therock Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Προληπτικα θελω να κανω αυτο το τοπικ, και με αφορμη τις τραγελαφικες καταστασεις που υπηρξαν (και θα υπαρξουν για λιγο καιρο ακομα) στην περιοχη της Αιγινας. Την περιοδο αυτη, εδω και μιαμιση βδομαδα δηλαδη περιπου που ξεκινησαν οι διακοπες ρευματος εγω εκανα τις δικες μου "διακοπες" καλοκαιρινες και ειχα αφησει το υπολογιστη στο ρευμα. Το τροφοδοτικο το ειχα κλειστο ομως απο το διακοπτακι, αλλα και επισης κλειστο ειχα και το πολυμπριζο ρυθμιστη τασης (Belkin Surge Protector) που εχω συνδεσει υπολογιστη και λοιπες συσκευες. Υπαρχει περιπτωση να εχει προκληθει καποια ζημια με την κατασταση που επικρατησε αυτες τις μερες? Εγω χτες απογευμα γυρισα, αλλα δεν βρηκα χρονο να λειτουργησω τον υπολογιστη μου να δω τι γινεται. Παρεπιπτωντος το πολυμπριζο ασφαλειας εχει ενα διακοπτακι on-off αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι για το ρευμα ή για την προστασια ρευματος. Παντως σιγουρα το ειχα κλειστο το διακοπτακι και αυτο ειναι που με απασχολει. Το προιον παντως ειναι αυτο. http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Surge-Protectors/Surge-Protectors/Belkin-7-Socket-Tel-F9G726YY3M-GRY.htm
isay Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 ...Υπαρχει περιπτωση να εχει προκληθει καποια ζημια με την κατασταση που επικρατησε αυτες τις μερες? Εγω χτες απογευμα γυρισα, αλλα δεν βρηκα χρονο να λειτουργησω τον υπολογιστη μου να δω τι γινεται. ... Αν και θεωρώ ολίγον ασκοπο το ερώτημα σου (αφου δεν εχεις δοκιμάσει τον υπολογιστή) ... αφου τα ειχες κλειστά δεν θα εχεις κανένα προβλήμα.
therock Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Οπως ανεφερα ειναι προληπτικος ο προβληματισμος μου. Μπορει να εχει υπαρξει καποιο προβλημα εστω και παρασκηνιακο που να μην φαινεται ακομα και αν λειτουργησουν κανονικα οι συσευες. Κυριως θα ηθελα να γνωριζω που οφειλονται οι ζημιες απο πτωσεις ρευματος, και ποτε οι συσκευες ειναι επιρεπης. Αναφερεις οτι απο την στιγμη που ηταν κλειστες δεν θα εχω προβλημα, αλλα αυτο δεν πιστευω οτι ισχυει κατα κανονα. Και στο παρελθον ειχε πεσει μια μερα ο γενικος, και μου καηκε ενας εξωτερικος σκληρος, παρα το οτι δεν βρισκοταν σε λειτουργια και μεσολαβουσε και σταθεροποιητης τασης APC. Οποτε τρεχα-γυρευε...
jax007 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει άμα είναι κλειστό το κουμπάκι του πολύμπριζου...
Sorath Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Η ζημιά γίνεται όταν επιστρέφει το ρεύμα, και μέχρι να σταθεροποιηθεί η τάση, μπορεί να περάσουν τρελές τιμές όπου το τροφοδοτικό την "ακούει" κανονικότατα. Άσε, μου έχει καεί LCD τηλεόραση έτσι και τράβαγα τα μαλλιά μου...
