antreaslam Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Τωρα τελευταία με έχει πιάσει μια ....μανία να εχω ενα νόμιμο pc. Ετσι λοιπόν,μετα την εγκ/ση νόμιμων windows, την εγκ/ση του 7zip, θελω να ψαξω και το office (το οποίο ομολογουμένως είναι πολύ ακριβό, και δε θέλω να το αγοράσω)! Οπότε, μια που δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ Open office , ποιες ειναι οι διαφορές του με το κανονικό office ? Κυρίως στο excel με ενδιαφέρει, μια που αυτό χρησιμοποιώ! (πχ, φαντάζομαι ότι δε μπορώ να δουλέψω με τα ιδια shortcuts, όπως στο excel 2003, -alt+e, κλπ, σωστα?) αλλες διαφορές?
Members gsarig Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Members Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δεν το έχω ψάξει τόσο ώστε να ξέρω τις διαφορές μεταξύ excel και calc, αλλά θα μπορούσες να το δεις στην πράξη κατεβάζοντας την portable έκδοση του. Έτσι θα το δοκιμάσεις όσο θες χωρίς να επιβαρύνεις το σύστημα με μια επιπλέον εγκατάσταση (και είναι και πλήρως λειτουργικό)
alexzzz Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δεν θεωρώ τον εαυτό μου γκουρού των υπολογιστών αλλά σαν χρήστης 15+ χρόνων μπορώ να πω ότι από ms office σε open office δεν μου πήρε πάνω από 2 μέρες. Εντάξει, μικρές διαφορές υπάρχουν, και πράγματα που και στο office δεν έκανα με άνεση, στο open office ήταν λίγο δύσκολα αλλά γενικά το πέρασμα ήταν αναίμακτο. Ξαναγύρισα όμως σε office για μερικούς λόγους: 1, το πάρε δώσε με τον κόσμο. Το "save as" καταντά κουραστικό, ειδικά για μένα που έχω πισι στο γραφείο. Έγραφα κάτι στο σπίτι για το γραφείο και ήθελε να έχω συνεχώς το μυαλό μου που θα το ανοίξω. 2. dropbox- σαν φανατικός χρήστης από την beta του κιόλας, το χρησιμοποιώ συνέχεια. Δεν έχει preview όμως για τα αρχεία του open office. Ειδικά στην έκδοση για iphone είναι μεγάλο πρόβλημα 3. το παραπάνω σε μικρότερο βαθμό αλλά σε πολλά προγράμματα (πχ mail του iphone) 4. διαμορφώσεις κειμένων- το αρχείο που θα δημιουργήσεις και θα στείλεις σε κάποιον με Open office δεν θα είναι (σχεδόν) ποτέ έτσι όπως το δημιούργησες. Ίσως και μερικά άλλα που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή. Γενικό συμπέρασμα: σαν πρόγραμμα είναι άψογο, δεν θα έχει πρόβλημα. το πρόβλημα ξεκινάει όταν θέλεις να συνεργαστείς με κόσμο/προγράμματα.
parsifal Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Γενικό συμπέρασμα: σαν πρόγραμμα είναι άψογο, δεν θα έχει πρόβλημα. το πρόβλημα ξεκινάει όταν θέλεις να συνεργαστείς με κόσμο/προγράμματα. Για "read/write" κατάσταση όμως, έτσι; Γιατί αν πρόκειται για "read" μόνο, κάνεις το έγγραφό σου export σε PDF format και καθάρισες...
