Προς το περιεχόμενο

Ψυχαναγκασμού Ανάγνωσμα


EstellePr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποιές μικρές συνήθειες έχουν γίνει πλέον ψυχαναγκασμός?

Ακόμη κι αν δεν το παραδέχονται, αρκετοί ''πάσχουν'' απο ψυχαναγκασμούς.

 

 

 

Φάω δεν φάω βραδυνό, θα πάρω μια οδοντογλυφίδα να καθαρίσω τα δόντια μου. Κάθε βράδυ.

 

Πέφτω για ύπνο κι ενώ έχω πάει τουαλέτα μόλις, σκέφτομαι πως όταν θ' αρχίσω να γλαρώνω, θα με πιάσει, και πάω τουαλέτα, θέλω δεν θέλω.

 

Κάθε βράδυ, πάνω στο τραπεζάκι δίπλα στο κρεβάτι μου, θέλω τα ίδια, συγκεκριμένα αντικείμενα. Αχρείαστα και άσχετα, αλλα τα θέλω.

 

Εάν μου χαλάσει αντικείμενο που μπορεί να φτιαχτεί, ακόμη κι αν κοιμάμαι όρθια ή κάνει σεισμό, θα παλουκωθώ να το φτιάξω, λες και κρέμεται η ζωή μου απο αυτό.

 

Όσες γουλιές και να πιώ, απο νερο κλπ, πρέπει να είναι ζυγές.

 

Μασάω απο τη δεξιά πλευρά φαγητό, και ασυναίσθητα πρέπει να το μασήσω κ απο την αριστερή, και κατα προσέγγιση όσες φορές το μάσησα απο την άλλη.

 

 

 

Your (wrong) turn.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όσες γουλιές και να πιώ, απο νερο κλπ, πρέπει να είναι ζυγές.

 

Μασάω απο τη δεξιά πλευρά φαγητό, και ασυναίσθητα πρέπει να το μασήσω κ απο την αριστερή, και κατα προσέγγιση όσες φορές το μάσησα απο την άλλη.

 

Έχεις πρόβλημα... φιλικά :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέφτω για ύπνο κι ενώ έχω πάει τουαλέτα μόλις, σκέφτομαι πως όταν θ' αρχίσω να γλαρώνω, θα με πιάσει, και πάω τουαλέτα, θέλω δεν θέλω.

 

Αυτό. Και ορισμένες φορές γίνεται αρκετά ενοχλητικό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ιδεο-ψυχαναγκαστική διαταραχή (ΙΨΔ)

 

Η ΙΨΔ είναι μια αγχώδης διαταραχή, η οποία μπορεί να διαρκέσει σε όλη τη ζωή του ατόμου. Τα άτομα με ΙΨΔ τείνουν να παγιδεύονται σε τελετουργίες ανούσιων και αγχογόνων επαναλαμβανόμενων σκέψεων και συμπεριφορών. Αυτές οι τελετουργίες είναι πολύ δύσκολο να σταματήσουν και μπορεί να κυριαρχούν στη ζωή του ατόμου. Τα συμπτώματα της ΙΨΔ ποικίλλουν από ήπια μέχρι σοβαρά. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ΙΨΔ στη σοβαρή της μορφή δεν επιτρέπει στο άτομο να λειτουργεί στην εργασία, στο σχολείο ακόμα και στο σπίτι.

 

Το άτομο που πάσχει από ΙΨΔ υποφέρει από αγχώδεις επίμονες σκέψεις ή ιδεοληψίες και έχει την τάση να κάνει τελετουργίες ή ψυχαναγκασμούς. Ο ασθενής δεν είναι σε θέση να ελέγξει αυτά τα συναισθήματα και τις τελετουργίες. Για παράδειγμα ένα άτομο που πάσχει από ΙΨΔ μπορεί να έχει ιδεοληψίες με μικρόβια ή βρωμιά και να πλένει συνεχώς τα χέρια του, ενώ κάποιο άλλο μπορεί να ελέγχει επανειλημμένα κάποια πράγματα ή να ασχολείται με σκέψεις βίας και φόβου. Σε άτομα με ΙΨΔ συχνά παρατηρείται επίσης ιδεοληπτική καταμέτρηση.

