Προς το περιεχόμενο

Μήπως το κλιματιστικο δεν λειτουργεί σωστά??

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα κλιματιστικό 9άρι στο δωμάτιο και ένα ίδιο αλλά 12άρι στο σαλόνι.

Το 9άρι κάνει το δωμάτιο ψυγείο, το άλλο δεν εμφανή απόδοση όσο το 1ο.

Το 9άρι βγάζει πάνω από ένα λίτρο την μέρα νερό.

Το 12άρι ούτε σταγόνα.

Μήπως το 12άρι δεν λειτουργεί σωστά και δεν είναι ιδέα μου η κακή απόδοσή του?

Δημοσ.

κατερινα αφού δεν βγάζει καθόλου νερό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα και ο συμπιεστής δεν λειτουργεί σωστά. Καλείς τεχνικό. Συντήρηση (καθαρισμό, υγρά, κλπ) από πότε έχεις να κάνεις;

Δημοσ.

Ένα χρόνο το έχω μόνο και δεν έβγαζε από την αρχή αλλά επειδή βολευόμουν με του δωματίου και το άλλο δεν το πολυχρησιμοποιούσα και δεν ασχολήθηκα.

Οπότε μάλλον δεν έγινε σωστή δουλειά από την αρχή ε?

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα για νέα απορία. Τελικά το καλοκαίρι ήρθε τεχνικός και είχε όντως πρόβλημα.

Τώρα που χειμώνιασε δεν βγάζει πάλι νερό όταν λειτουργεί.

Είναι φυσιολογικό να μην βγάζει νερό σε λειτουργία θέρμανσης ή υπάρχει πάλι πρόβλημα??

Δημοσ.

Σε θέρμανση δεν νομίζω να πρέπει να βγάζει, σε αφύγρανση και κλιματισμό πρέπει. :-)

Κάποιος που να ξέρει 100% σίγουρα? ώστε να μην φωνάξω τεχνικό χωρίς λόγο ούτε να το χαλάσω λειτουργώντας το έτσι.

Δημοσ.

Το νερο που βγαινει ειναι γιατι συμπυκνώνονται οι υδρατμοι της ατμοσφαιρας στον παγωμενο εναλλακτη. ΤΟ χειμωνα ο εναλλακτης ειναι ζεστος οποτε δεν εχεις συμπυκνωση = δεν τρεχει νερο απο την εσωτερικη μοναδα προς τα εξω. Αμα βγαζει ζεστη δεν εχεις λογο να φωναξεις τεχνικο, αλλα να ξερεις πως στα μεγαλα κρυα (0 και κατω) δεν θα αποδιδει αρκετα εως καθολου.

Δημοσ.

Επισης μπορει να δεις νερο, αλλα οχι απο το σωληνακι που ερχεται απο τη μεσα μοναδα. Ειναι νερο που σχηματιζεται κατευθειαν στην εξωτερικη μοναδα και θα βγαινει απο καποια τρυπουλα απο κατω απο το μηχανημα. Απο την εσωτερικη μοναδα, οπως λεει κι ο λαρυ δεν εχει νερο το χειμωνα που βγαζει ζεστη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...