goodMan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Πως θα μπορεσω απο φωτογραφιες της ψηφιακης να αφαιρεσω την ημερομηνια? Γνωριζετε κανενα τροπο η κανενα προγραμμα σε ubuntu ? ( μην μου πειτε να τις ξαναβγαλω γιατι απεχω 380 χιλιομετρα! )
goodMan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Πως θα μπορεσω απο φωτογραφιες της ψηφιακης να αφαιρεσω την ημερομηνια? Γνωριζετε κανενα τροπο η κανενα προγραμμα σε ubuntu ? ( μην μου πειτε να τις ξαναβγαλω γιατι απεχω 380 χιλιομετρα! )
goodMan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 @isay το εχω το προγραμμα αλλα ποια ειναι η επιλογη ?
goodMan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 @isay το εχω το προγραμμα αλλα ποια ειναι η επιλογη ?
TheELF Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Κάνεις crop ώστε να μείνει μόνο η φώτο χωρίς την ημερομηνία.
TheELF Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Κάνεις crop ώστε να μείνει μόνο η φώτο χωρίς την ημερομηνία.
goodMan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Σορρυ αλλα η crop ποια εντολη ειναι στο προγραμμα ?
TheELF Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 http://docs.gimp.org/en/gimp-tutorial-quickie-crop.html
micos000 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Στο photoshop θα το έκανα με το clone tool (το εργαλείο σαν σφραγίδα). Το Gimp έχει αντίστοιχο, δες ΕΔΩ. Έτσι δεν θα αναγκαστείς να κόψεις από το θέμα της φώτο. Η λογική είναι ότι θα "αντιγράψεις" ένα διπλανό σημείο της εικόνας πάνω στην ημερομηνία. Ιδίως αν τα νούμερα είναι πάνω σε έδαφος ή χορτάρι ή δέντρα η διόρθωση θα είναι άψογη και δύσκολα θα ξεχωρίζει. Ένα παράδειγμα: ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ
georgalasg Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 με το photoshop cs5 είναι υποθεση 10 δευτερολεπτων και ενος κουμπιου. Πατας το Content-Aware Fill μαρκαρεις, τελειωσες... Δες εδω http://www.adobe.com/products/photoshop/photoshop/features/include/contentaware-fill/modal.html?width=690&height=410 Ολα τα αλλα είναι πιο δυσκολα. Δε θα εχεις ευκολα σωστο αποτελεσμα
goodMan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Στο photoshop θα το έκανα με το clone tool (το εργαλείο σαν σφραγίδα).Το Gimp έχει αντίστοιχο, δες [url="http://docs.gimp.org/en/gimp-tool-clon Έτσι δεν θα αναγκαστείς να κόψεις από το θέμα της φώτο. Η λογική είναι ότι θα "αντιγράψεις" ένα διπλανό σημείο της εικόνας πάνω στην ημερομηνία. Ιδίως αν τα νούμερα είναι πάνω σε έδαφος ή χορτάρι ή δέντρα η διόρθωση θα είναι άψογη και δύσκολα θα ξεχωρίζει. Απορω πραγματικα πως δουλευει!! Δεν βγαινει ακρη με αυτο το εργαλειο , εσυ πως ακριβως το εκανες ?
georgalasg Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 πατας το clone tool και μετα πας σε ενα σημειο που θες να αντιγραψεις. Διπλα δηλαδη στα γραμματα. Πατας Αλτ και κλικ. Μετα πας πανω στα γραμματα και κλικαρεις και σερνεις. Βλεπεις δυο κυκλους (αν θυμαμαι καλα) Ο ενας είναι απο πιο σημειο αντιγραφεις και ο αλλος ειναι η διορθωση. Στο περιπου γιατί δεν εχω photoshop μαζι μου. Επιμενω ομως ... δες αυτο που σου εγραψα παραπανω...
georgalasg Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 πατας το clone tool και μετα πας σε ενα σημειο που θες να αντιγραψεις. Διπλα δηλαδη στα γραμματα. Πατας Αλτ και κλικ. Μετα πας πανω στα γραμματα και κλικαρεις και σερνεις. Βλεπεις δυο κυκλους (αν θυμαμαι καλα) Ο ενας είναι απο πιο σημειο αντιγραφεις και ο αλλος ειναι η διορθωση. Στο περιπου γιατί δεν εχω photoshop μαζι μου. Επιμενω ομως ... δες αυτο που σου εγραψα παραπανω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.