Προς το περιεχόμενο

Πρακτική εξάσκηση στο εξωτερικό

we_will_rise

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ξέρει κανείς αν υπάρχει πρόγραμμα όπως το erasmus αλλά που να αφορά την πρακτική εξάσκηση στο εξωτερικό (για σπουδαστές ΤΕΙ) ;

Παλιά υπήρχε το comet. Γνωρίζετε κάτι για τώρα ;

Δημοσ.

μια μπαμπόγρια είναι υπεύθυνη για τα ευρωπαϊκά προγράμματα σε μας (ΤΕΙ Σερρών) και μια φορά που πήγα να την ρωτήσω μου είπε να πάρω να διαβάσω κάτι διαφημιστικά φυλλάδια που είχε πάνω στο γραφείο της. Δεν ξέρει τι της γίνεται...

Δημοσ.
ω ρε φίλε, να'σαι καλά. Δεν τα είχα βρει..

Φαντάζομαι δεν τα είχες ψάξει για να τα βρεις, δεν ξέρω αν ο freedubus είναι φοιτητής ή κάτι άλλο σε αυτά τα ΤΕΙ αλλά με λίγο ψάξιμο τα βρήκε....

Δεν σου την λέω, αλλά για δική σου δουλειά είναι ρε φίλε, αν δεν ενδιαφερθείς εσύ πρωτίστως, πως περιμένεις να ασχοληθεί η "μπαμπόγρια"?

Νέος άνθρωπος είσαι, πρέπει να την "ψάχνεις" την δουλειά και να μην σταματάς στο πρώτο "εμπόδιο" που θα σου παρουσιαστεί (βλέπε "μπαμπόγρια").

Φιλικά πάντα, και κυνήγησέ το όσο δεν πάει, θα είναι εμπειρία....

Δημοσ.

Το Λεοναρντο υπαρχει ακομα, αλλα πλεον δεν ισχυει για αει/τει, παρα μονο για μεταπτυχιακα.

Εσυ ενδιαφερεσαι για προγραμμα που θα σου βρει θεση? η που θα σου πληρωσει υποτροφια?

Το Ερασμους σαν προγραμμα σου δινει θεση φοιτησης, αλλα οχι πρακτικης. Οι υποτροφιες ισχυουν ομως και για τα 2, αρκει εσυ να βρεις μονος σου την πρακτικη εξω. Το εχω ψαξει το θεμα γιατι ενδιαφερομουν κι εγω.

Ακομα κι αν εχεις ηδη κανει ερασμους κ εχεις τσιμπησει υποτροφια, μπορεις να παρεις 2η υποτροφια και για την πρακτικη σου εξω, αρκει να βρεις την θεση μονος σου!

(η αιτηση πρεπει να γινει νωρις πχ μεχρι οκτωβρη νοεμβρη το πολυ, για το επομενο 6μηνο)

Το συνηθες δυστυχως ειναι οτι τα internship εξω δεν πληρωνουν φραγκο.

Δημοσ.

Ένας φίλος μου είχε πάει στο εξωτερικό με την ISIC. Τώρα, τι και πως, δεν είμαι σίγουρος. Πάντως είχε πάει για πρακτική στην Αργεντινή και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...

Δημοσ.
Δεν υπάρχει κάποιος που το έχει αξιοποιήσει, ε;

Εγώ. Αν δεν υπάρχει διμερής συμφωνία με το ίδρυμα αποδοχής, μιλάς εσύ απ' ευθείας με αυτούς, σου στέλνουν μια ημι-επίσημη αποδοχή (ότι ναι, δεχόμαστε να κάνει την πρακτική του εδώ βάσει του τάδε προγράμματος) το δίνεις στο αρμόδιο γραφείο στη σχολή σου μαζί με τα συμπληρωμένα δικαιολογητικά και αράζεις.

Δημοσ.
Εγώ. Αν δεν υπάρχει διμερής συμφωνία με το ίδρυμα αποδοχής, μιλάς εσύ απ' ευθείας με αυτούς, σου στέλνουν μια ημι-επίσημη αποδοχή (ότι ναι, δεχόμαστε να κάνει την πρακτική του εδώ βάσει του τάδε προγράμματος) το δίνεις στο αρμόδιο γραφείο στη σχολή σου μαζί με τα συμπληρωμένα δικαιολογητικά και αράζεις.

Μιλάμε για πρακτική, έτσι ; όχι για παρακολούθηση μαθημάτων. Φαντάζομαι ότι πρακτική γίνεται σε εταιρία και όχι σε εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Δημοσ.

Έτσι είναι, αλλά όπως στη σχολή σου υπάρχουν οι άκρες για το που θα σε στείλουν να την κάνεις και δεν ψάχνεσαι μόνος σου, έτσι υπάρχουν και στις έξω σχολές. Οπότε μιλάς μαζί τους, τους ξεκαθαρίζεις (τέτοιους καιρούς) ότι η χρηματοδότηση θα είναι εξ' ολοκλήρου από το δικό σου ίδρυμα και κατά πάσα πιθανότητα θα σου ζητήσουν περιγραφή του αντικειμένου και της πρακτικής σου για να διασταυρωθεί αν είναι επαρκώς όμοιες οι σχολές μεταξύ τους. Αυτά για όσες ΔΕΝ έχουν διμερή συμφωνία, για όσες υπάρχουν ήδη στη λίστα, δε μιλάς παρά μόνο με τους εδώ.

Δημοσ.
Έτσι είναι, αλλά όπως στη σχολή σου υπάρχουν οι άκρες για το που θα σε στείλουν να την κάνεις και δεν ψάχνεσαι μόνος σου, έτσι υπάρχουν και στις έξω σχολές. Οπότε μιλάς μαζί τους, τους ξεκαθαρίζεις (τέτοιους καιρούς) ότι η χρηματοδότηση θα είναι εξ' ολοκλήρου από το δικό σου ίδρυμα και κατά πάσα πιθανότητα θα σου ζητήσουν περιγραφή του αντικειμένου και της πρακτικής σου για να διασταυρωθεί αν είναι επαρκώς όμοιες οι σχολές μεταξύ τους. Αυτά για όσες ΔΕΝ έχουν διμερή συμφωνία, για όσες υπάρχουν ήδη στη λίστα, δε μιλάς παρά μόνο με τους εδώ.

Για erasmus, συνεργαζόμαστε με:

1. Λιθουανία (να πάνε).

2. Πορτογαλία (να πάνε).

3. Ιταλία (ιταλόφωνο) (να πάνε).

4. Γερμανία (εδώ είμαστε).

τα ίδια θα είναι και για πρακτική ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...