SpirtouLisS Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δεν εχω ups δυστυχως. το λεω πριν το πειτε Απο το πρωι εκανe η ΔΕΗ 2 διακοπες στο Ηρακλειο Κρητης και τις 2 ετυχε να κανω φουλ δουλεια πανω στο desktop. Πριν 2 ωρες που ηρθε το ρευμα διαπιστωσα οτι ο υπολογιστης αργησε λιγο να ανοιξει (αλλα checkdisk δεν εκανε). αλλα εκανε περιπου 2 λεπτα να ανοιξει και συγκεκριμενα κολλησε στο welcome. αμεσως μολις μπηκε τελικα στα windows xp pro εκανα εγω χειροκινητα checkdisk μεσω command prompt και μου εβγαλε σφαλματα στο file system και οτι πρεπει να διορθωσε ικαποια αρχεια μετα απο επανεκιννηση. εκανα και checkdisk με επανεκκινηση αλλα εκει δε φαινεται να βρισκει κατι αλλα υποτιθεται ηταν για να διορθωσει εκανα επαναφορα με acronis true image (κανει επαναφορα sector by sector οποτε θα διορθωνε το προβλημα) περιπου 1 βδομαδα πριν και παλι βρισκει σφαλματα στο file system. σιγουρα πριν μια βδομαδα οταν και πηρα το image δεν υπηρχαν σφαλματα. δεν βρισκει bad sectors ο σκληρος ειναι ενας WD320AAKS να σημειωσω οτι μετα την επαναφορα με το Ιmage ολα λειτουργουν οκ και τα xp φορτωνουν μεχρι να βρουν και ασυρματο στα 40 sec περιπου οπως και πριν.μονο προβλημα οτι ακομα βρισκει λαθακια στο file system το checkdisk που τα διορθωνει με επανεκκινηση αλλα τα ξαναβρισκει...ειδες η ΔΕΗ?? πως μπορω να ελεγξω πιο βαθια το σκληρο μου μηπως και καποιο Bad sector ειναι εκει αλλα δεν το βλεπουν τα win?
nickarmy Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 μάλλον πας σε hardware θέμα απο τη στιγμή που δεν λειτουργεί ούτε το ιmage ... δοκιμάζεις να βάλεις σε άλλο δίσκο το image ? (ο άλλος να ειναι αποσυνδεδεμένος)
rafail1994 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 φιλέ μου και εγώ ακριβός το ίδιο έπαθα από την ΔΕΗ
SpirtouLisS Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 μάλλον πας σε hardware θέμα απο τη στιγμή που δεν λειτουργεί ούτε το ιmage ... δοκιμάζεις να βάλεις σε άλλο δίσκο το image ? (ο άλλος να ειναι αποσυνδεδεμένος) δεν εχω αλλο δισκο δυστυχως. ενα και μονακριβο εσωτερικω εχω. εχω 2 εξωτερικους αλλα δεν κανουν.. αναλυτικα λεει © Copyright 1985-2001 Microsoft Corp. C:\Documents and Settings\Administrator>chkdsk The type of the file system is NTFS. WARNING! F parameter not specified. Running CHKDSK in read-only mode. CHKDSK is verifying files (stage 1 of 3)... File verification completed. CHKDSK is verifying indexes (stage 2 of 3)... Index verification completed. CHKDSK is verifying security descriptors (stage 3 of 3)... Security descriptor verification completed. Correcting errors in the Volume Bitmap. Windows found problems with the file system. Run CHKDSK with the /F (fix) option to correct these. 72163948 KB total disk space. 9906060 KB in 31679 files. 11036 KB in 3733 indexes. 0 KB in bad sectors. 110652 KB in use by the system. 65536 KB occupied by the log file. 62136200 KB available on disk. 4096 bytes in each allocation unit. 18040987 total allocation units on disk. 15534050 allocation units available on disk. C:\Documents and Settings\Administrator> μετα ζηταει επανεκιννηση και δε βρισκει κατι να διορθωσει...αλλα μεσα στα windows βγαζει αυτο το σφαλμα
rafail1994 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 και έμενα τα ιδία έκανε και δεν διόρθωνε τίποτα μόνο κάτι διέγραφε
TheELF Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 WARNING! F parameter not specified.Running CHKDSK in read-only mode. Αφού το κάνει σε read-only σίγουρα δεν θα φτιάξει τίποτα. Run CHKDSK with the /F (fix) option to correct these. Σου δίνει και την λύση.
