spargy Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Θέλω να κάνω μια σύνδεση των PC του σπιτιού με έναν που έχω στο υπόγειο.Για το σκοπό αυτό χρησιμοποίησα ένα UTP cat5e καλώδιο. Κατά τη σύνδεση των ακροδεκτών RJ45 στο καλώδιο έβαλα τα καλωδιάκια και στις δυο άκρες του καλωδίου με την εξής χρωματική σειρά: πορτοκαλι (Ο), άσπρο-πορτοκαλί (ο), μπλε (Β), άσπρο-μπλε (, πράσινο (G), άσπρο πράσινο (g), καφέ (BR) και τέλος άσπρο-καφέ (br). Δυστυχώς, όμως το PC, στο οποίο συνδέθηκε η μια άκρη του καλωδίου (η άλλη άκρη στο router), δεν έπαιρνε IP από τον DHCP server, αλλά μια άσχετη 196...κάτι. Με ένα cable tester, άναβαν τα ζεύγη 1/2, 3/6, 7/8 αλλά όχι το 4/5 του καλωδίου. Πιστεύετε ότι το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ακολούθησα τα πρότυπα για την κατασκευή του καλωδίου; (Θα διόρθωνα τη συνδεσμολογία, αλλά μου χάλασε το ταναλιτσα που φτιάχνει τους ακροδέκτες). Ο φόβος μου εστιάζεται μην έχει κοπεί το καλώδιο σε κάποιο σημείο, γιατί δεν μπορώ πλέον να το αλλάξω, κάθως το πέρασα μέσα από ένα ηλεκτρολογικό κανάλι στο τοίχο που δνε χρησιμοποιούνταν (σημ. δεν παιρνούν κοντά ρεύματα). Απαιτούνται και τα οκτώ καλωδιάκια για την κατασκευή δικτύου; Ρωτώ αυτό γιατί ένα μικρό έτοιμο καλώδιο που έχω έχει μόνο τέσσερα καλωδιάκια ( ο,Ο,b και Β) και παίζει μια χαρα.
spargy Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Θέλω να κάνω μια σύνδεση των PC του σπιτιού με έναν που έχω στο υπόγειο.Για το σκοπό αυτό χρησιμοποίησα ένα UTP cat5e καλώδιο. Κατά τη σύνδεση των ακροδεκτών RJ45 στο καλώδιο έβαλα τα καλωδιάκια και στις δυο άκρες του καλωδίου με την εξής χρωματική σειρά: πορτοκαλι (Ο), άσπρο-πορτοκαλί (ο), μπλε (Β), άσπρο-μπλε (, πράσινο (G), άσπρο πράσινο (g), καφέ (BR) και τέλος άσπρο-καφέ (br). Δυστυχώς, όμως το PC, στο οποίο συνδέθηκε η μια άκρη του καλωδίου (η άλλη άκρη στο router), δεν έπαιρνε IP από τον DHCP server, αλλά μια άσχετη 196...κάτι. Με ένα cable tester, άναβαν τα ζεύγη 1/2, 3/6, 7/8 αλλά όχι το 4/5 του καλωδίου. Πιστεύετε ότι το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ακολούθησα τα πρότυπα για την κατασκευή του καλωδίου; (Θα διόρθωνα τη συνδεσμολογία, αλλά μου χάλασε το ταναλιτσα που φτιάχνει τους ακροδέκτες). Ο φόβος μου εστιάζεται μην έχει κοπεί το καλώδιο σε κάποιο σημείο, γιατί δεν μπορώ πλέον να το αλλάξω, κάθως το πέρασα μέσα από ένα ηλεκτρολογικό κανάλι στο τοίχο που δνε χρησιμοποιούνταν (σημ. δεν παιρνούν κοντά ρεύματα). Απαιτούνται και τα οκτώ καλωδιάκια για την κατασκευή δικτύου; Ρωτώ αυτό γιατί ένα μικρό έτοιμο καλώδιο που έχω έχει μόνο τέσσερα καλωδιάκια ( ο,Ο,b και Β) και παίζει μια χαρα.
Vancas Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δυστυχώς, όμως το PC, στο οποίο συνδέθηκε η μια άκρη του καλωδίου (η άλλη άκρη στο router), δεν έπαιρνε IP από τον DHCP server, αλλά μια άσχετη 196...κάτι. Ο DHCP σου τι IPs δίνει κανονικά; Έχεις τσεκάρει τις ρυθμίσεις στο pc αυτό για να δείς μήπως είχε απο πρίν κάποια static IP; Με ένα cable tester, άναβαν τα ζεύγη 1/2, 3/6, 7/8 αλλά όχι το 4/5 του καλωδίου. Το ζεύγος 4/5 δε χρησιμοποιείται στα 10/100BaseT Ethernet καλώδια. Πιστεύετε ότι το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ακολούθησα τα πρότυπα για την κατασκευή του καλωδίου; Η χρωματική σειρά που θα ακολουθήσεις δεν έχει καμία σημασία αν είναι ίδια και στις δύο άκρες (Straight). Είναι όμως αρκετά σημαντικό τα pins 1/2 και 3/6 να ενώνονται με καλώδια του ίδιου ζεύγους, διαφορετικά μπορεί να υποβαθμιστεί η ποιότητα του καλωδίου. Εσύ για τα 3/6 έχεις συνδέσει καλώδια από διαφορετικό ζεύγος. Παρόλα αυτά αφού σου τα δείχνει ΟΚ ο tester κοίταξε πρώτα το pc για ξεχασμένες ρυθμίσεις IP. Κάνε και μία δοκιμή να συνδέσεις το pc με το router με έτοιμο καλώδιο για να δεις αν δουλεύει κανονικά. Αν δουλέψει σωστά μετά να κοιτάζεις το καλώδιο.
