Προς το περιεχόμενο

Phenom II X4 965 και fan

Darth_Fanis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το κουτί της cpu το άνοιξες εσύ; Αν τα αυτοκόλλητα πάνω ήταν άθικτα δεν νομίζω να είναι άλλη η ψύκτα.

Λες να άνοιγε αυτός το κουτί της cpu δλδ να έστεινε μόνος τους το μηχάνημα και να κοίταζε με φακό μέσα για αν μην ανοίξει το κουτί???

edit: είχα την ψύκτρα της amd πριν την αλλάξω αλλά και στο full όταν δούλευε δεν έκανε τόσο θόρυβο που περιγράφει ο φίλος, και κυρίως δεν έπιασε ποτέ τέτοια νούμερα το fan της.....

κατέβασε το speedfan και τσέκαρε τις ταχύτητες πάλι///

---------- Προσθήκη στις 01:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:29 ----------

Ιδέα: το fan της ψύκτρας έχει δύο αυτοκόλητα... ένα με την ονομάσία AMD και στην άλλη πλευρά ένα άλλο με την μάρκα του fan. Το ενδεχόμενο κάποιο τζιμάνι που θα έστεισε το pc να έβαλε τον ανεμιστήρα ανάποδα το σκεφτόμαστε πριν πούμε στο παιδί να πάρει άλλον...???? Άν έχει γίνει κάτι τέτοιο τότε ο ανεμιστήρας θα δουλεύει ανάποδα (θα τραβάει αέρα από την ψήκτρα αντί να στέλνει) και έτσι δε πρόκειτε ποτέ να δει χαμηλές θερμοκρασίες!!!!!

Μπορείς να σηκώσεις μία φωτογραφία της ψήκτρας όπως είναι τοποθετημένη???

---------- Προσθήκη στις 01:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:38 ----------

Εντάξει όλες οι stock ψύκτρες είναι ίδιες πάνω κάτω. Δε ξέρω νομίζω διαφέρει ελάχιστα... Αλλά μιας και όλες οι ψύκτρες έχουν το αυτοκολλητάκι επάνω αυτή γιατί δε το έχει; Kαι για ποιό λόγο να το βγάλουν; Άλλωστε το λογικό είναι να υπάρχει επάνω κολλημένο. Κάτι παίζει εδώ...

Πραγραματικά πιστεύω ότι είναι τοποθετημένη ανάποδα.... Που το έστεισες το pc???

Κάτι τέτοιο βλέπεις?????post-109772-129063112928_thumb.jpg

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατί αν είναι συναρμολογημένο,η έτοιμο δεν χρειάζεται να έχει ψήκτρα AMD μπορεί ο CPU να είναι tray και να βάλανε κάποιον καλλίτερο από τον stock ανεμιστήρα.

Δημοσ.

Γιατί αν είναι συναρμολογημένο,η έτοιμο δεν χρειάζεται να έχει ψήκτρα AMD μπορεί ο CPU να είναι tray και να βάλανε κάποιον καλλίτερο από τον stock ανεμιστήρα.

Δημοσ.

Γι' αυτό θέλω να δω φωτογραφία τησ ψήκτρας και άρα του ανεμιστήρα. Μου φαίνετε λίγο περίεργο να έχουν βάλει κάποια ψήκτρα που να είναι χειρότερη της AMD, δεν ξέρω αν υπάρχει κιόλας! Όχι ότι πιστεύω ότι είναι άθλια... Μια χαρά ψηκτρούλα είναι!

Και αν ήταν καλλύτερος από τον stock που λες δε θα έκανε τόσο θόρυβο ούτε θα ανέβαζε τόσες στροφές! Εκτός και αν η θερμοκρασία του δωματίου που παίζει το παλικάρι είναι σχεδόν 35-37 βαθμούς οπότε ναι την ώρα που παίζει θα φτάνει τους 55-60 για την πλάκα.

Δημοσ.

