horse1980 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Καλησπέρα σε όλους, μου ζήτησε ο αδελφός μου και του έφτιαξα μια σύνθεση, για την οποία θα ήθελα τη γνώμη σας. Καταρχάς να σας πω, ότι ο υπολογιστής προορίζεται για όλες σχεδόν τις δουλειές (χωρίς ιδιαίτερο παιχνίδι) σε όχι τρελές απαιτήσεις, αλλά επειδή τον θέλει να κρατήσει σε βάθος χρόνου, επέλεξα αρκετά ακριβό επεξεργαστή και 4GB RAM. Καθώς δεν ενδιαφέρεται σε αυτήν την φάση για παιχνίδια προτίμησα να μην βάλω χωριστή κάρτα γραφικών, καθώς εκτός των άλλων δεν θέλει το σύνολο να ξεπεράσει κατά πολύ τα 450Ε. Η σύνθεση είναι η εξής: CPU: AMD PHENOM II X4 955 3.2GHZ QUAD CORE BLACK BOX EDITION Κουτί: APEX VORTEX 3620 BLACK Motherboard: MSI 760GM-E51 Τροφοδοτικό: CoolerMaster eXtreme Power Plus 500W PSU (RS-500-PCAP-A3) RAM: KINGSTON KVR1333D3N9K2/4G DDR3 4GB (2X2GB) PC10666 1333MHZ VALUE RAM DUAL CHANNEL KIT Σκληρός: WESTERN DIGITAL WD5000AVVS 500GB AV-GP SATA2 DVD-RW: LG GH22NS50 SECURE DISC DVD REWRITER BLACK BULK Πως σας φαίνεται; Υπάρχουν σημεία, όπου θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την σύνθεση χωρίς να ανέβει η τιμή; Πιστεύετε ότι θα ήταν αρκετό και το 460W τροφοδοτικό της Coolemaster, που το Πλαίσιο το έχει μόλις 30Ε, πάντα με το σκεπτικό ότι μελλοντικά μπορεί να προστεθεί και μία καλή κάρτα γραφικών;
horse1980 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Καλησπέρα σε όλους, μου ζήτησε ο αδελφός μου και του έφτιαξα μια σύνθεση, για την οποία θα ήθελα τη γνώμη σας. Καταρχάς να σας πω, ότι ο υπολογιστής προορίζεται για όλες σχεδόν τις δουλειές (χωρίς ιδιαίτερο παιχνίδι) σε όχι τρελές απαιτήσεις, αλλά επειδή τον θέλει να κρατήσει σε βάθος χρόνου, επέλεξα αρκετά ακριβό επεξεργαστή και 4GB RAM. Καθώς δεν ενδιαφέρεται σε αυτήν την φάση για παιχνίδια προτίμησα να μην βάλω χωριστή κάρτα γραφικών, καθώς εκτός των άλλων δεν θέλει το σύνολο να ξεπεράσει κατά πολύ τα 450Ε. Η σύνθεση είναι η εξής: CPU: AMD PHENOM II X4 955 3.2GHZ QUAD CORE BLACK BOX EDITION Κουτί: APEX VORTEX 3620 BLACK Motherboard: MSI 760GM-E51 Τροφοδοτικό: CoolerMaster eXtreme Power Plus 500W PSU (RS-500-PCAP-A3) RAM: KINGSTON KVR1333D3N9K2/4G DDR3 4GB (2X2GB) PC10666 1333MHZ VALUE RAM DUAL CHANNEL KIT Σκληρός: WESTERN DIGITAL WD5000AVVS 500GB AV-GP SATA2 DVD-RW: LG GH22NS50 SECURE DISC DVD REWRITER BLACK BULK Πως σας φαίνεται; Υπάρχουν σημεία, όπου θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την σύνθεση χωρίς να ανέβει η τιμή; Πιστεύετε ότι θα ήταν αρκετό και το 460W τροφοδοτικό της Coolemaster, που το Πλαίσιο το έχει μόλις 30Ε, πάντα με το σκεπτικό ότι μελλοντικά μπορεί να προστεθεί και μία καλή κάρτα γραφικών;
halawtu Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Ο δίσκος δεν κάνει για λειτουργικό και προγράμματα. Είναι μόνο για αποθήκευση. Άλλαξέ τον με αυτόν
halawtu Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Ο δίσκος δεν κάνει για λειτουργικό και προγράμματα. Είναι μόνο για αποθήκευση. Άλλαξέ τον με αυτόν
horse1980 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Λίγο ακριβότερος αλλά συμφωνώ μαζί σου. Απλά προσπαθούσα να "κόψω" απ' όπου μπορούσα!
horse1980 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Λίγο ακριβότερος αλλά συμφωνώ μαζί σου. Απλά προσπαθούσα να "κόψω" απ' όπου μπορούσα!
lionheart75 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Αν μπορείς να διαθέσεις 50 ευρώ παραπάνω (δλδ στα 500 ευρώ), σου προτείνω την παρακάτω σύνθεση. Προσωπικά θα προτιμούσα να αγοράσω απο Πλαίσιο ή αν σκέφτεσαι να το συναρμολογήσεις εσύ τότε πάρε αντίστοιχα parts απο διαφορετικά μαγαζιά (skroutzάροντας ) για να σου βγούν φθηνότερα. Το συγκεκριμένο coolermaster psu που επέλεξες δεν είναι κάτι το αξιόλογο και δεν στο συνιστώ με τίποτα. Κάτω του μετρίου, πόσο μάλλον το μικρότερο 460W.... ακόμα περισσότερο αν σκέφτεσαι κάποια στιγμή να βάλεις και μια καλή κάρτα γραφικών. Σου προτείνω το 450W Chieftec A-135 series, η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα χρήματα κατ' εμέ (μαζί με τα αντίστοιχα Hec aka Heroichi) και θα σε καλύψει μελλοντικά με μια καλή κάρτα γραφικών. Τον green σκληρό όπως είπε και ο φίλος νωρίτερα τον αλλάζεις με άλλο μηχανικό καθώς δεν κάνει για λειτουργικό.
