snik Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Σε καποιο freelancer site ειχε παρει το ματι μου users να λενε οτι βαζουν καποιο css link στον κωδικα καθε σελιδας που αντιστοιχει σε ενα αρχειο που ειναι σε καποιον αλλο host ετσι ωστε αν ο πελατης δημιουργησει προβληματα με τις πληρωμες και εχει αλλαξει κωδικους στο ftp κλπ να μπορεις να του "κατεβασεις" προσωρινα το site. Ξερω οτι ειναι ακραια λυση και δεν αντιμετωπιζω καποιον τετοιο πελατη αυτη την στιγμη αλλα θα ηθελα να μαθω αν συνηθιζεται να γινεται γενικα κατι τετοιο. Φανταζομαι οτι μια αλλη λυση θα ηταν να εισαι καλυμενος με καποιο συμβολαιο υπηρεσιων που υπογραφει ο πελατης πριν την κατασκευη της σελιδας. Γενικα παντως θα ηθελα να ακουσω τις εμπειριες σας με προβληματικους πελατες στο θεμα της πληρωμης γιατι ειμαι σχετικα νεος στον χωρο. Ενα αλλο που θα ηθελα να μαθω ειναι πως σας πληρωνουν συνηθως, εγω μεχρι τωρα οταν κλεινω μια δουλεια παιρνω πρωτα τα χρηματα του hosting & domain, οταν τους φτιαξω το psd και καταληξουμε σε template παιρνω ενα 40%-50% και τα υπολοιπα στο τελος πριν τους ανεβασω την ιστοσελιδα.
nik1992 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Είναι όντως ακραία λύση.. Εγώ συνήθως παίρνω μια προκαταβολή περίπου 30%, και μετά δημιουργώ την ιστοσελίδα σε κάποιο subdomain σε δικό μου σέρβερ πάντα. Όταν τελειώσει η σελίδα και γίνει ο τελικός έλεγχος, εξοφλεί το ποσό, καταχωρώ το domain και είτε δημιουργώ λογαριασμό hosting στον σέρβερ μου, ή την μεταφέρω στον σέρβερ που νοικιάζει. Καλό είναι πάντως, ιδιαίτερα στα μεγάλα project να υπογράφεις μία σύμβαση ώστε να είσαι και εσύ, αλλά και ο πελάτης καλυμένος..
platongr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 30% προκαταβολή για να αρχίσω να δουλεύω και το υπόλοιπο με την παράδοση. Σε όλες τις δουλειές δίνεις συμφωνητικό με τους όρους πληρωμής και περιγραφή της δουλειάς ώστε να είστε και οι δύο καλυμμένοι. Έχω χάσει λεφτά επειδή δεν έδωσα συμφωνητικό και δεν πήρα προκαταβολή επειδή ήταν δουλειά για γνωστό μου. Δεν πληρώθηκα, δεν παρέδωσα. Έχω χάσει λεφτά από hosting, από τα οποία δεν κατέβασα ΠΟΤΕ site και ούτε πρόκειται να το κάνω. Το αφήνεις και λήγει και τελειώσε η υπόθεση, έτσι και αλλιώς είναι μικρό το ποσό. Αν θέλει να το παίξει έξυπνος και να μεταφέρει αλλού το hosting, ας το κάνει να μην τον έχεις και στο κεφάλι σου. Αν θέλει να πάρει και το domain, το μητρώο σου δίνει το δικαίωμα να αρνηθείς την μεταφορά εφ'όσον υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα. Προσπάθησε να παίρνεις πάντα προκαταβολή και αν είναι μεγάλο το ποσό, όταν συμφωνήσετε στα προσχέδια πάρε και μία δεύτερη δόση και άσε το υπόλοιπο για το τέλος. Προσπάθησε να μάθεις σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο πελάτης σου (όσο είναι δυνατό αυτό), αν είναι καλοπληρωτής και αναλόγως πράξε. Γενικά λεφτά κάποια στιγμή θα χαθούν, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Με τον καιρό όμως αποκτάς εμπειρία και μπορείς να κρίνεις αν θα σου φάει λεφτά ή όχι.
platongr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 30% προκαταβολή για να αρχίσω να δουλεύω και το υπόλοιπο με την παράδοση. Σε όλες τις δουλειές δίνεις συμφωνητικό με τους όρους πληρωμής και περιγραφή της δουλειάς ώστε να είστε και οι δύο καλυμμένοι. Έχω χάσει λεφτά επειδή δεν έδωσα συμφωνητικό και δεν πήρα προκαταβολή επειδή ήταν δουλειά για γνωστό μου. Δεν πληρώθηκα, δεν παρέδωσα. Έχω χάσει λεφτά από hosting, από τα οποία δεν κατέβασα ΠΟΤΕ site και ούτε πρόκειται να το κάνω. Το αφήνεις και λήγει και τελειώσε η υπόθεση, έτσι και αλλιώς είναι μικρό το ποσό. Αν θέλει να το παίξει έξυπνος και να μεταφέρει αλλού το hosting, ας το κάνει να μην τον έχεις και στο κεφάλι σου. Αν θέλει να πάρει και το domain, το μητρώο σου δίνει το δικαίωμα να αρνηθείς την μεταφορά εφ'όσον υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα. Προσπάθησε να παίρνεις πάντα προκαταβολή και αν είναι μεγάλο το ποσό, όταν συμφωνήσετε στα προσχέδια πάρε και μία δεύτερη δόση και άσε το υπόλοιπο για το τέλος. Προσπάθησε να μάθεις σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο πελάτης σου (όσο είναι δυνατό αυτό), αν είναι καλοπληρωτής και αναλόγως πράξε. Γενικά λεφτά κάποια στιγμή θα χαθούν, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Με τον καιρό όμως αποκτάς εμπειρία και μπορείς να κρίνεις αν θα σου φάει λεφτά ή όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.