Προς το περιεχόμενο

νεογεννητο γατακι.συμβουλες?

11demian111

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν ειναι το αγελαδινο γαλα που προκαλει το προβλημα αλλα η λακτοζη που υπαρχει σε αυτο καθως και οτι ενα μεγαλο ποσοστο γατων ειναι δυσανεκτικές στη λακτοζη. Μπορεις πολυ απλα να βρεις γαλα χωρις λακτοζη και τα το ταισεις οσο θελεις. Τα γαλατα για γατες ειναι ολα χωρις λακτοζη αγελαδινα με εξτρα ταυρινες και αλλες βλακειες που δεν χρειαζονται.

δικαιο εχεις δικο μου λαθος, οπως και να εχει παντως για κανα δυο βδομαδες πινουν γαλα(ο δικος μου ουτε που να το δει απο τοτε,πλεον το αγνοει επιδικτηκα)οποτε και ειδικο να παρεις δε πειραζει,σε θεμα χρηματων δηλαδη,αντε να σου παει κανα ταλιρο παραπανο απο οτι αν παερις χωρις λακτοζη και θα εχεις και το κεφαλι σου ησυχο...

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν ειναι το αγελαδινο γαλα που προκαλει το προβλημα αλλα η λακτοζη που υπαρχει σε αυτο καθως και οτι ενα μεγαλο ποσοστο γατων ειναι δυσανεκτικές στη λακτοζη. Μπορεις πολυ απλα να βρεις γαλα χωρις λακτοζη και τα το ταισεις οσο θελεις. Τα γαλατα για γατες ειναι ολα χωρις λακτοζη αγελαδινα με εξτρα ταυρινες και αλλες βλακειες που δεν χρειαζονται.

δικαιο εχεις δικο μου λαθος, οπως και να εχει παντως για κανα δυο βδομαδες πινουν γαλα(ο δικος μου ουτε που να το δει απο τοτε,πλεον το αγνοει επιδικτηκα)οποτε και ειδικο να παρεις δε πειραζει,σε θεμα χρηματων δηλαδη,αντε να σου παει κανα ταλιρο παραπανο απο οτι αν παερις χωρις λακτοζη και θα εχεις και το κεφαλι σου ησυχο...

Δημοσ.
μονο χαλαρωσε,εντελως ηρεμο εγινε

και pic καθως κοιμαται στον ωμο μου

Βρήκε οικογένεια το γατάκι. Εμβολιασμούς πότε αρχίζει σε ποιά ηλικία ?

Δημοσ.
Τι να πω..Πάντως δεν νομίζω να βγάλανε τυχαία το ειδικό γάλα για νεογέννητα γατάκια.

Γενικα τα petshop και ολα αυτα τα σχετικα παντα εφευρισκουν ιστοριες για να εκμεταλευτουν την αγαπη ενος ασχετου φιλοζωου, -προφανως αφου δεν σπουδασε κτηνιατρος-.

Δε λεω οτι αποκλειεται να τα ενοχλει το συνηθισμενο γαλα πχ, αλλα εγω παντα τις γατες μου τις εδινα το κλασσικο γαλα που πινω κι εγω, δεν επαθε καμια κατι. Οποτε δεν βλεπω το λογο να πληρωσω καπελο για να τους παιρνω "ειδικο γαλα".

Και καμια διαροια να κανουν που και που, μεταξυ μας δεν θα παθουν και τιποτα, ουτε και θα μου καταρακωθει η ψυχολογια επειδη η γατα σημερα δεν ενεργηθηκε φυσιολογικα...

Και οι τροφες για γατες, τα ιδια γραφουν στη συσκευασια αμα δεις. Θρεπτικα συστατικα η μια, βιταμινες για το τριχωμα η αλλη, συστατικα για καλη πεψη η τριτη κλπ κλπ... Ε εγω που ταιζω η με αποφαγια η με σαρδελες τις γατες μου δεν ειδα καμια γατα καραφλη επειδη δεν την ταιζα "ειδικες τροφες για λαμπειρο και υγιες τριχωμα".

Για τους εμβολιασμους που ρωτηθηκε νομιζω γυρω στους 4 μηνες το πας να του κανει μερικα στανταρ εμβολια -αν και εγω τις τελευταιες γατες που ειχα επαψα να τις εμβολιαζω-.

Σημαντικοτατο ειναι να την τσεκαρεις συχνα για παρασιτα -κυριως για ψιλους-, ειδικα αν τη βαζεις μεσα στο σπιτι. Και σε περιπτωση που κολησει 1 φορα ψιλους -που σημαινει οτι στο χωρο που κυκλοφορει υπαρχουν και θα ξανακολησει- θα πρεπει να φροντισεις να προλαμβανεις την προσβολη της.