 

Για πολλά χρόνια οι ιατροί πίστευαν ότι η ΙΨΔ ήταν σπάνια νόσος, γιατί έβλεπαν πολύ λίγα άτομα με αυτή τη διαταραχή. Γεγονός είναι ότι πολλά άτομα με ΙΨΔ δεν πήγαιναν ποτέ σε ιατρό και άρα δεν διαγιγνώσκονταν. Τα άτομα αυτά είχαν την τάση να κρύβουν τις επαναλαμβανόμενες σκέψεις και συμπεριφορές τους και απέφευγαν να αναζητήσουν βοήθεια ή θεραπεία. Αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα συμπτώματα είναι τόσο σοβαρά, ώστε οι συγγενείς τους αναγκάζουν να ζητήσουν βοήθεια.

 

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι 2% των ατόμων πάσχει από ΙΨΔ. Αυτό το ποσοστό καθιστά τη νόσο συχνότερη από έναν αριθμό άλλων νοσημάτων όπως η σχιζοφρένεια, η διπολική διαταραχή ή η διαταραχή πανικού. Η ΙΨΔ προσβάλλει άτομα όλων των εθνικοτήτων και όλων των πολιτισμών. Οι άνδρες και οι γυναίκες προσβάλλονται ισότιμα.

 

Τα συμπτώματα της ΙΨΔ συνήθως εμφανίζονται κατά την εφηβεία ή την πρώιμη ενήλικο ζωή. Ορισμένα άτομα εμφανίζουν την νόσο σε ακόμα μικρότερη ηλικία. Η νόσος έχει διαγνωσθεί ακόμα και σε παιδιά 2 ή 3 ετών. Τουλάχιστον το ένα τρίτο των ενηλίκων με ΙΨΔ εμφάνισαν για πρώτη φορά συμπτώματα της νόσου στην παιδική ηλικία. Η ΙΨΔ συνήθως διαρκεί για χρόνια ή ακόμα και δεκαετίες. Κατά φάσεις τα συμπτώματα υφίενται και μπορεί να υπάρχουν μεγάλα χρονικά διαστήματα με ήπια συμπτωματολογία. Παρόλα αυτά τα περισσότερα άτομα με ΙΨΔ παρουσιάζουν χρόνια συμπτωματολογία.

 

Συμπτωματολογία της ΙΨΔ

 

Ιδεοληψίες

 

Οι ιδεοληψίες είναι ανεπιθύμητες σκέψεις ή παρορμήσεις που επανειλημμένα εισβάλλουν στο μυαλό των ατόμων με ΙΨΔ. Τα άτομα με ΙΨΔ συχνά βιώνουν παράλογο φόβο ότι αυτοί ή ένα αγαπημένο τους άτομο μπορεί να πάθει κακό. Μπορεί να έχουν παράλογη ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο μόλυνσης ή λοίμωξης και συχνά υποφέρουν από έντονη παρόρμηση να τα κάνουν όλα τέλεια ή αλάνθαστα. Όσο οι αγχογόνες σκέψεις υπάρχουν συνεχώς στο μυαλό, τα άτομα με ΙΨΔ απορροφώνται πλήρως από προβλήματα όπως:

 

* Ότι μπορεί τα χέρια τους να έχουν μολυνθεί και πρέπει να τα πλύνουν

* Ότι έχουν ξεχάσει το μάτι της κουζίνας αναμμένο

* Φόβο ότι θα κάνουν κακό στο παιδί τους

 

Ψυχαναγκασμοί

 

Ως απάντηση στις ιδεοληψίες τους, τα περισσότερα άτομα με ΙΨΔ καταφεύγουν σε επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές που καλούνται ψυχαναγκασμοί. Οι συχνότεροι από αυτούς είναι το συχνό πλύσιμο και οι έλεγχοι. Ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές, όπως η καταμέτρηση, συχνά συνοδεύουν άλλες ψυχαναγκαστικές πράξεις όπως το πλύσιμο των χεριών.

 

Τα άτομα με ΙΨΔ έχουν την συνήθεια να επαναλαμβάνουν πράγματα και συνεχώς να φυλάσσουν και να τακτοποιούν αντικείμενα προκειμένου να τα κρατήσουν σε πλήρη τάξη και ευθυγράμμιση. Επίσης συχνοί είναι νοητικοί ψυχαναγκασμοί, όπως η επανάληψη προτάσεων, λέξεων ή αριθμών και η δημιουργία λίστας.

 

Η πραγματοποίηση των ψυχαναγκασμών παρέχει μόνο προσωρινή ανακούφιση από το άγχος, ενώ η μη πραγματοποίηση τους αυξάνει προσωρινά το άγχος και προκαλεί δυσφορία.

