waves Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Καλησπέρα σε όλους, Έχω ένα iMac 24άρι 2,8Ghz και το SuperDrive του, παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: Αν του βάλω ένα κενό (άγραφο) CD, δεν το αναγνωρίζει και το ξαναβγάζει έξω! Αν του βάλω, όμως ένα οποιοδήποτε γραμμένο CD ή και DVD το παίζει κανονικά! ----- Αν το ίδιο άγραφο CD το βάλω σε ένα 13άρι MacBook το αναγνωρίζει και το παίζει κανονικά!! Καμιά ιδέα;;;
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Έχεις δοκιμάσει με περισσότερα από ένα είδος άγραφου CD;
Labfrog Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Πιθανόν βλακεία θα πω αλλά έχεις κοιτάξει στο preferences εκεί στο CDs & DVDs τι έχεις βάλει για τα blank? Αν και δεν έχει επιλογή eject αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
waves Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Όχι, στα preferences έχω βάλει να ζητάει τι θα κάνω με το cd. Δεν έχω δοκιμάσει με άλλο είδος άγραφου cd, αλλά με πάρα πολλά TDK. Λες να φταίει η μάρκα;
kdiamant Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Όχι, στα preferences έχω βάλει να ζητάει τι θα κάνω με το cd. Δεν έχω δοκιμάσει με άλλο είδος άγραφου cd, αλλά με πάρα πολλά TDK. Λες να φταίει η μάρκα; Καλησπέρα. Εγώ θα σου πώ ότι σε MacBook Pro Unibody που δοκίμασα 5 DVD-Dual Layer μάρκας EMTEC όλα μετά απο λίγη ώρα μου τα έκαιγε. Συγκερκιμένα μου πέταγε το toast και hardware error. Με το που δοκίμασα μάρκα Vermbatim έγραψα 2 και σε κανένα δεν μου έβγαλε πρόβλημα. Επομένως θα σου έλεγα να δοκιμάσεις άλλη μάρκα και εσύ...
cassidy Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Νομίζω είναι στάνταρ συμπεριφορά superdrive που τά 'χει παίξει. Πότε το πήρες το iMac;
tempo Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 γενικά πολύ ευαίσθητο το βρίσκω το superdrive...
waves Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Νομίζω είναι στάνταρ συμπεριφορά superdrive που τά 'χει παίξει. Πότε το πήρες το iMac; Το έχω δύο χρόνια. Το θέμα είναι, ότι άλλα Cds ή DVDs τα παίζει κανονικά. Μόνο τα άγραφα tdk δεν αναγνωρίζει. Αξίζει η αντικατάστασή του;; Πόσο πάει;
Labfrog Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Φήμες λένε ότι πάει γύρω στο 200άρι. Τώρα μπορεί να κάνω λάθος και να σου λέω μπούρδες. Άρα μάλλον δεν αξίζει. Παίρνεις ένα external και είασι gg. Και γω έτσι το χω. Και ναι ίσως απλά να τα χει παίξει. Εμένα διάβαζε όλα τα cd και blank dvds. Dvd με ταινία όχι και δεν έφταιγε το region σίγουρα. @tempo:Δεν είναι ευαίσθητο. Φτηνιάρικο είναι και μου κάνει τεράστια εντύπωση γιατί αυτή η Apple δεν τα αλλάζει. 2 mbp είχα, και τα 2 με πολύ μέτρια χρήση του drive σε ένα χρόνο άρχισαν τα προβλήματα. Στο 1 μάλιστα, ούτε το upgrade dvd του snow leopard δεν διάβαζε. Με firewire πέρασα το λειτουργικό. Αν είνια δυνατόν....
haHa Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Και εμενα μου μοιαζει για κλασσικο προβλημα στο φθηνιαρικο superdrive.. Αν πιανουν τα χερια σου , μπορεις νομιζω να το αλλαξεις και μονος σου με κοστος περι τα 50€.
kpartsi Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Φήμες λένε ότι πάει γύρω στο 200άρι. Τώρα μπορεί να κάνω λάθος και να σου λέω μπούρδες. Άρα μάλλον δεν αξίζει. Παίρνεις ένα external και είασι gg. Και γω έτσι το χω. Και ναι ίσως απλά να τα χει παίξει. Εμένα διάβαζε όλα τα cd και blank dvds. Dvd με ταινία όχι και δεν έφταιγε το region σίγουρα. @tempo:Δεν είναι ευαίσθητο. Φτηνιάρικο είναι και μου κάνει τεράστια εντύπωση γιατί αυτή η Apple δεν τα αλλάζει. 2 mbp είχα, και τα 2 με πολύ μέτρια χρήση του drive σε ένα χρόνο άρχισαν τα προβλήματα. Στο 1 μάλιστα, ούτε το upgrade dvd του snow leopard δεν διάβαζε. Με firewire πέρασα το λειτουργικό. Αν είνια δυνατόν.... Ακριβώς το ίδιο και στο δικό μου MBP. Τα μισά δισκάκια (γραμμένα ή άγραφα) δεν τα διαβάζει και η αποθέωση ήταν όταν δεν διάβαζε το αυθεντικό DVD του Snow Leopard για να κάνω εγκατάσταση λειτουργικού. Σε αυτή και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιώ ένα εξωτερικό USB LG. Η σκέψη είναι πλέον να αντικαταστήσω το superdrive με δεύτερο σκληρό!
Labfrog Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Ακριβώς το ίδιο και στο δικό μου MBP. Τα μισά δισκάκια (γραμμένα ή άγραφα) δεν τα διαβάζει και η αποθέωση ήταν όταν δεν διάβαζε το αυθεντικό DVD του Snow Leopard για να κάνω εγκατάσταση λειτουργικού. Σε αυτή και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιώ ένα εξωτερικό USB LG. Η σκέψη είναι πλέον να αντικαταστήσω το superdrive με δεύτερο σκληρό! Είχα δοκιμάσει με εξωτερικό usb sony και τίποτα...
kpartsi Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Είχα δοκιμάσει με εξωτερικό usb sony και τίποτα... Εμένα το LG δουλεύει άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν είχε ούτε ανάγκη από drivers, ούτε τίποτα.... plug n play και δούλεψε αμέσως!
Labfrog Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Όχι και μένα γενικά δουλεύει απλά δεν δούλεψε με το installation. Ο "χαλασμένος" υπολογιστής διάβαζε άλλα cd που έβαζα στο external αλλά όταν bootαρα από το cd τπτ... Πιθανόν κάτι να παρέληψα ή απλά να το έκανα λάθος ξέρω γω... Σορρυ για το offtopic OP.
Labfrog Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Όχι και μένα γενικά δουλεύει απλά δεν δούλεψε με το installation. Ο "χαλασμένος" υπολογιστής διάβαζε άλλα cd που έβαζα στο external αλλά όταν bootαρα από το cd τπτ... Πιθανόν κάτι να παρέληψα ή απλά να το έκανα λάθος ξέρω γω... Σορρυ για το offtopic OP.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.