Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εκκίνηση Windows 7

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται! Τους τελευταίους 2 μήνες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα κατά την εκκίνηση του φορητού μου υπολογιστή. Η οθόνη της HP η ασπρόμαυρη βγαίνει κανονικά και μετά από αυτήν εμφανίζεται μια μαύρη οθόνη με μία γραμμούλα άσπρη που αναβοσβήνει πάνω αριστερά. Αυτό απ' ότι ξέρω σημαίνει ότι ψάχνει για Windows. Μετά από αρκετή ώρα όμως εμφανίζεται το μήνυμα Operating system not found. Δεν περιμένω όμως για τόση ώρα και πατάω ctrl+alt+del για επανεκκίνηση. Μετά από 4-5 επανεκκινήσεις του υπολογιστή βρίσκει τα Windows και ξεκινάει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Ξέρετε τι πρόβλημα είναι αυτό; Νομίζω πως φταίει ο σκληρός δίσκος γι' αυτό αλλά δεν είμαι σίγουρος. Καμία ιδέα για την λύση του προβλήματος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Χαίρεται! Τους τελευταίους 2 μήνες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα κατά την εκκίνηση του φορητού μου υπολογιστή. Η οθόνη της HP η ασπρόμαυρη βγαίνει κανονικά και μετά από αυτήν εμφανίζεται μια μαύρη οθόνη με μία γραμμούλα άσπρη που αναβοσβήνει πάνω αριστερά. Αυτό απ' ότι ξέρω σημαίνει ότι ψάχνει για Windows. Μετά από αρκετή ώρα όμως εμφανίζεται το μήνυμα Operating system not found. Δεν περιμένω όμως για τόση ώρα και πατάω ctrl+alt+del για επανεκκίνηση. Μετά από 4-5 επανεκκινήσεις του υπολογιστή βρίσκει τα Windows και ξεκινάει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Ξέρετε τι πρόβλημα είναι αυτό; Νομίζω πως φταίει ο σκληρός δίσκος γι' αυτό αλλά δεν είμαι σίγουρος. Καμία ιδέα για την λύση του προβλήματος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

το λαπτοπ σου εχει win 7 και αυτο μου δινει ελπιδες οτι ισως εχει ακομα εγγυηση. ειναι ετσι? αν ναι δε χανεις κατι να τους το πας.

απο μονος σου μπορεις να κανεις τα εξης (δεν θετεις σε κινδυνο την οποια εγγυηση)

η λογικη διαδικασια που πρεπει να ακολουθησεις αν θες να δρασεις μονος

-αρχικα στην κονσολα εντολων (εναρξη-εκτελεση -cmd-σε περιβαλλον windows)

chkdsk

chkdsk /f

chkdsk /r

μετα τα 2,3 απαιτειται επανεκιννηση γτ ειναι το λειτουργικο partition

πες μας τι αποτελεσματα βγαζει και αν βγαζει bad sectors ή file system errors. απαντησε εδω και βλεπουμε.

μια ερωτηση που αν θες την απαντας....:X ειχε καμια πτωση τον τελευταιο καιρο το λαπτοπ?εστω και μικρη πχ να το ακουμπησεις πολυ αποτομα σε ενα γραφειο πχ?

Δημοσ.

το λαπτοπ σου εχει win 7 και αυτο μου δινει ελπιδες οτι ισως εχει ακομα εγγυηση. ειναι ετσι? αν ναι δε χανεις κατι να τους το πας.

απο μονος σου μπορεις να κανεις τα εξης (δεν θετεις σε κινδυνο την οποια εγγυηση)

η λογικη διαδικασια που πρεπει να ακολουθησεις αν θες να δρασεις μονος

-αρχικα στην κονσολα εντολων (εναρξη-εκτελεση -cmd-σε περιβαλλον windows)

chkdsk

chkdsk /f

chkdsk /r

μετα τα 2,3 απαιτειται επανεκιννηση γτ ειναι το λειτουργικο partition

πες μας τι αποτελεσματα βγαζει και αν βγαζει bad sectors ή file system errors. απαντησε εδω και βλεπουμε.

μια ερωτηση που αν θες την απαντας....:X ειχε καμια πτωση τον τελευταιο καιρο το λαπτοπ?εστω και μικρη πχ να το ακουμπησεις πολυ αποτομα σε ενα γραφειο πχ?

Δημοσ.

Spirtouli τα έκανα όλα όσα μου είπες αλλά δεν βρήκε κανένα σφάλμα στον δίσκο. Αν το πρόβλημα είναι του σκληρού δίσκου τότε τι μπορώ να κάνω; Απλά θα περιμένω πότε θα τα φτύσει ή μπορώ να κάνω κάτι άλλο;

Δημοσ.

Αφού σου βγάζει μήνυμα Operating system not found και μετά από κάποιες επανεκκινήσεις φορτώνει σωστά ενδέχεται να είναι θέμα bios μπορεί να αλλάξανε μόνες τους η ρυθμίσεις, συμβαίνει.Ρύθμισε εκ νέου το bios σειρά/συσκευές εκκίνησις,αλλά ρίξε και γενικά μια ματιά σε όλες της ρυθμίσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...