Vancas Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δυστυχώς, όμως το PC, στο οποίο συνδέθηκε η μια άκρη του καλωδίου (η άλλη άκρη στο router), δεν έπαιρνε IP από τον DHCP server, αλλά μια άσχετη 196...κάτι. Ο DHCP σου τι IPs δίνει κανονικά; Έχεις τσεκάρει τις ρυθμίσεις στο pc αυτό για να δείς μήπως είχε απο πρίν κάποια static IP; Με ένα cable tester, άναβαν τα ζεύγη 1/2, 3/6, 7/8 αλλά όχι το 4/5 του καλωδίου. Το ζεύγος 4/5 δε χρησιμοποιείται στα 10/100BaseT Ethernet καλώδια. Πιστεύετε ότι το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ακολούθησα τα πρότυπα για την κατασκευή του καλωδίου; Η χρωματική σειρά που θα ακολουθήσεις δεν έχει καμία σημασία αν είναι ίδια και στις δύο άκρες (Straight). Είναι όμως αρκετά σημαντικό τα pins 1/2 και 3/6 να ενώνονται με καλώδια του ίδιου ζεύγους, διαφορετικά μπορεί να υποβαθμιστεί η ποιότητα του καλωδίου. Εσύ για τα 3/6 έχεις συνδέσει καλώδια από διαφορετικό ζεύγος. Παρόλα αυτά αφού σου τα δείχνει ΟΚ ο tester κοίταξε πρώτα το pc για ξεχασμένες ρυθμίσεις IP. Κάνε και μία δοκιμή να συνδέσεις το pc με το router με έτοιμο καλώδιο για να δεις αν δουλεύει κανονικά. Αν δουλέψει σωστά μετά να κοιτάζεις το καλώδιο.
anakiou Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Θα πρέπει να αλλάξεις την καλωδίωση σύμφωνα με το πρότυπο. Ο συνεστραμμένος αγωγός (UTP,FTP,SFTP κτλ) λειτουργεί 'διαφορικά' δηλαδή το σήμα που μεταδίδεται στο θετικό (π.χ. RX+) και στο (RX-) έχει διαφορά φάσης 180. 'Όταν το καλώδιο είναι twisted ο θόρυβος που μπαίνει και στα 2 καλώδια είναι όσο το δυνατόν ίσος (λόγω του στριψίματος) αλλά αντίθετης πολικότητας οπότε χρησιμοποιώντας ένα διαφορικό κύκλωμα στην άλλη άκρη οι 2 'θόρυβοι αλληλοεξουδετερώνονται' αφήνοντας ΄καθαρό' σήμα. Ενημερωτικά η ίδια τεχνική χρησιμοποιείται και σε αναλογική μεταφορά εικόνας χωρίς ομοαξονικό καλώδιο.
anakiou Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Θα πρέπει να αλλάξεις την καλωδίωση σύμφωνα με το πρότυπο. Ο συνεστραμμένος αγωγός (UTP,FTP,SFTP κτλ) λειτουργεί 'διαφορικά' δηλαδή το σήμα που μεταδίδεται στο θετικό (π.χ. RX+) και στο (RX-) έχει διαφορά φάσης 180. 'Όταν το καλώδιο είναι twisted ο θόρυβος που μπαίνει και στα 2 καλώδια είναι όσο το δυνατόν ίσος (λόγω του στριψίματος) αλλά αντίθετης πολικότητας οπότε χρησιμοποιώντας ένα διαφορικό κύκλωμα στην άλλη άκρη οι 2 'θόρυβοι αλληλοεξουδετερώνονται' αφήνοντας ΄καθαρό' σήμα. Ενημερωτικά η ίδια τεχνική χρησιμοποιείται και σε αναλογική μεταφορά εικόνας χωρίς ομοαξονικό καλώδιο.
spargy Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Ο DHCP σου τι IPs δίνει κανονικά;Έχεις τσεκάρει τις ρυθμίσεις στο pc αυτό για να δείς μήπως είχε απο πρίν κάποια static IP; Με άλλο καλώδιο παίρνει αυτόματα ΙΡ ο υπολογιστής. Οπότε .. Θα πρέπει να αλλάξεις την καλωδίωση σύμφωνα με το πρότυπο...θα ακολουθήσω την άλλη πρόταση και θα δούμε. Ευχαριστώ για την αμεσότητα..
spargy Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Ο DHCP σου τι IPs δίνει κανονικά;Έχεις τσεκάρει τις ρυθμίσεις στο pc αυτό για να δείς μήπως είχε απο πρίν κάποια static IP; Με άλλο καλώδιο παίρνει αυτόματα ΙΡ ο υπολογιστής. Οπότε .. Θα πρέπει να αλλάξεις την καλωδίωση σύμφωνα με το πρότυπο...θα ακολουθήσω την άλλη πρόταση και θα δούμε. Ευχαριστώ για την αμεσότητα..
poulinos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 ασπρο πορτοκαλι πορτοκαλι ασπρο πρασινο μπλε ασπρο μπλε πρασινο ασπρο καφε καφε το ασπρο πρασινο θα παει με το μπλε οχι με το πρασινο και αντιστοιχα μετα και στις 2 πλευρες θα φτιαχτει ετσι για το 100 τα καλωδια που θελουμε ειναι το 1 ασπρο πορτοκαλι το 2 πορτοκαλι το 3 ασπρο πρασινο και το 6 το πρασινο αν θυμαμαι καλα γιατι πριν λιγο ξυπνησα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.