηση στο φαινόμενο αναφέρθηκαν τα εξής:

1.

Apparently certain routers do not allow you to change the amount of requests a client can make... Steam apparently makes upwards of 40-50 UDP requests when it listens... so it times your router out by over-saturating the connection.

2.

if you router has an option for NAT firewall sessions, or whatever it's called, edit it to the max. it's a number you can change. change it to the max

3.

The problem is that Steam sends out tons of UDP requests when refreshing the server list, which quickly fills the ip table in the router and causes it to flood. Many routers have a "safety" feature which shuts down the router when this happens because it identifies it as some kind of attack. The "special" thing about Steam is that the UDP connections it opens are kept open instead of being closed once the servers have been pinged. This is what allows the router to fill up so quickly and crap out. There have been suggestions such as turning the UDP and TCP connection timeout limit down in the router's firmware, but Steam opens up so many UDP connection so fast that it negates any benefits from doing so. This option is great when using Torrent programs but Torrent tracking opens up UDP connections much more slowly compared to Steam.

Υπάρχει κάποια ρύθμιση στο netgear για αποφύγω το φαινόμενο;

Δημοσ.

το 3 μου θυμιζει ids intusion detection system.to firewall θα μπορουσε να κλεισει.connections εχω δοκιμασει να ανοιξω πολλες σε Linksys αλλα το ιντερνετ το εχανε για αλλο λογο οχι λογω των connections.μονο περνα τελευταιο firmware.δεν νομιζω να μπορεις να κανεις πολλα και αν γινονται αντε να βρεις πως θα τα κανεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...