MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Γεια χαρα. Λοιπον στο καινουριο μου συστημα (της υπογραφης) δεν ασχοληθηκα να βαλω καρτα ηχου και παιζω εδω και κανα 5μηνο με το onboard συστημα ηχου της realtek. Ωστοσο απο ενα παλιοτερο pc μπορω να βγαλω αυτη την καρτα και να την τοποθετησω στο καινουριο pc http://ixbtlabs.com/articles2/creative-audigy2-zs/ Η απορια μου ειναι αν αξιζει μια παλαια καρτaα ηχου σαν αυτη μπροστα στα σημερινα onboard συστηματα ηχου. Επισης παλαιοτερα ειχα ακουσει οτι τα onboard συστηματα ηχου χρησιμοποιουν επεξεργαστικη ισχυ για να λειτουργησουν, κατα συνεπεια σε ενα βαρυ παιχνιδι απο αποψης ηχητικων εφε, υπαρχει περιπτωση αυτη η χρηση του επεξεργαστη να μην ειναι και τοσο αμελητεα. Δε ξερω βεβαια για τα σημερινα δεδομενα ποσο επικαιρο μπορει να ειναι αυτο. Γενικα σαν extra και "καλουδια" προσφερει πολλα παραπανω απο το onboard, αλλα απο την αλλη δεν θα μου λειψουν και να μην την βαλω. Εξαλλου η μονη χρηση που κανω στο pc απο πλευρας ηχου ειναι να ακουω μουσικη σε 2.1 συστημα, αντε και κανα παιχνιδι. edit: κατατοπιστικο αυτο το αρθρο τελικα http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=174494
cabdik Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 1 κατ' αρχην να σου πω οτι οποιαδηποτε onboard καρτα ηχου -ακομα και οι τελευταιας γενιας- δεν συγκρινεται με μια καλη αυτονομη καρτα ηχου. 2 η καρτα που εχεις (aydigy2), αξιζει σαφως να μπει στο συστημα σου, υπο 2 βασικες προυποθεσεις. α) να βρεις πρωτα τους καταλληλους drivers, σε περιπτωση που εχεις WIN 7, και β) να εχεις καλουτσικα ηχεια ωστε να καταλαβεις τη διαφορα ηχου απο την onboard!! 3) οσο για την επεξεργαστικη ισχυ που αναφερεις, καλο ειναι να μην ασχολεισαι καν..!!!! δεν αξιζει ουτε τον κοπο να το συζητησεις, τετοιο θεμα για ενα συγχρονο συστημα!!!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 drivers υπαρχουν επισημοι απο την creative αρα δεν τιθεται θεμα. Για τα extra τυπου equalizer κλπ εχω ακουσει οτι δεν υπαρχουν σε official μορφη αλλα δεν με καιει κιολας. Ηχεια δεν εχω high end για να πεις οτι θα "απολαυσω" τον ηχο, παρ'ολα αυτα θυμαμαι και στον παλιο υπολογιστη οτι η διαφορα στην ποιοτητα του ηχου ηταν αισθητη. Για το 3 πιο πολυ με ενοχλει οτι η καρτα ηχου θα βγει απο core 2 duo e6320 με 1gb ram και win7 για να μπει εδω, πραγμα που σημαινει οτι μπορει να βαρυνει το αλλο pc. Αν και το αλλο δεν παιζει ουτε ηχους, ουτε παιχνιδια.
bluesattack Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Mονο μια δοκιμη θα δειξει ... Μερικοι ας πουμε προτιμουν την onboard http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=150208
cabdik Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 δεν βαραινει το PC ουτε κατα διανοια!! δες το MAIN PC της υπογραφης μου. ειμαι με την soundblaster audigy SE σε WIN 7 64bit ultimate εδω και κανα 8μηνο, σε διαβεβαιωνω, οτι ουτε που ασχολειται ο CPU με την καρτα ηχου....! μην το σκεφτεσαι καν αυτο το πραμα! δεν μπορει να βαρυνει μια καρτα ηχου, ενα συγχρονο συστημα (επαναλαμβανω!!!). η διαφορα στον ηχο θα ειναι αισθητη! απλα, οσο πιο καλα ειναι τα ηχεια, τοσο πιο διακριτη ειναι η διαφορα! εγω εχω τα Χ-540 και οσο να πεις, ηταν αισθητοτατη η διαφορα! αν και η onboard καρτα που εχω ειναι πολυ καλο τσιπακι (realtek ALC890), παρ'ολα αυτα η διαφορα ηταν μεγαλη!!
rpz0r Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Η απορια μου ειναι αν αξιζει μια παλαια καρτaα ηχου σαν αυτη μπροστα στα σημερινα onboard συστηματα ηχου. Η διαφορά μεταξύ onboad και ανεξάρτητη κάρτας ήχου είναι πολύ αισθητή όπως είπε και ο cabdik. Επισης παλαιοτερα ειχα ακουσει οτι τα onboard συστηματα ηχου χρησιμοποιουν επεξεργαστικη ισχυ για να λειτουργησουν, κατα συνεπεια σε ενα βαρυ παιχνιδι απο αποψης ηχητικων εφε Πιο παλιά ναι ισχυεί, αλλα στο σημείο που έχουνε φτασει σήμερα οι cpu δεν παίζει τέτοιο πρόβλημα.
