salliara Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 δεν νομιζω οτι απο τα τει εχουν ακρες για να στειλουν ατομα για πρακτικη. 1ον γιατι δεν το οριζει καποιο προγραμμα(πλεον), κ 2ον γιατι δεν τους καιγεται καρφακι. Ασχετα με τα συνεργαζομενα ιδρυματα, απ οσο ξερω την πρακτικη πρεπει να την βρεις μονος σου. Μια εξαιρεση ειναι αν μπορεις να εργαστεις μεσα στο πανεπιστημιο πχ απο σχολες πληροφορικης, βιβλιοθηκονομιας κλπ. (οποτε και το ψαχνεις με τα συνεργαζομενα ιδρυματα) ποια σχολη εισαι?
we_will_rise Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 δεν νομιζω οτι απο τα τει εχουν ακρες για να στειλουν ατομα για πρακτικη.1ον γιατι δεν το οριζει καποιο προγραμμα(πλεον), κ 2ον γιατι δεν τους καιγεται καρφακι. Ασχετα με τα συνεργαζομενα ιδρυματα, απ οσο ξερω την πρακτικη πρεπει να την βρεις μονος σου. Μια εξαιρεση ειναι αν μπορεις να εργαστεις μεσα στο πανεπιστημιο πχ απο σχολες πληροφορικης, βιβλιοθηκονομιας κλπ. (οποτε και το ψαχνεις με τα συνεργαζομενα ιδρυματα) ποια σχολη εισαι? Πληροφορικής & Επικοινωνιών Πριν από χρόνια (17-18 χρόνια) , ο θείος μου (ΤΕΙ Ηλεκτρονικής Καβάλας) πήγε με το πρόγραμμα κόμετ στην γερμανία στην Siemens για πρακτική, επιδοτούμενος από το ίδρυμα ΚΑΙ με μισθό από την εταιρία. Κάτι παρεμφερές έχω κατά νου.
salliara Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Εμ πανε αυτες οι καλες εποχες - μακαρι να ταν τοσο ευκολα και τωρα. Παντως δεν χανεις τιποτα να ρωτησεις τους παντες στη σχολη σου δλδ απο γραμματειες και γραφεια διασυνδεσης μεχρι και τον πρυτανη, και αν δεν βγαζεις ακρη να ρωτησεις σε υπουργειο παιδειας και ΙΚΥ. Εγω για να παω ενα ψοφοερασμους κινησα γη&ουρανο, στα γραφεια δεν εβγαζα ακρη με κανεναν! Προτεινω να επικοινωνησεις εσυ προσωπικα με τα συνεργαζομενα πανεπιστημια που ανεφερες και να ρωτησεις αν δεχονται ατομα για πρακτικη και προυποθεσεις κλπ
Devourer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Να ρωτήσω ρε παιδιά,αυτές οι υποτροφίες για φοίτηση/πρακτική έξω μπορούν να γίνουν μόνο μέχρι (και το τελευταίο ΤΥΠΙΚΟ εξάμηνο σπουδών; Θέλω να πω,σ'ένα τμήμα τετραετούς φοίτησης (8 εξαμήνων) μπορεί κανείς να κάνει αίτηση σε προχωρημένο εξάμηνο (π.χ. 9ο,10ο...);
Devourer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2010 Να ρωτήσω ρε παιδιά,αυτές οι υποτροφίες για φοίτηση/πρακτική έξω μπορούν να γίνουν μόνο μέχρι (και το τελευταίο ΤΥΠΙΚΟ εξάμηνο σπουδών; Θέλω να πω,σ'ένα τμήμα τετραετούς φοίτησης (8 εξαμήνων) μπορεί κανείς να κάνει αίτηση σε προχωρημένο εξάμηνο (π.χ. 9ο,10ο...);
petkatrin Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Ναι...απ' ότι ξέρω, μόνη προϋπόθεση είναι να διατηρείς τη φοιτητική ιδιότητα...δλδ να είσαι σε κάποια σχολή, ανεξάρτητα με το εξάμηνο. Για τη φοίτηση είναι πιο οργανωμένο...υπάρχει διμερής συμφωνία πάντα και το μόνο που κάνεις είναι να διαλέξεις σχολή, μαθήματα και να περάσεις από κάποια συνέντευξη με τον αρμόδιο καθηγητη στη σχολή εδώ. Για την πρακτική, υπάρχουν σχολές που συνεργάζονται με πανεπιστήμια ή επιχειρήσεις, αν και οι περισσότερες σε αφήνουν να το ψάξεις μόνος σου. Πάντως το σίγουρο είναι ότι από πέρισυ ξεκίνησε το πρόγραμα Erasmus internship οπότε σίγουρα υπάρχει η δυνατότητα για πρακτική. Το θέμα είναι να βρείς επιχείρηση, να σε προσλάβουν και να βρεις ποιος είναι αρμόδιος στη σχολή σου για να σου δώσει να συμπληρώσεις τις αιτήσεις και να χορηγήσει την υποτροφία. Σε κάποιες σχολές υπάρχει γραφείο διεθνών σχέσεων, σε άλλες το αναλαμβάνει το γραφείο διασύνδεσης ή η γραμματεία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.