Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μνήμες

thinlizzy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εστησα ένα καινούργιο pc με την εξής σύνθεση:

i7 870

Gigabyte p55a-ud3r

Corsair DDR3 2x2 1333

XFX 5870

win 7 ultimate 64bit

Το πρόβλημα είναι ότι μου εμφανίζει συχνά BSOD. Έτρεξα το memtest για κάθε dimm μνήμης ξεχωριστά για περίπου 2 ώρες και δεν έβγαλε κανένα error. Όταν όμως έβαλα και τα δύο dimm σε dual channel μου έβγαλε 6000+ errors. Είναι θέμα μνήμης ή μητρικής;

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχεις όλα τα setting του bios στις default τιμές?

Δεν έχεις βάλει Xtreme Memory Profile για τις μνήμες έτσι?

Τις μνήμες τις έχεις βάλει στα άσπρα ή στα γαλάζια socket?

Άλλαξε και στο bios το initial display σε PEG (PCI-Express 2.0)...

Δημοσ.

Σε dual channel τα errors πέφτουν βροχή με το που ξεκινά το memtest. Δεν θα έπρεπε να βγάζει κάποιο error όταν βάζω μόνο το ένα dimm έστω και στο δύωρο

Δημοσ.
Σε dual channel τα errors πέφτουν βροχή με το που ξεκινά το memtest. Δεν θα έπρεπε να βγάζει κάποιο error όταν βάζω μόνο το ένα dimm έστω και στο δύωρο

σε έναν φίλο μου μετά από 5 ώρες τα έβγαλε όλα κάνε και αυτά που λέει ο φίλος JIMBOAthens :-)

Δημοσ.
Έχεις όλα τα setting του bios στις default τιμές?

Δεν έχεις βάλει Xtreme Memory Profile για τις μνήμες έτσι?

Τις μνήμες τις έχεις βάλει στα άσπρα ή στα γαλάζια socket?

Άλλαξε και στο bios το initial display σε PEG (PCI-Express 2.0)...

Όλα τα settings είναι στα default εκτός από το command rate που το δοκίμασα στα 2T.

Για το Xtreme δεν είμαι σίγουρος.

Οι μνήμες είναι στα άσπρα slots. Στα γαλάζια δεν ξεκινά καν και κάνει παρατεταμένο μπιπ.

Θα δοκιμάσω και το initial display.

Δημοσ.

Ξεκίνα με fail safe. By default έχει απενεργοποιημένο το XMP το οποίο θα το βρεις αν πας να πειράξεις τους χρονισμούς των μνημών και από 1333 επιλέξεις Profile1. Δεν είμαι σίγουρος όμως ότιθα στο βγάλει σαν επιλογή αν δεν το υποστηρίζουν οι μνήμες...

Δημοσ.

φίλε thinlizzy αφού λες

Οι μνήμες είναι στα άσπρα slots. Στα γαλάζια δεν ξεκινά καν και κάνει παρατεταμένο μπιπ.
τότε το πρόβλημα μεταφέρετε στην μητρική έχεις άλλες ram να δοκιμάσεις στα γαλάζια slots ?
Δημοσ.
φίλε thinlizzy αφού λες τότε το πρόβλημα μεταφέρετε στην μητρική έχεις άλλες ram να δοκιμάσεις στα γαλάζια slots ?

Στο manual της μητρικής λέει ότι για δυο dimms βάζεις τις μνήμες στα άσπρα slots και μόνο.

Δημοσ.
σοβαρα?? δεν το ήξερα αυτο...

μηπος κανεις λαθος?

Έχεις δίκιο. Μιλούσα όσον αφορά στο dual channel. Από το manual:

"When enabling Dual Channel mode with two memory modules, be sure to install them in the DDR3_1 and DDR3_3 sockets."

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...