Προς το περιεχόμενο

Θέλω να αφήσω ανοιχτή την ασύρματη πρόσβαση στο Internet...

slr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αφήσω ανοιχτή την ασύρματη πρόσβαση στο Internet σε όλους αλλά φοβάμαι μην μπλέξω από παράνομες πράξεις άλλων. Τι μπορώ να κάνω για αποτρέψω κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

Και να το δινεις οπου εσυ θελεις.

Αν και θα μπεις σε αλλες φασαριες μετα οποτε η γνωμη μου ειναι να μην το μοιραζεις καθολου.

Δημοσ.
Να μπεις στο web-inteface του router σου και να ορίσεις ένα WPA-2 password :>

Δεν θέλω να το κλειδώσω, θέλω να το έχω εντελώς ξεκλείδωτο να μπορεί να μπει ο καθένας, αλλά δεν θέλω πχ "κάποια στιγμή να με φωνάζουν στην αστυνομία επειδή κάποιος ανέβασε πορνογραφικές φωτογραφίες ανηλίκων". Υπάρχει τρόπος να αφήσω πρόσβαση μόνο σε απλά site;

Δημοσ.

πάντως απο τη στιγμή που η γραμμή είναι στο όνομα σου είσαι ο άμεσα υπεύθυνος για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κάνουν-βλέπουν-ψάχνουν-γράφουν οι άλλοι με την δική σου εξωτερική ip

Δημοσ.

Ποια είναι τα "απλά" sites; Ακόμα και στο insomnia (οκ, που λέει ο λόγος) μπορεί κανείς ν ανεβάσει τέτοιο υλικό.

Γενικά, χρειάζεσαι proxy server για τέτοια λειτουργία αλλά δεν ξέρω πόσο κόπο και τι κόστος έχει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Πάρε ένα ρουτεράκι της FON. Θα έχεις το δικό σου lan κλειδωμένο και θα λειτουργεί κ σαν public access point να δίνει τριγύρω internet μέσω της γραμμής σου.

Δημοσ.
Πάρε ένα ρουτεράκι της FON. Θα έχεις το δικό σου lan κλειδωμένο και θα λειτουργεί κ σαν public access point να δίνει τριγύρω internet μέσω της γραμμής σου.

Και πάλι όμως η γραμμή θα ναι δική του. Έχει κάποια διαφορά νομικά;

Δημοσ.

Δε νομίζω... δεν το πρότεινα για λόγους νομικής κάλυψης!

Αφου θέλει να πληρώνει γραμμή κ να τη μοιράζει στη γειτονιά του... so be it. :-)

Εκτός αν κάτσει να στήσει proxy κλπ

Δημοσ.

Δεν μας είπες για ποιο λόγο θέλεις να το έχεις ξεκλείδωτο; Εαν είναι για καφετέρεια μπορείς να βάλεις ένα κωδικό και να το δίνεις στους πελάτες του μαγαζιού σου να μπαίνουν ελεύθερα.Φαντάζομαι θα υπάρχει νομικό πλαίσιο που σε καλύπτει σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης του wifi από πελάτη σου.Διαφορετικά θα έπρεπε όλα τα νετ-καφε να το είχαν κλειδωμένο.

Εαν πάλι είναι για προσωπική χρήση και όχι επαγγελματική και απλά θες να δίνεις σε μερικούς φίλους-γείτονες , πάλι βάλε κωδικό τον οποίο θα τους μοιράσεις αλλά εκεί έχεις μεγαλύτερη ευθύνη σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης.Εγώ στη θέση σου δεν θα έδινα σε κανένα.

Είναι σαν να δίνεις πχ το δηλωμένο κινητό σου σε κάποιον και αυτός να μπορεί πχ να πάρει τηλέφωνο για φάρσα-βόμβα ή να διαδίδει έτσι για πλάκα οτι έχει κάνει σύσταση τρομοκρατικής ομάδας.Ποιον νομίζεις οτι θα μπαγλαρώσουν; αυτόν ή εσένα; :P

Δημοσ.

μην τερατολογείτε ρε παιδια ο ανθρωτος θελει να το μοιρασει γιατι ενδεχομένως εχει 24αρα γραμμη.. και δεν θίέλει να την αφήσει να καθεται.

Προφανως και αλλοι ταχουν κλειδωμενα αλλα τους κλεβουν μια χαρα. δεν ευθύνονται αυτοι αν ο αλλος ανεβάζει τσοντες απ το πισι του. αλλωστε ο σκληρος δισκος ,cookies και τα συναφή ειναι καθαρα στο πισι του παιδιου . Δεν ειναι ολες οι γειτονιές γεμάτες εγκληματίες και πορνογράφους

Δημοσ.

Υπαρχει βεβαια και η λυση να εμφανιζεται μια αρχικη οθονη οπως σε πολλα δημοσια hotspot οπου να γραφει τους ορους χρησης με τεραστια γραμματα,να πληκτρολογει ενα captcha code και να κανει το σταυρο του.Η πολυ απλα να βαζει ονομα δικτυου την διευθυνση του σπιτιου του και να μιλαει προσωπικα.Στην τελευταια περιπτωση αμα το κανει τζαμπα θα το μετανιωσει μετα απο 2-3 μερες.

Δημοσ.
μην τερατολογείτε ρε παιδια ο ανθρωτος θελει να το μοιρασει γιατι ενδεχομένως εχει 24αρα γραμμη.. και δεν θίέλει να την αφήσει να καθεται.

Προφανως και αλλοι ταχουν κλειδωμενα αλλα τους κλεβουν μια χαρα. δεν ευθύνονται αυτοι αν ο αλλος ανεβάζει τσοντες απ το πισι του. αλλωστε ο σκληρος δισκος ,cookies και τα συναφή ειναι καθαρα στο πισι του παιδιου . Δεν ειναι ολες οι γειτονιές γεμάτες εγκληματίες και πορνογράφους

Ο ίδιος ο OP ζήτησε αν/πώς μπορεί να προφυλαχτεί από τέτοια θέματα και πάνω σ αυτό ήταν οι απαντήσεις.

Ναι, δε βρίσκω πολύ πιθανό κάποιος να χρησιμοποιήσει τη σύνδεσή σου για τέτοιο σκοπό αλλά ούτε είμαι βέβαιος πως δε θα βρεθεί σε μπελάδες (έστω και προσωρινά) αν γίνει κάτι «περίεργο» μέσω της σύνδεσής του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...