 

Κατανόηση και επίγνωση

 

Τα άτομα με ΙΨΔ συνήθως συνειδητοποιούν ότι οι ιδεοληψίες και οι ψυχαναγκασμοί τους είναι παράλογοι και εξωπραγματικοί. Οταν έχουν κάποιο βαθμό ελέγχου στις ιδεοληπτικές τους σκέψεις, έχουν επίγνωση της κατάστασης τους. Αντίθετα σε άλλες περιόδους δεν είναι σίγουροι για τους φόβους τους ή μπορεί ακόμα και να πιστεύουν ότι οι παράλογες σκέψεις τους είναι πλήρως λογικές και δικαιολογημένες.

 

Αντίσταση

 

Τα περισσότερα άτομα με ΙΨΔ δίνουν μια συνεχή μάχη με τις ιδεοληψίες τους προκειμένου να αποφύγουν την πραγματοποίηση των ψυχαναγκασμών. Πολλοί είναι σε θέση να ελέγχουν τα ιδεοψυχαναγκαστικά τους συμπτώματα στην εργασία ή το σχολείο. Με την πάροδο του χρόνου, είναι πιθανόν οι αντοχές τους να μειωθούν. Τα συμπτώματα μπορεί να γίνουν τόσο σοβαρά, ώστε οι χρονοβόρες τελετουργίες να καταλάβουν τη ζωή του ατόμου και να το εμποδίζουν να ασχολείται με δραστηριότητες εκτός σπιτιού.

 

Ντροπή και μυστικοπάθεια

 

Τα περισσότερα άτομα με ΙΨΔ προτιμούν να αποκρύψουν τη διαταραχή τους παρά να ζητήσουν βοήθεια. Πολλοί συχνά επιτυγχάνουν να κρύβουν τα ιδεοψυχαναγκαστικά τους συμπτώματα από φίλους και συναδέλφους. Δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα άτομα με ΙΨΔ προσέρχονται στον ψυχίατρο για βοήθεια πολλά χρόνια μετά την έναρξη της διαταραχής. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ορισμένα άτομα μπορεί να έχουν καταφέρει να λειτουργούν παράλληλα με τις συμπεριφορές και τις τελετουργίες, ενώ άλλα μπορεί να χρειαστούν εντατικότερη θεραπεία καθώς τα συμπτώματα τους ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Η ΙΨΔ δεν θα πρέπει να συγχέεται με την τελειομανία. Ορισμένα άτομα θεωρούνται ψυχαναγκαστικά επειδή είναι τελειομανή και πολύ οργανωμένα στην εργασία και τη διασκέδαση τους. Αυτός ο τύπος ψυχαναγκασμού μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος, καθότι συμβάλλει στην αυτοεκτίμηση και την επαγγελματική επιτυχία και διαφέρει πολύ από τις αγχογόνες και διαταρακτικές τελετουργίες και συμπεριφορές της ΙΨΔ.

 

Νοσήματα που σχετίζονται με την ΙΨΔ

 

Ορισμένα άτομα με ΙΨΔ μπορεί επίσης να πάσχουν από κατάθλιψη, διαταραχές πρόσληψης τροφής, κατάχρηση ουσιών, σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας (ADHD) ή άλλες αγχώδεις διαταραχές. Εάν ένα άτομο με ΙΨΔ πάσχει και από άλλη ψυχική διαταραχή, η διάγνωση και θεραπεία της ΙΨΔ είναι δυσκολότερη. Συμπτώματα της ΙΨΔ εκδηλώνονται και σε άλλες εγκεφαλικές διαταραχές, όπως το σύνδρομο Tourette (βλέπε γλωσσάριο).

 

Αιτιολογία

 

