Michaels_V2 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Καλησπερα θα ηθελα να μαθω τι δουλεια κανει το antialiasing....οταν ανοιγω το ccc και παω 3d εχεθ διαφορες στηλες η δευτερη λεγεται AA και η επομενη λειτουργια ΑΑ τι κανουν αυτες?την 2 την εχω επιπεδο 8x την 3 στη μεση....μεσα στα παιχνιδια υπαρχει επιλογη antialaising τι να το βαζω 8χ?δν ξερω τι κανουν ολα αυτα....και υα ηθελα να μαθω!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-aliasing http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-aliasing_filter wikipedia κλασικά...
Michaels_V2 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 α ωραια κατι να διαβαζω.....εγω ομως πρεπει οτι το εχω στο ccc πχ 8χ να το βαζω και στα παιχνιδια τοσο?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 θα το βάζεις όσο πιο ψηλά μπορείς αρκεί να έχεις αποδεκτά Frames Per Second...
Michaels_V2 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 σε τι ποσοστο ειναι αποδεκτα αυτα και πως θα τα βλεπω???
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 τα minimum frames να είναι πάνω από 30 τα βλέπεις είτε με διάφορες εντολές ανάλογα το game ή με κάποιο πρόγραμμα που τρέχει παράλλημα με το game όπως το FRAPS
Michaels_V2 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 μαν να σε εχει καλα ο θεος ευχαριστωωωωωωω ---------- Προσθήκη 18-08-2010 στις 00:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 17-08-2010 στις 20:40 ---------- το εβαλα το προγραμματακι το ανοιγω πηγα στην καρτελα fps δν πειραξα τπτ ανοιξα μετα το CoH και οταν επαιζα εννοειται ολα τερμα και το antialaising 8χ πανω αριστερα μου βγαζει εναν αριθμο και πεζει απο 55 μεχρι 63.....τι ειναι αυτο??χρειαζεται να πατησω μηπως f11 η f 12?η να αλλαξω καποια ρυθμιση απο το προγραμματακι?
Luciddream Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 πανω αριστερα μου βγαζει εναν αριθμο και πεζει απο 55 μεχρι 63.....τι ειναι αυτο?? είναι τα fps που τρέχει το game (frames per second) με λίγα λόγια είναι το πόσες εικόνες στέλνει η κάρτα γραφικών στην οθόνη σου κάθε δευτερόλεπτο ... όσο πιο μεγάλο αυτο το νούμερο τόσο πιο γρήγορα τρέχει το game... αν μειώσεις το anti-aliasing τότε μπορεί αυτό το νούμερο να ανέβει... μερικοί το θεωρούν αποδεκτό νούμερο άλλοι θέλουν περισσότερα... εγώ προσωπικά τα έχω όλα off (anti-aliasing κτλπ) στα περισσότερα παιχνίδια γιατι θέλω ακόμα και το τελευταίο frame
Darth_Fanis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μια χαρά είσαι. 55-63 είναι πολύ καλά. Με τη κάρτα που έχεις μη φοβάσαι τίποτα....
Ailuros Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 τα minimum frames να είναι πάνω από 30 τα βλέπεις είτε με διάφορες εντολές ανάλογα το game ή με κάποιο πρόγραμμα που τρέχει παράλλημα με το game όπως το FRAPS Yποκειμενικό. Πάντα ανάλογα με την εφαρμογή και το τι ο καθένας αντιλαμβάνεται ως "fluent". Εμένα μπορεί να μου αρκούν 30fps σε εφαρμογή Χ στον άλλο όχι. Δεν χρειάζεται καν μετροπρόγραμμα ή FRAPS. Ξεκινάς παιχνίδι και βλέπεις τι ακριβώς ταιριάζει καλύτερα στα δικά σου γούστα. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: καλό είναι να βάζεις κάποιον να χρησιμοποιεί ΑΑ αλλά εγώ θα ρωτούσα πρωταρχικά αν βλέπει την διαφορά. Δεν είναι το κάθε μάτι εκπαιδευμένο να βλέπει τέτοιου είδους διαφορές. Το σενάριο "wow παίζω με 8xAA αλλά δεν ξέρω τι μου κάνει ακριβώς" είναι το λιγότερο αστείο. Το multisampling AA που διαθέτουμε σήμερα κυρίως έχει την ουσιαστική λογική να χρησιμοποιείς την μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση που σου επιτρέπουν οι επιδόσεις με τα περισσότερα δυνατά δείγματα ΑΑ. Αν είναι να κατέβεις ανάλυση για να έχεις ΑΑ τότε μάλλον κάποιος δεν έχει καταλάβει το όλο νόημα της υπόθεσης. My 2 cents.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 δεν τον έβαλε κανείς να χρησιμοποιεί ΑΑ, το είχε αποφασίσει και ρωτούσε τι ακριβώς θα βάζει... δεν νομίζω ότι πρότεινε κάποιος να κατεβάζουμε ανάλυση ή settings για να βάζουμε ΑΑ...