Γι' αυτό θέλω να δω φωτογραφία τησ ψήκτρας και άρα του ανεμιστήρα. Μου φαίνετε λίγο περίεργο να έχουν βάλει κάποια ψήκτρα που να είναι χειρότερη της AMD, δεν ξέρω αν υπάρχει κιόλας! Όχι ότι πιστεύω ότι είναι άθλια... Μια χαρά ψηκτρούλα είναι!

Και αν ήταν καλλύτερος από τον stock που λες δε θα έκανε τόσο θόρυβο ούτε θα ανέβαζε τόσες στροφές! Εκτός και αν η θερμοκρασία του δωματίου που παίζει το παλικάρι είναι σχεδόν 35-37 βαθμούς οπότε ναι την ώρα που παίζει θα φτάνει τους 55-60 για την πλάκα.

Δημοσ.

Φίλε δυστυχώς φωτογραφία απο το εσωτερικό και απο το bios δε μπορώ να ανεβάσω.

Δεν έχω και καμία φωτογραφική της προκοπής. Μόλις τώρα το έβαλα στο μέγιστο και με το PC probe ΙΙ 1.04.86 (τελευταία έκδοση, εχω και εικόνα) μου βγάζει οτι το CPU Fan στροφάρει στις 6192 στροφές( Έχει πιάσει και 6888 !). Το ίδιο αναφέρει και στο BIOS. Δε καταλαβαίνω τι γίνεται... Τώρα που το γράφω αυτό είναι βράδυ οπότε η θερμοκρασία δωματίου δεν είναι 35, ούτε καν 30. Και ναί στο gaming φτάνει τους 55-60 (την ημέρα)!

Δημοσ.

Φίλε δυστυχώς φωτογραφία απο το εσωτερικό και απο το bios δε μπορώ να ανεβάσω.

Δεν έχω και καμία φωτογραφική της προκοπής. Μόλις τώρα το έβαλα στο μέγιστο και με το PC probe ΙΙ 1.04.86 (τελευταία έκδοση, εχω και εικόνα) μου βγάζει οτι το CPU Fan στροφάρει στις 6192 στροφές( Έχει πιάσει και 6888 !). Το ίδιο αναφέρει και στο BIOS. Δε καταλαβαίνω τι γίνεται... Τώρα που το γράφω αυτό είναι βράδυ οπότε η θερμοκρασία δωματίου δεν είναι 35, ούτε καν 30. Και ναί στο gaming φτάνει τους 55-60 (την ημέρα)!

post-142463-129063112954_thumb.jpg

Δημοσ.

PC probe ΙΙ.... όπως βολεύεται κανείς!!!

Μπορείς να απαντήσεις τότε στα δύο ερωτήματα? 1) αν μοιάζει ο αναμηστήρας της φωτό που ανέβασα με αυτό που έχεις στο κουτί σου, και 2) αν και που τον έφτιαξες/συναρμολόγησες. Αν τον έχουν βάλει ανάποδα θα τραβάω τα μαλλιά μου (και είναι και μακριά γαμώτο!!!!)

Το εδεχόμενο να έχει κακό έως χάλια airflow στο κουτί σου το σκέφτεσαι? Δώστου λίγο χώρο να αναπνεύσει.

Δημοσ.

PC probe ΙΙ.... όπως βολεύεται κανείς!!!

Μπορείς να απαντήσεις τότε στα δύο ερωτήματα? 1) αν μοιάζει ο αναμηστήρας της φωτό που ανέβασα με αυτό που έχεις στο κουτί σου, και 2) αν και που τον έφτιαξες/συναρμολόγησες. Αν τον έχουν βάλει ανάποδα θα τραβάω τα μαλλιά μου (και είναι και μακριά γαμώτο!!!!)

Το εδεχόμενο να έχει κακό έως χάλια airflow στο κουτί σου το σκέφτεσαι? Δώστου λίγο χώρο να αναπνεύσει.

Δημοσ.

Πραγραματικά πιστεύω ότι είναι τοποθετημένη ανάποδα.... Που το έστεισες το pc???