alexzzz Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Για "read/write" κατάσταση όμως, έτσι; Γιατί αν πρόκειται για "read" μόνο, κάνεις το έγγραφό σου export σε PDF format και καθάρισες... Ναι, οκ... ακόμα και εγώ που το έκανα για μένα όταν έγραφα κάτι σπίτι και ήθελα να το τυπώσω στην δουλειά ήταν βραχνάς. Δεν είναι σε βαθμό που να σε αποτρέπει απλά κάποια στιγμή κουράζεσαι... εγώ τουλάχιστον
damastes Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 alexzzz δεν διαφωνώ για τα υπόλοιπα αλλά το 1, είναι κάτι που εύκολα λύνεται tools - options - load/save - general. εκει έχει επιλογές για default file format and ODF settings. Μπορείς να του ορίσεις οταν κάνεις κανονικό save σαν τι να το σώζει. Π.χ
alexzzz Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 alexzzz δεν διαφωνώ για τα υπόλοιπα αλλά το 1, είναι κάτι που εύκολα λύνεται tools - options - load/save - general. εκει έχει επιλογές για default file format and ODF settings. Μπορείς να του ορίσεις οταν κάνεις κανονικό save σαν τι να το σώζει. Π.χ α, δεν το ήξερα αυτό... ευχαριστώ
antreaslam Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 4. διαμορφώσεις κειμένων- το αρχείο που θα δημιουργήσεις και θα στείλεις σε κάποιον με Open office δεν θα είναι (σχεδόν) ποτέ έτσι όπως το δημιούργησες. αυτό με ενοχλεί και εμένα. Βλέπεις, το 80% της δουλειάς μου ειναι σε excel. αν ειναι να μου αλλάζει το φορμάτ κάθε φορά, σε ολα τα reports Που φτιαχνω, πράγματι θα ειναι πολύ κουραστικό... ΥΓ: σαν περιβάλλον? δηλαδή...Τα shortcuts ειναι ιδια? το μενού? (πχ, ειναι στο Data το pivot table, και το Filter?) ... Οι συναρτήσεις δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο? (θα το κατεβασω το βραδυ, και θα το δοκιμάσω το συντομότερο)!
whirlwind Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Πάντως από τη λίγη ενασχόλησή μου με το calc, μου φάνηκε ότι υστερεί σε κάποιες δυνατότητες σε σχέση με το excel. πχ εμένα μου χρειάζεται η παρεμβολή από πολυωνυμική συνάρτηση για κάποια δεδομένα, αλλά το calc δεν την έχει, σε αντίθεση με το excel που έχει μέχρι και 6ου βαθμού. Αλλά γενικά το βρήκα αρκετά πιο δύσχρηστο όσον αφορά κάπως πιο εξελιγμένες δυνατότητες. Αλλά και κάποια αρχεία που είχα δημιουργήσει παλιότερα στο excel, δεν εμφανίζονταν σωστά όταν τα άνοιξα με το calc.
damastes Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 ίσως αυτά βοηθήσουν για αρχή αν έχεις όρεξη για διάβασμα Differences in Use between Calc and Excel OpenOffice Calc User Guide
Bspus Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Το ποσο ευκολη ειναι η μεταβαση εξαρταται αποκλειστικα απο τον τροπο χρησης. Αν θες office μονο και μονο για να ανοιγεις οτι αρχεια σου στελνουν και να γραφεις και καμια σελιδα που και που, η μεταβαση ειναι υποθεση λιγων λεπτων. Αν εισαι ο expert που χρειαζεται και VBA για να γραφει τις δικες του functions στο excel, η απο αυτους που παιζουν στα δακτυλα features σαν το mail merge προφανως το ΟΟ θα σου ξενισει. Εμενα το πιο ενοχλητικο στο ΟΟ ειναι ο χρονος που κανει να φορτωσει, καθως ειναι java δεν ειναι αστραπιαιο σαν το office 2003. Ασημαντο μεν αλλα στα μικρα κρινεται αφου τα σημαντικα θεματα εχουν λυθει προ πολλου