Luciddream Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 πάντως αυτό για τα minimum 30 fps... :shock: εγώ θα βάλω ένα minimum 60...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Super Moderators Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 όχι τα average fps να είναι το λιγότερο 30, αλλά τα minumum fps να είναι το λιγότερο 30...που σημαίνει ότι τα avg & max είναι αρκετά πιο πάνω...
Ailuros Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 δεν τον έβαλε κανείς να χρησιμοποιεί ΑΑ, το είχε αποφασίσει και ρωτούσε τι ακριβώς θα βάζει... Δεν μου έδωσε αυτή την αίσθηση το παλληκάρι στην πρώτη του συμμετοχή. Περισσότερο κάποιον που ανακαλύπτει κάτι καινούργιο και θέλει να το εξερευνήσει. δεν νομίζω ότι πρότεινε κάποιος να κατεβάζουμε ανάλυση ή settings για να βάζουμε ΑΑ... Δεν ισχυρίστηκα ότι το είπε κάποιος. Το ουσιαστικό νόημα είναι ότι αν η οθόνη σου για παράδειγμα υποστηρίζει μέχρι 1920*1200 και σηκώνει ανεκτές επιδόσεις για τα υποκειμενικά γούστα του καθένα χωρίς ΑΑ, εκεί θα πρέπει να μείνει. Δεν είναι βρέξει χιονίσει ΑΑ γενικά, αυτό εννοώ και όχι κάτι άλλο. ---------- Προσθήκη στις 15:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:59 ---------- όχι τα average fps να είναι το λιγότερο 30, αλλά τα minumum fps να είναι το λιγότερο 30...που σημαίνει ότι τα avg & max είναι αρκετά πιο πάνω... Byte me, αλλά εγώ γιατί σαν πνεύμα αντιλογίας που είμαι έχω πετύχει παιχνίδια με ελάχιστες επιδόσεις στα 30 να μην είναι ομαλή η κίνηση για τα δικά μου γούστα; Οι ΠΟΛΥ απότομες διακυμάνσεις στο framerate είναι που δίνουν την αίσθηση του "stuttering" και ας μην πέφτουν οι επιδόσεις ενίοτε κάτω από τα 30. ΄Ασε που οι ελάχιστες επιδόσεις είναι συχνότερα υπόθεση επεξεργαστή παρά κάρτας γραφικών εκτός αν μιλάμε για σπάνιες (σημερινές) εξαιρέσεις με τρελλές δόσεις γεωμετρίας όπου βοηθάει να έχεις μια Thermi
konstantinos77 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 όχι τα average fps να είναι το λιγότερο 30, αλλά τα minumum fps να είναι το λιγότερο 30...που σημαίνει ότι τα avg & max είναι αρκετά πιο πάνω... Aν πχ τα min fps ειναι 30 ,στο πεδιο τιμων αυτο δηλαδη το αποδεκτο που λες,αλλα κανει τσιμπηματα σε dt στα 10 ,στα 15 οποτε το fraps σου δειξει min fps 10 ουσιαστικα ευχαριστημενος δεν θα εισαι ?Αφου το average min fps(αδοκιμο λιγο ) θα ειναι 30 .Ουσιαστικα δηλαδη καλο ειναι να παρατηρεις την καμπυλη για μενα .Το να δω μια τιμη στο fraps min fps=10 δεν μου λεει κατι αν εγινε για 1 sec και ολες οι αλλες τιμες ειναι πανω απο 30.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.