Γενικα υπαρχει μια φιλοσοφια στη μεγαλωμα του ζωου. Η το αντιμετωπιζεις ως ανθρωπο και φροντιζεις να του παρεχεις full extra σε θεματα διατροφης, υγιεινης, ανεσης κλπ, με το αντιστοιχο κοστος, ή απλα συνηδιτοποιεις οτι προκειται για ενα ακομα ζωο απο τα εκατομυρια το οποιο ωστοσο ζει σε εξαιρετικες συνθηκες σε σχεση με αλλα. Οποτε δεν χρειαζεται να του προσφερεις τιποτα extra εμπορευματα απο αυτα που σου πλασαρουν κτηνιατροι/petshops/διαφημισεις κλπ, καθως οσα του παρεχονται ειναι ηδη υπεραρκετα σε σχεση με το μεσο ορο. Ε ενταξει, κανα εμβολιο, καμια στειρωση ισως, προληψη για παρασιτα και ως εκει. Το ζωο στα υπολοιπα θα προσαρμοστει μια χαρα απο μονο του και θα ζησει ζωη χαρισαμενη.

Δημοσ.

στους δυο μηνες.και αν δε ξερεις κτηνιατρο,η δεν εμπιστευσαι καποιον στη περιοχη σου η γα οικονομικους λογους μπορεις να πεις στη φιλοζωικη της περιοχης σου η απλα να παρεις τηλ. για συμβουλες.εμενα η κτηνιατρος ελλειπε διακοπες οταν το βρηκα οποτε πηρα κανα δυο φορες και βοηθανε αρκετα.προθημοποιηθηκαν να στειλουν και κτηνιατρο για να του κανει εξετασεις και εμβολια και ενημερωση σε μας.

Δημοσ.

Όπως λέει κι ο φίλος μας παραπάνω, πρέπει να συννενοηθείς με τους δικούς σου και να επισκεφτείτε γιατρό ώστε να γίνουν τα απαραίτητα εμβόλια, γιατί τα γατάκια ναι μεν είναι γουστόζικα & παιχνιδιάρικα, αλλά υπάρχουν κίνδυνοι γι αρρώστιες που πολλές είναι σοβαρές, όπως το τοξόπλασμα κλπ.

...βρές του κι ένα όνομα (ινσομίνα ή ινσόμνος π.χ) και άντε καλή παρεούλα νάχετε, χε χε :-)

Δημοσ.

στον δευτερο μηνα θα γινουν οι εμβολιασμοι

οσο για το γαλα,πηραμε ειδικο,την δουλεια του την κανει

φιλοζωικη στα γιαννενα υπαρχει???

Δημοσ.

Φιλοζωική στα Γιάννενα δεν νομίζω να υπάρχει(το ταμειον ειναι μειον).

Ετσι και αλλιώς μην περιμένεις να κανουν κάτι για το γατάκι σου καθώς υπάρχει υπερπληθυσμός από αδέσπτοτα και ότι πληροφορίες χρειαζόσουν τις έδωσε ο κτηνίατρος και τα παιδιά εδώ στο φόρουμ:).Στην περιπτωση που δεν μπορείς να το κρατήσεις πάλι δεν μπορούν ούτε αυτοι καθώς ήδη όλες οι φιλοζωικές είναι υπερπλήρεις και πανί-με-πανί.

Δεν έχουν τα χρήματα και τις εγκαταστάσεις για να τα προσέξουν και τα περισσότερα συνήθως μένουν σε σπίτια εθελοντών μέχρι να βρεθεί κάποιος να τα υιοθετήσει, που συνήθως δεν βρίσκεται (οι ελληνάρες θέλουν καθαρόαιμα και τα ακουμπάνε στα pet shops) και τελικά μένουν εκεί.Βέβαια στην περίπτωση που δεν μπορείς να το κρατήσεις μπορείς να ζητήσεις να βάλουν κάπου μια αγγελία υιοθεσίας αν και δεν έχει πολλές ελπίδες.Επίσης θα πρέπει να μεγαλώσει το γατάκι σου και όταν γίνει αυτό δεν νομίζω ότι πλέον θα θες να το δώσεις;)

Δημοσ.

Φιλοζωική στα Γιάννενα δεν νομίζω να υπάρχει(το ταμειον ειναι μειον).