rafail1994 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Η ζημιά γίνεται όταν επιστρέφει το ρεύμα, και μέχρι να σταθεροποιηθεί η τάση, μπορεί να περάσουν τρελές τιμές όπου το τροφοδοτικό την "ακούει" κανονικότατα. Άσε, μου έχει καεί LCD τηλεόραση έτσι και τράβαγα τα μαλλιά μου... ναι όντως αυτό γίνεται που λέει ο φίλος μπορεί να κοπεί το ρεύμα και να μην πάθη τίποτε μετά όμως αν έρθει το ρεύμα με πίεση (ας το πούμε έτσι) τότε είναι το πρόβλημα
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Αναφερεις οτι απο την στιγμη που ηταν κλειστες δεν θα εχω προβλημα, αλλα αυτο δεν πιστευω οτι ισχυει κατα κανονα. Και στο παρελθον ειχε πεσει μια μερα ο γενικος, και μου καηκε ενας εξωτερικος σκληρος, παρα το οτι δεν βρισκοταν σε λειτουργια και μεσολαβουσε και σταθεροποιητης τασης APC. Οποτε τρεχα-γυρευε... H APC θα σου καλύψει τη ζημιά. Επικοινώνησε μαζί τους και πες μας...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Απο απλη πτωση τασης-διακοπη δεν χαλαει τιποτα. Χαλαει ομως απο στιγμιαια πτωση τασης, το κοινο "αναβοσβημα". Εκει ανα πασα στιγμη μπορει να γινει ζημια σε καποια συσκευη που διαρεεται απο ρευμα αν δεν υπαρχουν αναλογα κυκλωματα προστασιας (πχ ασφαλεια-UPS κλπ).
klainmaingr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 H APC θα σου καλύψει τη ζημιά. Επικοινώνησε μαζί τους και πες μας... Ισχύει αυτό; Έχουν τέτοιου είδους εγγυήσεις αυτές οι εταιρέιες;
GTX-327 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 H APC θα σου καλύψει τη ζημιά. Επικοινώνησε μαζί τους και πες μας... Ισχύει αυτό; Έχουν τέτοιου είδους εγγυήσεις αυτές οι εταιρέιες; Έτσι τουλάχιστον λένε...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Το προιον παντως ειναι αυτο. http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Surge-Protectors/Surge-Protectors/Belkin-7-Socket-Tel-F9G726YY3M-GRY.htm αν είναι κλειστό το πολύμπριζο δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει βλάβη, αλλά αν είναι ανοιχτό και δουλεύουν τα μηχανήματα τότε ναι διότι τα πολύμπριζα δεν προστατεύουν από πτώσεις τάσεις παρά μόνο από υπερτάσεις...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Το προιον παντως ειναι αυτο. http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Surge-Protectors/Surge-Protectors/Belkin-7-Socket-Tel-F9G726YY3M-GRY.htm αν είναι κλειστό το πολύμπριζο δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει βλάβη, αλλά αν είναι ανοιχτό και δουλεύουν τα μηχανήματα τότε ναι διότι τα πολύμπριζα δεν προστατεύουν από πτώσεις τάσεις παρά μόνο από υπερτάσεις...
lak10 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 παιδια για να μην ανοιγω αλλο θεμα ειμαι και εγω παθων απο τα καμωματα της ΔΕΗ θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας γι αυτο το πολυμπριζο http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20013&cat=512&page=1 εχει και σταθεροποιητη τασης. καλυπτει μεχρι 700watt νομιζω. θελω να συνδεσω τηλεοραση ps3 εναν receiver. μεχρι ποσα watt σηκωνει? Καποτε ειχα ακουσει για ενα μηχανημα που το βαζεις στον πινακα και κραταει σταθερη την ταση
lak10 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 παιδια για να μην ανοιγω αλλο θεμα ειμαι και εγω παθων απο τα καμωματα της ΔΕΗ θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας γι αυτο το πολυμπριζο http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20013&cat=512&page=1 εχει και σταθεροποιητη τασης. καλυπτει μεχρι 700watt νομιζω. θελω να συνδεσω τηλεοραση ps3 εναν receiver. μεχρι ποσα watt σηκωνει? Καποτε ειχα ακουσει για ενα μηχανημα που το βαζεις στον πινακα και κραταει σταθερη την ταση
Radiatedsoul Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 διότι τα πολύμπριζα δεν προστατεύουν από πτώσεις τάσεις παρά μόνο από υπερτάσεις... Οχι μονο απο υπερτασεις, απο τα παντα προστατευουν Τα πολυμπριζα αυτα εχουν ενσωματωμενο σταθεροποιητη τασης. Αυτο συμαινει οτι προστατευουν απο οποιαδηποτε διακυμανση του ρευματος, υποταση υπερταση, κεραυνους κτλ. Το μονο που δε κανουν ειναι οταν κοπει εντελως το ρευμα, να συνεχισει να λειτουργει ο υπολογιστης. Γιαυτη τη δουλεια χριαζεσαι ενα UPS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.