SpirtouLisS Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 και έμενα τα ιδία έκανε και δεν διόρθωνε τίποτα μόνο κάτι διέγραφε την τυχη μου μεσα.... ε δεν εχω κατι αλλο να κανω..επαναφορα εκανα ας μεινει με τα σφαλματα. Το τι βρισιδι εχει φαει η ακατονομαστη εδω και 2 ωρες δε φανταζεσται. και που λεφτα τωρα για κανα καλο ups:cry: Αφού το κάνει σε read-only σίγουρα δεν θα φτιάξει τίποτα. Σου δίνει και την λύση. chkdsk χωρις /f ειχα τρεξει σε αυτο τον ελεγχο απλα για να το βαλω στο φορουμ και να δειτε τα σφαλματα.... αφου λεω και πιο πανω οτι εχω κανει 10 επανεκιννησεις πριν απο αυτο εχω τρεξει 5 στη σειρα chkdsk /f και /r και κανει ελεγχο στην επανεκκινηση. εκει δεν φαινεται να διορθωνει κατι 1ο post ''ο σκληρος ειναι ενας WD320AAKS να σημειωσω οτι μετα την επαναφορα με το Ιmage ολα λειτουργουν οκ και τα xp φορτωνουν μεχρι να βρουν και ασυρματο στα 40 sec περιπου οπως και πριν.μονο προβλημα οτι ακομα βρισκει λαθακια στο file system το checkdisk που τα διορθωνει με επανεκκινηση αλλα τα ξαναβρισκει...ειδες η ΔΕΗ??''
rafail1994 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 εγώ μετά από δυο μέρες βρισίματος στην ΔΕΗ και τον δίσκο το άφησα έτσι απλώς έκανα όλα τα αρχεία backup έχει χτυπήσει ο δίσκος και λογικά δεν γίνεται να διορθωθεί από προγράμματα
TheELF Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Το Checkdisk είναι και γνωστό ότι μπερδεύεται καμιά φορά και δεν ξέρη τη κάνει. Αυτό είναι αρκετά πιθανό αφού έκανες και επαναφορά με το Acronis και δεν βρίσκεις bad sector.Το checkdisk βγαίνει μόνο του πλέον,η το τρέχεις εσύ; γιατί λες ότι συνεχίζει να βγάζει λάθη το filesystem.
antonl Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δεν ξέρω πόσο καθησυχαστικό είναι αυτό αλλά εδώ και 2 χρόνια το ίδιο συμβαίνει σ έναν WD που χω. Ζητάει να τρέξει στο reboot, διορθώνει ό,τι είναι και μετά τα ξαναβρίσκει.
kinq1 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Διαβάστε ξανά αυτό π ου έγραψε ο theelf. Μη κάνετε απλό checkdisk, κάντε chkdsk /f. Το απλό βλέπει μόνο αν υπάρχουν λάθη, όσες φορές και να το κάνεις πάντα τα ίδια λάθη θα βρίσκει. Πρέπει να βάλεις και το /f για να τα διορθώσει κιόλας. ΔΕΝ είναι πρόβλημα σκληρού δίσκου ή hardware, απλά κάποια αρχεία δεν γραφτήκανε σωστά στο δίσκο λόγω της διακοπής ρεύματος.
SpirtouLisS Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Το Checkdisk είναι και γνωστό ότι μπερδεύεται καμιά φορά και δεν ξέρη τη κάνει. Αυτό είναι αρκετά πιθανό αφού έκανες και επαναφορά με το Acronis και δεν βρίσκεις bad sector.Το checkdisk βγαίνει μόνο του πλέον,η το τρέχεις εσύ; γιατί λες ότι συνεχίζει να βγάζει λάθη το filesystem. ποτε δεν βγηκε μονο του το chkdsk εγω το τρεχω χειροκινητα. την πρωτη φορα μετα τη διακοπη και τοτε μονος καταλαβα οτι κατι δε παει καλα γτ αργουσε να εκκινησει τα win λεω οτι συνεχιζει να βγαζει λαθη το filesystem γτ οταν τρεχω χειροκινητα το chkdsk βγαζει το ''Windows found problems with the file system.''ασχετα αν εχω κανει διορθωση με /f πριν.
TheELF Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δεν ξέρω πόσο καθησυχαστικό είναι αυτό αλλά εδώ και 2 χρόνια το ίδιο συμβαίνει σ έναν WD που χω. Ζητάει να τρέξει στο reboot, διορθώνει ό,τι είναι και μετά τα ξαναβρίσκει. http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm Πάνε και κατέβασε το "82. disable" ρύθμιση στο registry είναι που μπήκε κάποτε και τα εξαιρετικά τέλια σούπερ βαου windows ποτέ δεν ξανασβησανε.
GCMH Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 @SpirtouLisS: Εάν το πρόβλημά σου είναι μόνο ότι είναι με κόκκινο στο μήνυμα #4 (αυτό με το Bitmap) τότε μην ανησυχείς... Είναι ένα bug, τίποτε σοβάρο. Το έκανε και μένα πριν καιρό όταν είχα XP... δεν θα καταλάβεις κάτι.
SpirtouLisS Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Εάν το πρόβλημά σου είναι μόνο ότι είναι με κόκκινο στο μήνυμα #4 τότε μην ανησυχείς... Είναι ένα bug, τίποτε σοβάρο. Το έκανε και μένα πριν καιρό όταν είχα XP... δεν θα καταλάβεις κάτι. ναι δεν εχω κανενα αλλο προβλημα εκτος απο το Bitmap....και το error στο file system,.... http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htmΠάνε και κατέβασε το "82. disable" ρύθμιση στο registry είναι που μπήκε κάποτε και τα εξαιρετικά τέλια σούπερ βαου windows ποτέ δεν ξανασβησανε. να το κανω και εγω αυτο βρε ξωτικο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.