Nik.K Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Μια onboard θα σου φαει και επεξεργαστικη ισχυ αλλα και μνημη για να δουλεψει, ελαχιστα φυσικα και τα 2, σε ενα συγχρονο συστημα, αλλα σε εποχη που ολοι Overclockaroun για να δουν 1,2,3,5FPS παραπανω σε παιχνιδια δεν θα ελεγα πως ειναι και τοσο ελαχιστο. Τωρα περα απο αυτο το οτι θα ακουσεις καλυτερο ηχο οπως ειπαν και πιο πριν ειναι σχετικο με το τι ηχεια εχεις.
grimpr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Επένδυσε όλα τα λεφτά σου στα ηχεία και στον ενισχυτή, αργότερα βρίσκεις μια φθηνή και τίμια κάρτα ήχου.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 δεν βαραινει το PC ουτε κατα διανοια!! δες το MAIN PC της υπογραφης μου. ειμαι με την soundblaster audigy SE σε WIN 7 64bit ultimate εδω και κανα 8μηνο, σε διαβεβαιωνω, οτι ουτε που ασχολειται ο CPU με την καρτα ηχου....! μην το σκεφτεσαι καν αυτο το πραμα! δεν μπορει να βαρυνει μια καρτα ηχου, ενα συγχρονο συστημα (επαναλαμβανω!!!). Mαλλον μπερδευτηκες. Το ιδιο λεμε. Μια onboard θα σου φαει και επεξεργαστικη ισχυ αλλα και μνημη για να δουλεψει, ελαχιστα φυσικα και τα 2, σε ενα συγχρονο συστημα, αλλα σε εποχη που ολοι Overclockaroun για να δουν 1,2,3,5FPS παραπανω σε παιχνιδια δεν θα ελεγα πως ειναι και τοσο ελαχιστο. Τωρα περα απο αυτο το οτι θα ακουσεις καλυτερο ηχο οπως ειπαν και πιο πριν ειναι σχετικο με το τι ηχεια εχεις. Επένδυσε όλα τα λεφτά σου στα ηχεία και στον ενισχυτή, αργότερα βρίσκεις μια φθηνή και τίμια κάρτα ήχου. Δεν εχω high end ηχεια, και δεν με νοιαζει να εχω τον απολυτο κρυσταλλινο ηχο στο pc μου. Γιαυτη τη δουλεια εχω αντιστοιχο στερεοφωνικο ετσι κι αλλιως. Απλα θετω το ολο θεμα κυριως απο αποψης επεξεργαστικης ισχυος, αν θα βγω κερδισμενος ή αν θα κανω μια τρυπα στο νερο. Ε οποτε μιας και ειναι καινουριο συστημα ας του βαλω και την καρτα ηχου να ειμαι οκ και απο αυτο το θεμα;p Απτην αλλη οπως ειπα η καρτα αυτη θα αφαιρεθει απο εναν c2d e6320 με 1gb ram και win7 64bit, αρα με το ολο θεματακι επεξεργαστικης ισχυος δεν ξερω μηπως ειναι καλυτερα να μεινει σε εκεινο το pc που ηδη ψιλοζοριζεται λογω λειτουργικου.
cabdik Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 το αλλο σου συστηματακι δεν ζοριζεται απο την καρτα ηχου, αλλα απο την λιγη RAM!! δεν νοειται WIN 7 64ΒΙΤ με 1gb RAM. μονα τους πιανουν 1,2-1,3gb χρηση RAM κι εσυ εχεις 1..!!! βαλε αλλο ενα στικακι 1gb και θα δεις διαφορα!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 το αλλο σου συστηματακι δεν ζοριζεται απο την καρτα ηχου, αλλα απο την λιγη RAM!! Ξαναλεω. Η εχεις μπερδευτει η δεν εχεις καταλαβει τι γραφω. Πουθενα δεν εγραψα οτι μια καρτα ηχου ζοριζει τον επεξεργαστη και το συστημα γενικοτερα. δεν νοειται WIN 7 64ΒΙΤ με 1gb RAM. μονα τους πιανουν 1,2-1,3gb χρηση RAM κι εσυ εχεις 1..!!! βαλε αλλο ενα στικακι 1gb και θα δεις διαφορα! Τα win7 δεν πιανουν 1.2gb ram. Κανουν δυναμικη διαχειριση της ram. Ετσι στο συστημα μου με τα 4gb ram πιανουν 1.3gb, ενω στο συστημα με το 1gb πιανουν μολις 500mb.
