MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Eφοσον το memtest σου χτυπαει errors με bios default settings, φταιει η ram 90%. Επιστρεφεις τα dimmakia και ζητας αντικατασταση. Η επιστρεφεις ολο το pc αν απο τηλεφωνου σου ζητησουν να το τσκεαρουν οι ιδιοι πρωτα.
thinlizzy Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Το θέμα είναι ότι τρέχω σε single channel και δεν βγάζει errors. Παίζει τίποτα με την μητρική;
Luciddream Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Το θέμα είναι ότι τρέχω σε single channel και δεν βγάζει errors.Παίζει τίποτα με την μητρική; δεν αποκλείεται να έχει θέμα... αν και καλύτερα να σου πεί κάποιος που την έχει. εμένα η X38-DQ6 πάντως έχει ακριβώς το ίδιο θέμα με το dual channel και τις τρέχω σε single.. η διαφορά πάντως που χάνεις ειναι ΠΟΛΥ μικρή... εγώ θα έλεγα να μην ανησυχείς. απο κει και πέρα μπορεί να θέλει απλά κάποιο BIOS update για να δουλέψει.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Οχι δεν ειναι απαραιτητο να φταιει η μητρικη, για την ακριβεια το θεωρω δυσκολο. Τα dimmakia για να τρεξουν σωστα σε dual channel πρεπει να ειναι αυστηρα ιδιων χαρακτηριστικων. Αν καποιο απτα 2 dimmakia εχει προβλημα, μπορει σε single channel να δουλευει αψογα ή να μη δουλευει στο 100% των δυνατοτητων του (χωρις να το αντιλαμβανεσαι), αλλα στο απαιτητικο dual channel να φαινονται οι "αδυναμιες" του.
WOLFMAN Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 από την στιγμή που στα άλλα σλοτ δεν ξεκινά ο υπολογιστής πάμε κατευθείαν για μητρική.
JIMBOAthens Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 thinlizzy το mobo είναι rev1.0 ή rev2.0? Ποιια έκδοση bios έχεις? (H τελευταία που διοαρθώνει κάποιες ασυμβατότητες μνημών είναι η F12) Για δοκίμασε ένα bios update στην F12, βάλε όλα τα bios settings στις fail-safe τιμές και πες μας...
thinlizzy Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 thinlizzy το mobo είναι rev1.0 ή rev2.0? Ποιια έκδοση bios έχεις? (H τελευταία που διοαρθώνει κάποιες ασυμβατότητες μνημών είναι η F12) Για δοκίμασε ένα bios update στην F12, βάλε όλα τα bios settings στις fail-safe τιμές και πες μας... Την rev 1.0 έχω. Bios την F10. Θα δοκιμάσω την F12.
rafail1994 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 από ότι βλέπω στο site του κατασκευαστή δεν έχει το bios f12 εχει μέχρι και το f10 ενώ στην version 2.0 έχει το F12
JIMBOAthens Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 από ότι βλέπω στο site του κατασκευαστή δεν έχει το bios f12 εχει μέχρι και το f10 To ελληνικό site της Gigabyte αργεί λίγο να ενημερωθεί όσοσν αφορά στα updates. Για ρίξε μια ματιά εδώ...
thinlizzy Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Και εγώ έκανα το ίδιο λάθος και έβλεπα τα update από το ελληνικό site της Gigabyte. Μετά από τρεις ώρες memtest με τα δύο dimms δεν μου έχει βγάλει ακόμη error. Πάντως είναι φοβερό που ενώ το memtest σου βγάζει τις μνήμες fail και με ένα bios update όλα ok. Και από ότι διάβασα η Corsair βασίζεται στο memtest για να τεστάρει τις μνήμες της.
thinlizzy Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Ναι έβαλα το F12. Ελπίζω να να μην μου βγάλει errors στην συνέχεια το memtest.
JIMBOAthens Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Mακάρι και εύχομαι να λύθηκε το πρόβλημα. Πέρασα και εγώ το F12 το μεσημέρι και παρατήρησα μία αύξηση της θερμοκρασίας της CPU κατά 3-4'C χωρίς να αλλάξω κάτι στα settings ροτ Bios...
rafail1994 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 αν δεν σου βγάλει error και με τα δυο dimm δοκίμασε πάλι ένα ένα να δούμε αν θα βγάλει
thinlizzy Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά (special to Jimpo). Αν έχω νεότερα θα ενημερώσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.