Στο παρελθόν τόσο οι ειδικοί όσο και οι απλοί άνθρωποι πίστευαν ότι η ΙΨΔ προκαλείται από τα βιώματα του ατόμου. Σύμφωνα όμως με πρόσφατα αποδεικτικά στοιχεία συμμετέχουν βιολογικοί παράγοντες. Φαίνεται ότι η ΙΨΔ σχετίζεται με ανώμαλη λειτουργία των νευρωνικών κυκλωμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου και δεν είναι αποτέλεσμα μόνο οικογενειακών προβλημάτων ή παιδικών βιωμάτων. Απεικονιστικές τεχνικές του εγκεφάλου, όπως η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων (PET: positron emission tomography) (βλέπε γλωσσάριο), έδωσαν στους ιατρούς τη δυνατότητα να συγκρίνουν εγκεφάλους ατόμων με και χωρίς ΙΨΔ. Στα άτομα που πάσχουν από ΙΨΔ η εγκεφαλική δραστηριότητα διαφέρει από εκείνη των υγιών ατόμων ή ατόμων που πάσχουν από άλλες ψυχικές διαταραχές. Επιπρόσθετα οι απεικονίσεις ΡΕΤ αποκάλυψαν ότι η φαρμακοθεραπεία και η συμπεριφορική θεραπεία σε ασθενείς με ΙΨΔ επιφέρει εγκεφαλικές μεταβολές. Αυτές οι μεταβολές πιθανώς εξηγούν την κλινική βελτίωση που επιφέρει η φαρμακοθεραπεία και η ψυχοθεραπεία. Άλλες μελέτες της δομής του εγκεφάλου με μαγνητική τομογραφία αποκάλυψαν ότι οι εγκέφαλοι των ατόμων με ΙΨΔ έχουν λιγότερη του φυσιολογικού λευκή ουσία, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ΙΨΔ είναι αποτέλεσμα διάχυτης εγκεφαλικής ανωμαλίας. Άλλες θεωρίες τονίζουν τη σημασία της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στη συμπεριφορά και το περιβάλλον, ανάμεσα στις πεποιθήσεις και τη στάση ζωής καθώς και τη σημασία του τρόπου ερμηνείας των πληροφοριών. Τόσο οι συμπεριφορικές και οι γνωσιακές θεωρίες αλλά και οι βιολογικές ερμηνείες παρέχουν σημαντικές εξηγήσεις της αιτιολογίας της ΙΨΔ από διάφορες οπτικές γωνίες.

 

Φαρμακοθεραπεία

 

Τα φάρμακα που επιδρούν στις δράσεις του νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη (5-ΗΤ) στον εγκέφαλο μειώνουν σημαντικά τα συμπτώματα της ΙΨΔ. Αυτά είναι:

 

* Χλωριμιπραμίνη

* Φλουοξετίνη

* Φλουβοξαμίνη

* Σερτραλίνη

* Παροξετίνη

 

Αυτά τα φάρμακα έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στη θεραπεία της ΙΨΔ. Περισσότερο από τα τρία τέταρτα των ασθενών έχει ωφεληθεί από τη χορήγηση αυτών των φαρμάκων.

 

Τα φάρμακα ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της ΙΨΔ μειώνοντας τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των ιδεοληψιών και των καταναγκασμών σε περισσότερους από τους μισούς ασθενείς. Η βελτίωση γίνεται αντιληπτή μετά από τρεις τουλάχιστον εβδομάδες. Εάν ένας ασθενής δεν ανταποκρίνεται καλά σε ένα από αυτά τα φάρμακα ή έχει σοβαρές παρενέργειες, ο θεράπων ιατρός μπορεί να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει άλλο φάρμακο, το οποίο θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Η διακοπή του φαρμάκου σχεδόν αναπόφευκτα θα επιφέρει υποτροπή (βλέπε γλωσσάριο) ακόμα και μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων. Οι περισσότεροι ασθενείς παραμένουν σε φαρμακοθεραπεία εφόρου ζωής, αλλά συχνά η δοσολογία μπορεί να μειωθεί όταν ένας ασθενής παρουσιάζει σταθερή βελτίωση.

 

Αντιψυχωτικά μπορεί να χορηγηθούν για να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των SSRI’s. Αυτό σημαίνει ότι με τους συνδυασμούς φαρμάκων μπορεί κανείς να αναμένει μεγαλύτερη ανακούφιση από τα συμπτώματα. Φαίνεται ότι υπάρχει ισχυρή σχέση ανάμεσα στην ΙΨΔ και τις διαταραχές με τικ και μερικές μελέτες δείχνουν 35% επιπολασμό διαταραχών με τικ σε ασθενείς με ΙΨΔ. Στις διαταραχές με τικ χορηγούνται αντιψυχωτικά.