cabdik Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δεν εχω high end ηχεια, και δεν με νοιαζει να εχω τον απολυτο κρυσταλλινο ηχο στο pc μου. Γιαυτη τη δουλεια εχω αντιστοιχο στερεοφωνικο ετσι κι αλλιως. Απλα θετω το ολο θεμα κυριως απο αποψης επεξεργαστικης ισχυος, αν θα βγω κερδισμενος ή αν θα κανω μια τρυπα στο νερο. Ε οποτε μιας και ειναι καινουριο συστημα ας του βαλω και την καρτα ηχου να ειμαι οκ και απο αυτο το θεμα;p Απτην αλλη οπως ειπα η καρτα αυτη θα αφαιρεθει απο εναν c2d e6320 με 1gb ram και win7 64bit, αρα με το ολο θεματακι επεξεργαστικης ισχυος δεν ξερω μηπως ειναι καλυτερα να μεινει σε εκεινο το pc που ηδη ψιλοζοριζεται λογω λειτουργικου. ωραια, μπορει να μην το καταλαβα σωστα εγω, αλλα με τα παραπανω τι εννοεις? διευκρινησε το να το καταλαβουμε! οσο για τα win 7, ναι, τα 64αρια κανουν διαχειριση μνημης, αλλα οση και διαχειριση να κανουν, πρεπει να τρεχουν καποια processes backround, που δεν μπορει να χρειαζονται μονο 500mb. εκτος κι αν τα εχεις κλεισει εσυ....!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 ωραια, μπορει να μην το καταλαβα σωστα εγω, αλλα με τα παραπανω τι εννοεις? διευκρινησε το να το καταλαβουμε! Απτο 1ο ποστ μου αν διαβασεις θα διαπιστωσεις οτι το θεμα επεξεργαστικης ισχυος το θετω για τα onboard συστηματα και οχι για τις καρτες ηχου. οσο για τα win 7, ναι, τα 64αρια κανουν διαχειριση μνημης, αλλα οση και διαχειριση να κανουν, πρεπει να τρεχουν καποια processes backround, που δεν μπορει να χρειαζονται μονο 500mb. εκτος κι αν τα εχεις κλεισει εσυ....! Δεν εχω απενεργοποιησει ουτε 1 service. win7 64bit σε pc με 1gb ram, με καθαρη εγκατασταση μετα απο format, πιανουν ακριβως 580mb με τα default settings τους και το nod32 ενεργοποιημενο. Επαναλαμβανω κανουν δυναμικη διαχειριση μνημης, πραγμα που σημαινει οτι οταν δεν υπαρχει πολλη ram ειναι πιο συντηριτικα, ενω οταν υπαρχει διαθεσιμη ram, "απλωνονται".
cabdik Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 λοιπον, για να το ξεκαθαρισουμε, οπως σου απαντησαμε ηδη και εγω και ο rpzOr και ο nik.k, για οποιαδηποτε καρτα ηχου κι αν ενδιαφερεσαι, δεν τιθεται θεμα "επεξεργαστικης ισχυος" και ειδικα σε συστηματα τς τελευταιας 5ετιας, τουλαχιστον! οσο για τα 7αρια, μακαρι να κανουν τοσο καλη διαχειριση μνημης! αυτο βολευει οσους εχουν παλιοτερα συστηματα με λιγη μνημη! ομως, πιστευω, οτι καλο ειναι να βαλεις αλλο ενα στικακι ωστε να εκμεταλευτεις καλυτερα και τα win και το dual channnel! αν ομως το πισι το εχεις για ελαφρια χρηση και σε καλυπτει ετσι οπως ειναι, τοτε μην το πειραζεις!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 οσο για τα 7αρια, μακαρι να κανουν τοσο καλη διαχειριση μνημης! αυτο βολευει οσους εχουν παλιοτερα συστηματα με λιγη μνημη! ομως, πιστευω, οτι καλο ειναι να βαλεις αλλο ενα στικακι ωστε να εκμεταλευτεις καλυτερα και τα win και το dual channnel! αν ομως το πισι το εχεις για ελαφρια χρηση και σε καλυπτει ετσι οπως ειναι, τοτε μην το πειραζεις! Κανουν :> Dual channel εχω καθως ειναι 2χ512. Το pc ειναι για ελαφρια χρηση πραγματι γιαυτο και το αφηνω ετσι. Αν παει για πιο βαρια χρηση, τοτε θα μπουν xp :>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.