Ετσι και αλλιώς μην περιμένεις να κανουν κάτι για το γατάκι σου καθώς υπάρχει υπερπληθυσμός από αδέσπτοτα και ότι πληροφορίες χρειαζόσουν τις έδωσε ο κτηνίατρος και τα παιδιά εδώ στο φόρουμ:).Στην περιπτωση που δεν μπορείς να το κρατήσεις πάλι δεν μπορούν ούτε αυτοι καθώς ήδη όλες οι φιλοζωικές είναι υπερπλήρεις και πανί-με-πανί.

Δεν έχουν τα χρήματα και τις εγκαταστάσεις για να τα προσέξουν και τα περισσότερα συνήθως μένουν σε σπίτια εθελοντών μέχρι να βρεθεί κάποιος να τα υιοθετήσει, που συνήθως δεν βρίσκεται (οι ελληνάρες θέλουν καθαρόαιμα και τα ακουμπάνε στα pet shops) και τελικά μένουν εκεί.Βέβαια στην περίπτωση που δεν μπορείς να το κρατήσεις μπορείς να ζητήσεις να βάλουν κάπου μια αγγελία υιοθεσίας αν και δεν έχει πολλές ελπίδες.Επίσης θα πρέπει να μεγαλώσει το γατάκι σου και όταν γίνει αυτό δεν νομίζω ότι πλέον θα θες να το δώσεις;)

Δημοσ.
Γενικα τα petshop και ολα αυτα τα σχετικα παντα εφευρισκουν ιστοριες για να εκμεταλευτουν την αγαπη ενος ασχετου φιλοζωου, -προφανως αφου δεν σπουδασε κτηνιατρος-.

Δε λεω οτι αποκλειεται να τα ενοχλει το συνηθισμενο γαλα πχ, αλλα εγω παντα τις γατες μου τις εδινα το κλασσικο γαλα που πινω κι εγω, δεν επαθε καμια κατι. Οποτε δεν βλεπω το λογο να πληρωσω καπελο για να τους παιρνω "ειδικο γαλα".

Και καμια διαροια να κανουν που και που, μεταξυ μας δεν θα παθουν και τιποτα, ουτε και θα μου καταρακωθει η ψυχολογια επειδη η γατα σημερα δεν ενεργηθηκε φυσιολογικα...

Και οι τροφες για γατες, τα ιδια γραφουν στη συσκευασια αμα δεις. Θρεπτικα συστατικα η μια, βιταμινες για το τριχωμα η αλλη, συστατικα για καλη πεψη η τριτη κλπ κλπ... Ε εγω που ταιζω η με αποφαγια η με σαρδελες τις γατες μου δεν ειδα καμια γατα καραφλη επειδη δεν την ταιζα "ειδικες τροφες για λαμπειρο και υγιες τριχωμα".

Για τους εμβολιασμους που ρωτηθηκε νομιζω γυρω στους 4 μηνες το πας να του κανει μερικα στανταρ εμβολια -αν και εγω τις τελευταιες γατες που ειχα επαψα να τις εμβολιαζω-.

Σημαντικοτατο ειναι να την τσεκαρεις συχνα για παρασιτα -κυριως για ψιλους-, ειδικα αν τη βαζεις μεσα στο σπιτι. Και σε περιπτωση που κολησει 1 φορα ψιλους -που σημαινει οτι στο χωρο που κυκλοφορει υπαρχουν και θα ξανακολησει- θα πρεπει να φροντισεις να προλαμβανεις την προσβολη της.

Γενικα υπαρχει μια φιλοσοφια στη μεγαλωμα του ζωου. Η το αντιμετωπιζεις ως ανθρωπο και φροντιζεις να του παρεχεις full extra σε θεματα διατροφης, υγιεινης, ανεσης κλπ, με το αντιστοιχο κοστος, ή απλα συνηδιτοποιεις οτι προκειται για ενα ακομα ζωο απο τα εκατομυρια το οποιο ωστοσο ζει σε εξαιρετικες συνθηκες σε σχεση με αλλα. Οποτε δεν χρειαζεται να του προσφερεις τιποτα extra εμπορευματα απο αυτα που σου πλασαρουν κτηνιατροι/petshops/διαφημισεις κλπ, καθως οσα του παρεχονται ειναι ηδη υπεραρκετα σε σχεση με το μεσο ορο. Ε ενταξει, κανα εμβολιο, καμια στειρωση ισως, προληψη για παρασιτα και ως εκει. Το ζωο στα υπολοιπα θα προσαρμοστει μια χαρα απο μονο του και θα ζησει ζωη χαρισαμενη.

εντελως... μα εντελως!!!... ακυρο ποστ! :mad:

παιδια εαν δεν γνωριζουμε καποια πραγματα μην λεμε οτι θελουμε.