 

Συμπεριφορική θεραπεία

 

Η παραδοσιακή ψυχοθεραπεία που στοχεύει στο να βοηθήσει τον ασθενή να αναπτύξει επίγνωση του προβλήματος γενικά δεν βοηθά στην ΙΨΔ. Αντίθετα μια ειδική συμπεριφορική θεραπευτική προσέγγιση που καλείται έκθεση και παρεμπόδιση απάντησης (βλέπε γλωσσάριο) είναι αποτελεσματική σε πολλούς ασθενείς. Σε αυτή την προσέγγιση ο ασθενής έρχεται αντιμέτωπος εκούσια και εθελοντικά με το αντικείμενο ή ιδέα που τον φοβίζει, είτε ρεαλιστικά είτε φαντασιωσικά και ταυτόχρονα παροτρύνεται να αποφύγει την τελετουργία με την υποστήριξη και τη δομή που του παρέχει ο θεραπευτής. Για παράδειγμα ένα άτομο με ψυχαναγκασμούς πλύσης χεριών μπορεί να ενθαρρυνθεί ώστε να αγγίξει ένα αντικείμενο που θεωρεί μολυσμένο και στη συνέχεια παροτρύνεται στο να αποφύγει το πλύσιμο των χεριών για αρκετές ώρες μέχρι να μειωθεί το άγχος που έχει δημιουργηθεί.

 

Στη συνέχεια η θεραπεία προχωρά βήμα με βήμα ανάλογα με την ικανότητα του ασθενή να ανεχθεί το άγχος και να ελέγξει τις τελετουργίες. Καθώς η θεραπεία προχωρά οι περισσότεροι ασθενείς σταδιακά βιώνουν λιγότερο άγχος από τις ιδεοληπτικές σκέψεις και είναι σε θέση να αντισταθούν στις ψυχαναγκαστικές παρορμήσεις.

 

Οι μελέτες της θεραπείας συμπεριφοράς έχουν δείξει ενθαρρυντικά αποτελέσματα στους ασθενείς που δεν εγκαταλείπουν τη θεραπεία. Οι ασθενείς με υψηλό κίνητρο και θετική προσωπικότητα συνήθως πάνε καλά με τη θεραπεία συμπεριφοράς.

 

Η επίδραση της ΙΨΔ στην οικογένεια και τους φίλους

 

Οι οικογένειες συχνά δυσκολεύονται να αποδεχθούν το γεγονός ότι το άτομο με ΙΨΔ δεν μπορεί να ελέγξει την διαταρακτική και αγχογόνο συμπεριφορά. Η εκδήλωση θυμού και απογοήτευσης συνήθως αυξάνει την ιδεοψυχαναγκαστική συμπεριφορά και τις τελετουργίες. Οι οικογένειες μπορούν να μάθουν τρόπους να ενθαρρύνουν το άτομο με ΙΨΔ να συνεχίσει τη θεραπεία συμπεριφοράς και / ή τη φαρμακοθεραπεία. Η συμμετοχή στις θεραπευτικές συνεδρίες μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην καλή κατάσταση των ασθενών και των αγαπημένων τους προσώπων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέφτω για ύπνο κι ενώ έχω πάει τουαλέτα μόλις, σκέφτομαι πως όταν θ' αρχίσω να γλαρώνω, θα με πιάσει, και πάω τουαλέτα, θέλω δεν θέλω.

 

Εάν μου χαλάσει αντικείμενο που μπορεί να φτιαχτεί, ακόμη κι αν κοιμάμαι όρθια ή κάνει σεισμό, θα παλουκωθώ να το φτιάξω, λες και κρέμεται η ζωή μου απο αυτό.

 

Αυτά και τα κάδρα. Ισιώνω τα κάδρα παντού. Σε γραφεία, ιατρεία, νοσοκομεία, ξένα σπίτια, τιμές φιλικές. Ισιώνω κάδρα και σε φωτογραφίες με φώτοσοπ.

 

Και μου αρέσει όταν μιλάω στο τηλ να κόβω βόλτες (εκτός αν καπνίζω) και όταν είναι καλοκαίρι, κόβω βόλτες στο σαλόνι που 'χει πλακάκι και πηγαίνω πλακάκι παρά πλακάκι και στις 2 φορές έχω το δικαίωμα να κάνω ένα διαγώνιο. Τις προάλλες προσπαθούσα να πατήσω ένα συγκεκριμένο πλακάκι με αυτούς τους κανόνες (πολλά χιλιόμετρα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα) μέχρι που ο ψυχαναγκασμός πέρασε (γιατί γενικά όταν το βαριέμαι, το κόβω) αλλά με έπιασε να κάτσω να υπολογίσω μαθηματικά αν γίνεται.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέφτω για ύπνο κι ενώ έχω πάει τουαλέτα μόλις, σκέφτομαι πως όταν θ' αρχίσω να γλαρώνω, θα με πιάσει, και πάω τουαλέτα, θέλω δεν θέλω.