Κάτι τέτοιο βλέπεις?????[ATTACH]33727[/ATTACH]

Το PC μου το έστεισαν στο Πλαίσιο... Βλέπω περίπου κάτι τέτοιο αλλά ΧΩΡΙΣ αυτοκολλητάκι μπροστά. Και το καλωδιάκι εκείνο που δίνει ρεύμα στο ανεμιστηράκι είναι απο τα δεξία της CPU όπως τη κοιτάς, και φαίνετε να είναι "απο πίσω " απο το ανεμιστηράκι, και όχι "απο πάνω" ή "μπροστά" όπως σε όλες τις CPU που έχω δεί !! Το κουτί είναι αυτό.....

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Coolermaster-Elite-310-Silver-Case-RC-310-SKN1-GP-RC-310-SKN1-GP.htm

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο βλέπεις?????[ATTACH]33727[/ATTACH]

Το PC μου το έστεισαν στο Πλαίσιο... Βλέπω περίπου κάτι τέτοιο αλλά ΧΩΡΙΣ αυτοκολλητάκι μπροστά. Και το καλωδιάκι εκείνο που δίνει ρεύμα στο ανεμιστηράκι είναι απο τα δεξία της CPU όπως τη κοιτάς, και φαίνετε να είναι "απο πίσω " απο το ανεμιστηράκι, και όχι "απο πάνω" ή "μπροστά" όπως σε όλες τις CPU που έχω δεί !! Το κουτί είναι αυτό.....

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Coolermaster-Elite-310-Silver-Case-RC-310-SKN1-GP-RC-310-SKN1-GP.htm

Δημοσ.

Εγω θα τους ελεγα και ευχαριστω αν μου ειχαν αλλαξει τη μαμισια ψυκτρα/ανεμιστηρα με οποιαδηποτε αλλη :lol: Ειναι μηδενικης αξιας και αποδοσης η μαμισια.

Τον επεξεργαστη αποκλειεται να στον εχουνε αλλαξει παντως.

Παντως με τις θερμοκρασιες που παιζεις δεν εισαι καθολου ασχημα. 55-60C σε gaming εν μεσω καλοκαιρινης περιοδου, ουτε στον παπα μη το πεις.

Αν παρολα αυτα σε ενοχλει ο θορυβος, μπορεις να προχωρησεις στην αγορα aftermarket ψυκτρας οπως σου ειπαν τα παιδια παραπανω.

Δημοσ.

λιγο απιθανο, αλλα ποτε δε ξερεις...

αν βαλεις το χερι σου πανω στον ανεμιστιρα της cpu σου ερχετε καθολου αερας?

Δημοσ.

Παιδιά, δεν παίζει να τον έχουνε κοροϊδέψει τον συμφορουμήτη... Καταρχάς να κρατήσουν την stock ψύκτρα (ένα εξάρτημα 5-6 ευρώ) να το κάνουν τί? Να βγάλουν 2-3 ευρώ από την πώλησή του? Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ts πήρε μια σύνθεση, διάλεξε tray cpu, (θα ήταν η πιο φτηνή) και οι άνθρωποι του βάλανε μια whatever ψύκτρα για να δουλεύει το Pc...

Όσων αφορά τις θερμοκρασίες πιστεύω πως είναι ως ένα βαθμό φυσιολογικές... Εγώ με τον Phenom II X4 810, καλοκαιριάτικα, με την stock ψύκτρα, έχω γύρω στους 45 βαθμούς idle και έχω φτάσει μεχρι και 55 όταν είναι στο 100% για ώρα... Πάντως αν θες την γνώμη μου, πράγμα που σκοπεύω να κάνω και εγώ σύντομα, δώσε ένα 20άρι όπως είπαν και τα παιδιά και πάρε κάτι σε aftermarket, γιατί δεν νομίζω να σχεδιάστηκαν οι stock ψύκτρες για θερμοκρασίες Ελλάδας... Τέτοιες μέρες με κλειστό κουτί, γίνεται κόλαση εκεί μέσα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...