lionheart75 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Αν μπορείς να διαθέσεις 50 ευρώ παραπάνω (δλδ στα 500 ευρώ), σου προτείνω την παρακάτω σύνθεση. Προσωπικά θα προτιμούσα να αγοράσω απο Πλαίσιο ή αν σκέφτεσαι να το συναρμολογήσεις εσύ τότε πάρε αντίστοιχα parts απο διαφορετικά μαγαζιά (skroutzάροντας ) για να σου βγούν φθηνότερα. Το συγκεκριμένο coolermaster psu που επέλεξες δεν είναι κάτι το αξιόλογο και δεν στο συνιστώ με τίποτα. Κάτω του μετρίου, πόσο μάλλον το μικρότερο 460W.... ακόμα περισσότερο αν σκέφτεσαι κάποια στιγμή να βάλεις και μια καλή κάρτα γραφικών. Σου προτείνω το 450W Chieftec A-135 series, η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα χρήματα κατ' εμέ (μαζί με τα αντίστοιχα Hec aka Heroichi) και θα σε καλύψει μελλοντικά με μια καλή κάρτα γραφικών. Τον green σκληρό όπως είπε και ο φίλος νωρίτερα τον αλλάζεις με άλλο μηχανικό καθώς δεν κάνει για λειτουργικό.
halawtu Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 'Οχι seagate δίσκο ρε παιδιά. H τον Western digital που αναφέρω παραπάνω ή αυτόν τον samsung
rafail1994 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 δες μια συνθεση απο διαφορετικα καταστηματα cpu cooler:Arctic Cooling Freezer hdd:Seagate 500GB ram:Corsair XMS3 - Xtreme 4GB DDR3 psu:Corsair cpu:AMD PHENOM II X4 955 mobo:GIGABYTE am3 case:Xigmatek Asgard Optical Drive:LG συνολο:459.20E και αν θελεις παρε και αυτην την καρτα γραφικων και βγαινει συνολο 512,99;) 'Οχι seagate δίσκο ρε παιδιά. H τον Western digital που αναφέρω παραπάνω ή αυτόν τον samsung τι εχεις παθει και σε ολες της συνθεσης λες οχι στους seagate???
halawtu Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Έχουν αναφερθεί προβλήματα στους seagate. Δεν παίζουμε με τα δεδομένα μας.
rafail1994 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Έχουν αναφερθεί προβλήματα στους seagate. Δεν παίζουμε με τα δεδομένα μας. ένταξη δεν γίνεται σε όλους να έχει πρόβλημα εγώ πάλι είχα προβλήματα με τους Western digital τι σημαίνει ότι όλοι η Western digital έχουν πρόβλημα φιλικά πάντα
lionheart75 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Eγώ έχω δοκιμάσει κατα καιρούς και τις δύο εταιρείες και δεν έχω παράπονο μέχρι στιγμής. Συγκεκριμένα στους seagate είχαν αναφερθεί προβλήματα σε κάποια παρτίδα των 7200.11. Στους καινούργιους 7200.12 δεν έχει αναφερθεί κάτι και εγώ προσωπικά έχω έναν 7200.12 του 1Τb αρκετούς μήνες. Ο συγκεκριμένος δίσκος είναι και πιο αθόρυβος απο τους δίσκους της WD (500gb Black - 150gb Velociraptor) που έχω αλλά και πιο κρύος κατά τη λειτουργία του. Μη ξεχνάς ότι μέχρι πρόσφατα η Seagate ήταν η μόνη εταιρεία που έδινε 5 έτη εγγύηση στους δίσκους της όταν η WD έδινε 3 έτη. Πλέον βέβαια λόγω ανταγωνισμού και η seagate δίνει 3 έτη αλλά σε κάθε περίπτωση η τιμές τους είναι άκρως δελεαστικές (60 ευρώ για 1Tb δίσκο στις 7200) ενώ δεν υστερούν καθόλου σε ταχύτητα με τους αντίστοιχους Black της WD, το αντίθετο μάλιστα. Απο κεί και πέρα η επιλογή είναι δική σου, αλλά όχι και Green για κύριο δίσκο ....
horse1980 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. rafail1004 πολύ καλή η σύνθεση σου και με το ψάξιμο από διάφορα καταστήματα η τιμή έπεσε δραστικά!!! Αυτό το κατάστημα, το Vision Studio, πρώτη φορά το ακουώ. Είναι αξιόπιστο; Η σύνθεση σου με καλύπτει, αλλά προτιμώ το κουτί της σύνθεσής μου, παρόλο που δεν την έχω ξανακούσει τη μάρκα. Όσον αφορά στους δίσκους είμαι κι εγώ φαν της WD και αν μείνω στη σύνθεση του rafail1994 έχω την άνεση με τα λεφτά που εξοικονομούνται να πάρω τον WD.
LouCi4er Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Καλη η συνθεση του rafail1994,αν και θα αλλαζα τη μητρικη με αυτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.