damastes Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Πάντως από τη λίγη ενασχόλησή μου με το calc, μου φάνηκε ότι υστερεί σε κάποιες δυνατότητες σε σχέση με το excel. πχ εμένα μου χρειάζεται η παρεμβολή από πολυωνυμική συνάρτηση για κάποια δεδομένα, αλλά το calc δεν την έχει, σε αντίθεση με το excel που έχει μέχρι και 6ου βαθμού. Αλλά γενικά το βρήκα αρκετά πιο δύσχρηστο όσον αφορά κάπως πιο εξελιγμένες δυνατότητες.Αλλά και κάποια αρχεία που είχα δημιουργήσει παλιότερα στο excel, δεν εμφανίζονταν σωστά όταν τα άνοιξα με το calc. ίσως αυτό βοηθούσε Polynomial regression, αν και σίγουρα δεν είναι τόσο απλο οσο στο excel, αλλά γίνεται. Επίσης βλέπω οτι πολλοί οπου δεν τους καλύπτει το calc χρησιμοποιούν σαν ενναλακτική (δωρεαν κα αυτη) το Gnumeric. --------------------- στις τελευταίες εκδόσεις πιστεύω οτι η ταχύτητα έχει βελτιωθεί σημαντικά πάντως
whirlwind Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 ίσως αυτό βοηθούσε Polynomial regression, αν και σίγουρα δεν είναι τόσο απλο οσο στο excel, αλλά γίνεται. Επίσης βλέπω οτι πολλοί οπου δεν τους καλύπτει το calc χρησιμοποιούν σαν ενναλακτική (δωρεαν κα αυτη) το Gnumeric. --------------------- στις τελευταίες εκδόσεις πιστεύω οτι η ταχύτητα έχει βελτιωθεί σημαντικά πάντως Ευχαριστώ! Είχα ψάξει και γω λίγο στο net για να δω αν υποστηρίζεται, αλλά από ό,τι κατάλαβα ήθελε αρκετό ψάξιμο για να το εφαρμόσω, οπότε το άφησα προς το παρόν. Πάντως το συγκεκριμένο θέμα έχει επισημανθεί αρκετά χρόνια από ό,τι είδα... Θα ψάξω και το gnumeric όταν ξαναχρειαστώ τέτοιες δυνατότητες! Thanks!
mindtrapper Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Αυτό που με έκανε εμένα να γυρίσω πάλι σε MS Office, όσο γελοίο και να ακούγεται, είναι ότι δεν μπορούσα να αλλάξω σελίδα στην παρουσίαση με scroll στο mouse. Δεν ξέρω αν υπήρχε καμιά κριμένη επιλογή η το έφτιαξαν σε κάποια έκδοση, αλλά πραγματικά μου είχε σπάσει τα ... νεύρα. Όλα τα άλλα καλά σχετικά, αλλά δεν έκανα και τίποτα σοβαρό (δουλειά, πανεπιστήμιο).
dinos33 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2010 Εγώ θα ήθελα να πω ότι μη θεωρείτε ότι σε κάθε περίπτωση το Microsoft Office είναι καλύτερο. Τη σχολική χρονιά που μας πέρασε έπρεπε να φτιάξω μια παρουσίαση για μια εργασία στο Power Point, έκατσα, λοιπόν, μια ολόκληρη μέρα και έβαζα custom animations σε όλες τις εικόνες και κατέληξα να έχω την πιο εντυπωσιακή παρουσίαση της τάξης... όταν ήρθε, όμως, η ώρα να το παρουσιάσουμε η καθηγήτρια ζήτησε τα αρχεία για να τα προβάλει απ' το δικό της laptop το οποίο είχε Open Office, με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζει τα περισσότερα animations και η παρούσιαση να καταλήξει σε μια αποτυχία, μιας και αντί για τα στατιστικά που είχα βάλει στην παρουσίαση το Open Office έδειχνε κάτι σαν "4$%5^$@##!#@#!"... αυτό δε σημαίνει ότι το Open Office είναι καλύτερο, αλλά αν είχα φτιάξει την παρουσίαση σε Open Office αντί για MS Office δε θα είχε γίνει αυτή η αποτυχία! Βέβαια, που να περιμένω και εγώ ότι η καθηγήτρια θα χρησιμοποιεί Open Office αντί για MS Office;!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.