 

Κάθε βράδυ, πάνω στο τραπεζάκι δίπλα στο κρεβάτι μου, θέλω τα ίδια, συγκεκριμένα αντικείμενα. Αχρείαστα και άσχετα, αλλα τα θέλω.

 

Μια απ'τα ίδια.

Και σαν αυτό που είπε ο Luci, με πιάνει μερικές φορές και περπατάω πλακάκι-πλακάκι. Από μικρός το'χω αυτό.

 

Επίσης, θέλω τα πράγματα στο γραφείο μου ή στο δωμάτιό μου να είναι ταξινομημένα με συγκεκριμένο τρόπο. Άμα μου τα πειράζουν ή τους αλλάζουν θέση τρελαίνομαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καφές :o:o

 

Σε σημείο που άμα τελειώνει στην δουλειά τα παρατάω όλα και πάω και αγοράζω ...στην σχολή όταν η καφετέρια έκλεινε (ενώ είχα πιει) πήγαινα και παράγγελνα από την καφετέρια ...γενικά όταν είμαι αλλού,και ξέρω κάπου θα κάτσω,θέλω καφέ και ας μην τον πιω :rolleyes:

 

Οταν περπατάω έχω ΠΑΝΤΑ τα κλειδιά μου στο χέρι ...τσάντα που να χωράει ρούχα παπούτσια μπουκάλι ενάμισι λίτρου,τίποτα !εκεί στο χέρι να μην μου φύγουν . Ψυχαναγκασμός να κρατιέμαι από κάπου :rolleyes:

 

και με ενοχλεί όταν το ξυπνητήρι δεν χτυπάει ανά 5 λεπτά ...ο φίλος μου το είχε να χτυπάει 6:00,6:07,6:14 και πάει λέγοντας...δεν ήθελε με τίποτα να ήταν στρόγγυλος αριθμός ...

 

τι χούγια και αυτά :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτο με το βραδινο κατουριμα το εχω κι εγω, δεν το ειχα παντα αλλα μετα απο μια ασχημη ουρολημοξη που επαθα νομιζω τωρα οτι ολη την ωρα κατουριεμαι. ασε που καθε 3 ωρες σηκωνομαι για κατουρημα ειδικα στην ελλαδα που κανει πολυ ζεστη και πινω πολλα νερα.

 

επισης σπανια καταφερνω να μιλαω στο τηλεφωνο και να ειμαι παλουκομενη σε ενα σημειο. κοβω βολτες ολο το σπιτι.

 

εχω μανια με τα αυτοκολλητα. θελω να τα ξεκολλαω απο παντου. απο μπουκαλια κρεμας απο συσκευασιες, μεχρι και απο τα γυαλινα τοιχωματα της στασης του τραμ.

 

ολα μεσα στο σπιτι μου εχουν συγκεκριμενες θεσεις

 

εχω μανια με το να πεταω αχρηστα πραματα. ειμαι υπερ των αδειων χωρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

και με ενοχλεί όταν το ξυπνητήρι δεν χτυπάει ανά 5 λεπτά ...ο φίλος μου το είχε να χτυπάει 6:00,6:07,6:14 και πάει λέγοντας...δεν ήθελε με τίποτα να ήταν στρόγγυλος αριθμός ...

 

τι χούγια και αυτά :rolleyes:

 

Γιατί τα 5 λεπτά είναι στρογγυλά... και τα 7 όχι? :-)

Εγώ στο volume level του στερεοφωνικού του αυτοκινήτου, επιλέγω πάντα ζυγό αριθμό, 34, 36 κ.ο.κ. Αν κάποιος το δυναμώσει ή το χαμηλώσει και το αφήσει σε μονό αριθμό, σπεύδω να το διορθώσω Άμεσα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πφ κάτι με ρώτησες τώρα :lol:

 

5,10,15 πως λέγεται ; ναι και αυτό που έχεις εσύ είναι καθαρά ψυχαναγκασμός :-D

 

καμιά φορά θες να το πεις σε άλλους και αυτοί σε κοροϊδεύουν :fear:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό με τα κλειδιά στο χέρι το έχω κι εγώ. Πρέπει να κρατάω κάτι, οπωσδήποτε όταν περπατώ.

 

Όπως και με το volume στο αυτοκίνητο. Τους βλέπω, κ δίνουν μια, είτε ανοίγουν είτε χαμηλώνουν την ένταση, κ καρφωνεται το μάτι μου εκεί, αν τύχει κ κάτσει σε μονό αριθμό, το αλλάζω σε ζυγό.

 

 

 

 

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...