ακου να μην κανεις εμβολια στα ζωα... τι αλλο θα ακουσουμε.

δυστυχως λογω της παραπανω νοοτροπιας εχουν γεμισει οι δρομοι απο αρρωστα και αδεσποτα ζωα.

Δημοσ.

εντελως... μα εντελως!!!... ακυρο ποστ! :mad:

παιδια εαν δεν γνωριζουμε καποια πραγματα μην λεμε οτι θελουμε.

ακου να μην κανεις εμβολια στα ζωα... τι αλλο θα ακουσουμε.

δυστυχως λογω της παραπανω νοοτροπιας εχουν γεμισει οι δρομοι απο αρρωστα και αδεσποτα ζωα.

Δημοσ.

παιδια,δυστυχως το γατακι απεβιωσε εις Κυριον...δεν ξερω απο τι...

σας ευχαριστω ολους παντως για τις συμβουλες σας.εζησε καλα οσο εζησε

Δημοσ.

χωρίς να θέλω να προσβάλω την εμπειρία ή την γνώμη κανενός, όταν αυτή την εμπειρία/γνώμη την "βαραίνουμε" με το "γενικά" θέλοντας να δείξουμε ότι ΕΤΣΙ είναι και δεν σηκώνει συζήτηση νομίζω ότι κάπου υπάρχει λάθος

δεν έχω pet shop και σίγουρα κάποιοι στο χώρο υπρβάλουν

έχουμε ένα σκυλί και τρεις γάτες αλλά μέχρι εκεί. ειναι τα τα ζωάκια μας τα οποία τα φροντίζουμε όσο γίνεται χωρίς υπερβολές νομίζω.

αν πάθουν διάρροια θα δω τι μπορεί να φταίει αλλά με την ψυχολογία μου στη θέση της.

ΓΕΝΙΚΑ νομίζω ότι είμαστε ψιλονορμάλ. Στο θέμα της διατροφής υποκύψαμε στη συνομωσία των pet shop και των κτηνιάτρων και τους δίνουμε (στις γάτες) την ειδική τροφή για προστασία του ουροποιητικού τους συστήματος. ΓΕΝΙΚΑ όμως δεν πέσαμε στην διαδικασία των ακριβών επώνυμων συσκευασμένων τροφών. Αυτά ΓΕΝΙΚΑ:-)

Κάποτε σε μια ταινία ελληνική (δεν θυμάμαι ποια) άκουσα την ατάκα "Το ποτέ και το πάντα είναι πολύ μεγάλες κουβέντες και καλά θα κάνουμ να τις αφήσουμε στην ησυχία τους". Θα έλεγα να κάνουμε το ίδιο και με το "Γενικά". Εκτός αν έχουμε στα χέρια μας πρόσφατη έρευνα που το στηρίζει

ζητώ συγνώμη για το off topic και για το γεγονός ότι δεν πρόσθεσα ιδαιίτερα κάτι στην συζήτηση

συζήτηση η οποία μάλλον πήρε τέλος αφού ο μικρούλης για τον οποίο ανοίχτηκε το θέμα, τελικά δεν τα κατάφερε.

ένα ακόμα μπράβο στον φίλο που έκανε την προσπάθεια. άσχετα αν σε κάποιον αρέσουν τα ζώα ή όχι είναι παρήγορο ότι γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν, παρατηρούν αλλά και προσπάθούν

Δημοσ.
παιδια,δυστυχως το γατακι απεβιωσε εις Κυριον...δεν ξερω απο τι...

σας ευχαριστω ολους παντως για τις συμβουλες σας.εζησε καλα οσο εζησε

Πωω κρίμα..Τελικά είναι θέμα τύχης αν θα επιζήσει ένα γατάκι/σκυλάκι/whatever μακριά απο τη μάνα του, έτσι?

Δημοσ.
Πωω κρίμα..Τελικά είναι θέμα τύχης αν θα επιζήσει ένα γατάκι/σκυλάκι/whatever μακριά απο τη μάνα του, έτσι?

κριμα για το ζωακι....

δεν ειναι μονο θεμα τυχης ομως, περισσοτερο θεμα σωστης φροντιδας ειναι. δεν εχουν ολοι την ιδια υπομονη ομως, ειτε απο θεμα χρονου, ειτε απο θεμα χρηματων.

οσα γατια νεογενητα επεσαν στα χερια μου μεχρι τωρα μεγαλωσαν κανονικα και ειτε τα κρατησα, ειτε τα εδωσα σε οικογενειες που τα αγαπανε.

τι να πω, ισως ειμαι η περιπτωση...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...