Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με beachball of death se 10.6.2

Mercyful_Fate

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ούτε αυτό πιάνει...

Οπότε η μόνη λύση που βλέπω είναι (δυστυχώς) η επανεγκατάσταση, και μετά φόρτωμα από Time Machine!!

Και ας ελπίσουμε ότι το partitioning θα καλύψει τυχόν corrupted surface του δίσκου. :fear:

Επανεγκατασταση σε αυτον τον σκληρο?? :confused:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Ούτε αυτό πιάνει...

Οπότε η μόνη λύση που βλέπω είναι (δυστυχώς) η επανεγκατάσταση, και μετά φόρτωμα από Time Machine!!

Και ας ελπίσουμε ότι το partitioning θα καλύψει τυχόν corrupted surface του δίσκου. :fear:

Προς το παρόν ναι! Άλλωστε δεν είμαι 100% σίγουρος ότι μιλάμε για disk corruption, και όχι για ένα (απλούστερο) data corruption... Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι το partitioning θα μου κλείσει ενδεχόμενα "κακά" clusters και δεν θα χάσω σημαντικά data στο μέλλον. :rolleyes:

Και στο κάτω κάτω δεν έχω άλλον δίσκο, θα πρέπει να αγοράσω.

edit: υπάρχει κανένα tool που μπορεί να στρεσάρει λιγάκι τον δίσκο για να δω το πρόβλημα που ακριβώς είναι?

Προς το παρόν ναι! Άλλωστε δεν είμαι 100% σίγουρος ότι μιλάμε για disk corruption, και όχι για ένα (απλούστερο) data corruption... Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι το partitioning θα μου κλείσει ενδεχόμενα "κακά" clusters και δεν θα χάσω σημαντικά data στο μέλλον. :rolleyes:

Και στο κάτω κάτω δεν έχω άλλον δίσκο, θα πρέπει να αγοράσω.

edit: υπάρχει κανένα tool που μπορεί να στρεσάρει λιγάκι τον δίσκο για να δω το πρόβλημα που ακριβώς είναι?

Μόνο τραβόντας το sata καλώδιο από την μητρική, αλλά αυτό θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα. :lol::lol:

Δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι το unmount του Disk Utility διαφέρει ιδιαίτερα από ένα χειροκίνητο unmount μέσω Terminal, οπότε δε νομίζω ότι θα καταφέρω κάτι. :-(

Terminal :

sudo umount -f /Volumes/Disk

αν δεν παίξει τότε:

sudo diskutil umount force /Volumes/Disk

όπου Disk το Volume που θέλεις να κάνεις unmount

Μόνο τραβόντας το sata καλώδιο από την μητρική, αλλά αυτό θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα. :lol::lol:

Δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι το unmount του Disk Utility διαφέρει ιδιαίτερα από ένα χειροκίνητο unmount μέσω Terminal, οπότε δε νομίζω ότι θα καταφέρω κάτι. :-(

Terminal :

αν δεν παίξει τότε:

Terminal :

αν δεν παίξει τότε:

Ούτως ή άλλως είναι πολύ αργά πλέον.

Έκανα re-partition τον δίσκο, για να ανακαλύψω εκ των υστέρων ότι δεν έχω πρόχειρο osx86 Snow Leopard, το οποίο κατεβάζω τώρα. :mrgreen:

Το installation θα γίνει αύριο μετά τη δουλιά.

Terminal :

αν δεν παίξει τότε:

Έκανα re-partition τον δίσκο, για να ανακαλύψω εκ των υστέρων ότι δεν έχω πρόχειρο osx86 Snow Leopard, το οποίο κατεβάζω τώρα. :mrgreen:

εεε! Νόμος : Πρώτα βρίσκουμε τα δισκάκια και μετά κάνουμε αλλαγές ;)

Αυτά τα EMPIRE-EFI δεν κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολη???

εεε! Νόμος : Πρώτα βρίσκουμε τα δισκάκια και μετά κάνουμε αλλαγές ;)

Δεν ξέρω, δεν τα γνωρίζω αυτά τα καινούργια κόλπα. :P

Εγώ πηγαίνω με τον πατροπαράδοτο τρόπο, πατσαρισμένο leopard, επιλογή σωστών πακέτων/drivers + μπολικη τύχη. :-D

Δεν ξέρω, δεν τα γνωρίζω αυτά τα καινούργια κόλπα. :P

Εγώ πηγαίνω με τον πατροπαράδοτο τρόπο, πατσαρισμένο leopard, επιλογή σωστών πακέτων/drivers + μπολικη τύχη. :-D

Τελικά ο δίσκος βγάζει failure στο Disk Utility και μετά την νέα εγκατάσταση του Snow Leopard. Το πρόβλημα επιβεβαιώνεται και από το Seagate Tools (διαγνωστικό utility) σε Windows. Οπότε δε νομίζω ότι μένει κάτι παραπάνω από το να πάω τον δίσκο πίσω για αλλαγή (λογικά θα έχει τουλάχιστον 3 χρόνια εγγύηση, οπότε είμαι μέσα).

Αφου ειναι seagate,τοτε μαλλον εχει 5 χροναι εγγυηση. (τωρα εχουν 3 χρονια εγγυηση και οι seagate, αλλα μεχρι περιπου 1 χρονο πισω τους εδινανα με 5 χρονια)

Μια χαρα λοιπον, ισως να σε συμφερει να τον πας στο μαγαζι που τον αγορασες και να ζητησεις πιστωτικο αντι για αντικατασταση.

Τελικά ίσως βιάστικα να μιλήσω. :X

Κατέβασα το disk utility της Seagate και έφτιαξα ένα boot cd. Μέσω αυτού βρήκα corrupted sectors στον δίσκο και τα έκανα repair. Έκτοτε ο δίσκος στο disk utility του MacOS βγαίνει καθαρός, και απο χτες η εγκατάσταση (η καινούργια) που έκανα στο Snow Leopard τρέχει μια χαρά. Οπότε προς το παρόν το πρόβλημα έχει λυθεί...

Μάλιστα βρήκα την ευκαιρία να κάνω upgrade και σε 10.6.4 από το Software Update, και όλα κύλησαν ομαλά. Το μόνο πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν το ACPICPUThrottle.kext που προκαλούσε kernel panic. Λύθηκε... διαγράφοντας το εν λόγω kext (νομίζω πως έχει να κάνει με το speedstep της cpu, που φαντάζομαι αξιοποιείται περισσότερο στα laptops και άρα δεν έχει σημασία σε desktop μηχάνημα).

Ο τρόπος εγκατάστασης ήταν αυτός που πρότεινε ο Whiteyez, μέσω του Empire-EFI + Snow Leopard retail disk, και όντως η διαδικασία ήταν αρκετά απλούστερη και απροβλημάτιστη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...